Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Škodovka a policie představily nové policejní vozy (REDAKCE)

Škodovka a policie představily nové policejní vozy
nový policejní vůz
Foto: Petrášek Radek ČTK
Zástupci policie a automobilky Škoda ve čtvrtek představili policejní vozy v novém grafickém provedení. Škodovka od poloviny října dodává bezpečnostnímu rezortu kolem padesáti vozů denně. Škoda Auto na jaře letošního roku zvítězila ve veřejné soutěži.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 30. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NASEPTAVAC 17:39:08 31. 10. 2008
default.png
Lukáši, opravdu by mne zajímalo, jak bys své dilema řešil. Na jedné straně "v policejní přípravce" spoustu téměř náctiletých bez zkušeností s rychlým vozem, přehnaně riskujících a nezodpovědných kinderpolicistů a na straně druhé tak nějak oprávněný pocit, že je to především hlídkové auto... Dilema, že? Používání pouze vedoucími do toho netahám, to bude snad jen výjimkou... Jak bys to tedy udělal? Já osobně bych tyhle auta strčil na obvody, kde se vykonává i hlídková činnost a jsou tam z většiny policisté, kteří si již svá telecí léta odbyli anebo je na hlídkové svěřil jen některým policistům... A sleduj ten šrumec co to tady vyvolá, právě od těch potrefených ;-) U nás hlídková likviduje dvě fábky měsíčně, jezdí jako ... kdyby byli nesmrtelní. Jak konkrétně bys to řešil ty, jako člen nižšího managementu? Jinak auta se mi líbí a nebudu za každou cenu na čímkoliv hledat nějaký ale. Oceňuju především klimatizaci a motorizaci pokládám za dostačující.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 17:25:03 31. 10. 2008
default.png
mám dotaz k těm co už nová auta viděli: Jsou to auta policejní nebo opět jen seriová auta v policejních barvách? Ono totiž pžetření auta do vládních barev (modrá ODS, žlutá KDUČSL) není žádným přínosem pro službu. Mají auta na místě spolujezdce pracovní plochu použitelnou jako malý psací stolek? Mají lampičku na psaní/čtení, která v noci neosvětlí celou kabinu? Mají končeně funkční a použitelný hledáček? (ona ta mlhovka s madlem a krouceným kebelem je vcelku k ničemu, když máš v -2Ost. projíždět 10km úsek a svítit si ze srázů s rukou třímající tu mlhovku vystrčenou po celou dobu ven z okna zda tam není "pohřešované" auto se zraněným řidičem, nebo osvítit místo DN či MČ, když tu mlhovka není kam přepevnit), má to odkládací prostory pro pomůcky, obuch, psací potřeby ať jsou po ruce, když potřebuji zapsat spz míjeného auta? atd...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAGORCZ 16:52:41 31. 10. 2008
default.png
4 longbow To nemáš pravdu, že na hlídkový službě mají být silná auta. Policie jako celek, má mít silná auta a ne Pavel nebo Tonda. To jako když třeba zpracíci jedou s papírama a ve vysílačce slyší relaci, že ujíždí auto nebo tak, tak se taky snaží. Většinou jsou u nás na OOP 1. typu veleni 2x týdně do motohlídky, kdy si zároveň vyřídí papíry. Jinak na hlídkové službě převážně začínají mladí policisté, většinou nevyježdění a horliví, kteří třeba zruší auto při stíhání řidiče, kterému nesvítí světlo a ani neujíždí. Tam by ten kurs byl na místě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 12:19:48 31. 10. 2008
default.png
auta Osobně se mi ty auta líbí. Je to moderní design, který se bude hojně využívat v budoucnosti. Podívejte se na Holandsko a jejich vozy. To SS bylo hodně předěláno a teď není už ani vidět. Stačilo zkrátit ten druhý žlutý pruh a už to tam není vidět. To je rozumné. S klimatizací naprosto souhlasím. Dělám na nehodovce a mohu vám říct, že některé Transportery v létě v 40 C ještě topí. Takže v autě děláme pří 70 C a nikomu z vedení to nevadí, i když na to neustále upozorňujeme. Prostě to mají na háku. Lidi samozřejmě nechápou a když sedí v autě v tom vedru, ta si myslí, že jím to děláme schválně. No a četníci po takové šichtě jsou úplně v pr..li. Čekám, kdy to s někým flákne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 11:32:49 31. 10. 2008
default.png
hnuuss..... No jo,ale tahle mega akce zajisti IL politickou viditelnost vsemi smery. Je to hnus,maj predevsim vymenit felicie a misto nich dat oktavky. Fabky jsou jeste porad dobry na to jezdeni,kazdopadne silnejsi auta pro hlidkovou cinnost a na to ostatni staci fabie a slabsi oktavky. To by asi nekdo nahore musel mit nejprve mozek,sklopit usi a rict si,k cemu je mi dobra nadupana oktavka,kdyz jedu beztak jen na svacu a zaridit nejaky papiry, to mi staci fabka,ne? Ale to je fakt dobra utopie.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LENNY 10:57:51 31. 10. 2008
default.png
Zajímalo by mě, kde vidíte na těch autech to "SS".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAREK 10:41:34 31. 10. 2008
default.png
1. Škoda že už se nikde nepíše jak se mají nové káry využívat. Takže to zase vidím tak, že s nimi ve většině případů budou jezdit funkce a všelijací hujerové a hlídkám zase zůstanou naprosto nevyhovující udejchaný Fábky bez ABS a jiných naprosto normálních užitečných věcí. Nebo ještě hůř ve Filety, až se zjistí, že nová auta se už rozdala a na všechny se nedostalo. 2. S řidiči je problém v tom, že jsem se za 11 let nesetkal se zájmen nadřízených nějaké si vyškolit ( nepočítám školení jednou za rok formou: napiš test a si řidič). 3. Přijdemi jako hnus jak se IL pořád zviditelňuje co všechno nezařídil a jak se teď policie nemá dobře. Do policie politika nepatří. Policie má mít sama schopné lidi aby rozhodovali co je třeba opravit, vyměnit, nakoupit a ne čekat až se nějaký ten ministr rozhoupá a přihřeje si polívčičku. Tím chci jen poukázat na to, že opravovat služebny a nakupovat nová auta se měla průběžně již v minulosti a ne takové hurá mega akce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:37:36 31. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all Obávám se jen dvou věci, které si trochu protiřečí. 1.) Že vozy s motorem 1,8TSI zůstanou pro potřeby kancelářských a managementu. Ještě jsem nezažil jinou situaci, co jsem u Policie ČR. Zřejmě nejinak tomu bude nyní. To jen pro ty, kteří doufají, že dostanou do pařátů z fleku novou Octavii s pořádným tygrem pod kapotou. 2.) Pokud by se stal zázrak a výkonné vozy by šly skutečně, nikoliv jen papírově do výkonu. Pak právě díky přístupu pana ministra a některých lidí s managementu, nemá policie pro tyto vozy zkušené a schopné řidiče. Jen samé zdivočelé zelenáče, co jsou schopni vybít autopark během jednoho roku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 007 22:59:18 30. 10. 2008
default.png
50 aut denně "Škodovka od poloviny října dodává bezpečnostnímu rezortu kolem padesáti vozů denně." Super, 1500 policejních vozidel měsíčně :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 22:51:48 30. 10. 2008
default.png
re agt Agtte jen malá reakce na klima...myslím, že je to každého věc zda si klima pustí nebo ne a když ji nechceš používat tak si ji nezapínej, ale neber ostatním tu možnost si ji zapnout...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio