Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

kdo má pomoc

V obchodě mně vzali peněženku s doklady a telefonní a bankovní kartou. V hotovosti jsme měl 2500 korun. Hlásil jsem to na policii a ti mně řekli ať přijdu na služebnu. Služebna vzdálena několik kilometrů a když se ptali na hotovost tak řekli, že takovou částku neřeší, prosím o radu někoho kompeptentního je postup správný. Karty jsem zablokoval, ale občanský průkaz, kartu invalidy a bankovní kartu jsem musel zablokovat. Naštěstí vše včas, ale za občanku a řidičák ještě zaplatím, že prý jsem si to měl lépe chránit. No mám s toho všeho divný pocit, cítím se jako bych si vše udělal já sám. Na kapsáře jsem si pozor nedal, ale asi nejsem jediný, děkuji za radu.
HRABE :: Datum založení: 16. 10. 2009 :: celkem 23 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:40:42 16. 10. 2009
default.png
v bance je taková malá zrada co vím. Oni sice vykládají, jak kartu blokojí, ale ještě na druhý den večer ji drban v poho vybere. Zbytek z praxe našeho trestního řádu vám raději líčit nebudu, jinak byste spáchal sebevraždu. Buďte spíše rád, že ten policista si práci takto usnadnil. Až byste viděl, jak se o případného pachatele stát bezvadně postará a z vás udělají pitomce, šestkrát se dostavíte k soudu zatímco drban ani jednou, pak vás otravuje probátor či jak se jmenuje, abyste nechal drbana škodu nahradit a vy že teda jo a drban nic nezaplatí... Měl s váma jednat aspoň on ale jinak, to je fakt.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:36:14 16. 10. 2009
default.png
který se policie učí. Já mám jiný postup. Šetření jistě, ale zároveň prevenci. Předně poškozeného ihned vyslechnu kde, kdy, kdo, co jak s kým proč, zařídím před jeho očima a ušima aby se vytěžily kamery a provedlo všemožné šetření, vysvětlím mu chybnost jeho počínání a jak snadné je ho okrást, ale nebudu mu vykládat, že je povinný si svoje věci chránit. Není, to jsou jeho věci a on má taky zcela jiné starosti a o nebezpečích, které poldové chápou jako samozřejmost, nemá díky idiotské práci policie na poli výchovy lidí v prevenci úplné kulové!!! On musí cítit jasně, jak moc jsem na jeho straně. Když tak s ním lítám, začne sám, že to nemá cenu a já mu řeknu ne že má recht, ale že nikdy neví a kdo štěstí nepokouší, tak he nemá. Zůstane bez dokladů, tak mu řeknu, že si je musí zaplatit sám, neboť stát z toho má asi radost odírat poškozené, ale já se mu to vynasnažím za stát nějak nahradit. Zjistím si třebas jak je na tom se spojením domů, nabídnu zjištění spojů, když můžu (mám čím) zavezu ho na nádraží, mobilem mu zavolám rodinu aby si pro něj přijela... Prachy mu nedám, to tak ještě! Slušnost jo, ale blbost už ne. Ten člověk musí vykládat všem okolo, jaký byl on blbý a naivní a jak špicovně jednala policie. Protože proč? Jak už jsem nakousnul, policie si dělá svoje čárky a na to, aby lidi denně všude, kde jen může a jak jen může, varovala: co a jak jo a co a jak ne, kašle. Jak chcete po někom, aby si na svoje věci dával pozor, když on žije ve svém světě zdánlivého bezpečí a netuší co kolem něj zuří, dokud není pozdě? Drban má výhodu domácího prostředí aneb nepřipravenost obětí na jeho konání. Je prací jen a jen policie, aby s touto bezstarostností občana něco udělala. Je to lepší postup než pak po drbanech sbírat jejich hovínka a krčit rameny jak nestíháme ani evidovat. Hlídky chodící jako těla bez duše na frekventovaných místech ani nenapadne, aby lidi upozorňovali na to, že mají kabelku na prdeli a tam jim ji šlohne i začínající chmaták, ani je nenapadne dát lísteček za sklo řidiči, který nechá v autě spoustu ke krádeži vyzývajících věcí.... Prevence nejsou vesty, ale používání mozku. Jenže patent na rozum mají jen patřičně ohvězdičkovaní, tak sorry, kamarádi. Vím že s tím nic neuděláte.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HHONZA 16:51:13 16. 10. 2009
default.png
Postup samozřejmě není správný a pokud to bylo vážně takto jak zde popisujete, tak je kolega buď zákonů neznalý nebo si chtěl z jakýhkoliv důvodů ulehčit práci (to je asi pravděpodobnější). Pokud Vám to ukradl "kapsář" přímo z kapsy, tak se jedná o TČ krádeže v písmenu d (na osobě) a také o TČ neoprávněné držení platební karty. Měl toto oznámení přijmout a postupovat dle zákona (zahájení, protokol...). Pokud to bylo v obchodě, lze tam pomocí kamer dohledat podobu pachatele, ale pokud to nebude notoricky známý jedinec, tak stejně nezjistí jeho totožnost, tudíž se bude jednat o těžko objasnitelný případ a s největší pravděpodobností bude odložen. Způsobenou škodu Vám ale nikdo nenahradí, poplatky spojené s vydáním nových dokladů Vám nikdo neodpustí. Pokud by se pachatel chytil, tak je možno to po něm soudně vymáhat, ale úspěšnost?...rovná se nule. Tudíž závěrem: Policista je povinen takovéto oznámení přijmout, ale Vy jste zase povinen si na své věci a zejména osobní doklady dávat pozor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio