Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

„Vlašimská kauza“ horkým bramborem středočeské policie? (REDAKCE)

„Vlašimská kauza“ horkým bramborem středočeské policie?
Petru Lhotákovou jsou schopní vyslechnout kriminalisté z SKPV, pracovníci z oddělení kontroly nikoliv.
Foto: redakce
Incident, který se odehrál 28. září 2007 ve středočeské Vlašimi, se zřejmě stává horkým bramborem pro okresní i krajské policejní managery. Dva členové policejní hlídky při zákroku utrpěli zranění a podle postižených policistů je nadřízení pustili k lékařskému ošetření až po uplynutí několika hodin od napadení. Vyšetřování tohoto případu však nyní nepochopitelně uvázlo na mrtvém bodě.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 30. 12. 2007
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STADOOVCI 14:21:25 12. 01. 2008
default.png
Pro pipina Předem se omlouvám Petře, že zde píšu mimo její kauzu, ale problém, který trápí SPJ-ky byl a pořád je aktuální i po tolika letech, neboť ti, co se kdysi domáhali svého nároku, si taky zažili pěknou potupu zacházení z pozice nadřízených a nejvyšších. Pipine, můj příspěvek nebyl proti Tobě, ale podstata spočívala v tom, že Ti, co si podali žádosti v loni, neuspějí k vůli promlčení. Jestliže jsi zaplatil 1000Kč na žalobu v roce 2003, musela být u tebe také podána, a proto nevidím problém, abys peníze nedostal. Žaloba prošla určitým soudním procesem a vše skončilo u PP Husáka v roce 2005, který měl rozhodnout. Ten nakonec v odvolacím řízením některým (co měli podány prvotní žádosti vyhověl), jiným přiznal, že se jednalo o pohotovost na pracovišti, ale nezaplatil, protože si nepodali tu prvotní žádost (jednalo se asi o 30 lidí, zdůvodnil to promlčením. Další pokračování bylo to, že v roce 2006 dva z těchto finančně neuspokojených podali přezkum Langerovi, právě proti tomuto Husákovu zamítnutí. A ejhle, konec dobrý všechno dobré. V loni v červnu jsme je dostali pěkně s úroky, a to jen díky tomu, že nárok byl uplatněn u soudu v souladu s ust. § 106 obč. soud. řádu. Takže, pokud u tebe byla podána žaloba a peníze nemáš, pátrej po žalobě a žádej na řediteli SHMP Želázkovi své peníze. Jiné informace získáš u jednoho stále sloužícího SPJ-ka(podle starého zákona měl důstojnickou hodnost a byl u Prommera v oddělení). Hodně úspěchů. Jo, abych nezapoměl, nikdo se ti o to nepostará, staré dobré časy, kdy všechno vyřizovala za ostatní zadarmo jen malá skupinka, skončily. Takže hlavu vzhůru a "vpjerjóod za svajími děngami".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 21:10:17 11. 01. 2008
default.png
jsem rád,že jsem ož v civilu a to jsem služil 15-let ale toto co je dnes,že se jen lže všude a všem to je vrchoů a největší prolhanec je ministr

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 21:07:20 11. 01. 2008
default.png
Pro stádoovcí tak to chlape nemáš pravdu,protože jsem byl mezi nimi kdo dával 1000,-Kč a dostal jsem houby tak tady nemlž jen došlo,že byla ustanovena komise a ta na to sere jako všichni navrchu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:23:11 06. 01. 2008
default.png
Karlosi, prober se Jak se chceš stavět proti lumpům nad sebou, když se musíš proti jednomu odvolávat k druhému? Jsi se snad zbláznil? Ty nevíš jak se postupuje? I když to dáš inspekci do Prahy, zase to spadne nějak dole Tvým nadřízeným. Petra s kolegou přeci přísahali, že položí své životy, nebo ne? Měli je položit a vedení by mělo ten svůj klid. Jinde jsem psal, že Petra s kolegou ten zákrok nezvládla, což je neoddiskutovatelný fakt. To jí omlátí o palici v okamžiku, až budou muset někoho z vedení potrestat. Vsaďte se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STADOOVCI 17:43:15 06. 01. 2008
default.png
Pipine! Nedalo mi se nezaregistrovat a přispět k vašemu problému pohotovosti. Pokud sloužíš déle a měl jsi nárok na zaplacení pohotovostí, dobře víš, že jste měli poslední možnost svůj nárok uplatnit, resp. podat žalobu do 15.8.2003. Jestli patříš mezi ty, v té době ustrašené, nelituji Tě. Dobře víš, že žaloba na doplatek mzdy (nebo i předtím žádosti přímo řediteli SHMP),se podávala hromadně. Všichni měli možnost a mnozí z odhodlaných ztáhli ocas mezi nohy. Tí myslím to, že ze sto SPJ-ků, od který se poplatek na žalobu ve výši 1000Kč vybral, jich zbylo 40, a proto se posledních 30 z nich v loňském roce svých peněz dočkalo. Ano byla to pěkná sumička kolem 100 000Kč, kterou mohli mít všichni, kdo by šel do žaloby. Dnes mohou jen tiše závidět. Jak píšeš, že vymahačské firmy mají právníky-odborníky, tak ani ti Vám nepomohou, protože nárok byl promlčen a basta. A nepočítej s tím, že Vám to někdo zaplatí z morálního hlediska, neboť se jedná řádově o miliony. Navíc, je tady jeden zákon, který hovoří o hospodaření se svěřenými státními prostředky a jedem krásný paragraf tzv. péče řádného hospodáře. Pouze v případě, že by jste prokázali úmysl, je promlčecí lhůta 10 let. Ale, víš jak to chodí, anebo jsi včerejší?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 09:06:10 03. 01. 2008
default.png
pro NePo teď to domlouvám v médiích(i když vrchnost má dlouhé prsty a s většinou medéé je domluvená co si budem vykládat tak toto se doví na poslední chvíli kdy to půjde) a když nepomůže ani toto tak nastoupí vymahačská firma už mám jednu rozjednanou.Nás okrádají a mají z toho srandu a sami si nezapomenou proplatit ani korunu ba co víc,desetitisícové odměny a myslí si,že jsou nad lidi,pryč s takovou bandou vyžírků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 11:41:08 02. 01. 2008
default.png
Petro, nedej se! Petro, fandím ti. Není možné, aby řadoví policisté byli trestáni za sebemenší pochybení a velitelé si mohli dělat, co se jim zamane. Na hlídkové službě na Praze 1 v Krakovské ulici kdysi veliteloval npor. Jílek. Po celé Praze se vyprávěly historky, jak npor. Jílek na ulici fyzicky trestá prostitutky a jiné závadové osoby. K této činnosti nutil i své podřízené. Nikdo si však nedovolil po mnohá léta na tento problém upozornit, protože na panem Jílkem drželo ochranou ruku policejní vedení na Praze 1. A tak story s pendrekovým nakladáním prostitutek na Václavském náměstí a vykládáním do Vltavských vod pokračovaly. Vedení pražské policie muselo vědět, co jejich podřízený na ulicích v centru Prahy provádí, ale protože bylo jasné politické zadání k vyčistění centra Prahy od prostitutek, tak se ke způsobům pana Jílka mlčelo. Jednoho krásného dne se však našli dva odvážlivci, kteří vše popsali do ÚZ, celá věc se zveřejnila a policejní vedení mělo jen úzký prostor k tomu, aby celou věc zametlo pod koberec. Pan Jílek musel odejít od policie, ale podle mého mělo odejít i vedení Prahy 1, které o celé věci muselo vědět a nepodniklo nic proti agresivnímu jednání npor. Jílka. Petro a ostatní slušní policisté, musíme se postavit darebákům v našich řadách a říci jim pápá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NEPO 09:41:30 02. 01. 2008
default.png
Pipine, něco o té kauze s neproplacenou hotovostí jsem už slyšel. Jsou to prý desetitisíce korun. Když ti dluží tak dlouho peníze, proč se neobrátíš na nějakou vymahačskou firmu? Na internetu je jich dost a dokonce nechtějí ani žádné vstupní poplatky, pouze procenta z vymožené částky. Některé inzerují, že není problém ani vymáhat dlužné částky na státu. Ty firmy mají právníky dobré, je to jejich byznys. Stálo by to určitě za zkoušku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 12:18:42 01. 01. 2008
default.png
Langer se asi diví,že se už ozývají i normální policisté a nenechají si kálet na hlavu a věřím,že jich bude přibývat aspoň pozná,že ryba smrdí od hlavy a jakou svoloč má pod sebou(myslím papaláše)chudáci policisté na ulici

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 12:08:30 01. 01. 2008
default.png
Proto odchod do civilu je ta nejlepší varianta-ať si dacani velí komu chtějí-když nidko nezbyde tak se mohou jebat mezi sebou-je to hnus co se děje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio