Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak se ještě ubránit zlodějům???

Vím, že vloupání a krádež je věc, která je nepříjemnou událostí pro každého z nás. Proto se chci zeptat na případné rady, jak se ještě dále lze bránit... V uplynulých týdnech kolem nás vykradli v lokalitě rod.domů z cca 20 domů již 9. Měli jsme podezření, že vloupaček se dopouští skupinka lidí při kraji silnice u rozestavěného RD, která se do stavební buňky "nastěhovala" (majitel rozestavěného RD je po smrti). Později sousedka zjistila, že skupinka si tam navíc vaří i drogy. Každý z nás má obavy o svůj majetek, své zdraví a životy svých blízkých. Např. my jsme si za tímto účelem nechali nainstalovat bezpečnostní kamery s napojením na PCO. Přestože dnes po půlnoci policisté někoho v boudě zatkli a odvezli, mám nadále strach. Možné je vše-mohou v tom "jet" další osoby a může to pokračovat... Nikdo neví... Poraďte, jak se ještě lze bránit? Prý jsou ozbrojeni...
TYNCA :: Datum založení: 09. 09. 2009 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:23:17 14. 09. 2009
default.png
to jsi tedy pěkně poradil... řešení je elektronika a mechanické zábrany, vše ostatní je příliš drahé, mám na mysli bezpečnostní službu. Základ je spolehlivý alarm, který nemusí být nutně na pult PCO, je to dost a zbytečně drahé. Tohle sedá řešit např. připojením na svůj mobil či mobil sousedů a poté stačit zavolat 158 a policie dům prověří. Stojí to jen málo kaček a je to spolehlivé. Dále jsou dobré kamery, podle fin. možností samozřejmě co nejvíce. Když dojde k vloupání máte záznam. Pár kamer stojí opravdu v poměru k rod. domu pakatel. Dále jsou dobré bezp. fólie na okna. Vím, že okno zloděj rozbije, ale skrz se většinou nedostane. Dobré jsou i řetízky na okna, nejen na dveře. Zabezpečit musíte dveře, klasicky dvojité bezp. zámky, nezapomeňte i dveře v patře (balkon), garáž, sklepní okna atd. U sklepních oknech není špatná kovová mříž, ale zase opět to záleží na financích. Další možnost je vejít v kontakt se sousedy. To je nejlepší ochrana. Pokud máte v okolí 20 domů, je to min 20 párů očí, které hlídají, spíš několika násobně více. Vezměte si navzájem na sebe kontakty. Zapisujte si neznámá auta, všímejte si neznámých lidí (piště si někam do bloku popis, pro pozdější identifikaci). Pokud některému sousedovi důvěřuje více (musí to být opravdu dobrý známý), vyměňte si klíče od domu. V případě delšího odjezdu vám dům zkontroluje. Hlavní je si všímat okolí. Není od věci, po domluvě se se sousedy, dát na ploty cedulky (třebas i falešné), že objekty jsou střeženy, že do vaší čtvrtě jezdí pravidelně hlídka bezp. agentury, že máte na zahradě psa atd. Dále určitě není na škodu zajít na místní odd. PČR či MP a pohovořit s velitelem či jeho zástupcem co pro vás mohou udělat. Pokud budete zastupovat více sousedů, určitě něco vymyslíte, když nic jiného, zajedou k vám hlídky častěji. Pokud jim předáte informace (značky cizích vozidel, popisy lidí) určitě budou rádi. Preventivně si zadokumentujte svůj majetek a to fotograficky, kamerou, opište výrobní čísla, napište si bližší popis, co kde je poškozeno (markanty atd), samozřejmě jen u dražších věcí.. klasický zloděj krade malé a hodnotné věci plus fin. hotovost. Nafoťte si šperky, drobnou elektroniku. Dále lze zakoupit za pár korun tzv. neviditelný fix. Tímto fixem si svojí značkou označte věci (elektroniku atd). Fix je vidět jen pod UV světlem. Je to dobrý poznávací prvek. Tak to je tak zhruba základ co ještě můžete udělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 5525 19:12:31 14. 09. 2009
default.png
No já bych osobně zkusil přímo fyzickou ostrahu najmout si bezpečnostní službu policie na tyhle nemá čas zabývá se jinýma případy.Někdy i ne důležitými co jiný považují za důležité a proto vytěžují naší PČR i MP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio