Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce u PČR, nováček v problematice

Zdravím Vás je mi 25, mám vystudovanou VOŠ, titul DiS(obdoba Bc.) Nynější práce mě neuspokojuje, zvažuji PČR. Něco už jsem tu pročetl. Mám takovou naivní vizi pracovat u černokabátníků /nic proti modrým košilím :)/ Rád bych pracoval jako operativec u ÚOOZ, kanceláře mám plné zuby. Chci se zdokonalovat v používání střelné zbraně. A to se mi u "chodníkářů" (nic proti, rád si tím na čas taky projdu samozřejmě) nepoštěstí, že? Četl jsem, že u policie se najde práce snad ve všech odvětvích a postech, existuje nějaká reálná šance umístění s mými požadavky? Na plat se ani radši neptám, o ten zase tak strašně nejde. Díky komukoliv za odpověď.
MESSENJAH :: Datum založení: 04. 09. 2009 :: celkem 36 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BOB52 16:36:16 04. 09. 2009
default.png
Jak už psali kolegové, DiS nerovná se Bc.. Nicméně Tvá startovní pozice by byla lepší než u středoškoláků. Co se týče kariéry, tak je opravdu lepší nějakej čas pobýt na OOP, získat zkušenosti a hlavně kontakty. Také jsem měl původně představu jít co nejrychleji dál, ale sám jsem musel uznat, že se mám na OOP co učit. Na druhou stranu jsou určitě obory, u kterých bych ten základní útvar vypustil. A reakcím se nediv. Tebe by taky nakrklo, že Ty se dlouho snažíš, odvádíš dobrou práci a kdekdo, kdo je tam dva dny i s cestou Tě přeskočí. Nehledě na to že část VŠ jsou opravdu kokoti, kteří neumí komunikovat s lidmi a hlavně všem kolem dávají na srozuměnou, že oni sežrali všechnu moudrost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARRAND 16:23:37 04. 09. 2009
default.png
teda mě je taky 25let, ale v životě by mě nenapadlo se na takovou věc a ještě veřejně zeptat.. Poslední dobou mi tady dotazy nováčků nebo zájemců o práci u policie přijdou, takové, jak kdyby byli dotyční snad nesvéprávní :-) anebo silně ovlivnění seriály, které jsou vysílané v televizi. Aspoň, že autor tohoto dotazu zná zkratku ,,OBOZu". Dále k jeho zkokonalování se v používání střelné zbraně: daleko víc než zbraň se u policie využívá klávesnice a kdo to neumí, měl by se zdokonalovat neboť potom někomu i nejlehčí ÚZ trvá hodinu :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMAS2 14:54:21 04. 09. 2009
default.png
Ikdyž jsem byl na podrážděné odpovědi typu těch pod mým příspěvkem vcelku alergický, musím uznat, že tvoje nově založené téma a obzvláště to, co si tam napsal, je zdá se přesně ten druh "žvástů", který může již sloužící policisty pouze nakrknout. Titul Dis. není obdoba Bc., není to však ani tak, jak green_Horn říkal, protože titul Dis. se již dva roky objevuje v tabulkových hodnotách PČR a vyskytuje v 7. platové třídě, tedy s té samé pl. tř. jako již zmíněný Bc. s tím rozdílem, že s Bc. můžeš dosáhnout i na 8 a myslím že i 9. tarifní třídu. Titul Dis. se u policie, stejně tak jako v jiných odvětvích, samozřejmě počítá. Tvoje vize pracovat u "černokabátníků" není jenom naivní, ale také neskutečně hloupá po zvážení, že si doposud nevyzkoušel ani práci u PČR. Čemu já osobně jsem se vždy divil a čemu se nikdy divit nepřestanu je jak si ty, jako naprosto nezkušený, co se v problematice bezpečnosti týká, jedinec můžeš myslet, že by tě bavilo, nebo že by chtěl pracovat ÚOOZ, když si ještě ani neokusil, jaké je to vlastně pracovat jako řadový policista. Co se zdokonalování práce se zbraní týče, to raději snad ani nebudu komentovat. Říká ti něco pojem "kariérní postup"? Nejde prostě jen přijít, nic nevědet, nevyzkoušet, možná i nevystřelit jedinkrát ze zbraně a hned se ptát na ÚOOZ, zpět do reality. ÚOOZ se zabývá tím nejhorším zločinem a hrabe se v těch největších, s prominutím sračkách, jaké ty si sotva doveděš předtavit, SKPV hadra, jak by někteří řekli. ;) Moje rada tedy je: projed' si různé články na internetu o věcech, kterými by ses chtěl v budoucnu zabývat, promluv si s lidmi, kteří vědí, o čem tahle problematika je, pak se vrat' zpátky na zem, uvědom si, jestli se chceš v téhle oblasti stále pohybovat, popřípadě si odsluž 5 let u policie a pak zřejmě můžes začít přemýšlet o ÚOOZ. O podmíkách přijetí je snad i zbytečné ted' mluvit, nehledně na to, že složky tohodle typu si velmi často vybírají své "černokabátníky" samy, podle potřeby. Žiješ ve svém vlastní světě, takhle to tady nefunguje, pakliže nemáš známosti, což ty evidentně nemáš. Hodně štěstí v tvé budoucí kariéře.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MACK0 14:20:47 04. 09. 2009
default.png
tak tyhle poptávky vyhledávám už jen abych se zasmál..... OUT: souhlas

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:21:49 04. 09. 2009
Out.jpg
Obdoba Bc. mě taky dostala, už jen proto, že sme svýho času měli v práci taky takovýho mladíka DiS. těsně po škole a neunavně a vehementně všem tvrdil jak DiS. a Bc. je totéž a že je vlastně vysokoškolsky vzdělán. Samozřejmě to měl z nějaký soukromý školy kde se ani neptám jak to dělal. P.S. Když sem si přečetl ten dotaz, tak mě napadlo že bys měl radši zkusit černoprdelníky, ty černokabátníku.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 12:46:41 04. 09. 2009
default.png
nastup k PČR, projdi si zákl. útvary a cca za 5let se zkus zeptat znovu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 12:05:29 04. 09. 2009
default.png
No jestli toto DF občas pročítáš, tak ti musela být jasná reakce ( už s ohledem na to, že zde surfuje určitý segment policistů. Někdo to již popsal níže. Děláš tak trochu z policajtů blbce . On diplomovaný specialista a bakalář je trochu rozdíl (nejen podle vysokoškolského zákona). Nehledě na to, že na některých postech „Útvarů s celorepublikovou působností“ je vyžadováno „magisterské vzdělání“ příp. tzv. ucelené vysokoškolské vzdělání. I s těmi bočními dvířky(žabičkování) Íčka už to není co bývalo, neboť je již i v primárním výkonu bezp. služby řada vysokoškoláků zařazených ve 4-6 SPM, tedy na postech kde stačí jen maturita. O agentech „z povolání-operativcích“ nasazených v nějaké společnosti, to je zase o něčem jiném, to lze taky vidět v akčních „trajlerech“,a je to v ČR běh na dlouhé trati!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MESSENJAH 11:58:05 04. 09. 2009
default.png
Špatně jsem se zprvu asi zeptal. Šlo mi o to, jaké jsou kritéria, pokud se tam chce člověk dostat. Nebo na nějaké podobné místo. Nejsem tak naivní, abych si myslel že mě všude hned vezmou. Borda- né, na Kobru 11, Stargate a podobné nekoukám. Stark- takhle to ale bohužel často je. Green_Horn- v přehledu volných míst je u několika pozic uvedeno min. vzdělání "vyšší odborné", takže DiS. platí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORDA 11:52:26 04. 09. 2009
default.png
No kolegové se myslím nemusí bát, že by jim někdo s tiutlem DiS vyfoukl bočním vstupem dobré místo.:) Mě nechtěli vzít na "boční vstup" ani s VŠ práva a praxí ze SZ. Ale asi jak kde, jak kdo atd.:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GREEN_HORN 11:39:17 04. 09. 2009
green_Horn.jpg
hmm nevím nevím, ale myslím, že u policie je titul Dis..jako kdyby jsi neměl nic..Bc...to už potom jo. Jo a jestli máš v plánu sloužit na ÚOOZ tak ti přeju hodně štěstí, aby jsi se tam dostal. Nevím přesně jaké jsou podmínky pro službu na tomto útvaru, ale vím jistě, že jedna z nich je min. 5 let odloužených na SKPV

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio