Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iHNed.cz: Strážnici nastoupili službu a pak se zašili. Netušili, že je sleduje GPS (REDAKCE)

iHNed.cz:  Strážnici nastoupili službu a pak se zašili. Netušili, že je sleduje GPS
Ilustrační foto
Foto: Jouda / P-CZ
V dubnu nainstalovala Městská policie Ostrava do svých šesti služebních automobilů monitorovací zařízení. Systém automatické evidence provozu vozidel byl namontován v motoru a měl měřit například spotřebu pohonných hmot. Zprávu přinesl server iHNed.cz.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 28. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 13:55:45 31. 08. 2009
Danik.jpg
co k tomu říct? Jo, jak už tady mnohokrát padlo, ideálně můžu a Andrasem souhlasit, ale realita je dle mého názoru jiná. Všude kde se kdy sloužil se v noci chodilo spát. Opravdu to bylo jen o lidech, kdy a jakým způsobem chodili spát. Já s parťákem jsme si dali ještě v Praze závazek nechodit ODPOČÍVAT před třetí hodinou ranní a to jsme až na velice řídké vyjímky dodržovali. Taky jsme měli vysílačku nahlas a odpočívali uprostřed rajónu, takže jsme stejně byli na případných tísních dřív než PMJ i 158. Na druhou stranu, znám oddělení a místa, kde ve 12 bylo padla, vysílačka vyplá a mrtvo. Teď jsem na malém městě a nemůžu než souhlasit s Jokrem. My bychom i polovili nějakého toho Kanaďana v akci, či jiné šmejdy, leč s 30km na šichtu se toho moc dělat nedá. Takže do dvou akce s přemiťováním a číhaním za rohem, případně zastavováním a po pauze nějakej ten průjezd a odpočinek a šetření PHM. Proflákat celou směnu je ovšem prasárna a je jasný, že s nimi měli zatočit. Prostě s rozumem. Jinak v Německu můžu řict panuje naprosto sejnej režim jako u nás, akorát oni to co mi projedem za noc dvakrát, projedou dvacetkrát. Holt maj prachy na benál. A pro Denvera - to je dle mého názoru trošku vo hubu, neboť minimálně třikrát už jsem strhával parťákovi volant, když za jizdy usnul. Což je druhej odpočinkovej argument. Kdysi jsem takhle v zimě začal usínat, v rajónu živo, takže žádnej odpočinek - zastavil jsem, jak trotl běhal v košili kolem auta, strkal hlavu do sněhu. Pomohlo to. Asi na 10 minut, pak standartně usnutí za volantem. Tak nevím. Prostě každej podle sebe a vlastní zodpovědnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 11:59:58 31. 08. 2009
default.png
Jokr & další> proboha, jaký máte vlastně limity PHM? To skutečně někam nemůžete preventivně zajet jen proto, že byste skončili s prázdnou nádrží? (obrazně) OMG - pokud je mobilita hlídek ovlivněná spotřebou vozidel, tak to pak potěšpánBůh...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 07:50:09 31. 08. 2009
Out.jpg
JoKr To vypadá, že sloužíš v celkem klidnym mírumilovnym městečku:) Andras: Napsal si to hezky, škoda že takovejch policistů a strážníků není víc. Já jako občan to hodnotím jenom kladně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOKR 23:02:17 30. 08. 2009
default.png
Andras = souhlas Zdravim. Souhlasim s Andrasem. Pri nocni je dulezite se snazit a v kazdem tmavem koute videt smejda. Me osobne nic neudela, kdyz vezmu do ruky baterku a postvitim do auta, nebo zahrady, ci na vrata garaze. To jedine mi pomaha neusnout. Take se snazim pri nocni delat ridice SDP. Na druhou stranu si vsichni musime priznat, ze celych dvanact hodin byt akcni je dost tezke, zvlast kdyz ta nocni je nekolikata v rade. Dalsi vec je, slouzim na malem meste a ve vsedni den projede posledni auto kolem pulnoci a posledni hospoda zavre neco po jedne hodine. Pak je vsude klid az do cca pul pate kdy zacinaji vstavat prvni lide do zamestnani. V tomto mezicase si clovek tak trochu odpocine. Podobne jak tu nekdo psal, mi dela problem v aute usnout, a tak radeji prejizdim od garaze na parkoviste a pak na dalsi, a pak zahradky atd. Kvuli limitum PHM samozrejme na techto mistech zustavame dele. Pokud se nekdo podiva na GPS, tak si muze myslet, ze chvili chrapeme tuhle a chvili tamhle, ale ja si do prace na nocni neponesu kanystr benzinu abychom mohli zajet do chatove oblasti a okolnich vesnic. Proste tam lidi maji smulu, protoze at chceme stokrat, nejezdime tam dokud tam neci nenapadne. Uprimne rikam, ze ani ja, ani zadny z mych kolegu nechce na nocni spat, problem je v rezimu dnesnich nocnich. Nedokazu si ale predstavit, ze lze prospat skoro celou sichtu. Holt nekdo spi doma po sichte, nekdo v sichte po praci doma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NONAME 22:51:43 30. 08. 2009
default.png
4 Andras A myslím, že nejen ty dobře víš, jak která hlídka v noci jezdí, i když nic "nelapí", pak ráno nebo dopoledne je to na nápadu znát ... ale co si budem povídat ... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 22:27:29 30. 08. 2009 blokovaný
default.png
Tin A proč nemůže jeden řídit a druhej se trošku vyspat?To by bylo asi eště docela rozumné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 17:55:30 30. 08. 2009 blokovaný
default.png
Tin S těma dispečinkama se trochu pleteš.Zvlášt pokud je to dispečink kam volá třeba PČR a pomoct jim musíš(nemusíš).Jinak uznávam,že ty noční sou skutečně náročné a na zdraví to neni nic moc,ale tentokrát má asi pravdu Andras.Lidi sou strašně lhostejný a když někdo leží na ulici tak dělaj,že to neviděj.Nikdy nezapomenu jak ten bezdomovec našel to mrně a ty lidi co chodili okolo mu odmítli pomoct.Přitom zavolat pomoct neni takové hrdinství.Nikdo po těch lidech nechtěl boj s ozbrojenym člověkem nebo tak něco....Takže ten policista ty životy v rukou skutečně má.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:59:05 30. 08. 2009
Andras.jpg
Vážení kolegové: Rozhodně nesouhlasím s tím, že to dělají všichni. Záleží na tom, jaký přístup máte k práci, a jakou máte morální odpovědnost za vykonanou činnost. Z osobní zkušenosti - kolikrát jsme projížděli mrtvými ulicemiv "mrtvou" hodinu, a hle! Tuhle panáček se vloupává do vozidla, tuhle cigáni okrádají opilého cizince, tuhle mladíci z kanady nám na kostele zanechávají své grafity, tuhle se panaček snaží dostat do zavřených dveří od domu. Několikrát jsme už i tímhle jak někdo nazýváte "plýtváním benálu" zachránili i život lidem, kteří po loupežném přepadení leželi v kaluži krve na zemi. A pomocí hlásné služby mohly poté ostatní hlídky zadržet pachatele. Pokud se nic neděje na ulicích, stavím vozidla. Není skoro ani jedna noční, abych nechytil pachatele, řidiče pod vlivem alkoholu, či drog. Ono stačí např. jen zastavovat vozidla s rozbitými světly, a upozornit je na ten fakt. A hlavní věc. Lidé nás vidí, jak projíždíme ulicemi, a jsou spokojeni. Někteří mladí hochštapleři samozřejmě pokřikují, či agresivně pokukují. Ale hodně normálních lidí mi řeklo, kort na odlehlých místech, že jsou rádi když vidí hlídku policie. On ten fakt, že projede okolo samoty policejní vozidlo, pomalu, a posvítí si na zaparkovaná vozidla, poté vystoupí, a zkontroluje zámky a okna, spoustu dezolátů odradí od toho aby t tomto místě dnes večer škodili. Vy, kolegové, kteří jste v přímém výkonu 12 hod., jste tu od toho, aby jste byli vidět! Za to jste placeni! A pokud se ani trochu nestydíte, běžte dělat hajzlbábu, nebo nočního hlídače parkoviště, ale tady jste úplně zbyteční! Jen pro jistotu zdůrazním: přímý vykon na ulici!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OO 14:09:31 30. 08. 2009
default.png
Out Normální by to nemělo být, ale je to jak s onanií u chlapců - dělají to všichni a rozumnej rodič se je nesnaží při tom přistihnout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:27:13 30. 08. 2009
Out.jpg
Tin Vám všem hrabe anebo v praci taky chrápete a bojíte se že se na to přijde? Vám přijde normální prospat celou 12tkovou šichtu? A za co jako je ten člověk placenej? Že přijde do práce, nastartuje auto, vjede někam na polní cestu a tam to vesele zalomí? A srovnávat to s doktorama, hasičema a armádou je teda opravdu inteligentní. To tam ten doktor má v noci chodit a sem tam někoho zranit aby měl práci? Anebo myslíš že když hasiči budou v noci jezdit venku s cisternou že jako bude míň hořet??? A co má jako dělat v noci armáda? Má taky působit preventivně a předchážet trestný činnosti jako PČR? Asi né... Policie má právě působit veřejně v ulicích a tím předcházet trestné činnosti. Nevadí mi když to někdo zalomí na hodinku pač se nic neděje, nevadí když si dozorčí v noci schrupne na židli protože se nic neděje, ale systematicky prospávat celou nebo většinu šichty to je síla... Notabene mě osobně by to taky nejspíš nebavilo, stejně jako psal Andras, kterej mi tady přijde se svým názorem nejnormálnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio