Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

3000 lidí najednou chce k policii (REDAKCE)

3000 lidí najednou chce k policii

Foto: www.mvcr.cz
Za necelé tři týdny, co trvá nová náborová kampaň, se přihlásilo o práci u policie 2953 uchazečů. Jak vysvětlil
náměstek policejního prezidenta Ivan Bílek, neznamená to, že by šlo o počet nově přijatých policistů.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 19. 02. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TOM 18:34:53 23. 02. 2008
default.png
For: Fairness - nábor Ještě k tomu věku, 21 let bylo a zatím ještě je podmínkou k profesnímu osvědčení kvůli majáku. No a fyzické testy bych radši ani nekomentoval, teď jsou posazeny tak hrozně nízko že to udělá každý, Já už jsem sice neměl plavání ve vstupních testech, ale ve škole jo. Museli jsme uplavat 50 metrů v oblečení do 1 minuty a 200 metrů kolem 4 minut. Dřív bylo podmínkou získat minimálně 44 bodů a v každé disciplíně minimálně 7, ale to bylo ještě výběrové řízení a ne to co je dneska. Každopádně držím palce aby jsi prošla, podle mě budeš jedna z mála, která tuto práci chce dělat. Už jsem slyšel taky od pár lidí že si dali přihlášku jen kvůli úřadu práce. Tak snad se k nám dostaneš. Ahoj budoucí kolegyně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANK 13:06:42 23. 02. 2008
default.png
For: Fairness - nábor Jo holka moje zlatá, já věřím, že mám strach z přijímacích testu, ale neměj. Oni tě fakt vezmou, i když neuděláš tak ti řeknou, že si máš dotrénovat ať ve škole pak nevypadají jako volové, když ty fyzičky neuděláš znovu. Možná ti někteří policisté připadají, že by ty fyzičky neudělali, tak si uvědom jednu věc. Že když oni dělali fyzické tak museli plavat na 100m, běh na 12 min., kliky, sedy-lehy, člunkový běh a cvik s tyčí. Možná všichni nevypadáme jako rambo, ale i štíhlí a šlachovití lidé jsou mrštní a silní, někdy dokonce víc něž ty vypracovaní. Tak závěrem, když teď máš strach z fyzických, které jsou maximálně okleštěny tak pak nevím co by jsi dělala před tím, když to byli ještě testy k policii......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAIRNESS 10:43:45 23. 02. 2008
default.png
NÁBOR Docela chápu nespokojenost a s velkou pravděpodobností nechutenství co se týče výběrového řízení. Upřímně řečeno jsem jeden z lidiček, kteří se hlasí k PČR. Věřím, že vaše názory jak někteří píšete nejsou na všechny nově přicházející, ale i přes to se mě to dotýká. Možná jsem vyjímkou možná ne. Ale chtěla bych se podělit o můj pocit s blížícím se NÁBOREM. Jsem úplně normální holka se vzděláním z VOŠ a 21 mi už před nějakým rokem bylo. (můžete mi vysvětlit proč člověk v 21 nemůže za volant, když ŘP má od 18let?) Jsem docela aktivní a poměrně sportovně založený člověk. A i přes to všechno mám z výběrového řízení jak se říká "pěkný vítr". Dá se říci, že krom dvou dní v týdnu sportuji každý den. Po té, co jsem si přečetla kritéria pro přijetí (fyzické testy) si nejsem jistá, že i při mém aktivním přístupu k životu mám šanci tímto projít. Jelikož dle instrukcí jsou 4 disciplíny, ze kterých musím součtem získat 34/36 bodů nemyslím si, že je to zrovna málo. Vždyť jen pro získání 4 bodů (kliky), jich musím na jeden zátah udělat minimálně osmnáct pánských. A to nestačí. Z vašich přispěvků mám pocit, že by mi mělo být úplně jedno jak na tom jsem, protože mě stejně vezmou :o( Není tomu tak. A upřímně by mě zajímalo, když vidím NĚKTERÉ- zdůrazňuji ne všechny policistky (jsem ženská tak to vezmu na ženské)jak by takovýmto testem prošly ony.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAN 10:04:59 23. 02. 2008
default.png
Re: Nespokojený Policista Souhlasím. Bylo nás na ZOP dost lidí, kteří opustili zaměstnání s větším výdělkem a nastoupili k policii. Odůvodnili to tím, že tuto práci chtějí dělat a stránka přesvědčení převyšuje finanční ohodnocení. Ale na ZOP si na finance stěžovat nemohu. Jen je divné, že se mi plat zvedl jen o minimum po škole a ještě to tak dlouho zůstane. Výcházím pouze ze svého osobního stavu, kdy nemám ještě děti a tak náklady na život jsou na jiné úrovni. Však teď bych děti jen těžko uživil:-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NESPOKOJENY-POLICISTA 23:35:25 22. 02. 2008
default.png
Ano, je to fraška!!! Dane, máš pravdu, dnes se provádí u Policie v přijímacím řízení jenom SBĚR, a ani NÁBOR není to pravé ořechové, co by se mělo provádět, kdyby Policie chtěla do svých řad dostat ty nejlepší!!! Jediným způsobem, jak dostat do sboru nové kvalitní policisty, je VÝBĚR. Ale opravdu jen VÝBĚR, kdy se dopředu řekne, že máme jen XX volných míst a bereme jen ty z vás, kteří splní kritéria na výtečnou a ostatní nechceme!!! Pak začnou na sobě noví uchazeči i pracovat a budou mít možná snahu něčeho dosáhnout. Otázkou je, co jim je ale Policie schopna nabídnout. Za současných podmínek nemůže být řeč o volbě výběru, protože za takovou nástupní "almužnu" do sboru příjde jen "odpad", který se nemůže nikde jinde uchytit. Otázkou je také to, proč je u Policie takový podstav? Je totiž dokázáno, že v každé prosperující a "zdravé" firmě, kde si svých zaměstnanců váží a platí také svým zaměstnancům odpovídající mzdu, tak tyto firmy nemají problém s fluktuací a s nedostatkem zaměstnanců! Ba naopak, je problém u takových společností získat místo. Mohou si dovolit vybírat mezi uchazeči. Toto v současné době u Policie není možné, protože dokud se nezmění minimálně finanční nástupní podmínky, nenastoupí k nám jen ti nejlepší. Neodvažuji se tvrdit, že všichni nově nastoupivší jsou neschopní, možná se tam najde pár budoucích "srdcařů", ale mám obavy, že to bude jen mizivé procento z těchto současných uchazečů!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAN 21:32:14 22. 02. 2008
default.png
ZOP jako FRAŠKA!!!! Ahojky, zdravím vás všehcny. Chtěl bych se s vámi podělit o dojmy a fakty ze ZOP. A až toto bude číst, tak nespadněte ze židle. Nejsemu u PČR dlouho, ale příjmací řízení jsem dělal jako ještě výběrové, teď už se jedná jen o pouhý sběr všeho co dojde, vyleze schody na personální a umí řící své jméno. ( ne všichni, ale většina - abych neurážel poctivé kolegy, kterých se toto netýka ) Jde o to, že ZOP splní 95% posluchačů a je to podivné číslo, ale je to prostě tak. Byl jsem sám svědkem toho, že několik studentů ani nenastřílelo, ani testy neprošli, opravné nesplnili a šli vesele dál ZOP. Tak jsem si položil otázku, proč já tu vlastně jsem? 18 měsíců ZOP a téměř zbytečně... Proč se snažím jen co to jde, když to prostě stačí jen tak prolézt. Jedná se o naprostou demotivaci, když vidíte, že ten který při komlexních modelových situacích se odkazuje na oprávnění ze zákona č. 283/2000 Sb. a nejde o humor, ale o realitu, skutečně z roku 2000, pak se tedy opravil na 2003. Jak takový člověk může být vypuštěn do společnosti s možnosí zasahovat do práv a svobod osob, když sám bych řekl trpí jistým defektem, ale hlavy. Jak je to jen možně, když psychologickým vyšetřením prošel. A to ještě nekončím!!! Udál se případ, kdy učitel nepustil studenty do dalšího bloku, jednalo se o 9 osob, výsledek: studenti pokračovali vesele dál a učitel potrestán za neschopnost je něco naučit. Ale s takovým materiálem se pracovat nedá. Pokud jde o střelby: na závěr prověrka pro přímý výkon služby, max. zásahů 24, vysledek: 5 studentíků nesplní, jeden dokonce 11 zásahů, dále dva nesplní opravné, ale něak se to udělá a najednou je splněno.... Divné... ale na ZOP je to STANDARTNÍ!!! Perla na závěr: při KMS kolega na otázku kde je řešena nutná obrana odvětí: v § 13 zákona o Policii ČR... Každý si udělejte názor sám, ale takového kolegu bych ja nechtěl do hlídky. Oprávnění jsou mu neznámá, pistole spíše nebezpčí pro něho samotného. Profil náboru u PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 11:29:16 22. 02. 2008
default.png
Franku... a Nespokojeny Policisto, muzete se mi kdyz tak ozvat na muj mail? ( dusan.stuchlik@policista.cz )To co pistete je velmi zajimave.. Moc diky a pekny den! Dusan(redakce)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NESPOKOJENY-POLICISTA 11:17:55 22. 02. 2008
default.png
Přidám také další info Osobně znám dvě osoby, nyní už přijaté mladé kolegy (nejsou to kamarádi), kteří na začátku roku 2007 absolvovali přijímací řízení a oba na psychotestech tehdy neprošli!!! Sami se mi s tímto svěřili. Po pár měsících oba tyto, nyní už kolegy, kontaktovali personalisté, jestli mají ještě zájem jít k Policii. Oba dva tehdy řekli, že ANO, a nyní jsou již přijati a jeden je už v ZOP a druhý zanedlouho nastupuje! Při podrobnějším vyzpovídání mi také potvrdili, že fyzické testy jsou nyní na tak nízkých limitech, že jen opravdu "těžkotonážní jelito" je neudělá. Co k tomu dodat!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANK 00:06:37 22. 02. 2008
default.png
Nábor??? Tak bych se tady chtěl podělit o asi ne jednu raritu, nebo spíše v dnešní době normální věc. Vzhledem k tomu co se u PČR děje. Přišlo prvního nového měsíce, kdy se na našem oddělení trpělivě očekávala nová síla povolána z civilu. Všichni v tento den co měli službu přivítali na našem oddělení dva nové kolegy. Na první pohled normální členové brigády RR, po bližším zkoumání nových kolegů to pomalu lezlo ven, jako naše oči z důlku. Tak si představte, že jeden z těch nových nastupujících nám mezi slovy sdělil, že rok před tím než opravdu nastoupil tak se k PČR hlásil. Protože je vystudovaný Ing. přes elektrotechniku a neuměl nikde sehnat práci, a proto pár let po škole nedělal nic (ÚP), poté šel dělat skladníka do marketu, kdy pak se hlásil k nám. Ale poprvé mu to nějak nevyšlo, protože nejen, že neprošel fyzickými testy, ale před tím nezvládl ani psychotesty. Proč však věšet hlavu.... Personální našeho OŘ, ho po zhruba roce obeslala dopisem, ve kterém mu nabídla práci u PČR s tím, že testy už dělat znovu nemusí, jelikož je hrubý podstav a bere se každý kdo má dvě ruce a nohy. Tak si říkám, kde jsme se to dostali?? A kam tohle vůbec vede??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 17:46:16 21. 02. 2008
default.png
Amatérismus Myslím, že tu po 5 letech nebude ani 1/10 náborovaných policistů až pochopí za jaké peníze a za jakých podmínek se u PČR pracuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio