Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak se ještě ubránit zlodějům???

Vím, že vloupání a krádež je věc, která je nepříjemnou událostí pro každého z nás. Proto se chci zeptat na případné rady, jak se ještě dále lze bránit... V uplynulých týdnech kolem nás vykradli v lokalitě rod.domů z cca 20 domů již 9. Měli jsme podezření, že vloupaček se dopouští skupinka lidí při kraji silnice u rozestavěného RD, která se do stavební buňky "nastěhovala" (majitel rozestavěného RD je po smrti). Později sousedka zjistila, že skupinka si tam navíc vaří i drogy. Každý z nás má obavy o svůj majetek, své zdraví a životy svých blízkých. Např. my jsme si za tímto účelem nechali nainstalovat bezpečnostní kamery s napojením na PCO. Přestože dnes po půlnoci policisté někoho v boudě zatkli a odvezli, mám nadále strach. Možné je vše-mohou v tom "jet" další osoby a může to pokračovat... Nikdo neví... Poraďte, jak se ještě lze bránit? Prý jsou ozbrojeni...
TYNCA :: Datum založení: 09. 09. 2009 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:10:19 18. 09. 2009
default.png
kruci.. napsal jsem příspěvek a nevzalo mi ho.. tak ještě jednou .. Sa587 je blbost, byť vím co myslíš a viděl jsem pěkné kousky, přesto jedinkrát se netrefíš a jedeš přes tři města hledat co jsi mohl trefit... mám ale lepší tip... mrkni na tinyurl.com/kqptoj to je sice dodavatel zásobníku, ale s tou Saigou to je bomba a dá se to legálně u nás sehnat... sice kapánek dražší, ale garantuji, že do 20m se k tobě nikdo nepřiblíží a max. budeš mít strach jen o sousedovic psa .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:07:12 18. 09. 2009
default.png
for noname.. nezapomeň, že to jsou rady pro laiky, pro ženy, pro jakýkoliv věk.... pokud jsi poučený, trochu zkušený, je to jiná liga... a pokud uvažuji o zbrani a že uvažuji, tak sorry Sa58 je blbost, jednou se netrefíš a jedeš přes tři města zjišťovat co jsi mohl trefit .-))) Mám, ale pro tebe tip Sajga 12 se zásobníkem .. viz stránky a hlavně videa http://tinyurl.com/kqptoj tohle je domácí zbraň, u které ti garantuji, že do 20m se ti k baráku nikdo nedostane a max. budeš mít strach o sousedovic psa .-))) Pak napiš jestli to je lepší než Sa58 .-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NONAME 00:21:02 17. 09. 2009
default.png
Nevím kde bydlíš ty, že ti na obranu stačí slzák, na sousedy bych se v současné době moc nespoléhal a na psa je pořád lepší kvalitní pepřák než jakýkoli obušek. A přestože že stále ještě sloužím, vzhledem k současné situaci a předpovědi prognostiků, začínám uvažovat o koupi SA58, kolem 5-6k se dá pořídit upravená verze i se sklopkou :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:27:13 16. 09. 2009
default.png
doplním... pro osobní bezpečí je dobré se vyzbrojit. Rozhodně NE zbraní, ale jinými prostředky... slzný plyn se hodí vždy, vejde se do kapsy, do kabelky, je účinný v kontextu blízkosti domova či možnosti rychlého zavolání někoho, je to super věc a hlavně relativně bezpečný.. a když už se s ním něco nevyvede, tak účinky brzy odezní. Další možnost je zakoupit paralyzér, dnes jsou i typy v kombinaci s pepřákem či silnou svítilnou či silným zvukovým výstražníkem (blíže ve spec. prodejně) Pro chlapa či někde za dveřmi není špatné, či u postele, není špatný teleskopický obušek. Je malý, skladný, účinný a pokud už není zbytí a člověk musí do fyz. střetu (byť ten nedoporučuji, ale když už je člověk napaden doma nebo na zahradě), tak většinou ten obušek vykloní misku vah na tu správnou stranu. Je dobrý i k odvrácení útoku psa atd. Další možností, zejména v blízkosti domu, je dobrá píšťalka, nebo nějaký silný bzučák ( bývá k prodeji v kombinaci s pepřákem či paralyzérem). Pokud sousedi budou vědět, že když někdo píská, je malér, hned máte pomoc na dosah ruky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:18:51 16. 09. 2009
default.png
for Týnča není zač..kdyby něco, napiš a dá se vymyslet i další, konkretní pro danou situaci.. for Hammer.. ty akorát brečíš..tohle normální lidi nezajímá.. neříkám, že s tebou nesouhlasím, ale lidi, kteří něco pro svoji bezpečnost chtějí udělat tohle opravdu nezajímá.. je zajímá na co mají právo, protože chtějí něco aktivně udělat a dále co je nejvíce účinné vrs. snadné opatření.. takže jsem tvůj příspěvek ani vlastně nepřečetl, jsou to takové kecy..sorry, ale je to tak..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:26:24 16. 09. 2009
default.png
se ptá tazatel a plně souhlasím s barrandem. Jenže tady, v tomhle konkrétním tazatelem naznačeném případě, se jen čeká, kdy se něco stane a ta jistota je 100%. Občan spolupracuje, aktivně se zapojuje do problému, bezva, ale dostat ty lidi odtamtud je věcí vycvičené, vyškolené a po zuby hlavně ozbrojené policie. Jak z popisu plyne, s velkou pravděpodobností jsou tam nakvérované smažky. S těmi není žádná rozumná řeč, ti rozumí jen čiré hrůze. Smažce je fuk co kde kdo má za zabezpečení, jestli ho chytí nebo ne, on když to potřebuje, skulinu si najde jakkoliv, těch metod jak se někomu dostat do domu jsou hafly a mříže neoprávněnému vstupu odhodlaného pachatele rozhodně nezabrání. CP je o tom, že lidi neposkytují podporu jako dosud drbanům, ale policii. Podpora je všímavost, ochota a komunikace, ne vlastní střet s drbany. Partyzáni existují jen tam, kde mají podporu, ne že mají nebo nemají strach. Ty nechápeš o co jde? Podpora je hlavně nevšímavost lidí, jejich naivní jednání... Jenže lidi díky stylu práce policie: čárky, čárky a zase čárky pro odměny vedoucím, lidem není schopna sdělit, odkud kdy, jak, proč, jim hrozí nebezpečí, takže lidi ani nevědí čeho si vlastně mají všímat. Dokud policie sama lidi nevyškolí (ale stylem jak pracuje to nepůjde rozhodně), nemůže čekat nic jiného než naplno zuřící partyzánskou válku, kde bude pořád prohrávat. Jednak s partyzány samotnými a jednak s partyzány mučeným obyvatelstvem. Všichni ji nesnáší, to je současný a Vám všem snad jasný stav. Ten se musí změnit. Ale k tomu musíte s těmi lidmi mluvit, říkat jim různými kanály jako kabelovka, setkání s lidma s rajónu, vývěsky, farář atd atd. co se děje, proč se to děje, jak se to děje a jak tomu předejít, jak správně jednat atd atd. Když tazatel v tomto případě přijde za mnou a sdělí mi svůj níže uvedený problém, budu postupovat tak, jak jsem to popsal. Pak jdu za ním informova ho, co jsem s jeho problémem udělal. Můžete si tady jeden vedle druhého být jistí, že ten člověk vám řekne pak kdykoliv všecko, co bude vědět. Máte důvěrníka. Když uděláte na místním kulturáku sezení s lidma a dostaví se tam deset lidiček, těmto popíšete o co šlo, máte těch důvěrníků deset. Všem dáte svůj e-mail a služební mobil. Musíte být připraveni, že nemáte soukromí, že tak jako já budete mít z domu chvílemi průchoďák. Jinak to nejde. Bohužel, předtím byste museli postřílet svoje nadřízené. Tady moje metody končí, tady nic nezmůžeme. Musela by přijít restrukturalizace policie - vyházet parazity z kanceláří a to nikdo neudělá. Jejich renty počítané z minimálně čtyřiceti tisícových platů by dneska vnitru zlomily vaz. Takže Týnčo, zajdi si na místní obvod, domluv si zcuka z obvoďákem, který vás má na starosti a uvidíš, co z toho bude. Když nic, pořiď si kvér a jakmile ti někdo bude pochodovat po baráku, bez milosti ho odpráskni. Pak hlavně nevypovídej, až se poradíš s právníkem jak to bylo ve skutečnosti tak, jak to říká zákon. Ale ne na papíře pro vedoucího, skutečné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TYNCA 18:44:40 15. 09. 2009
default.png
Děkuji za rady, ten fix, mříže aj. ještě doplníme. Děkuji mockrát. P.S. A Vás dva, pánové, jsem svým dotazem nechtěla rozhádat... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:29:13 14. 09. 2009
default.png
jsi se úplně zbláznil? Tazatel se ptá co on může udělat!!! To co jsi popsal dělá policie, to nemusí slušné lidi zajímat, oni sami musí přispět k ochraně svého majetku. Takže se na mě nezlob, to co jsi popsal mezi lidi nepatří... to patří do taktiky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARRAND 22:16:04 14. 09. 2009
default.png
co se ti jako nelíbí na níže popsaných radách appalacia?? nevím, zdá se mi, že jsi sloužil už x let zpátky, ale v dnešní době ani ti partyzáni, jak jsi uvedl, z policie strach nemají... Na druhou stranu, mám pocit, že lidé by se měli podílet na ochraně svého majetku, nebo se pletu?? Všechno není jen v rukách policie. Vždyť kolik už proběhlo preventivních akcí typu ,,Auto není trezor" a stejně, každý den se najde někdo, komu vykradli auto a měl v něm věci za x desítek tisíc... To se na mě pak nezlob, ale může si za to ten člověk i trochu sám, ne? To samé platí i o domech. Pokud si lidi domy řádně nezabezpečí, tak ať pak nesvádí případné vykradení na policii, že nic neudělala... Mám pocit, že v tomto směru se zaobírá i nynější model Community policing, kdy za bezpečnostní stav v určité lokalitě neodpovídá jen policie ale i další subjekty A to nemluvím o kapesních krádežích. V obchodních centrech vyhlašují upozornění, aby si návštěvníci hlídali své osobní věci, že se nacházejí v místě se zvýšeným výskytem kapesních krádeží a stejně se najde x desítek lidí, kteří pak chodí na oddělení, že je tam okradli. CO si o tom myslet?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:44:52 14. 09. 2009
default.png
tak tazatel chce pomoci, a vy mu radíte, aby v podstatě jen čekal co bude, všechno monitoroval... Spát a odpočívat po práci, věnovat se dětem, manželce, kamarádům, koníčkům, bude teda kdy když má suplovat práci policie? A tohleto co mu radíte jako má smažky odradit? Těm po takových blbostech narostou akorát ramena, protože zákon je takto bezzubý. Na co je tady policie? Copak už jste úplně "osprostěli?" Já vám řeknu co je odradí: když tam vlezou dva obvoďáci, prohledají je, všechno co u nich najdou (fet) jim vysypou do kanálu, zjistí co jsou všichni zač, vyfotí si je, vylustrují a vykáží je odtud pryč. Než to ale udělají, musí tihle bastardi vědět, že poldové jsou tu proto, že je zavolali lidi, měli by dodat i nějaké podrobnosti, aby drban nabyl přesvědčení že tady mu prostě pšenka nepokvete a zvedl kotvy. Těmhle kreaturám se totiž daří jen tam, kde mají podporu obyvatelstva. Je to stejné jako s partyzánskou válkou. Pokud obyvatelé partyzány trpí nebo je dokonce podporují a policie je pro ně jen nutné zlo, budou obyvatelé (nikoliv policie) pořád prohrávat. Prvním úkolem pořádkové jsou bohužel stále čárky pro odměny vedoucích. Ve skutečnosti by prvním úkolem pořádkové mělo být zničení podpory partyzánům - kontroly hospod (všechny KZO upozornit, že o nich víme a pohlídáme si jejich odchod i s kým a kdy odejdou, poznačit si kdo je obsluha, poznačit si hosty kteří nám řeknou co chceme vědět protože holt jim nesvítí světlo na kole a něco nám tudíž opakovaně dluží, kdo si otevře hubu okamžitě mu zakázat nalít, protože je evidentně pod vlivem alkoholu když už nezvládá své chování atd atd.) denní kontroly bazarů, sběren, míst kde se mládež schází, což máme zjištěno od svých důvěrníků systémem naberu info, prověřím a udělám opatření, zpětně sdělím informátorovi co jsem s jeho problémem skutečně udělal a jak jsem mu pomohl a opět naberu od toho samého info... Když ti dva obvoďáci provedou prohlídku toho objektu kvalitně, (klasický zábavný dělobuch až už je tam tma, baterka a spousta řevu - udělá to strašně moc - vím moc dobře o čem mluvím), někteří z jeho nevítaných obyvatel si cvrknou hrůzou i do textilu. Nemusíte se bát, že při takovém vstupu vám bude někdo z těch šmejdů dělat problémy. Problémem bude, že někteří nebudou moci hrůzou mluvit, to jo... Neexistuje tam, kde policie koná, kde policie využívá svých pravomocí na samé hraně zákona, aby si lidi takto museli stěžovat a takto se bát. Pokud to existuje, jakože bohužel ano, nezvládá svou práci především vedoucí oddělení, neboť podřízení nejsou dostatečně motivováni k účinné práci, která je mimochodem atraktivní a když se dělá dobře i budící spokojenost u samotného poldy. Trošku jsem odbočil, ale tady je prostě zakopán problém. Že je to scifi? Tak to vysvětlete tomu hochovi, který se tady bojí. Jinak je vám asi všem jasné, že jsem tohle prováděl osobně, tak mě tady nezačněte vykládat, jak to nejde. Jo, nebudete mít čárky, to si pište že nebudete. Vedoucí vás za nepočitatelné trávení času pomoci lidem určitě nepochválí, neboť za to nemá odměny. Budete mít problémy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio