Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Skryté nošení zbraně ve službě (REDAKCE)

 Skryté nošení zbraně ve službě
Nylonové pouzdro na služebním opasku
Foto: lh foto
To, že příslušník Policie ČR, je povinen mít ve službě u sebe střelnou zbraň, je všeobecně známo. Policisté sloužící v uniformě obdrželi ke zbraním ČZ 75 P-01 plastová opasková pouzdra s pojistkou, která jsou vesměs neoblíbená a myslím, že by se dala zakoupit i levnější a lepší pouzdra. Ale já se chci věnovat složce neuniformované policie – Službě kriminální policie a vyšetřování.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 18. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JIRKA-PCR 00:09:58 27. 10. 2009
default.png
dasta Troufal bych si nesouhlasit, co se týče názoru autora na pouzdra Dasta. V práci nosím nafasované, protože mě nebaví se s někym hádat, taky se nechá, ale všichni víme a známe jak to s ním je, v civilu nosím zbraň právě v pouzdru od dasty, ale v jednoduchém na CZ75 P01, bez oné kapsy na zásobník, myslím pouzdro opaskové, stálo mě asi 190,- Kč, jsou to také jen sešité dva kusy kordury, ale vnější kus je větší, takže vzniká jakési tvarované pouzdro. Nošení je naprosto bez problémů, tasení též, pokud se vám hýbe na opasku, což není nic divného, není nic jednoduššího, než provléct opasek prvním poutkem pouzdra, poutkem kalhot a druhým poutkem pouzdra, tím se pohyb sníží na cca 10 cm ? To už bych se nebál že to nenahmátnu. Jinak ta přední kapsa - je na každém co v ní nosí, kdo to má, obvykle v té kapse nosí kasr nebo svítilnu... zásobník sem v tom snad ještě neviděl... staží zapojit tu kouli na krku. Můj názor je, že nákup pouzder od fy. DASTA je jedna z mála věcí, která je k dobru, cena je oproti jiným výrobcům VELMI nízká, a užiznost dostačující, a pohyb pouzdra se dá řešit mnoha způsoby, jen namátkou, různé spony, nechat si u obuvníka přišít poutko trochu úž, cokoliv, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Já si radši koupim pouzdro za 190,- kde použiju trošku hlavinku aby se nehýbalo, než dát 600 za pouzdro, kde je taková pí**vina vyřešená. V mnoha zde oprávněných nadáváních, mi toto přijde jako hloupost, ale abych se přiznal, první co mě napadlo je, jestli to píše zaměstnec fy. FOBUS, nebo za to autor dostal pouzdro zadarmo... pokud ne, měl by se o něj přihlásit, za reklamu si jej zaslouží :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:00:50 24. 10. 2009
Out.jpg
Florent Nevím jestli je to přesně to co jsi myslel... www.alfatactical.cz/index.php?UCHYT_NA_RUKAVICE_NA_PASEK-VERTIKALNI&detail=3820

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 12:15:43 24. 10. 2009
default.png
dasta Ja tedy nosim nylonovy opasek od Dasty, stejne jako stehenni pouzdro, pouzdro na pouta a pouzdro na tornado a nemuzu si stezovat. Veci na nylonovem opasku sedi tam kde maji diky suchacum i zevnitr. Vsechno nosim pravidelne do sluzby pres rok a pul /kupoval jsem to jako cely set/ a nikde zadna zavada, nic se netrha, vsechno sedi a funguje jak ma. Pritom i dnesni ceny Dasty jsou dost rozumne ke kvalite vyrobku. Ale jak rikam, nic z toho neni nafasovano, vsechno za sve. ono cloveka to prestane bavit, kdyz si 3X necha vymenit poutko na pouzdra a z kazdeho z nich mu po par rychlejsich krocich upadnou. A to nemluvim o tom, ze si neustale na kozenem opasku musim kontrolovat,co kam popojelo atd. Ta svitilna od ESP jak ji tu nekdo zminoval je docela dobra, vcetne toho kuzelu na staveni vozidel. Co ale porad schanim, je takove to ocko na opasek, dole se stahovacim ockem na suchac a davaji se do toho rukavice. Nosi se pak zavesene hned pod opaskem a ne zastrcene za opaskem jak vidlak... Nevite nekdo, kde by se to dalo koupit...?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFAN 17:49:15 23. 10. 2009
default.png
zimic Díky, už jsem si jí objednal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 17:21:59 23. 10. 2009
default.png
re hafan jo znám ji, máme ji normálně nafasovanou místo té staré plechové bludičky. Ideální záložní baterka a na stavění aut. červená je fakt dost výrazná a je krásně vidět. Je tam 3wattová dioda s funkcí svícení,blikání,pomalejší blikání. Pak ty tři malí diody vepředu na ověřování pravosti peněz a dole magnet, takže krásně drží třeba na kapotě při vypisování KO. Celkem mi vyhovuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFAN 16:33:32 23. 10. 2009
default.png
Kamarádi, znáte ji? Kluci, nemáte někdo zkušenost se svítilnou z fotky u článku. Chci si ji objednat, tak by mě to docela zajímalo. Velice děkuji těm, kteří mi odpoví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SNOBACEK 11:46:06 22. 10. 2009
default.png
pláč na špatném hrobě Článek byl zajímavý avšak připadá mi to jako trocha sebelítosti. Jsem uniformovaná složka a už dávno jsem se přestal spoléhat na to, čím mne vybaví MV. Opasek, pouzdra, svítilny nebo podkošilovou vestu jsem si já i ostatní kolegové pořídili za své a k naší spokojenosti. Když sou práci myslím vážně tak nemám problém s invsticí. Podívjte se kolik utratíte za své koníčky a tam o život většinou nejde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERTIK 23:03:04 21. 10. 2009
default.png
objednání ?? pro delfínfilip Adresa nebo spojení by nemělo být problémem, ale co přesně na objednání myslíte ?? Domnívám se, že mnou zdrbnuté pouzdro Dasta, to asi nebude :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DELFINFILIP 22:25:56 21. 10. 2009
default.png
kde Pane Kučero mohla by k tomu být i adresa, nebo email kde se to dá objednat. Děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:13:00 21. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
radostná zpráva Kolegáčci vyrobce by se neměl hodnotit podle nejlevnějšího výrobku. Od Dasty jsem měl hodně pouzder, většinou patřící mezi vlajkové lodě Dasty jako např stehenní pouzdro nebo ledvinku. Můžu říct, že jsem byl maximálně spokojený. V současné době testuju dvě novinky od Dasty: Etuji přes rameno ve formě pánské textilní kabelky, kterou můžete během okamžiku přeměnit na uzavřené taktické stehenní pouzdro a novou zvětšenou ledvinku se zpěvněnými švy. Od ESP testuji nový policejní set (svitilna s kuželem a pouzdrem), tady se ESP těžce výtáhlo co do kvality a výkonu s minimálním nárůstem ceny, nové modulární dvojpouzdro na opasek, speciální koncovky na teleskopický obušek navržené kolegou Novým z Městské Policie. Taky bude test nových rukavic proti pořezu a propichu jehlou od JSA Šebesta. Tyto výrobky jsem zapůjčil k likvidaci těm nejaktivnějším kamarádům z řad policie a mé instrukce zněly: Ničte, demolujte a chovejte se k těmto výrobkům jako zvěř tzn. jako běžný polda. Taky už došly připomínky a poznatky. Některé výrobky musely být upraveny, neboť neprošly tímto brutálním testem. Všichni výrobci však spolupracovali, takže se můžete těšit na recenze výrobku s polduvzdornou upravou. Samozřejmě budou zveřejněny i upravy, které musely být učiněny, aby byl výrobek polduvzdorný. Tyhlety hračky fakt budete chtít, tak se těšte na recenze. Inspirace pro vaše manželky a přítulky. Pošlete jim link s komentářem: Tohle mi kup a neptej se k čemu to je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio