Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Slepej náboj v komoře

Zdravím. O problematice jestli nosit náboj v komoře nebo ne se už mluvilo mockrát (každé má své pro a proti)...ale zajímalo by mě, jestli jde mít (myslím právně :) ): "NABITO, ale první náboj v komoře SLEPEJ" Já v tom vidím jenom výhody...nemusím se bát, že když pistole náhodou vystřelí (ať už pádem na zem, špatným zacházením apod), tak pokud se někdo nebude přímo dotýkat otvoru hlavně, tak se mu nic nestane...a v případě nouze se nemusím zdržovat nabíjením a rovnou dvakrát vystřelím (dvakrát vystřelit je výrazně rychlejší než nabít a potom vystřelit)...a navíc si můžu v případě nutnosti dát s klidným svědomí výstražný výstřel i uprostřed města bez jakékoliv obavy, že náhodou někoho zraním... máte s tím někdo nějáké zkušenosti?...a myslíte, že by s tím případně inspekce dělala problémy?
WIWKY :: Datum založení: 11. 10. 2009 :: celkem 49 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 18:14:48 23. 05. 2011 blokovaný
default.png
BADBOY [2011-05-23 17:43:16]: No já to myslel tak,že by ho toho nože zbavil a pak ho CHLADNĚ ZASTŘELIL(popravil),tak to nepřekrucuj.Z mé strany poslední komentář v této diskuzi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 18:12:15 23. 05. 2011
default.png
DENVER [2011-05-23 13:20:44]:

Denvere tak dnes si mě opět velice pobavil :D Mno abych pravdu řekl kecy typu "Jsi na to vycvičen" :D jsem už slyšel kolikrát od chytrých novinářů až po bezbranné fetnaře atd.
Pamatuji že nějaká zástupkyně demonstrantu když u nás bylo zasedání MMF si v televizi stěžovala že někteří policisté házeli na zpět dlažební kostky, s odvodněním že policisté jsou vycvičeni a vybavení aby snášeli ránu kostkami do hlavy narozdíl od bezbranných demonstrantu, určitě bys jí dal za pravdu že?

Rozhodně souhlasím s ostatními, pokud frajer vytáhne nůž či jinou věc kterou lze považovat za zbraň neváhal bych a tasil kver. Pokud by to skončilo smrtí drbana, policistou bych jedině pochválil, sakra společnost si už jednou musí cenit lidi co stojí mezi námi a gaunerama.

A pro zajímavost přidávám video z USA jak zde řešili drbana s tuším nožem v ruce.

http://www.stream.cz/uservideo/46204-tady-policie-usa

PS: Co by asi nasledovalo u nás kdyby takto policisté zakročili? Radši ani neodpovídejte, všem je nám to jasné:(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 17:43:16 23. 05. 2011
default.png
Denver:
Chlapče.... Chladné zbarně ( nůž ) jsou velké nebazpečí. A odzbrojit někoho, kdo má v ruce nůž je téměř nemožné ( tedy pokud ho nedrží uplnej idiot ) a to i se sebelepším výcvikem. Můžeš být rád, když vyvázneš jen s nějakou řeznou ránou. Pokud proti mě stojí osoba držící nůž a ohrožuje mne či jinou osobu, tak není nač čekat. Samozřejmé je, že budu šetřit jeho život, ale klidně budu střílet. Pokud bych se ho pokusil odzbrojit ( asi koukáš hodně na americké akčňáky ) a dopadne to ve prospěch agresora, tak může následovat masakr( zabije několik lidí atd.).
Je několik variant proč tak mluvíš...
1) jsi blázen
2) jsi zločinec
3) žiješ doma ve sklepě a 150 let si nebyl venku
4) jsi provokatér
Já se kloním ke kombinaci všech variant a přeji Ti brzké procitnutí v PL Bohnice.
PS: To odzbrojení můžem klidně někdy zkusit ( s uměl. nožem ) neboj:))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 15:59:41 23. 05. 2011
john158.jpg
Bohužel se u PČR standartně obrana proti noži neučí, musel jsem investovat vlastní prostředky do výcviku/kurzů, abych jsem zjistil, že proti pašíkovi s nožem je moje šance 50/50..a to i ikdyž budu střílet ( jedná se o případ útoku na krátkou vzdálenost)Takže samotné poranění/postřelení pachatele mi nezvětšuje šanci ten útok přežít..protože představ si Denvere, ten zasažený člověk hned neumře, může útočit třeba další dvě minuty.. a za ty dvě minuty mi může vyrobit min. 15 bodných zranění..stačí aby mně jednou trefil dobře a umřu.. a to ty přece nechceš, že jo ?? :))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 15:58:04 23. 05. 2011
default.png
DENVER [2011-05-23 13:20:44]:

To se neda komentovat. "Jsi na to vycvicen" :D:D:D. Hm muzes bejt vycvicenej jak chces ale pasik je vzdy prvni a ty teprve reagujes a ses druhej. A nikde neni psano, ze 1. rana ho sunda, spousta lidi pod adrenalinem proste bezi dal. Nohy se hejbou, proste netrefis. Do bricha a je mi jedno kam, ja sem ten co to musi prezit. TECKA.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 14:09:43 23. 05. 2011
mythos.jpg
Denvere, tvůj problém tkví v tom, že dle toho jak se zde prezentuješ, jsi hloupý a rozumuješ o něčem, o čem nemáš páru. Ale nic si z toho nedělej, takových je v naší "krásné" zemi většina.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 13:20:44 23. 05. 2011 blokovaný
default.png
JOHN158 [2011-05-23 12:08:01]: Todle už je cinismus nejvyšího kalibru.Pro tebe nemá život ČLOVĚKA VŮBEC ŽÁDNOU HODNOTU,kdybys byl dobrej člověk,tak uděláš vše proto,aby jsi ublížil člověku,co nejmíň,chápu,že to neni vždy možné,ale tobě jde evidentně o to ublížit člověku,co nejvíc.Já si tady nerozumím s většinou policistů,ale přesto nemam pocit,že by všichni neměli vůbec žádnej soucit,ale TY HO NEMÁŠ VŮBEC.Pokud jde na tebe s nožem,tak ho můžeš spacifikovat(JSI NA TO VYCVIČEN!!!!) a NÉ ZABÍT.Pokud ti IMV uznává jako přiměřenou obranu proti noži ZABITÍ,TAK NEMAM K PRÁCI BRNĚNSKÉ IMV CO DODAT.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 12:08:01 23. 05. 2011
john158.jpg
for Karel 150.
Máš pravdu omlouvám se za použití výrazu že policista má zbraň aby zabíjel, když je potřeba. Skusím to korektěji upravit na to : Policista má zbraň, aby střílel, bude li muset, a letící projektily z jeho zbraně občas člověka usmrtí..:):)
ps: Pokud Karle nevímáš jako zavádějící slova typu : Při použití zbraně, šetřit co nejvíce život a zdraví.. to by jsi mi mohl vysvětlit, jak mám šetřit život a zdraví, na někoho, na koho musím střílet.. a samotnou střelbou ho vážně ohrožuji na zdraví a životě ?? Je to paradox..
Realita je taková, že na střelnici se učí střílet na xxxx a ne na jednotlivé prsty pachatelovi ruky.. proč asi ?? Protože četník musí vždy přežít.. jednak zákrok, jednak trestní řízení je-li proti němu vedeno.. Výsledek je důležitější než prostředek který proti němu vede. Jde o to si to přiznat..
Na ulici jde Karlito o to kdo z koho.. není zde místo na kompromisy typu jdeš na mně s nožem, tak já tě střelím do nohy.. tohle by byla chyba..
Vážím si všech policistů, co šetří peníze daňových poplatníků tím, že se ušetří za pobyt osoby v VTOS atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARAL 10:02:35 23. 05. 2011
default.png
CHIP [2011-05-22 21:56:44]: Souhlasím s tebou. Jen jsem poukazoval na další možnost.

Bohužel celá tato diskuze ukazuje jak smutný výcvik u nás panuje. Vše to vychází z nezájmu vedení, počtu cvičení v roce, nezájmu jednotlivců.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:56:44 22. 05. 2011
Chip.jpg
To Karel 150: Ok, asi pohořel. Sice mám státnice z trestního práva i policejního práva, ale asi to tak bude:-)
To jaral: Co se týká střeliva simunition a cvičného střeliva, každé má myslím naprosto jiný účel a užití. Munice fx je určena pro nácvik zákroků v tzv. close combat jednotlivců, nebo malých týmů a je nevhodná pro výcvik větších vojenských celků. (cena a značně malý účinný dostřel, u pistolí max 8 10 metrů, u MP5 cca 15 až 20metrů v ráži 223 rem cca 30 až 40 metrů) Klasické cvičné střelivo simuluje pouze hluk výstřelů a záblesk a používá se pro nácvik taktiky velkých vojenských celků. Dá se ale dobře kombinovat s laserovými značkovači např. typu Miles)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio