Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iHNed.cz: Strážnici nastoupili službu a pak se zašili. Netušili, že je sleduje GPS (REDAKCE)

iHNed.cz:  Strážnici nastoupili službu a pak se zašili. Netušili, že je sleduje GPS
Ilustrační foto
Foto: Jouda / P-CZ
V dubnu nainstalovala Městská policie Ostrava do svých šesti služebních automobilů monitorovací zařízení. Systém automatické evidence provozu vozidel byl namontován v motoru a měl měřit například spotřebu pohonných hmot. Zprávu přinesl server iHNed.cz.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 28. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOKR 21:37:48 01. 09. 2009
default.png
Rizeni a odpocinek V podstate mate vsichni pravdu. Co se tyce naseho poklidneho mestecka, tak kazdy den je jiny. Nekdy opravdu jen stekaji v dalce psi a nikde neni ani zivacka. Jindy se ale clovek do rana nezastavi, a to bud diky cikanum, kterych tu mame pozehnane, anebo diky vlastnimu pricineni. Co si budeme povidat. Kdyz se budu praci vyhybat, tak nedam zadnou pokutu a nevyhledam chlastik ci neridice, nebo jinou nekolikahodinovou pakarnu u pocitace. Jelikoz mi prace nevadi, tak se snazim vyhledavat, protoze pak to utika. Nekdy ale clovek prijde v osm na sichtu a je rad ze neusne pri prevlikani. Nezijeme totiz jen sluzbou ze jo? Ja osobne vyzivam kazde volno, tedy i pred nocni. Delam na baraku, nebo aute, a tak jsem nekdy dost znaven. Rikal jsem, z rad ridim, ale je pravda, ze clovek musi vedet kdy ma dost. Precenovat se, a pak si vycitat nejaky prusvih, nema cenu. Lepsi je na hodku zavrit oci a trochu se vzpamatovat. Pak tady zaznelo neco o regeneraci a veku. To si myslim je u kazdeho jine. Jednomu z mych kolegu je pres 40 a staci mu zavrit na 10 minut oci a pak je zcel ready. Jinemu je zase malo pres 20 a usina uz na ceste do prace. Osobne radeji slouzim s temi kdo jsou svezejsi. Snazit se a makat = rychleji ubehne sichta. Vlakat se a nudit se = hodiny jdou po zpatku a sichta ne a ne zkoncit. Obcas jsem na nejakem skoleni potkal kolegu ze ZOP a nekde to opravdu funguje tak, ze ve 12 zamknou OOP a jdou premyslet. To zalezi jak to maj na okrese zabehnte. U nas to nehrozi. Co se tyce kilometru, tak je to tregedie. Mame limit 50 km a nekdy tolik bdu, ze ty kilaky staci tak na prejezdy. Kdyz si ale neco vyhledame, tak se km navic odpousteji. Kdyz jsme u toho. Vadi vam take ty KB jako me? P.S. - Take jsem chodil v noci pesi a spat ve stoje se neda. Navic nejsem tak orachlej, ze bych se uveebil na lavicce. V praze jsem byl na vypomoci OHS III. 12 hodin pesi uprostred sidliste je opruz, ale na druhou stranu okolo panelaku bylo plno parkovist s mnoha auty. Jelikoz mam autika rad, tak jsem je ocumoval a pritom kontroloval zda jsou ok. Prevence je dulezita a myslim, ze bychom se divili kolikrat nas nejaky pasik videl a mi jeho ne. Pak si rekl, ze krast fizlum za zady je o hubu a dal si odchod. P.S. 2 - Omlouvam se za dlouhe vylevy, ale clovek toho ma tolik na srdci. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 14:23:28 01. 09. 2009
default.png
re all Všeobecně je platné to, že chrápat se nemá!!!! Na tom se jistě shodneme všichni. Na druhou stranu, je to každého věc jaký má osobní přístup. Z osobní zkušenosti vím, že po 30 roku věku ty noční zvládám hůř a hůř....takže je to jen na mě, zda se když je všude mrtvo, mezi KB někde zašiju a trochu vypnu. Dělejte si to každý, jak chcete, ale nemusíte tady jako Trooper vyzdvihovat jen to svoje ( kvalitní ohledání...stopy..)Troope jen je nech je to dobře, že jezdí a loví...Většinou jsou to kluci do 30ti a ti to zvládají dobře... Pime s tím "A když na to nemam, tak jdu na pozici, kde si můžu zdřímnout" to asi nevíš jak je to s výběrovkama....každý tu možnost nemá... Závěrem je jasné, že pánové od MP to přeháněli tak je sekli přes ruce..a to je dobře. Ono to jistě u PČR taky brzo přestane, až bude ve všech autech GPS u nás jsou ve třech a je to hnus...ještě že máme taky starou oktávku a tranďáka kde GPS není::::)))))práci čest a rukám klid...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 08:03:30 01. 09. 2009
Pim Burger.jpg
Trooper Ja teda souhlasim s Andrasem. Chapu asi tu tvou vec s regeneraci,ale proste kdyz uz delam, tak delam. A kdyz na to nemam, tak jdu na pozici, kde si muzu zdrimnout. Samozrejme netusim, na jake delas pozici, ale na hlidkove by se asi spat nemelo. Porad tu argumentujete tim, ze se to proste neda, ale co si myslite, ze delaji lidi v tovarnach mnohdy za mnohem horsi penize?? Vazne si myslite, ze ve dve reknete mistrovi u stroje, ze jste stary a ze si potrebujete na hodku zdrimnout,ze pak budete pracovat efektivneji?? Florent Osobne jsem delal u bezpecnostni agentury (tenkrat jeste za 35Kc/hod. bez priplatku za nocni,vikendy a svatky) a nechapu, jak by tvuj kolega vydrzel tam. Taky jsem tam stepoval v objektu, ktery mel asi 300m a nebylo tam co ukrast, ale za prve to byla prace, za kterou me platili a za druhy pouzivaji bezpecnostni agentury cipy, takze celou noc musis poctive obihat jako ratlik celej objekt. A co jako?? Obcas mi prijde, ze mnoho z vas zije na jine planete.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TROOPER 00:52:55 01. 09. 2009
default.png
to Andras Nevím co je blížit se 10 letům služby. A ani netuším kolik ti je mohu jen hádat. Nicméně zeptej se kteréhokoliv lékaře na téma regenerace vs věk. Tvé nadšení nehaním, nicméně každý člověk má jinou schopnost regenerovat. A od 30ti už to jde tato schopnost srmě dolů. Pokud jsi svěží a na pohodu celou noc svědčí to o tom, že máš ZATÍM skvělou kondici a zdravotní stav. Ale to není nekonečná linie. Prostě tvému tělu jednou dojde energie. Pak mohou nastat dvě věci: Na postu tvého nadřízeného bude někdo jako ty a skončíš na dlažbě ve 40ceti nebo člověk, který chápe rozdíl mezi 25 a 35 tým rokem věku a bude respektovat, že prostě už býváš více unavený. Ono jde sloužit lidem i jinak než chytat drbany v ulicích nonstop. U policie jsou taky druhy práce které vyžadují mluvit s lidmi, vysvětlovat a učit je se chránit. A myslím si, že pokud svou pauzu využiješ pro spánek, pak nejde o nic hanebného nebo zavrženihodného. Mnohokrát je cennější sesbírat stopy, napsat dobře ohledačku a usvědčit drbana následně, než ospalý bloumat ulicemi a doufat, že se najde idiot, který nemá krytí a dělá vloupačky na vlastní pěst. Možná když si tak snaživý, chytíš tak tři vloupače za půl roku, (myslím ty kterým to lze prokázat). Sběrem stop a kvalitně odvedeným ohledáním se jich usvědčí daleko víc. A věř mi, pokud si odvedu svoji práci, pak si hodinku šlofika dám a rozhodně necítím, že bych za peníze daňových poplatníků zahálel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 00:36:55 01. 09. 2009
default.png
pro Andrase: Dobrý večer Andrasi, pokud budeš mít chvilku, můžeš se mi, prosím, ozvat na mail? (dusan.stuchlik@policista.cz) Díky moc, zdraví Dušan Stuchlík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 22:58:43 31. 08. 2009
default.png
Andras: Já vim jak to myslis, o tom zadna a souhlasim s tebou. Ale ono je rozdil slapat v noci vaclavak "kde se nic nedeje" a nebo nekolik betonovych panelu uprostred poli, "kde se taky nic nedeje". Predstav si, ze budes v situaci kolegy kterou jsem popsal. I kdyby jsi mel mraky zbyvajicich sil, jak chces ve dve rano uprostred poli pusobit preventivne nejen proti trestne cinnosti ale proti cemukoliv? Slouzim nedaleko vaclavaku a nocni samozrejme taky, takze vim ze vaclavak nikdy nespi, i kdyz se to tak mozna tvari, ale tam to ma aspon smysl. Tady to smysl opravdu nemelo. Jasny, je to extrem, co jsem popsal, smutne ale je, ze jim to vubec nekdo do te sichty napise...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:47:42 31. 08. 2009
Andras.jpg
Florent: Já jsem několik let šlapal Václavák. Tu práci nikomu na světě nepřeju, je to jedna z nejodpornějších prací, jaká může být. Ale svých 12 hodin, jsme si šmatlali poctivě. Nedělo se nic, ale vydrželi jsme. Já to beru tak, že jsem placený za to, abych byl vzhůru. Tak jsem vzhůru, a snažím se všemi svými zbývajícími silami působit preventivně proti trestné činnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:44:52 31. 08. 2009
Andras.jpg
Trooper: Milý Troopere, já se svým parťákem, se k 10 letům odslouženým již velmi těsně blížíme. Za noční, nespíme nikdy! Zřídkakdy si bereme i pauzu. Limity na benzín u nás zatím nejsou, tak jezdíme jak jsem již psal. A vyplatí se to. Pokud máme svou hodinku, nejčastěji pátá ranní, pomůže nám energodrink(nejvíce nám pomáhá ledová káva a red bull). A rodinné starostí jsou tu také. Jde především o to, jak práci bereš, jakou máš zodpovědnost, a jak k práci přistupuješ. Jak jsem psal, místo toho abychom spali, spíše přesluhujeme, noční většinou tak do 10:00 (psaní ÚZ a poznatků, předvádění, zpracování písemností včetně kaucí a spol.). Já noční zbožňuji, můj parťák taky, a kdybychom mohli, sloužíme jen jen!!!!! Nevím jak vy, ale já mám z kladných připomínek občanů jen radost. I po těch X letech. Přeci jenom, jsme tu pro stát a především pro lidi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 22:40:11 31. 08. 2009
default.png
re nocni Ono je taky rozdil, zda jdete na 12ku nocni nebo slouzite 24ku od osmi od rana do osmi do rana... Krom toho take zalezi, co vlastne v noci delate... Nebo aspon mate delat... Ono je taky neco jineho jezdit celou noc 158ku a nebo neco jineho... Mohu napr. citovat kolegu kamarada z moravy, ktery mi nedavno vypravel, ze dostali za ukol hlidkovat na nastupisti nadrazi od pulnoci do 5ti do rana. Posledni osobak prijidel o pulnoci a dalsi v 5 rano. Za tu noc tam projel jeden nakladni vlak a protoze to je nadrazi v horni dolni, tak je tam jen ten peron, mez, a prosklena cekarna s jizdnim radem. Takze zrejme tu budku meli hlidat nebo nevim. Zkuste si vy lovci zloduchu stradovat od pulnoci do peti do rana po 200m dlouhem nastupisti tam a zpet. Pokud dostane policista na noc praci, ktera je k necemu, jsem pro to se omezit na svem odpocinku za cenu vysledku. Precijen ta prace me bavi a tohle beru jako nutne zlo. Ale hlidat prazdne nastupiste? To je spis urazka policejni prace a nedivim se, ze se prospal. Jen bych mel dodat, ze neslo o zadne opatreni nebo tak neco, zadny vlak s jadernym odpadem nebo cokoliv jineho... Vse ma dve strany mince.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TROOPER 22:10:21 31. 08. 2009
default.png
pro všechny Uvědomte si, že řídit 12 hodin a zvláště v noci neni nic přirozeného. Pokud se zeptáte kohokoliv kdo dělá noční směny, tak vám řekne, že pokud má příležitost zdřímne si. taxikáři, řidiči autobusů, řidiči tramvají v depu. Mohu posoudít ze své zkušenosti, že s věkem se unava na nočních směnách stupňuje a na tom jestli je člověk vyspalý nebo ne nezáleží. Rozdíl mezi 25letým a 35 letým člověkem je co se týče schopnosti regenerace uplně jinde. Člověk ve 35 letech potřebuje daleko delší dobu na regeneraci a je rychleji unavený. Chápu policejní dorost, že je pobuřuje, když si chce starší policista ve výkonu služby na hodinku zdřímnout, ale myslím, že za 10 let budou mluvit zcela jinak. Mluvím tady o policistech typu Andras apod. Nevidím nic špatného na tom, když jeden policista řidí a druhý si na hodinu zdřímne a pak se vystřídají. nehledě na tom, že hodina spánku člověka alespoň trochu zregeneruje. Snadněji pak člověk udrží pozornost a je schopen se daleko lépe sousředit. Ospalý policista je nebezpečný nejen sobě, ale i svému parťákovi a naprosto neužitečný ve výkonu. Je to cesta do průšvihu. je jasné že spícího tramvajáka nebo taxikáře si nikdo fotit nebude. Ale spící policista je idealní způsob pomsty za připadnou udělenou pokutu. Prostě policie bude vždycky na ráně. Proto je asi nejlepší způsob který jsem uvedl výše. Pokud se cokoliv děje může vás parťák kdykoliv vzzbudit. Je mi jasné, že se zde ozve plno teměř náctiletých moralistů v uniformě, ale jak říkám, za deset let tihle svěží chlapci budou rádi za hodinku šlofíka. Zvláště když příjdou rodinné starosti, děti a jiné povinnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio