Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

79% managerů PČR nemá odborné vzdělání!

Já vám nevím, článek tady na stránkách vyznává tak, že se toho autor dost děsí, já bych spíše viděl pozitivum při posouzení celého toho super podniku v tom, že 21% managerů to odborné vzdělání vůbec má. Když naši managerové měli jít studovat nějakou výšku, za obrovského posměchu celého mančaftu měli tři týdny ve školícím středisku kdesi u Znojma školení sestávající z toho, že jim do hlav tloukli správné odpovědi na přijímací otázky na "hnojárnu" v Kunovicích, kde se braly předměty jako pěstování kytek v ranní rose, žáru poledníma a soumraku večerním. Jak bylo na stanici příjemně bez věčně prudícího pana vedoucího, kde a komu jsme šlápli z jeho kamarádíčků na kuří oko! Školy to byly všechno placené typu: kdo zaplatil taky absolvuje, náš pana vedoucí třeba z Angličtiny nezvládal ani "How do you do" a to jsem ho osobně zkoušel přesně na toto, ale měl z ní za dva. Z čárkomaniakálních křivičů statistik a bossingových mágů ty školy neudělaly ani o chloupek lepší ani lidi ani odborníky a už tehdy na začátku milénia, bylo všem nám v terénu jasné, co je tahle firma zač. Přešlo dvacet let a ta firma má pořád ty stejné problémy. Manageři s odborností hrubosrstého jezevčíka, neochotní na sobě pracovat, sami se vzdělávat (čert vem, jakou mají školu - když mě práce baví, vzdělávám se sám) si tam ve velkém dojí beztrestně stát. Na silnici policii téměř nevidím, na obchůzce vůbec ne. My jsme bývalé kolegy měli všechny jako důvěrníky, ušetřili nám mraky práce, nás, co jsme utekli po Langerově řádění, nikdo nikdy z těch jeho děcek nekontaktoval, ne že by mi to teda vadilo. Ještě deset let po odchodu z té hrůzy se mi, sem - tam, zdálo, že jsem zpátky ve službě a byly to příšerné sny. Co mě jediné štve je to, že se to u té policie nelepší a nelepší, spíše to jde z kopce. Že jsem tam úspěšně prodrbal dvacet let života a ekonomicky jsem jako policejní polosocka přišel o mraky peněz.
HAMMER :: Datum založení: 30. 08. 2022 :: celkem 27 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 22:51:54 13. 06. 2023
default.png
Nevím, v čem se pletu konkrétně. Ruská ekonomika je mizerná, a vždycky byla, ale přizpůsobila se tomu. Nebo ti z toho, co jsem napsal, vycházelo něco jiného?
Otrok zvyklý na nedostatek. Tak to už se tam mají jako my tady. Někdy kolem roku 2010 tam byla kolegyně. Pár týdnů žila s normálními lidmi. Nevím přesně kde, ale možná už v asijské části. Všechno bylo a mnohem levnější než tady. Všechno fungovalo a platy nebyly špatné. Nezaměstnanost skoro žádná.
Dnes už to tak určitě není, ale my se taky nemáme jako před covidem.
Jestli ti jde o HDP, tak to je položka, která absolutně nic neříká o tom, kolik člověku zbyde v kapse, když poplatí nezbytné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:32:59 12. 06. 2023
default.png
VETERAN2 [2023-05-16 23:44:35]: Jelikož podnikám, mohu ti říct, že s tím Ruskem a kjeho ekonomikou se hrubě pleteš. Rus zatím trpí, je to otrok a je zvyklý snášet nedostatek. Ale jeho ekonomika je dávno v loji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:30:51 12. 06. 2023
default.png
JOE [2023-05-26 09:21:20]: Přesně můj postoj, když jsem viděl, CO nám velí. Mezi ty šmejdy nikdy! Odpískal jsem svoji kariéru, odmítl jsem udělat si výšku u policie, a začal jsem hledat, kde nechal tesař díru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:20:02 05. 06. 2023
default.png
30let. Pak moc nechápu tvoje vyjádření ohledně cen za socialismu. Musíš si přeci zhruba pamatovat, kolik co stálo. Tak málo ti přeci nebylo.
Ještě jsem asi zapomněl na vysvětlení, co bych považoval za dobrý výkon armády. Snadno pochopitelně podáno https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Leukter. Později ještě použito v bitvě u Kann https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Kann.
Nebo tady https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Marath%C3%B3nu. Později s upravenou podobou ještě nadělal parádu Fridrich Pruský
https://dspace5.zcu.cz/bitstream/11025/33039/1/Bakalarska%20prace%20-%20Otys.pdf. Někteří vojevůdci nebyli možná ani tak dobří, jako znali dějepis. Tenhle https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5_Nguy%C3%AAn_Gi%C3%A1p ho údajně dokonce učil. I další právníci se tu a tam prosazovali jako zdatní vojáci https://cs.wikipedia.org/wiki/Hjalmar_Fridolf_Siilasvuo. Zajímavé.
Nedávno jsi položil otázku, jestli chci říct, že by se Ukrajině nemělo pomáhat. Státní rozpočet má nebývalý deficit. Přiznaný podíl Ukrajiny (uprchlíci a dodávky zbraní) je kolem 90 miliard. Návrh Stanjury je sebrat státním zaměstnancům 5 procent platu. V praxi to bude určitě víc. Jako obvykle. Až to projde, odpovíš si sám.
Ještě dva roky tímhle tempem a budeme řešit, kdo pomůže nám. Napřed nám všichni tleskají, jak na to jdeme, a pak se ti samí smějí, jak na tom jsme. Budeme nejspíš první stát, který skutečně prohraje. Hlavní zásluhu bude mít spíš naše skvělá vláda než válka, ale pro normálního člověka bude rozhodující konečný stav a ne příčina.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 09:21:20 26. 05. 2023
Joe.jpg
VETERAN2 [2023-05-16 23:44:35]:
Po 30 letech služby už nikde velet nebudu, a ani jsem nikdy neměl takovou ambici. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:44:35 16. 05. 2023
default.png
Jestli nevelíš, tak jednou budeš.
Neříkal bych tomu tady analýza. Některé věci jsou jednoduše ověřitelné. Například. Putin s průkazkou Stasi lákal lidí ke spolupráci a já nevím, co se ještě kde píše. Když si pustíš proslov, který přednášel v Bundestagu v němčině, víš, že ten, kdo s ním mluvil, musel podle přízvuku ihned poznat Rusa. Kdo souhlasil se spoluprací, musel vědět, pro koho opravdu dělá.
Putina bych za frajera neoznačil. Nemá takovou moc, jak by potřeboval. Není schopen zavést dostatečný pořádek ve vyšších patrech, kde by to bylo potřeba, vedení je rozhádané a to je teď Rusku velmi ke škodě. Ale snaží se. Doma je pořád důvěryhodný. Západ hlásil, že co Rus, to pitomec a že se Rusko za pár měsíců sesype. Teď se všichni diví a počítají ztráty.
Málo věcí na světě je jen černých nebo bílých.
Abych vysvětlil to dobře vedená. Každá ekonomika má nějaký výkon, slabé a silné stránky a tak dále. Je třeba si toho být vědom a přizpůsobit se tomu. Když nevyděláváš, musíš víc počítat, tvořit rezervy a nedělat dluhy. Čím horší ekomomika, tím, větší roli tohle hraje. Rusko se přizpůsobilo realitě. Třeba my toho dlouhodobě nejsme schopní.
Demokracie u nás taky není, co bývala. Nedávno někoho odsoudili za to, že někde zveřejnil, že Putin je borec. Samozřejmě záleží na kontextu, ale napiš si to na plakát a zkus, jak dlouho kde vydržíš na náměstí.
Tobě šel asi na škole víc sport, ale učili vás v matematice, že když platí výrok A, nemusí vždy platit výrok B? Ne každý, kdo se vypracoval z ulice, musí být vždy schopný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 11:00:05 09. 05. 2023
Joe.jpg
VETERAN2 [2023-05-06 23:58:48]:
Nikde nevelím.
Já uvádím mantry, ty máš super důvěryhodné zdroje a mozek analytika. Ok. Rusko má dobře vedenou ekonomiku? Když myslíš, ok.
Všichni jsou nýmandi, ale Putin je frajer, který se vypracoval z ulice. A kdo ještě se vypracoval z ulice? Třeba takový Stalin, tohle kritérium taky splňuje. Rusko má Západ jako nepřítele, ale všichni bohatí Rusáci jsou tam zabydlení dlouhá desetiletí. Třeba se začnou brzo stěhovat zpět nebo do Číny, kdoví. Na druhé straně si Rus stoupne s neškodným letákem na náměstí kdekoliv v Rusku a za pár minut už ho vedou v poutech. Úžasná země. Lidi co u nás mávají ruskýma vlajkama a řvou o svobodě slova, si tento rozdíl ani nedokážou uvědomit. Mně nevadí jiné názory. Klidně pokračuj ve svojí rétorice. Já považuju tohle téma za uzavřené.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:58:48 06. 05. 2023
default.png
Nevelíš ty někde?
Vadily ti mantry z veřejného prostoru, a tady jich předvádíš celou sbírku.
Samozřejmě. Ukrajinská armáda se zlepšila. V roce 2014 dezertovalo hodně jednotek bez rány. Od té doby dokázali vycvičit lidi, kteří pak skutečně bojovali. Dodnes dělají minimum chyb, ale tím to taky končí. Každá armáda musí mít i výzbroj a tak dále. Co jim svět neposlal, neměli. Ruská armáda předvedla mizerný výkon. Kdyby válčila jako za 2. světové, byla by na polských hranicích, protože by zmobilizovala a přes Ukrajinu by přeběhlo 20 milionů vojáků a 5000 tanků. Rusko ale dlouho válčilo tak, jako by snad ani vyhrát nechtělo. Tomu se prostě ubránit dalo. Výkon Ukrajinců bych hodnotil jako standardní.
Jestli má Čína v úmyslu válčit, bude to mít s Ruskem jako spojencem o hodně snazší. Má jinou ekonomiku než Rusko. Sice taky dobře vedenou, ale ne tak odolnou. Při delším konfliktu by jí chyběly suroviny a potraviny. Podepsat někde kus papíru nic nestojí a nic to neznamená. Je v zájmu mnoha zemí i jednotlivců, aby konflikt pokračoval. Čína je jedna z nich. Dívá se a dělá si poznámky. Skutečný tlak na konec konfliktu teprve přijde. Jestli letos Ukrajinci neuspějí a Evropě dojde, jak tak za 2 nebo 4 roky dopadne, pokud nepřestane Ukrajinu sponzorovat.
Putinovi skutečně nejde o nic. V jeho věku a jestli na tom zdravotně není dobře, jak se všude tvrdí, kandidovat spíš nebude, pokud se najde nástupce. Pravděpodobně bude z nějaké funkce dohlížet na svého nástupce. Svět ani Rusové na něj zaručeně nezapomenou. Každý z jiného důvodu. U světa je to jasné. Jiný úhel pohledu mají Rusové. Pro stát hodně udělal. Není to zdaleka takový pitomec, jak by si svět přál. Není to politik západního typu, niemand vybraný někým, aby prosazoval jeho zájmy jako Fiala, Havel nebo Zelenský. Nebo tupý nositel zvučného jména jako Leyenová. Vypracoval se z ulice.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 06:26:56 02. 05. 2023
Joe.jpg
VETERAN2 [2023-04-26 13:56:35]:
Ukrajina neudělala nic, aby posílila armádu? Od roku 2014 probíhají reformy jejich armády a to, že se přiblížili standardům NATO, je mimo jiné jeden z důvodů proč odolali a odolávají ruské armádě, která uplatňuje stejnou taktiku jako za 2. světové války.
Někdo z osob blízkých Putinovi ho přesvědčil, že celej ten zlej a dekadentní západ už je úplně na kolenou, takže je nejlepší čas pokračovat v tom co začali na Krymu a udělat ze zbytku Ukrajiny stejného vazala jako je Bělorusko. Mimochodem doslova před pár hodinama podpořila i Čína rezoluci OSN o tom, že Rusko je agresorem, což je dost zajímavé v kontextu nedávné návštěvy Si Ťin pchinga v Rusku. Na Rusko se postupně vytváří čím dál větší tlak, aby se na to už vykašlalo, protože tu válku kromě něho nikdo nechce.
Ohledně Putina: prezidentské volby jsou v Rusku za necelý rok a Putin se může ucházet znovu o tento post. Popularitu má mezi Rusy zatím dobrou. A když jim ve státních médiích podá prohru jako výhru, což umí, nikde není napsáno, že opět neuspěje. Putino jde naopak o hodně. Chce být opěvován a ne zapomenut.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 13:56:35 26. 04. 2023
default.png
JOE [2023-04-18 12:00:24]:
Takhle přesně jsem to očekával. Nějaká podobnost s Německem tam je, ale hlavně v tom, jak se nastavily relativně silnému státu podmínky existence. V Německu vedly reparace a jiné výmysly spojenců k nástupu Hitlera a dál už to každý zná. V případě Ruska se využilo Jelcina, který po náležité dávce vodky podepsal cokoliv. Tím zůstal Krym Ukrajině. Tohle vadí i u malých států. Důsledkem jsou problémové lokality. Třeba Karabach, Kosovo, Jižní Tyrolsko. U velkých států je skoro záruka, že problém nastane spíš dříve než později. Konkrétně u Ruska byla reakce dobře předpokládatelná. Napadení Finska mohlo být dostatečně varovným příkladem. Stejně zase někdo nepřemýšlel.
Schopnost samostatné ekonomické existence Ukrajiny je dlouhodobě všelijaká. Vždy měla velkou nezaměstnanost. Lidé odcházeli za prací do Ruska nebo na západ. Uvnitř zůstaly neutěšené poměry. Podle režimu jí dotovalo Rusko nebo teď USA a EU. Největší úsilí se věnovalo rozkrádání. Budování armády skoro žádné. Něco jako u nás, ale ve větším. Výsledek taky jako u nás. Hospodářství v troskách a stát skoro bez armády.
Minimálně od roku 2014 se dalo očekávat, že věci naberou nějaký spád. Ukrajina si nechala vycvičit armádu, ale vyzbrojování se moc nevěnovala. Stejně jako Rusko měla tanky ve skladech, ale žádná snaha modernizovat jich větší množství. Probíhal úspěšný vývoj, ale nové zbraně se nevyráběly. Mnoho let se nic nedělo. Po zvolení Zelenského byla za 2 roky válka. Rok jí Rusko připravovalo. Ukrajina má celkem schopnou zpravodajskou službu. Že by ona ani USA nic netušily, se mi zdá divné. Stejně Ukrajina neudělala nic, aby armádu posílila. Minimálně mohla zavést systém, který mají některé státy, tedy možnost rychlé mobilizace. Zelenského strana měla většinu v parlamentu. Neudělali ani to minimum, které by moc nestálo. Spoléhali na něco. Nejvíc asi na zahraničí. Rusko úplně zpackalo první útok, jestli se té parodii vůbec tak dá říkat. Ukrajina má potenciálně k dispozici určitě víc než 2 miliony vojáků. Ruská armáda neměla morálku ani benzín. Tady byla příležitost ukončit válku jednoznačným vítězstvím během pár měsíců. Podobný postup byl použit třeba v Chorvatsku, když vyhnali Srby.
Na mě dělá celá věc dojem, že stav, který nastal, vyhovuje mnoha zúčastněným stranám.
Ukrajina je učebnicově napadený stát a zkouší, jestli se díky tomu dostane do EU a NATO, což by bylo normálně na dlouho nebo nemožné. Válku platí Evropa a lidi nikoho nezajímají. Když to nevyjde, mocní dostanou azyl na západě. Tak o co jde.
USA mají odbytiště pro svůj předražený plyn a utíká k nim evropský průmysl. Mohou Evropě diktovat. Budou chybět zbraně, které nikdo nebude vyrábět v dostatečném množství, takže prodají a vydělají. Lepší by bylo, kdyby se v Rusku zhroutil režim tak, jak byl původní záměr a nová loutka by se pustila do Číny, ale člověk nemůže mít všechno. Když Rusko vyhraje, nejde o nic. Uprchlíci zůstanou v Evropě, bude se víc zbrojit a dovážet plyn, ropa a tak dále.
Putinovi už o mnoho nejde. Je starý, končí mu volební období a mír asi uzavře až nový prezident. I když na Ukrajině neuspěje, Rusku nastavil zrcadlo. Ukazuje se všudypřítomná neschopnost a je vůle věci měnit. Kdo nedělal, co měl, skočil z okna nebo mu selhala pistole. Společnost se militarizuje, zbrojní průmysl zlepšuje, společnost už pochopila, že korupce je špatně. Prostě. Dějí se věci, které by normálně nikdy neprosadil. Navíc donutil snad všechny státy světa odkrýt karty. Jeho nástupce bude moc dobře vědět, na čem je.
Nastavil zrcadlo i Evropě a ukázalo se, že je na tom ohledně vlády ještě hůř než Rusko. V celé EU mají pragmatické vlády, které jsou něčeho schopné snad jen Polsko a Maďarsko. Na evropské úrovni jí ovládají kapacity, kterých se doma zbavili jako Leyenová, Timmermans a mnoho dalších. Putin má na evropské politiky o mnoho větší vliv, než se zdálo.
Jestli chce Evropa pomáhat, musí vyrábět zbraně a munici. Po roce jsou prázdné sklady a výroba roste jen pomalu. Německo vypnulo poslední jaderné elektrárny a těžký průmysl bude vyrábět asi jenom když bude foukat. Výhled na jakoukoliv změnu k lepšímu v jakémkoliv směru žádný.
Pro EU válka nedopadne v žádném případě dobře a je otázka, jaký výsledek bude nejhorší.
Úplné vítězství Ukrajiny a přijetí do EU a NATO. Ukrajina by dosáhla všeho, po čem její mocní touží. Začala by nebývale dojit EU. Ve spojení s Polskem by dokázala ledacos prosadit. Podle potřeb sponzora by třeba bránila normalizaci vztahů s Ruskem i po změně tamní vlády. To by znamenalo větší závislost na USA a umožnilo Americe prosazovat své zájmy.
Vítězství Ruska by znamenalo, že bude mít uprchlíky zavalená EU hranici s Ruskem a žádné zbraně. EU by musela spoléhat na Polsko, které má jako jediné relativně silnou armádu.
Ani pat by nebyl optimální, ale asi nejlepší ze všeho. I k jeho dosažení se bude ale třeba snažit.





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio