Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jít za snem nebo pryč od policie?

Zdravím všechny. Je mi 22let. Právě se připravuju na SSZ v lednu na bakaláře. Chci mít alespoň vysokoškolské minimum hlavně proto, že chci mít lepší výchozí pozici u policie. V žádném případě nechci dělat u nějaké firmy celé dny před počítačem. Policie nebo armáda pro mě byly snem už na střední. Moc bych se těšil na různorodou práci a trochu toho adrenalinu. Jsem asi přesně ten typ "trouby" co chce k policii ne kvůli penězům, ale proto že k tomu má už teď vztah. Jednou bych se chtěl ovšem dostat na kriminálku, presněji asi hospodářskou kriminalitu, nebo k jednomu ze zvláštních útvarů. To už jen kvůli lepším penězům, abych mohl zabezpečit případné potomky:) Ale hlavně chci práci co mě bude naplňovat a nebudu se nudit. A při které na sobě budu moci pracovat. Už od střední se připravuju a myslím že nejsem z těch, ze kterých by nešel respekt, 190cm, 95kg živé váhy zvyklé na kontaktní sporty a každodenní pohyb. Ale samozřejmě tu je problém, jsem krátkozraký a to dosti. Mám 4dioptrie, půllitry to nejsou ale je to hranice pro přijetí! Od střední nosím kontaktní čočky, jsem absolutně bez problémů, ale bojím se, že to budou brát doktoři papírově a budou problémy. S čočkami plavu, hraju kontaktní sporty i zápasím a nikdy nebyly problémy,ale nevím jestli moje prosby budou brány v řetel?? A jinak co se týče STOP STAVu s náborem. Přijimací řízení je 3 měsíce a já mám státnice až v lednu. Myslíte tedy, že kvůli situaci co je teď si mám podat přihlášku až po novém roce? Měl sem v plánu to udělat už teď v listopadu. Za všechny odpovědi a hlavně vaše názory děkuju. Ondra
OFIN06 :: Datum založení: 27. 10. 2009 :: celkem 27 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 09:36:24 31. 10. 2009
default.png
Hammer to píše natvrdo a je to naprostá pravda. Pokud si myslíš, že jsi slušný, přímý, zásadový, nesnášíš nespravedlnost, podvody, ponižující jednání a nad práci přemýšlíš, k PČR nechoď, čeká tě obrovské zklamání, frustrace a zmar. Jako hasič, voják či záchranář budeš společnosti mnohem více prospěšný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 08:05:29 31. 10. 2009
default.png
je to Tvuj sen preji Ti at se dostanes ! Je dost zhnilejch lidi co pracuji u Policie jen kvuli penezum a prace je nezajima.....To je smutne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:51:47 31. 10. 2009
default.png
tak teď kluky, co byli na kriminálce kam se dostali od uniforem převedli docela hromadně zpátky do uniformy, kde nemají lidi. Ani tam tudíž nemáš šanci, kriminálka je plná a na dlažbu chodníků nešli nejhorší, ale nejnepohodlnější problémisti, co dělali bez ohledu na zájmy vedení. To je tvůj případ. Takové lidi u policie chtějí jen hubou náborářů. Sám jsem se o tom strašně často přesvědčoval. Jakmile se BBP dozví proč jsi tam, hnedka si tě obrnknou: zkusí si, jak loajální budeš k jejich stylu práce: čárky, falšování statistik, ochrana drbanů. Zůstanou ti dvě možnosti: sklonit hlavu a předělávat trestné činy na přestupky nebo se proti tomu ozvat, odmítnout jim to dělat a končíš kariéru přesně na fuknci, kde jsi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:46:20 31. 10. 2009
default.png
V současné době je stop stav, budou brát jenom tam, kde to hoří a kde nikdo nechce dělat. V současné době nemáš, Ondro, vůbec šanci nastoupit někde, kde by byl rozumný vedoucí a mohlo tě to bavit. Nevěř hlavně tomu, že se to děje dost často, napsal jsem malilinkatý zlomeček toho co se děje a děje se to pořád, den co den. Podívej, udělej si praxi v civilu, praxe se strašně hodí, můžu potvrdit na vlastní zkušenosti. Já měl praxe jen rok a teď čekám, až si udělám celých šest let abych mohl dělat ten druh elektrikařiny, co mě baví, i když ani to co dělám není zdaleka nezajímavé. Počkej s policií na dobu, kdy bude policie skutečně stát o lidi, co chtějí protože chtějí a ne musí. Tímhle si zbytečně svůj ideál pokazíš a to bude hrozná škoda. Vlezeš teď někam, kde to nefunguje a odradí tě to. U policie dělá spousta lidí, co šla za ideály, to si zase nemysli že je to tam samý úřad práce. Ti z úřadu rychle končí, protože ti tu pakárnu nevydrží jako první. V současné době je problém v tom, že líný, nevzdělaný a silně přemnožený management je silně přeplácen a policie nemá prachy na řadové, kterým se prachy naopak sebraly - proto taky vzala spousta zkušených poldů roha. Ti nahoře se budou držet svých čtyřiceti táců jako klíště, ruka ruku myje, to je dokonalé Bratrstvo bolševické pracky. Věř tomu, zkoušel jsem dvacet let něco změnit na systému své práce, abych mohl chránit lidi a nešlo to. Výsledek mých ideálů byl kariéra v loji, pořád problémy ale spolehlivě stálé stejný systém práce, do které mě i kolegy všechno ovládající čárkomani marně nutili. Kolegové rezignovali, já to jako nějaký praštěný Don Chichot zkoušel furt dokola, až mě jeden z těch lumpů nazval Švejkem. Nechtěj zkoušet něco, kde se to zkoušet nedá. Tohle je totalitní firma s bolševickýma zrůdičkama, kde se všichni bojí mluvit a vyjadřovat svoje názory. Číňani mají takové přísloví: Moudrý člověk se poučí z chyb cizích, hlupák z vlastních. Chceš bezpečnější ulice? A jak to asi chceš udělat, když ti vedoucí napíše úseky a časy do plánu služby, kde se děje kulové? Půjdeš za ním a řekneš mu, co tam píše za kraviny? Okamžitě jsi potížista, protože on ty úseky píše tak, aby měl klid, ne útoky na svoje lidi, ne stížnosti drbanů. Ty mu chceš ohrozit jeho čtyřicet táců v klídku, tohle všechno civil nechápe. Zapomeň na to, že dostaneš parťáka, který bude smýšlet stejně. Dostaneš buďto chlapa který je dávno vyhořelý a nemá jen kam odejít nebo stejné ucho jako jsi sám. Místo starosti o klid v ulicích se budeš starat o to, aby jsi byl tam kde máš být, aby jsi napsal dost KO, dal dost pokut jedna za co a jedno zda je k tomu důvod...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OFIN06 12:34:10 30. 10. 2009
default.png
Verim, ze to co pises je pravda a ze se tak deje dost casto. Ja bych ale nemohl delat normalni praci, ubylo by me to. Chci podilet na tom, aby byly ulice bezpecnejsi, chci mit kolegy na ktere se muzu spolehnout a to same muzou cekat ode me. Bohuzel tyhle idealy jsou zrejme uz davno pryc a jak vsichni pisete, jde to cele do haj..u. Bojim se ze budu zklamany, opravdu bojim, ale i tak dotoho chci jit. Delam na zaverecne praci do skoly,az budu mit hotovo, pujdu to do Pardubic zkusit, uvidime co mi reknou (predevsim na ty moje dioptrie). Zdar Ondra

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PET_1 20:14:05 29. 10. 2009
default.png
jestli jseš šikovnej řemeslník, tak se toho drž:)takový lidi budou v budoucnu potřeba...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SILLY-PETA 18:56:26 29. 10. 2009
default.png
Teda Vy jste to napsal, chtěl jsem jít k Policii, páč jsem si myslel, že to tam jde, ale docela mě to odradilo, za ty love. Když si se mnou šéf v minulé práci vytíral zadek, tak jsem ho poslal do prdele a šel jinam (za plat typu 17.000 Kč seženeš práci všude, teda ve větším městě, žádnej stres), ale co když s tebou vydrbávají u Policie, takové ty vyjebávačky, na který se blbě poukazuje..No nevím, na vojně jsem si zobl buzerace a zažívat něco podobnýho u Policie na full time job (kdo nebyl na vojně, nepochopí). A to, že všichni zdrhaj, tak to o něčem svědčí...Tam kde to je dobrý, tam se nedělaj nábory a nezdrhne 20.000 chlapů během 5 let. Asi zůstanu u řemesla, je to opruz,ale s manuálama je sranda, žádnej stres a prachy nejsou špatný za manuální práce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:48:20 29. 10. 2009
default.png
která tě, když se nedejbože dostaneš, čeká. Od policie neodešlo přes deset tisíc poldů pro nic za nic. Kdyby to byla práce jak o tom sníš, neodešli by všichni, kteří se snadno uplatnili jinde. Kde všude zažuiješ adrenalin u Policiie ČR: U PC, když budeš popáté předělávat jeden spis, aby se líbil tvému nadřízenému, který například ani nezná některá česká slova, nechápe základy českého jazyka a hlavně ho zajímá ne zjištěná pravda, ale bezproblémovost případu. Adrenalin zažiješ taky na střelnici, když kolega z kriminálky vypálí vedle tebe do písku, protože neumí zacházet tou četností tělocviků na které ho vedoucí poslal, ani se zbraní. Adrenalin zažiješ, když při první osobní prohlídce zjistíš, že tebou zadržený pašík - smažka - měl v kapse injekční jehlu, o kterou jsi se při špatně provedené prohlídce píchnul. Adrenalin zažiješ, jakmile zadržíš auto plné běženců a do měsíce má celá rodina svrab... Adrenalin zažiješ, když v mínus dvaceti ve dvě ráno nemáš už benzin na další jízdeu ani topení v autě a musíš venku vydržet do šesti rána, z toho ještě dvě hodiny venku a zastavovat auta. Adrenalinu si taky užiješ, až půjdeš za vedoucím s tím, že to co jsi v noci zjistil není přestupek rozbití dveří jak ti vedoucí tvrdí že to bude klasifikováno, ale vloupání do rodinného domku, kdy jen pachatel nic nenašel a vypařil se. Chceš další příklady z každodenní praxe? Práce u policie není třepání hrušek, ale pokud chceš nahoru, musíš začít falšovat statistiky, chránit drbany a prostě si namočit pazoury až po lokte. Pak už ale nejsi četník, ale onuce, se kterou si kdejaký drban vytírá zadnici. Musím ti, hochu zlatá říct, že sníš o krásné dlouhovlasé urostlé princezně ve vysoké věži, kam když vylezeš bude hnedka bobr kolem krku... Ve skutečnosti se budeš věnovat všemu možnému jen ne heslu pomáhat a chránit a postupem času budeš potřebovat čím dál tím více energie k tomu, aby jsi dokázal z hlavy vytěsnit věci, které tě spolehlivě povedou k infarktu v pětačtyřiceti nebo i čtyřiceti letech. V současnosti od policie všichni utíkají a tvoje snažení připomíná vtip z dob totality, kdy jednomu respondentu položili dvě otázky: 1: co byste udělal, kdyby se otevřely hranice na západ? On odpověděl: vylezl bych na strom, aby mě ti lidi co se tam budou hnát neušlapali 2: co byste naopak udělal, kdyby se otevřely hranice na východ? Odpověď: zase bych vylezl na hodně vysoký strom. A proč, ptají se ho udiveně. A on odpovídá: abych nepřehlídnul viděl toho blbce, který se tam požene. U současné policie tě bez tlačenky a bezskrupulozní povahy štěstí nečeká. Jsi dobrý člověk, běž někam, kde tě ocení, k hasičům, horské službě, armádě, ale tohle je státní firma a díky slovu státní ještě nezkrachovala.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 00:42:15 29. 10. 2009 blokovaný
default.png
Tady je jeden obrovskej problém.Zdá se,že lidi který chtěj opravdu pomáhat, tak zas tolik PČR neláká a spíš se dají k nějaké dobročiné organizaci.Stát to vůbec nezajímá a ty "dobráky" se vůbec k policii dostat nesnaží.Bohužel policie(díky státu)často láká lidi,který se potřebujou na někom odreagovat.Todle je obrovskej problém.Nedávno sem čet o španělské policii.Ta do roku 1975 představovala jednoznačně zlo a pak najednou fašismus skončil a ona měla představovat jednoznačně dobro a nastal problém....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KIWIJE 22:46:58 28. 10. 2009
default.png
Také souhlasím, aby sis za svým snem šel. Já se také k pčr přihlásila proto, že jsem tu práci dělat chtěla (ač se tu o ženských u pčr nemluví příliš pozitivně). Přihlášku jsem dávala začátkem července, když jsem skončila VŠ. Od té doby se to táhlo... nejdřív stop-stav v našem kraji... tak jsem se smířila s Prahou a ejhle.. stop-stav pro celou ČR :( Nejbližší možný termín nástupu v lednu.. Dopředu mě nikdo nevaroval, žádnou jinou práci jsem si nehledala a najednou mi nezbývá, než se modlit, aby se v lednu nábor obnovil. Všechny testy mám hotové, dokonce jsem měla sehnané krásné místo na zajímavém útvaru.. a těsně před přijetím tahle rána.. Takže přeju pevný nervy, drž se a držim pěstě, ať se ti zadaří ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio