Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nejdiskutovanější

Nadporučík Emil Haně: „Črty ze vzpomínek zaži...
26. 08. 2020 | PETR-KLINOVSKY: Dobrý den, ozvěte se na email: Petr.Klinov...
Drogy za volantem? V ČR běžně..
21. 09. 2019 | DONLABUZNIK: Něco o problematice drog za volantem jsem si ...
Komiks na Policista.cz
21. 09. 2019 | DONLABUZNIK: super...
Nosný systém pro pořádkové policisty
16. 04. 2019 | FIBER: Naposledy jsem sem psal 21.05.2017 s dotazem,...
Škatulata ve vedení krajských ředitelství...
11. 01. 2019 | JARDA-JORDAN: Hned mě napadla rozná hláška aneb škatulata s...
ÚVAHA: K POLICII S VÝUČNÍM LISTEM
11. 01. 2019 | JARDA-JORDAN: REPLY:JAN:69479-1:2018-06-26 00:46:46: Ano, a...
Benešovský deník: Vyšetřování skončilo, zapom...
19. 07. 2018 | AF13: S odstupem casu lze konstatovat, ze takova ko...
Rozhovor : ,,Byl jsem pohodlný a to se mi vym...
17. 06. 2018 | JAN: Je velice úsměvné, vysmívat se někomu, že je ...
Jak se stát policejním důstojníkem v Sasku?...
02. 06. 2018 | FFRANTA: Zraněná policistka odstřelila eritrejského mi...
Nošení nožů v Německu
24. 03. 2018 | VETERAN2: REPLY:KREIMAAN:69193-1:2018-03-20 16:26:00: ...
Dioptrie
5 dní | APEP: Doporučuji operaci už teď, podle sloupce II. ...
Příprava na fyzické testy
5 dní | TRNKALINKA: REPLY:BOBRAS:74242-1:2024-04-09 22:36:05: Při...
ZOP
9 dní | HAFHAF: Dojíždění je možné všude, na cestak během týd...
Justiční stráž
17 dní | L04GHR: Ahoj, pracuju jako justička pod Prahu pankrác...
Cizina Praha
31. 03. 2024 | CABLE: Díky za info. :)...
Nedoslýchavost, naslouchátka ve službě?
14. 03. 2024 | NOMINISS: REPLY:PATTAS1:74219-1:2024-03-11 23:31:46: Ta...
Já Řscp ty KŘP Praha
26. 02. 2024 | 6-TT: REPLY:ROSOMAK:74183-1:2024-02-05 14:16:23: M...
Započítatelná praxe(MP->služební poměr)
07. 02. 2024 | DABLIK: REPLY:MPCP:74186-1:2024-02-06 17:52:49: k př...
jeg sælger Adderall 30 mg, jeg sælger Hydroco...
04. 02. 2024 | 000000000: Velkommen til vores online butik, hvor du kan...
Sælg Pentobarbital Nembutal (tabletter, væske...
04. 02. 2024 | 000000000: Velkommen til vores online butik, hvor du kan...

Moderní český policista se špekbrašnou

praktické použítí špekbrašny jinou osobou
(Aktualizováno 22.8.2008 ve 22:40 hod)  V závěru tohoto léta přichází v celé České republice okurková sezóna kontrolních orgánů Policie ČR,  a zvláště v Praze se nese ve stylu SNB retro 60tých až 80 tých let. Můžete zde vidět nové moderní policisty, jak nosí přes rameno  brašnu, zvánou tež lidově "špekbrašna", v níž mají veškeré písemnosti a svítilnu též z dávných dob.  Vše ne nepodobné vybavení naších předchůdců, příslušníků SNB.
praktické použítí špekbrašny jinou osobou | Foto: lh-policista.cz

Vím co vás napadá lidičky. Autor článku je blázen! Trochu možná, ale rozhodně né natolik, abych nevěděl co píšu. Konečně je to tady.  Minulá léta jsou zpět a s nimi všechno dobré, co tehdejší sbor SNB vymyslel pro své příslušníky.Kontrolní orgány Policie ČR přišly na to, že policisté zvláště v Praze chtějí vypadat příliš autoritativně. To je vzhledem ke květinkové náladě tohoto léta nežádouci. Nelze totiž spojovat styl hipies s modernou. A tak policisté v Praze odloží své udajně komické opaskové brašničky na písemnosti a přes rameno přehodí své retro koženkové brašny. Precizní provedení těchto retro brašen budí zaslouženou pozornost. Švy cik, cak,  sem tam nitka svědčí o nezdolatelné celistvosti brašny. Tyto švy zajišťují výrazné luftovaní. Způsobuje to sice občasnou ztrátu svěřených cenností, ale to lze spolehlivě vyřešit  spořením s vnitrem. Uvnitř brašny je velice praktická,  papírová, rychlepromokavá vložka s poutky na vše nepraktické.

 

Brašna má také dlouhý pevný řemen, který pachatel může snadno omotat kolem vašeho krku, aby vám tak ušetřil zbytečného trápení dalších bohatě odměněných let u Policie ČR. Pokud by i tyto pokusy o likvidaci vlastním vybavením nehodný policista přežil, pak jej jistě dorazí nařízení, které říká, že v případě pronásledovaní má odhodit brašnu se všemi tiskopisy. Pokud by někdo netušil o co mi jde, pak si dovolim tvrdit, že jsem nedávno podepisoval další z mnoha pokynu, který říká, že za ztrátu tiskopisů a cenností odpovídá plně policista, pod pohružkou vysokého kázeňského trestu. Na tomto příkladu jde vidět, že kolegové z kontrolních orgánů vymyšlejí neustále nové triky, které přimějí policistů přemýšlet,  jak přežít bez trestu, aniž by bylo realné tuto podmínku splnit. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 řádek č. 1: Obrázky dokládají naprostou nepraktičnost a komičnost

 

 řádek č. 2: Špekbrašna - elegance retrostylu se snoubí s kvalitou a praktičností  

 


Dalším hitem sezóny je  tzv. barevná hudba.  Ve výstrojním skladu si policista nafasuje košile od jedné firmy, ale díky příkladné kvalitě výroby hned v několika odstínech.  To vše jen pro to, aby mu služba připadala napínavá a zůstal bdělý. Po té probíhá týdenní soutěž o správnou odpověď na otázku:  "Který odstín modré si tento týden oblíbili páni konrolní". Vyherce opět vyhrává kvalitní spoření s vnitrem. Nezapomeňte, že kvalitní, papírem vystužená služební obuv musí zůstat nepoškozená a lesknoucí se. Od Policie nyní nafasujete také dvě soupravy na číštění ubuvi s nápaditými názvy: "Ber kde ber" a "Zaplať si sám".

 Ukázky praktického využití brašny hráčem protistrany

 

Je jasné, že policisté nemohou nosit v dnešní mirumilovné době praktické a učinné donucovací prostředky, jakým je třeba teleskopický obušek. Naopak policista by měl mít neustále u sebe tonfu. Ta je sice velká, neskladná a lomí se do ostrých štěpů. Ale při vhodném umístění na nevhodný závěs způsobí policistův držkopád. Toto pomáha odlehčit situaci a navodit atmosféru důvěry. Pronásledovaný i policista se mohou zasmát. Ovšem policistovi je při tom zakázáno plivat krvavé cucky z hygienických důvodů.

 

Některé policistky se snaží zůstat i v této sezóně nebývale hezké a svěží.  Barví si vlasy, nosí hezkou a originální bižuterii, nebo prezentují svými náramky, že se zůčasnili nějaký obludné charitativní akce. To vše páchají i mimo přímý výkon služby. Zvláště pak ženy ve funkci dozorčí služby, spisové služby nebo dokonce ženy,  jež vykonávají funkci tiskových a jiných mluvčích. Toto jednání nenapravitelně poškozuje imidž Policie ČR a činí ji anomálně sympatickou. 


Aby bylo zřejmé, že policisté nejednají s nikým v rukavičkách. Musí ze svého přímeho dosahu odložit  kožené nebo, nedej bože,  neproříznutelné kevlrové  rukavice. Pořezané či jinak poškozené ruce policisty svědčí o tom, že i policisté pracují manuálně. Také se tak policisté přibližují pracujícímu lidu. Je  zakázáno nosit brašničky na rukavice latexové. Při jejich nepoužívání, je větší šance na rychlý přenos infekce žlotenky. Nasledná změna barvy kůže policisty jej činí duvěryhodnější v očích zde žijících asijských menšin.

Policistům je také zakázáno nosit taktická zrcatka. Jsou pak nucení vystavovat případným ozbrojeným útokům různé části svého těla, což může způsobit v nejlepších případech i smrt. Kontrolnimi orgány Policie ČR bylo zjištěno, že nic nestmelí kolektiv, jako smrt jejich druha. Vystavovat se riziku jež je způsobeno absencí jistého praktického vybavení je tedy nanejvýš žádoucí.


Doporučuje se také policistům, aby nosili služební pouzdro značky: Zahodil. Neuměrné množství imbusových kličů a šroubu nutných k nastavení pouzdra pozitivně ovlivňuje abstraktní myšlení policistů. Také je zároveň testuje na uroveň nervové stability  a zkouší je, až na samou mez únosnosti. Jeho neergonomičnost způsobuje permanenntní tlak na bok policisty a nasledně tvořící se podlitina udržuje policistu v bdělém stavu.


Mohu za mnohé policisty říci, že snaha a vytrvalost některých  kontrolních pracovníků vymýšlet neustále  nové  šokující podněty  pro mozek policisty je příkladná.  Mnohým kontrolním pracovníkům vděčí Policie  ČR za nemalý úbytek policistů, jejichž chabé nátury nebyly evidentně stavěné pro službu u Policie ČR, jež je tak výrazně kořeněna skvělými odborně fundovanými návrhy některých kontrolních orgánů Policie ČR.

 

Do budoucna přeji těmto skvělým a nadmíru aktivním pracovníkům kontrolních orgánů Policie ČR, aby mohli alespoň na chvíli pocítit a být oblaženi efekty své podnětné činnosti.  

 

Pro potvrzení vašich teorií drazí kolegové kontroloři, příkládám fotografie na nichž je zřetelně viditelné, jak komické a nepraktické dokáží být například  opaskové brašničky na písemnosti. Naproti tomu fotografie retro "špekbrašny" ukazují, jak vyznamné a veskrze pozitivní je znovuobjevení této služebné pomůcky.

 

Text: Lukáš Heinz

 

 

 

 

 

 

Vložil: Lukáš Heinz
Publikováno: 20. 08. 2008


Hodnocení článku

Známka článku Průměrná známka 1 / Celkový počet hodnoceni 1



Diskuze ke článku

Diskuze Počet komentářů ke článku: 34
Diskutovat ke článku.
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio