Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kauza trutnovské střelby: Pohled čtenáře (REDAKCE)

Kauza trutnovské střelby: Pohled  čtenáře

Foto: ilustrační
Nešťastná trutnovská kauza, kdy po nočním incidentu na místě zůstal mrtvý muž a jeho pes a na druhé straně policista ve vyšetřovací vazbě, vyvolal vlnu zájmu i emocí. V reakci na materiál na našem serveru se nám ozval i jeden čtenář mimo jiné i s upozorněním na materiál pojednávající o této kauze. Čtenář píše: 
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 26. 05. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:49:56 15. 04. 2010
default.png
for POKAS2 vzhledem k tomu, že se za své jméno nestydím a několikráte jsem ho zde zveřejňoval a psal jsem ho i družce Leěáka, neboť s tou jsem zde diskutoval, tak je to docela s podivem, že ti to trvalo tak dlouho. A určitě na tebe počkám, jen se mi připomeň až ti budu valchovat hřbet, abych ti ještě přidal jednu na víc. Já takových dobytků jako jsi ty znám víc a pak se mi to dost plete. P.S. A neboj, § 29 Tr. zákoníku znám docela dobře, nenechám se nachytat jako Jirka.. jsem připraven a těším se na setkání .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POKAS2 14:46:21 15. 04. 2010
default.png
ptáčku slavíčku,píšeš v pracovní době,co??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:44:11 15. 04. 2010
default.png
for Denver na základě čeho? .-) na základě důkazů, dle starého TZ § 219, neb to bylo výhodnější kvůli výši trestu... co máš konkrétně na mysli?... O celém případě se zde píše tolikráte, že stačí hledat, co vím, tak na tomto serveru jsou min 3články. Zhruba, ale soud tvrdí, že incident vyvolal Jirka tím, že přišel k plotu dráždil psa a tím rušil noční klid, majitel domu měl právo zasáhnout proti a pokud Jirka střílel, tak si měl být vědom co střelbou způsobí a vzhledem k tomu, že celou situaci vyprovokoval, neměl se nijak bránit, neboť cokoliv udělal byl útok na Lešáka, který byl v právu při hájení veřejného pořádku, a tedy pokud střílel, tak úmyslně zabil.. to je ve stručnosti dle ústního výroku soudu. Samozřejmě se čeká na písemné vyhotovení rozsudku, tam to bude rozepsáno na několik (desítek) stran

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 14:32:27 15. 04. 2010 blokovaný
default.png
appalacio Jinak to říkám znova a naposled.Jestli ho nechtěl zastřelit,tak je ten trest vysokej.Jen mi prosimtě řekni jednu věc.Na základě čeho ho odsoudili.Nepíšu to nijak ironicky.Jenom se tě normálně ptam.Jestli je odsouzenej neprávem,tak to pochopitelně neschvaluju.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 14:19:37 15. 04. 2010 blokovaný
default.png
appalacio Ten případ neni černobílej.Já si to velice dobře uvědomuju....Sem dokonce překvapenej,že tentokrát IMV vyšetřovala a né jako u třeba případu jednoho roma,kterej zemřel po střelbě s policejní pistole na služebně.Znalci jednoznačně dokázali,že se nemohl zasřelit sám,ale policista zůstal dál policistou a nebyl potrestán.Tendle případ vyvoval i v zahraničí zájem o způsob vyšetřování naší policejní inspekce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POKAS2 14:06:48 15. 04. 2010
default.png
mám Tě,když ptáčka slavíka lapají,pěkně mu zpívají,tak se přpiprav na mundůr,protože čeho je moc toho je příliš,aspon tam JIRKA nebude sám,vid?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:45:11 15. 04. 2010
default.png
for Denver a ty si myslíš, že bylo záměrem Jirky ho zastřelit? Pokud přijmeš fakt, že se bránil, pak veškerá újma musí jít na vrub útočníka... píšeš, že ho nemusel zastřelit.. to ani Lešák nemusel útočit a nemusel pustit psa.. proto je tady ta demokracie, každý má právo na obranu a cokoliv se stane, za to se může útočník sám... koneckonců to tvrdí i soud, i když obráceně, než by měl. Pokud uznal Jirku vinným, tvrdí, že je útočník a vše jde na jeho vrub.... myšlenka správná, k špatné osobě .-)) A pokud ti vadí moje věty, tak občas zajdi mezi lidi.. nejde o mluvu, ale o to umět číst mezi řádky.. chápat souvislosti. A ohledně rodiny.. hm Jirka má taky rodinu, pro ně to není těžký? Vše má rub a líc... můžeme projevit lítost, ale pokud ji neprojeví druhá strana, tak proč je litovat.. vždyť všem je jasné, že tenhle případ není černobílej, přesto jsem nikdy nezaslechl z "druhého" tábora byť jen špetku pochybností...co kdyby byl výsledek obrácený? Život není peříčko a ber ho jak je, příliš často řešíš nepodstatné a malicherné věci a podstata a kontext ti uniká... proto si tě nikdo neváží.. chováš je jako slon v porcelánu.. neustále hraješ na notu spolucítění, lítosti, viny. NA to ti lidi "serou".. každej, kdo bude mít jen trochu příležitost, tě okrade, zmlátí, zabije.. drží nás jen okolnosti, že se nemáme až tak špatně.. trocha strachu z trestu, ale nic víc... P.S. čest vyjímkám

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 13:34:32 15. 04. 2010 blokovaný
default.png
appalacio A zase se pleteš,ale nechci se v tom tady patlat.To,že mam tak silnej odpor třeba k zastřelení člověka,když to neni nutný,u mně není třeba taková náhoda a proto je mi tak odporná ta tvoje věta,že prdí pod kytky.Jestli má děti a rodinu,tak je to pro ně těžký.To říkam z vlastní zkušenosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:14:56 15. 04. 2010
default.png
poznámka u soudu v HK zaznělo z úst soudce, že o vraždu nejde v žádném případě..tedy od člověka, který se měsíce a měsíce věnoval tomuto spisu a za několik málo týdnů bylo vše jinak, další senát řekl, bez nějakého otálení a dlouhého přemýšlení na základě návrhu státního zástupce, o kterém nic dopředu nebylo známo, že jde o vraždu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:12:14 15. 04. 2010
default.png
for FS děkuji konečně za normální názor.. bohužel takto to konstatoval státní zástupce.. ze strany p. Lešáka šlo o nutnou obranu..ano NO neboť bránil pozemek (venku na chodníku) a veřejný pořádek (tedy zastával funkci policie) a i za použití JEN pěstí (bylo konstatováno, že zbraň neměl- rotvajler byl jaksi pominut) a to, že napadl Jirku první je v rámci NO v pohodě a za vše si mohl Jirka sám... z toho vyvozuji názor, že pokud vás majitel nemovitosti označí na závadou osobu rušící noční klid, může se s vámi vypořádat dle své libosti a pokud se mu bude jakkoliv bránit, tímto na něj vlastně útočíte a jste automaticky pachatel děj se co děj...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio