Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak k policii? Díl první: psychotesty (REDAKCE)

Jak k policii? Díl první: psychotesty

Foto: psychotesty, ilustrační
Jeden z našich čtenářů se rozhodl přispět do zdejší debaty autentickým popisem toho, o čem se na našem serveru píše více než často: Tedy o přijímacím řízení k policii. Koluje o něm totiž spousta informací, od absolutních nesmyslů, přes zkreslená fakta až po občasné pravdivé informace. Podívejme se tedy na to, jak celou situaci zažívá nováček v policejních řadách. A jelikož celý proces obnáší vícero fází, přineseme jej jako seriál:
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 21. 05. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KASPER 17:09:18 23. 05. 2008
default.png
MIGRACE LIDÍ PSYCHOTESTY JSOU VELICE PODSTATNÉ A ROZHODUJÍCÍ PŘI PŘIJÍMÁNÍ K PČR. MYSLÍM, ŽE TU TY MLADÉ A FLEXIBILNÍ NOVÉ LIDI DLOUHO NEUDRŽÍ, NEBOŤ PENÍZE KTERÉ NABÍZÍ TATO PRÁCE NEJSOU NIKTERAK MOTIVUJÍCÍ. CELKOVÝM VÝSLEDKEM BUDE JENOM OBROVSKÁ MIGRACE A NEZKUŠENOST U TÉTO PROFESE.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 17:04:44 23. 05. 2008
is.jpg
Odvolání není zbytečné. Vždy po odvolání projdou výsledky psychotestů rukama hlavního psychologa a ten rozhodne, jestli přezkoušení má cenu. Mě to například vyšlo. Mužu vám všem říct, že jsem dělal troje psycho normální a jedny jako přezkoušení. Nakonec u toho přezkoušení se mnou udělala "zpětnou vazbu", která by se měla dělat vždy - to vám oznámí, co bylo špatně a co dobře. Na přezkoušení mě říkala - nadprůměr, nadprůměr, průměr k jednotlivým oblastem mé osobnosti. Nakonec jsem vznesl otázku, co je teda vlastně špatně, když mě to už třikrát nedopadlo. Ona na to, že jsem moc hodnej!!! U dalších psycho jsem trochu "přitvrdil" a byl jsem přijat. Problém s hodnými je prý ten, že by se raději nechali zastřelit, než aby ohrozili jiné. Můj názor je ten, že je lepší, když je zraněn policista než civil... (samozřejmě záleží na okolnostech). Ještě ten pohovor s psychologem - když je psycholog na vážkách, tak ten pohovor asi protáhne, aby se rozhodl. Nevěřil jsem, že psycho můžou mít nějakou výpovědní hodnotu do té doby, než mě na presidiu vše vysvětlila a rozebrala jak lego! Občas taky nechápu, proč jsem se tolik snažil protlačit do řad PČR. Všichni na policajty nadávaj, policajti nadávaj na práci a na podmínky... Nadruhou stranu, kdo dnes nenadává:) Trochu optimismu - lidi!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 12:44:18 23. 05. 2008
default.png
... inak ohledne odvolani je to zcela zbytecne se odvolavat na policejni prezidium....Je to ztratra casu,zpravilda to nevychazi...Tak jasne, logicky v zato ..Psycholog z vyssi vrstvy nepotopi psychologa-sveho kolegu ve svych radach

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 12:42:02 23. 05. 2008
default.png
hmm... Tak to je super,ja jsem vykonaval psychotesty a vysledek mi po dokonceni psychotestu nebyl zdelen a taky se me vubec treba neptala na bravu ci jinak....Vseobecne me odbila,mluvila semnou 5 minut a to je moc..samo ze jsem psychotestama neprosel,protoze tadyx na severni morave je to des a hruza....Pani Gorgolova nebere lidi,co skutecne tuhle praci chteji delat,nebere vubec ,,policejni nadsence".....Tady je to v pase...Budu muset cekat tedy dva roky ne 3 jak je psano v clanku...Proste Oni psychologove chteji slyset veci ala, to,ze k policii jdete proto,ze pracujete v teamu a podobne nesmysly.Hodne stesti vsem novym..Ikdyz se na druhou stranku divim sam sobe,proc tu praci strasne chci delat,proc chci delat tezkoodence,kdyz to u policie tak zase super neni,jak mi slouzici v techto radach rikaji....Nechapu,jak psychologove mohou hazet porad sito na novacky a anadsence,kdyz je porad sileny podstav....Nerikam brat kazdeho co na to nema,ale rikam,at to udelaji jinak a ne na zaklade psychotestu,kdy to clovek vyplni podle sebe a pritom je normalni a nevemou ho....Skoda slov..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMAS2 10:24:53 23. 05. 2008
default.png
Strom On se tedˇu psychologických testů kreslí strom? Jak můžou psychologové poznat například projevy agresivity z nakreslehého stromu? Zablené větvě, velká koruna? Jak ste to pánové nakreslili? Jo a ještě jedna otázka, máte na to vylňování otázek neomezené množství času, nebo stopky?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAWELEK 14:07:20 22. 05. 2008
default.png
tak samozrejme, asi by bylo dost blbe, kdyby byli ty testy v cele CR jakoby pres kopirak... myslim, ze to uz by neplnilo ten spravny ucel;) ale kazdopadne je fakt super, zes to tady napsal - hodne lidem to urcite pomuze:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 12:04:12 22. 05. 2008
default.png
Ano, to jsou presne ty rozdily o kterych jsem mluvil... My jsme kourit nesmeli, nekreslili stromy ale dva panacky a dotaznik o rodine jsme jen odevzdali... Uz jsme ho museli mit vyplneny sebou z domova. I testy jsme meli koukam trochu jine. Zrejme je system testu hodne variabilni a je na zkousejicich jaky program zvolí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 08:57:50 22. 05. 2008
is.jpg
Odvolání... Odvolání podat může každej. Hlavní psycholožka si však přizve (asi!!!) jen ty, u kterých je na vážkách. Myslím, že každého nepřezkušují - u někoho to opravdu nemá cenu! Na základě přezkoušení (doplňujících testů) jsou asi tři možnosti: zkusit znovu za dva roky, zkusit po zkrácené době 1 roku nebo zpochybní výsledky svých kolegů a nováčka pustí dál (to si myslím že není reálné). Přece nepůjde proti svým kolegům - odborníkům!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUCHYSS 08:22:58 22. 05. 2008
default.png
re pawelek jj sem to takhle mel pre mesicem trvali od 8-1:30,prvni testy byli casove pak uz otazky,a nakonec strom a pohovor s psycholozkou,vysledek byl za 2dny, pripade neuspesnosti je moznost odvolani a meli by to zkratit misto 2let na 1rok, ja sem nastesti nemusel,ted uz cekam jen na vysledek zdravotnich..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAWELEK 23:19:28 21. 05. 2008
default.png
velmi dobry clanek - dik autorovi:) nicmene, ja absolvoval psychotesty minuly tyden a probihaly trosku jinak... nejdrive jsme meli jakysi dotaznik o sobe, rodine, atd. pak prisly dalsi archy s casto se opakujicima otazkama..po nich byla pauza..(kuraci, radujte se - mohli jsme jit ven kourit) potom byl iq test, po nem jsme kreslili strom..zase pauza... kdyz uz jsme mysleli, ze nas bude cekat jen pohovor, tak pani psycholozka donesla dalsi arch s 300 otazkama:) a nakonec uz byl jen samotny pohovor, kdy se ptala na nektere veci z osobniho zivota, proc zrovna k PCR atd;) neni se ceho bat:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio