Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak k policii? Díl první: psychotesty (REDAKCE)

Jak k policii? Díl první: psychotesty

Foto: psychotesty, ilustrační
Jeden z našich čtenářů se rozhodl přispět do zdejší debaty autentickým popisem toho, o čem se na našem serveru píše více než často: Tedy o přijímacím řízení k policii. Koluje o něm totiž spousta informací, od absolutních nesmyslů, přes zkreslená fakta až po občasné pravdivé informace. Podívejme se tedy na to, jak celou situaci zažívá nováček v policejních řadách. A jelikož celý proces obnáší vícero fází, přineseme jej jako seriál:
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 21. 05. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VASJIS 18:28:17 04. 05. 2009
default.png
prosím radu Ahoj taky jsem dělal psychotesty ale neuspěšně a vubec si nedokážu vysvětlit jakto ! Na ukor toho jsem podal odvolání už je to měsíc a stále nic mi nepřišlo žádné vyrozumění nic přijde vůbec něco nebo za dva roky mužu zkusit znovu ? muj mail je vaclav.jiska@seznem.cz moc rád bych pracoval pro policii a uvítal bych nějkaou radu jak postupovat nebo jak dlouho ještě čekat děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KULICH 22:17:01 23. 01. 2009
default.png
psychotesty Tady už je krásně vidět, jak jsou některý ublížený, že je nevzali... mě taky kdysi nevzali na policejní akademii a nevěším se. V psychotestech hlavně fakt nelžete.našel jsem na www.psychotesty.psyx.cz pár testů, který vypadají jako profi, myslím, že je to dobrý trénink pro ty, co chtějí udělat maximum, jinak se na všechno vykašlete a jděte na to s čistou hlavou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:47:16 10. 10. 2008
Pim Burger.jpg
Testy Taky jsem absolvoval dvakrát tyhle testy, jednou úspěšně a jednou neúspěšně a souhlasím s Pomáhat a chránit, že se ten test dá ovlivňovat. U toho testu, co jsem neprošel, jsem ze sebe chtěl udělat strašně hodnýho a tomu jsem přizpůsobil jsem tomu odpovědi a nakonec mě nevzali,protože jsem byl málo agresivní...:-))Sice mi to bylo na nic,ale ovlivnit se to dá...Jen si člověk musí dávat pozor na lžiskór(opakované otázky,které jsou v průběhu testu zadávány v trošku jiném tvaru) a může ze sebe udělat buď sériového vraha nebo papeže. Je pravda, že bez hlubších znalostí nastavení testu těžko odhadnete, co od vás je vlastně požadováno. Každopádně tak za rok budu opakovat neúspěšné testy a to si pište, že tentokrát svojí agresivitu zvýším!!:-)) Prostě řeknu, že jsem pro fyzické tresty dětí a bude!!:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 15:15:14 10. 10. 2008
default.png
psycho... Naprosto souhlasím s tfk, za svou pohnutou karieru jsem dělal v různých ústavech řadu psycho. testů (vojenské nemocnice, ústav leteckého zdravotnictví a u několika služ.psychologů , a abych udělal Honzad..radost tak i u prof. Chocholouška ). V každém testu je kromě obecných otázek vždy několik klíčových bodů. Tj.např. na stejnou odpověď (požadovanou od tebe) jsou v průběhu testu, pokládány různě formulované otázky. Tak že nemá cenu lhát. Jestli se někdo dokáže tak dobře kontrolovat tak mu gratuluji. Znal jsem jednoho leteckého psychologa, který na základě upraveného testu NASA stanovil pravděpodobnou schopnost řešit leteckou mimořádnou událost. Bohužel v 90% případů se nemýlil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PUMPLAY 11:52:38 10. 10. 2008
default.png
psychotesty Souhlasim s Charliem,na celém testu mě asi nejvíc zaskočily úlohy z matiky,ani ne z toho důvodu,že bych neuměl počítat,ale z toho důvodu,že se jedná spíše o logiku a v tom lehkým stresu vám to moc nemyslí!!!Jinak zbytek testu,jako např. doplňování vět zvládne průměrnej šimpanz:-D Po rozhovoru s psycholožkou jsem dle svého názoru dospěl k tomu,že více než na samostané IQ testy se hledí více na osobnostní profil na který se lze jen těžko připravit,buď jste prostě blázen nebo ne...je to velmi individuální a jen špatně se dá posuzovat člověk ve 20i a jinak ve 40i,proto sem moc nepochopil nastavené normy,na kterých sem byl jen na hraně,mezi policistou a bláznem...jediné pozitivum na mé osobnosti je mé milé vystupování,které se dá i nacvičit...proto bych rád poznal lidi,kteří tvrdí,že psychotesty jsou fraška,není tomu tak,ale nechci tím nikoho odrazovat...GOOD LUCK

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHARLIE 00:37:27 04. 09. 2008
default.png
psychotesty Psychotesty rozhodně nejsou žádná legrace, která by se měla podceňovat.Každému doporučuji před psychotesty oprášit hlavně matematiku(slovní úlohy atd...) a alespon trošku se připravit, protože i na této části se dá totálně vyhořet a psychotest tím nesplnit-bohužel můj případ.Ano, jak už zde bylo zmíněno na dotazníky se připravit nelze a je nejlepší odpovídat pravdu, lež se totiž většinou stejně pozná!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TFK 11:37:49 13. 07. 2008
default.png
re ivi Na psychotesty se vůbec nijak nepřipravuj a vykašli se na nějaký projíždění netu a hledání zaručených návodů. IQ test je dle mého názoru přímo primitivní. A těch 300 otázek?? Odpovídej pravdivě... nic víc. Pokud budeš lhát (jak tady kdosi doporučuje), psycholog to pozná. Minimálně se mu dostává srovnání výsledků testu s informacemi uvedenými v anamnestickém dotazníku, který před testem odevzdáš. Nevím jak u policie ale např. u BIS vychází u psychotestů i index pravdivosti tvých odpovědí(u kamaráda zjistili, že odpověděl pravdivě asi jenom na 15 % otázek... no nevzali ho no :)) Neexistuje nic takového jako správná nebo špatná odpověď (takový díváte se rádi do ohně? někdo tvrdí, že to prý svědčí o agresi... fajn, ale kdo nemá rád oheň, tak je podle mě je vadnej... což neznamená, že musíš odpovědět ano... určitá míra agrese je u policie žádaná, důležité je ovšem její spojení se sebeovládáním a disciplinovaností)... samotná jedna otázka tě nemůže potopit... ale např. z toho jak odpovíš na otázku 21, 56, 105, 178, 201 a 298 už se dá rozpoznat jestli máš problémy s nekontrolovanou agresí atd. Takže lhát minimálně, stejně se to pozná. Pokud ty psychotesty někdo neudělá, tak by měl psychologům poděkovat, protože se pro tu práci nehodí (což ale může být za dva roky jinak... všichni se vyvíjíme... kdo ne, toho je mi upřímně líto).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVI 10:40:17 13. 07. 2008
default.png
psychotesty Ahoj, čekají mě psych.k PČR! Projížděla jsem net a prý tam jsou otázky typu: za jak dlouho dojede auto z bodu A do bodu B, kd. jede takovou rychlostí....atd. Hodně lidí říkalo, ať se vybodnu na tyhle poznatky, názory, kt. jsou na netu, že hodně z nich není žádná pravda a takové otázky tam nejsou....ale co když na tom něco je!!! hmmm. Díky za info.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FERDA 16:22:40 10. 07. 2008
default.png
Postup při odvolání Ahoj. Má někdo zkušenosti s odvoláním? Jka postupovat? díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 04:24:12 17. 06. 2008
default.png
kasper: Ja jsem o tom slysel...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio