Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Romové v mohutné přesile zbili policisty, jeden těžce zraněný (REDAKCE)

Romové v mohutné přesile zbili policisty, jeden těžce zraněný
Romové u policjeního vozu v Nejdku
Foto: Repro foto ČT
Dramatickou bitku mezi policisty a skupinou Romů zažil ve středu večer Nejdek na Karlovarsku. Skupina mužů tam tropila výtržnosti, když na místo přijela policejní hlídka, strhla se bitka. Romové byli v přesile, zraněno bylo celkem osm lidí. Situaci uklidnila až přivolaná zásahová jednotka.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 24. 04. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 16:55:20 29. 04. 2008
honzad..jpg
kmete, mas prvadu az na: "Chtěli jsem pořád demokracii - tak tady ji máme a v "praxi" každý den.." Promin, ale tohle je hrozny blabol, jelikoz my se k demokracii teprve blizime (nebo take vzdalujeme), ale rozhodne ji tady nemame!! Tim, ze jsme se se zbavili nejakeho rezimu jeste neni receno, ze je automaticky demokracie! Demokracie neni system, ktery by se dal zavest ze dne na den..V prve rade proto, ze vyzaduje uplne jiny pristup lidi (spolecnosti) k hodnotam. Svycari maji demokracii, jelikoz si ji (jeji instituce a etiku) 700 let haji a rodi se v na dalsi a pokoleni.. a ani to neni jistota, ze si ji uhaji navzdy. A ani jeich demoracie nevznikla za 18 let. My jsme demokracii (v te dobe siroko daleko nejvyspelejsi) meli cca 20 let zacatekmem 20 stoleti. Od te doby nic. Takze nez tady zase demokracie jaky funkcni system bude, pockame si jeste pekne dlouho. A to jeste za predpokladu, ze ji opravdu vetsina naroda bude chtit a bude o ni uslivat. Coz zatim nevypada. Mozna se ji vubec nedockame, jelikoz mezitim podlehneme "kulturnimu" co mocenskemu vlivu napriklad Ruska, nebo islamu... A ty tvoje nazopry, ze TOTO JE DEMOKRACIE napomahaji rozkladu toho, co se jste u nas ani nezrodilo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KMET 16:23:24 29. 04. 2008
default.png
* Svedem souhlasím s názorem jmenovaného - podívejme se na kauzu Terezín , jeďte se podívat do mosteckého Chánova a nebo jiná podobná sídliště - zde jdou dlužné částky do milionů a nikdo to neřeší a to okolí - ani nemluvit. Hlavně že pak je po zásahu policistů vše s rasovým podtextem ale otočme to - to není rasový útok ze strany romských občanů - 50 na pár policistů. Opravdu už se někdo zamyslí nad tímto stavem v naší společnosti a nebo. Pořád nám davají příklad ve služebních zákrocích na západě nebo Americe - podívejte se jak tam se takový to útok řeší. Kdybych takto zasáhl jako policista u nás - dostanu od romské iniciativy minimálně trest smrti. Zákony v naší zemi platí jen pro někoho. Dle zákona by měla stačit jen výzva ..Jménem zákona !! - rozejděte se !!! a občan by měl uposlechnout. A za druhé se říká - neznalost zákona neomlouvá a nebo to tak není ??? Asi ne. Chtěli jsem pořád demokracii - tak tady ji máme a v "praxi" každý den.. Zamyslí se už někdo nahoře nad naší legislativou - né , nezamyslí , ale nad svým zvýšením platů se páni ministři v nejbližší době určitě zamyslí - přichází dovolené a co kdyby na ní neměli ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKY83 09:24:16 29. 04. 2008
default.png
Je to hnus fialovej ( nebo če..ej?) Souhlasím se SVEDEM. Zajímalo by mě, jestli kdyby takle napadli v Německu "spoluobčani" naše kolegy, jak by to dopadlo. Kdo by byl od krve? Policisté určitě ne! Pane ministře vnitra, pane policejní prezidente, chcete abychom odváděli dobře svou práci? Tak se už za nás k sakru konečně postavte!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUICEGUYS 17:49:29 25. 04. 2008
default.png
to sved svede, máš naprostou pravdu, bydlím v části kde naši spoluobčané zrovna v menšině nejsou a vím moc dobře jak umí být "silní" když jsou ve skupině. Vždyť už jen označení "spoluobčané" kvůli takovým incidentům dostavá nový rozměr. Ale nejvíce mě dostala nějaká romská asociace, která dala podmět inspekci MV, zda byl zákrok adekvátní... Mají na to samozřejmě právo, ale připadá mi to přinejmenším zvláštní, že by se napadení policisté měli obhajovat. Doufám, že se taková situace už nikdy nebude opakovat. To už potom nejsme daleko od zvířat ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PEPEK-NAMORNIK 16:54:29 25. 04. 2008
default.png
112 Jinak doporučuji pořad 112 ale nikoliv Novácky trapnou předělávku, kde se zvýrazňuje akorát reportét, ale na slovenské Markíze. Tam posadí kameramana do policejního, hasičského a záchranářského vozu a jezdí s "námi". Prostá a surová skutečnost. Každopádně nedávno zde byl řešen policií problém týkající se sociálně nepřizpůsobivých občanů v obchodním centru, kde napadli nakupující. Po příjezdu policie se útočníci změnili v těžce zraněné oběti, potřebující lékařskou pomoc. Po odjezdu policie na místě zůstal kameraman, který následně natočil, jak tatáž skupina zcela bezdůvodně napadla dalšího kolemjdoucího. Toliko k těmto problémovým skupinám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILHAUSS 15:57:49 25. 04. 2008
default.png
Rómská férovka............ Kolega "sved" (švéd) má svatou pravdu....Něco o tom vím a tak mi nezbývá, než jeho příspěvek (názor) plně podpořit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SVED 12:02:32 25. 04. 2008
default.png
??? Zatávám jediný názor, jsme tady pro srandu už úplně všem. Mezi prvníma jsme přijeli na pomoc kolegům do Nejdku, viděl jsem 2 policisty a 2 strážníky, kdy tito byly uprostřed cca 40 našich spluobčanů. Pocit to nebyl dvakrát příjemný, zvlášť, když jsem viděl zkrvavené uniformy našich kolegů. Samozřejmě, že když spoluobčané viděli, jak se sjíždí jedno policejní auto za druhým, tak agresivita se změnila na histerii, kdy snad každý druhý spoluobčan začal řvát, jak píchlá s...ě. Situace byla nepřehledná, ale podařilo to částečně uklidnit a dokonce je dostat na služebnu. Zde ovšem křik nepřestal. Když jsem stál před služebnou a spoluobčané se srocovali, neslyšel jsem nic jiného, než že jsme zm.di, m.dky, ať sundáme uniformy a jdeme si to s nimy rozdat, atd. Nadávky samozřejmě šli i z úst dětí kolem 1O let. Nakonec se člověk dozví, že spoluobčan, který byl zadržen je feťák a toho času ožralej a nafrčenej. V cele na každýho plival a s nadávkama taky nešetřil Nikdo neví, jestli náhodou nemá žloutenku nebo snad něco horšího a teď Ti kolegové, kteří s ním byli v kontaktu a utrpěli byť malý šrám čekají s hrůzou, co jim řekne lékařské vyšetření. Otázkou zůstává jestli se něco změní nebo jestli to zůstane tak jak to je teď. Pokud zůstane vše při starém, dopadne to tak, že takovýhle události se budou opakovat, ne-li stupňovat. Když pak člověk slyší, že před 15 lety by takováhle skupina spoluobčanů prošla gumoléčbou napadá ho jediná věc. Proč to nejde dnes?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 09:01:52 25. 04. 2008
default.png
for pipin Něco podobného co mají na Slovensku se chystá i u nás.Ale jestli sloužíš na ulici,tak se z toho moc neraduj.Od nás už nemůžou do žádné zaslíbené země utéct.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 01:52:29 25. 04. 2008
default.png
Je to teda síla a ostuda Policie ČR nebo spíš naší vládnoucí garnitury,která se pořád bojí tvrdě proti nim zakročit,vezněme si příklad ze Slovenska když jim zkátili soc.dávky,jednou šli drancovat a dostali takovou sodu,že jsou už hodní a utíkají do zaslíbené země kde jim lítají pečení holuby do huby-do ČR

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:10:15 24. 04. 2008
default.png
??? Máte nějaký nápad, proč tak cudně policie zatajovala kdo zhanobil památník v Terezíně??!Jaký byl hlavní důvod, čekalo se až opadnou emoce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio