Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Úplatní policisté z Vratimova vyvázli s podmínkami, jen jeden musí za mříže (REDAKCE)

Úplatní policisté z Vratimova vyvázli s podmínkami, jen jeden musí za mříže

Foto: ilustrační
Jak upozornil server iDNES.cz, okresní soud ve Frýdku-Místku uznal vinnými deset bývalých policistů a jednoho strážníka. Podle obžaloby vybírali od řidičů pokuty a nedávali jim bloky. Většině obžalovaných ale uložil podmínky, jen jeden z bývalých strážců zákona má jít na 28 měsíců za mříže. O kauze jsme na serveru psali zde.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 16. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BEN 18:07:42 17. 04. 2009
default.png
Většina zde diskutujících je jak koukám na vysoké úrovni a všichni by chtěli linčovat!!! tento případ je k zblití,ale na druhou stranu si vezměte tresty za zabití za volantem pod vlivem alkoholu atd. Smrt matky s dítětem, které zabil zfetovaný drban-5let? k smíchu!! Smrt tří policistů které zabil opilý podnikatel? trest 5 let? po 3 letech propuštěn?:-) A na druhou stranu, kdo dnes neuplácí a úplatky nebere v civilním sektoru???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 17:40:55 17. 04. 2009
Out.jpg
No jo, nekdo je pokrytecka verejnost a nekdo zase pokrytecky policista, to je holt zivot:) Kazdopadne kdyz sem si ted blize precetl celou tu kauzu i s tim jejich chovanim, odposlechama...jak capli vietnamce a tvrdili mu ze nadychal a naramne se u toho bavili...atd. atd. To je proste lidska zumpa a odpad tyhle lidi...myslete si co chcete. Franta2: Jezismarja chudacci policiste, kteri sou vystavovani tomu, že většina "slušných občanů", nabízí úplatky, nebo nějak naznačuje, že bloky nepotřebuje atd. To je jasny, tohle s tim pripadem urcite souvisi, vlastne je meli este vsechny osvobodit, vzdyt ono zadny rikani si o uplatky u PCR nikdy neexistovalo a neexistuje, za vsechno muzou ty desní civilové... Jinak ano, zakony plati pro vsechny stejne, ale nastesti i soudy posuzuji TC zneuziti pravomoci VČ prisneji... By jinak byl Bedrychuv gang na svobode na smesnejch podminkach.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:42:09 17. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Leeuwerik Naprostý souhlas jen s doplněním, že takovéhle případy vrhají špatné světlo na reputaci celé policie a nejen té místní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LEEUWERIK 16:31:39 17. 04. 2009
default.png
... Policista by měl být při páchání trestné činnosti postižen přísněji než "běžný" občan. Vyplývá to z jeho statusu veřejného činitele, protože na rozdíl od mnohých státních zaměstnanců, kteří mohou zasahovat do práv a povinností občanů (zpravidla jen majetkových) má policista v zákonem povolených případech povinnost zasáhnout proti občanovi i za cenu ohrožení života/zdraví dotyčného občana. Toť můj názor. Odůvodnění soudu jsem nečetl. Patrně byl soudce toho názoru, že zákaz činnosti vykonávat práci u Policie je dostatečným trestem. Taky není uvedeno, jestli se státní zástupce proti rozsudku neodvolal. Prokázaná škoda je 35 tisíc. Ztráta autority tamní Policie se vyčíslí těžko.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 13:58:00 17. 04. 2009
default.png
Out: Ano, jsou to v.č. a podle toho jsou taky souzeni. Kdyby v.č. nebyli, tak by se k takové činu ani, a nebyli by vystaveni tomu, že většina "slušných občanů", nabízí úplatky, nebo nějak naznačuje, že bloky nepotřebuje atd. Ono je vcelku jedno, kdo by si co představoval, rozhoduje soud, a ne vůle pokrytecké veřejnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 13:52:59 17. 04. 2009
default.png
Nejde o shovívavost, jen si myslím, že zákony platí pro všechny stejně, a stejně by se měl vyměřovat i trest. Pokud někdo není kriminálník, nezpůsobil někomu vážné zranění, ani velkou škodu, tak si nemyslím, že je na místě, aby šel hned sedět. Nevím, proč by měla být tahle parta pachatelů potrestána nějakým dlouhým vězením, jen proto, že je to mediálně známej případ, když za braní úplatků už stála před soudem kupa lidí, nejen policistů, a všichni dostali podobné tresty, tedy hlavně podmínky. Jak už jsem napsal, řada pachatelů dlouhodobě páchá t.č., včetně t.č. s použitím násilí, s větší škodou, se zraněním poškozených... a přesto jim soudy opakovaně ukládají podmínky, nebo alternativní tresty, a až po Xtém t.č. soud sáhne k nějakému trestu natvrdo. Neříkám, že je to tam správně, ale je to tak, a pak mi nepřijde správné, aby na tom byla skupina lidí (policistů) jinak, a pro pár tisíc z úplatků, šli hned sedět natvrdo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 12:45:14 17. 04. 2009
Out.jpg
Spunt Tak zrovna co se tyce moudrosti, tak bych rekl ze v teto pozici (zejmena z pozice moudrosti starsiho) zde vystupujes ty.-) Mne porad nedochazi jedna vec...a to, ze hodne policistu je ke svym "kolegum" naprosto shovívavých i kdyz sou to soudem usvedceny smejdi. Mozna se spousta policistu boji aby taky jednou za neco nedojeli a doufaji ve shovivavost soudů a kolegů. Zrovna v tomto pripade me osobne od zacatku nejde o to, kolik si tim "nahrabali", i kdyby to byl jeden jedinej pripad a dotycka hlidka by si rekla sama o uplatek a vydelala si 200,- tak bych to trestal nepodminenym vezenim. A uprimne me v tomto pripade nezajimaji nejaky exekutori, stavebni urady apod. Tady je clanek o policistech, takze nevim proc to zminujes. Anebo vim, proste to tim chces zlehcit. Ne nadarmo je to skoro jako kdyz by zlodej kricel "Chytte zlodeje!" Nic ve zlym.-) Jinak propo, aby nedoslo k mejlce, ale hadam ze ti to stejne doslo... Ja ostatni smejdy ktery si zminoval nehajim a osobne taky nejsem urcite ta nejmravnejsi osoba na svete. Ale prijde mi, ze se tu spis nekdo pozastavuje nad tim, ze se ty "vesnicke trubky" takhle nechali nacapat, misto aby to odsoudil. Proste tady nejde o jiny urady, tady v tomto pripade jde o policii, to by si mohl krast a taky rvat, ze kdyz krade Cunek a Topolanek tak ty muzes taky...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 12:18:23 17. 04. 2009
default.png
re Out.. …sleduji, že jsi se stal na tomto portálu synonymem mravopočestnosti a moudrosti. To co provedly ty vesnické trubky je spíše mediálně zajímavé (taková kostička hozená „vovčanům“). Ve světle fungování ostatních „veřejných činitelů“, tj. konkurzních správců, stavebních úřadů, justice, správních úřadů, úřadů rozhodujících o dotacích, státních zakázkách apod., je těch 35 tisíc pro těch několik policajtů pouhý pakatel. I když je taková činnost zavržení hodná, a velice poškozující pověst policie. Bohužel úřady které jsem zde ve zkratce vyjmenoval, nemají tak agilní inspekci (ostatně ani svědky – přeci si nezbourám vilu, když jsem „lehce" pomohl vyjmutí pozemku ze zemědělského půdního fondu) a tak by se dalo pokračovat….! Když už něco vyčenichají invest. novináři, tak se úspěšně mlží, a příp. se proces táhne roky - spíše do ztracena ( např. až spravovaný majetek úspěšně zmizí)!Tak že v tomto případě lze nad čilostí slavné soudní jen smeknout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 07:52:58 17. 04. 2009
Out.jpg
Franta2 Bud ztrata soudnosti anebo opet falesna solidarita s "kolegy". Zamerne pisu v uvozovkach protoze jako policista bych takovyho cloveka kolegou nenazval ani omylem... A co takhle pojem verejny cinitel? A to, ze mu zakon dava mnohá opravneni a na druhe strane je (nebo by mel byt!) zakon jednoznacne tvrdsi k jejich zneuziti. Dovedl bych si predstavit podminene tresty kdyby zastavili treba toho opilyho podnikatele a ten sam od sebe by do nich hucel ze jim da uplatek a oni by si ho nakonec po dlouhem premlouvani vzali... Ale toto?!? Tohle bych nazval dopravne-policejní mafíí ktera ucelove delala takoveto akce. Osobne verim, ze statni zastupce se odvola a soud vyssi instance pritvrdi, tohle je fakt vysmech...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 01:34:15 17. 04. 2009
default.png
Franto2 Promiň, ale to co píšeš, to hraničí se ztrátou soudnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio