Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

kdo má pomoc

V obchodě mně vzali peněženku s doklady a telefonní a bankovní kartou. V hotovosti jsme měl 2500 korun. Hlásil jsem to na policii a ti mně řekli ať přijdu na služebnu. Služebna vzdálena několik kilometrů a když se ptali na hotovost tak řekli, že takovou částku neřeší, prosím o radu někoho kompeptentního je postup správný. Karty jsem zablokoval, ale občanský průkaz, kartu invalidy a bankovní kartu jsem musel zablokovat. Naštěstí vše včas, ale za občanku a řidičák ještě zaplatím, že prý jsem si to měl lépe chránit. No mám s toho všeho divný pocit, cítím se jako bych si vše udělal já sám. Na kapsáře jsem si pozor nedal, ale asi nejsem jediný, děkuji za radu.
HRABE :: Datum založení: 16. 10. 2009 :: celkem 23 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 08:26:34 17. 10. 2009
Out.jpg
ad 1) Nebylo to v 5:00 ráno, ani nebyla "ovíněná" ad 2) S tím čekáním máte pravdu, ale stejně jsem věděl že v tom nikdo nějaký šetření dělat nebude tak jsem ji poslal jinam, šlo jen o ten "papír" ad 3) Trestný čin můžů ohlásit na kterékoliv služebně PČR v ČR ad 4) Celá pointa je v tom, že je pro mě naprosto do nebe volající to, že občan přijde nahlásit TČ a policista ho přesvědčuje a tlačí ho k tomu aby to hlásil jinak, tudíž manipuloval s fakty apod. Taky by se to mohlo vykládat jako krytí trestné činnosti anebo manipulace se statistikami TČ, protože když to bylo nahlášeno jako ztráta tak se to v ní nikdy neobjeví apod. Prostě neni možný aby PČR takto manipulovala s oznámeními, i kdyby to stokrát byla větší hovadina ale ten občan to tak chtěl oznámit tak to naberu tak jak udáva on, ne? Chápu že šetření by byla "formalita" a bylo by to následně odloženo, ale tak to má být. Já taky v práci dělám dost věcí co jsou nepotřebný, ale zákon mi to holt ukládá a jsem za to placen tak je dělám, ale myslím si o tom svoje. Jinak chování dozorčího mi přišlo jako pěkná ukázka "snižování" pouliční kriminality v Praze. Nedokážeme ji změnit fyzicky hlídkami v ulicích, tak jí budeme měnit papírově na služebnách. Myslet si o mě můžete co chcete, ale mám v tomhle prostě pravdu a za pravdu by mi dal každej advokrát, soudce i státní zástupce a měl by i policista se základní znalostí práva.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OO 08:19:22 17. 10. 2009
default.png
Každej, ať si pomůže sám, protože 47.000 policajtů má na starosti vždycky něco důležitějšího.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PINDIAN 08:01:21 17. 10. 2009
default.png
Nabrat se to mělo o tom žádná, ale víme, že objasněnost v tomto případě je téměř nulová. Na druhou stranu nebýt za toto podmínky dělala by se to asi také s větší vervou. A jak je to zde popisováno, tak si děláme určitou práci sami. Doporučení ať si jdou na MOP či OOP pro papír. Jsme snad pošta??? Každý kdo k nám chodí chce papír i na ztrátu. Pošleš je na agendy a už je to krádež:-))). Papír nezabrání zneužití dokladů:-))). To se jedná již o nový skutek a již blbost dalších lidí při prodeji zboží. A rada od kolegy zajít na jiné MOP??? Mám dost nabírání svého rajónu s tím co přijde není potřeba mi posílat další!!! Jestliže spadá poškozený na uvedené MOP či OOP tak asi ví jak se zde krade a o to víc si dám bacha (logický úsudek) bulvár čte každý či zprávy v TV o tomto mluví neustále. A že musí čekat??? Čeká se všude ať si zvykají!!!! Já u doktora čuráku.. taky několik hodin. Potřebuju ho tak si počkám. Úřad? To samé. Tak nevidím co si neustále stěžujou. Chtěj papír tak ať si vemou lísteček a čekají 4-5 hod. Běžně jinde se také čeká na úřadě. Nemluvě o bolestech zůbů. Trvají teď a objednají tě třeba za týden. Toto je začarovaný kruh. Ať se naberou civilisté, kteří budou vkládat základní data do ETŘ a ty můžeš jen vyslýchat a vyslíchat (bouchačku můžeš vrátit) jsi již pouze kancelářská krysa na papírech a né policista. S tímto vlastně přišel tak trochu Íčko (projekt P 1000) a je zde opět hovn. optravuji VYHOZENÉ MILIONY k hovnu! Čekárny v novém a vemu je do výslechovny a je to horší než na cele!!! I tam mají i pitomé kytky či jiné oživení. O technice ani nemluvím!!!! Jak říkám začarovaný kruh. A bude již asi opravdu jenou hůř. Alespoň na straně dobra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TIN 08:00:54 17. 10. 2009
default.png
Maj pravdu předsedo.. lidi si vlastni blbosti nechají ukrast věci a pak ještě nachmelení přijdou na oddělení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158CQB 07:25:16 17. 10. 2009
default.png
Jak by jsi chtěl vyšetřovat krádež peněženky s 400,-Kč v klubu ? to jako přijdeš druhej den a budeš chtít seznam hostů ? nebo se zeptáš barmana ? Nechápu proč by měl policista strávit 1,5 hodiny sepisováním že měla kabelku volně odloženou, v ní peněženku a nikoho neviděla kdo by ji to vzal..Pak ty údaje nakrmit do PC,odstupky na magistrát, náhradní doklad a přidělený zpracovatel provádět šetření v tom klubu..Škoda je tam za 400,-Kč tedy přestupek 50/1a a jeho prověřováním policista stráví 2 hodiny a stejně to odloží pro 58/3b)NP. Je to zbytečná práce, občanka se oznámí stejně na magistrát jak při krádeži tak při ztrátě.. a slečna bude krytá proti zneužití, účel to splní..tak o co jde ? Nemohl by ten policista dělat ty dvě hodiny něco užitečnějšího a prospěšnějšího pro společnost ? třeba přenášet na ZŠ o problematice drog, nebo čekat před nějakým barákem na VTOS ? Jak pak mají být policisté v ulicích když jim tam chodí v 05.00 hod ráno mírně ovíněné slečny že jim někdo něco vzal na nějaký dýze..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-CISAR 05:41:20 17. 10. 2009
default.png
Pravda je, že každý má povinnost se starat o svůj majetek a chránit ho před krádeží. Hlásil jste to na policii? Telefonicky na 158? Pak samozřejmě byl postup správný a kolegové to kritizují zbytečně. Po telefonu se dá TČ řešit těžko. Také je dost obtížné to řešit na ulici s dopravákem nebo hlídkařem. Vždy je třeba zajít na MOP (OOP). Občan samozřejmě nezná tyto věci a tak je mu třeba vysvětlit například to, že hlídkař na ulici nemá počítač, na barák třeba ani nesmí a nabírat na hlídkovej TČ nemůže. Jasně, že každý policista je povinen přijmout trestní oznámení, ale to prostě vždy nelze.Pouze nechápu, co kolegové mysleli tím, že takovou částku neřeší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 22:38:40 16. 10. 2009
default.png
ono je rozdíl MOP Smíchov a horní dolní na okraji Prahy... Bohužel DS nemůže dělat deset věcí najednou a bohužel si slečna vybrala MOP kde se zrovna dvakrát nenuděj...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:00:33 16. 10. 2009
default.png
Nechci řešit jednání policajtů na odd. PČR, ale prakticky na všech úřadech kam přijdete žádat o nějaký duplikát potřebujete protokol z PČR (samozřejmě s „čéjéčkem“ a štemplem). Občas taky „pověřené úřady“ přihlížejí k tomu (ve výši správního poplatku) zda se jedná o krádež příp. ztrátu. Tak že např. druhá ztráta OP je již dost slušně honorovaná! Měl jsem to štěstí že mi během cca 15 minut vykradli auto, a protokol jsem potřeboval jak u blokování mobilu u operátora, vystavení zbrojáku, tak i např. u telekomunikačního úřadu. Tak že na papíru trvejte vždy, a nenechte se odehnat odkazem na místní příslušnost!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 19:51:49 16. 10. 2009
Out.jpg
Takovýhle chování policistů na MOPech je snad klasika... Na jaře ukradli kamarádce v nějakym klubu peněženku s doklady a s asi 400Kč v hotovosti. Ano, bylo to její blbostí, to souhlasím a ona to samozřejmě uznala. Každopádně chtěla jít to oznámit protože se bála zneužití dokladů, tak aby prostě měla od PČR "papír" na to že v tu a tu hodinu byly doklady zcizeny. Šla na MOP Smíchov kde jí milá slečna na recepci dala pořadové číslíčko a mile jí vysvětlila že se na ní může dostat řada klidně až za 4-5 hodin. Tak mi volala co dělat protože tak dlouho čekat nemohla, odjížděla někam pryč. Tak jsem jí poradil ať sjede o pár stanic metrem na jinej MOP, na kraji Prahy kde určitě nikdo v sobotu dopoledne nebude. Záměrně nejmenuji. Taky že tam nikdo nebyl a policisté se tam dle jejích slov spíš nudili. Ale tak co. Co mě ale dostala bylo to když jsem se jí zeptal jak to dopadlo. Říkala že v pohodě, akorát ten policista do ní prý hučel ať to neohlašuje jako krádež, ale jako ztrátu, tak že to prý bude snažší. No a ona samozřejmě věcí neznalá, a poprvé v životě na policii, na to kývla. Ono krádež se musí (nebo by měla) nějak vyšetřovat, že... zatímco se ztrátou je policista hotov hned a nic řešit nemusí. Ani nevím jestli jí na to něco napsal nebo jí jen řekl ať si to zajde ohlásit na úřad. Co si o tom myslim radši ventilovat nebudu, slušné by to nebylo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DELFINFILIP 19:18:12 16. 10. 2009
default.png
Pro honza máš pravdu že lidé si své věci musí hlídat, ale vysvětluj maminkám s dětmi, nebo starým lidem, aby si peněženky víc hlídali. Na úrovni prevence se toho dělá moc, ale pořád je to stejné kolečko. Ty vysvětluješ, lidé naslouchají a výsledek. V nejbližším obchodě se nechá okrást, nebo do baráku pustí toho o kom ty si před chvíálí informoval, že by jim moh ublížit jakýmkoliv způsobem. Někdy je to Don Kichotské. Plně s tebou souhlasím, že nabrat se to mělo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio