Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Priority PČR pro rok 2010 (REDAKCE)

Priority PČR pro rok 2010
Policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů
Foto: Policista.cz

Policejní prezident a jeho náměstci včera dopoledne představili své priority pro rok 2010. Na tiskové konferenci se kromě toho hovořilo také o údajně chystaném odvolání prezidenta, o kterém spekulují některá média a o tom, jak dopadla hospodářská krize na personální situaci u Policie ČR a na plánované nábory v letošním roce.

Autor: Redakce
Publikováno: 28. 01. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 01:04:16 14. 02. 2010
Chip.jpg
Andras, omlouvám se. Tak se nám to krásně rozdělilo na "modernisty a tradicionalisty", co se asi neshodnou v ničem. Já bych zase beranici nedal na hlavu, ani kdyby mi pálili bok pochodní. Asi ještě pozůstatek z armády, kdy jsme jako jediné dva útvary s červenými barety v ČR prostě odmítali v zimě nosit beranice a vypadat jako mužici.:-) Pod novou bundu, (mimochodem její zpracování je ubohé, srovná li se s s jen maličko kvalitnější sportovní membránovou bundou,) bohatě stačí silnější fleeska. Ale jsme zase u toho, znají a používají staromilci moderní materiály? Co se týká toho co k úřední osobě patří a nepatří, je věcí názoru, který se mění. Dříve k ní patřily třeba nabírané podkasané kalhoty, obročí na krku a kord.:-) A taky zmizely v propadlišti dějin... PS. Jen by mě zajímal věkový rozdíl mezi tradic. a modern. Mě je třeba 36 a jsem vášnivý zastánce modernity. Kolik je konzervám?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 18:26:50 13. 02. 2010
Pavel J. Bílý.jpg
MARTOO Na jiném místě ve fóru píšeš: "MARTOO :: @ 11:36:23 24. 01. 2010 Mám za sebou ZOPku měsíc a z části můžu potvrdit, co se tady píše. Upřímně zatím úplně netuším, co se mi ve výkonu bude všechno hodit a během mého krátkého pobytu na obvodě těžko můžu dělat nějaký závěry" A tady o pár příspěvků níž "S čerňákama mám taky dost svých zkušeností a můžeme jen vzpomínat na to, jaký byly před pár lety, když jsme je měli od jinýho výrobce." Jak je to s tebou, člověče? Máš měsíc po ZOPce a nevíš, co tě čeká ve výkonu, ale zároveň vzpomínáš, co jsme měli před pár lety? To nějak nepobírám... K našim dresům - v podstatě souhlas s Andrasem. Akorát jsem nikdy neměl problém s mrazem v parce s kožíškem. Taky ji hodlám v zimě nosit, dokud to bude výstrojní předpis umožňovat. Ty nové bundy jsou spíš na parádu, než praktické. Když vidím, co všechno si pod to kolegové navlíkají, aby nezdechli - zlatý kožich...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:08:27 13. 02. 2010
Andras.jpg
Andras prosím:-), je to řecky. Tak já uznávám, že dnes je jiná doba, a uniformy musí jít v ruku v ruce se současnými potřebami policisty a charakterem práce policisty. Ale ve většině případů, policista jedná jako osoba úřední, a je tedy nasnadě, aby reprezentoval jednak vystupováním, a jednak vzhledem. K běžnému výkonu prostě košile, výložky, a brigadýrka patří. Osobně jsem zažil pěších honiček, a zákroků dost. Ani při jedné honičce mi brigadýrka při běhu nespadla, i když jsem překonával překážku. V některých případech, jsem jí před pronásledováním prostě odhodil. Na výložky mi nikdo nikdy nešáhnul, natož, aby mi je strhnul. To já mohu stejně argumentovat tak, že taktická vesta je defacto také na škodu, jelikož pachatel může dotyčného policistu chytit za nějakou její součást, a potahat ho. Samozřejmě nesmysl. Jinak kalhoty jak šedivé, tak od čerňáků mi praskly několikrát, jediné co doposud bez problému drží, je kombinéza. Pro běžného policistu je kombinace čerňákových kalhot a košile ideální, pokud by košile byla z lepšího materiálu. Já nosil ty staré šedivé košile, s větším procentem bavlny, a nemohl jsem si stěžovat. V létě jsou šedivé tesilky a nové igelitové košile opravdu nepříjemnou záležitostí. V zimě jsem nosil šedivé "drtiče mrazu", zimní vatované kalhoty, a byl jsem s nimi naprosto spokojený. HOrší to bylo se svrškem. Po huňáče jsem mohl narvat téměř cokoliv a stejně jsem se musel zahřívat rychlou chůzí. S beranicí jsem byl maximálně spokojený. Jinak americký střih jsem myslel tak nějak nadneseně. Myslím, že střihy košil policistů USA můžeme jen závidět:-) Já nikdy to nové POLO triko nenosil, tedy nemohu zde posoudit jeho komfortnost nošení, ale vzhledově na mě dobrý dojem neděla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 15:48:45 13. 02. 2010
Chip.jpg
K tomu není už co dodat:-) Ty materiály jsou strašný. Mě osobně se nelíbí ani střih, jsem spíše na sportovnější věci, jak píše kolega Andreas "amerického střihu, ale to je věcí vkusu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:39:06 13. 02. 2010
martoo.jpg
CHIP: To máš naprostou pravdu, ale jsme zase u našeho největšího problému a to je materiál uniformy, kdyby ten byl kvalitní a něco vydržel, pak se dá i v "modrejch" chodit v letním počasí celej den pěší, jezdit moto hlídku a provádět většinu běžných zákroků.. S čerňákama mám taky dost svých zkušeností a můžeme jen vzpomínat na to, jaký byly před pár lety, když jsme je měli od jinýho výrobce.. Sice taky měly svý mouchy, ale bylo jich podstatně míň.. Tradice jsou hezká věc, možná by se daly z části zavést i do praxe, ale dnešní doba si vyžaduje "svoje". Právě proto je dobrý zvolit kompromis, skloubit formální styl uniformy s praktičností a kvalitou.. Jenomže to by se všechno muselo vzít za správnej konec, což je u naší policie neřešitelnej problém.. A co si budeme povídat, jak už bylo psáno v mnoha dalších vláknech, vyšly by, na základě kvalitního výběrového řízení, kvalitní věci i levněji v poměru cena x výdrž.. Ve světě to evidentně jde, snad to jednou půjde i u nás..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:38:30 12. 02. 2010
Chip.jpg
Tak já zase tradicionalista vůbec nejsem! O tradicích se dobře mluví v kanceláři za psacím stolem, ale v neklimatizovaném autě, nebo na pěší hlídce v srpnu, to vypadá zcela jinak. Tradicionalisté dělali problémy už za první republiky, kdy v rozporu s míněním výkonných četníků prosadili opětovné zavedení šavlí, přileb a tvrdohlavě bránili v nahrazení karabiny pistolí v běžné službě. To ani nemluvím, co vyváděli v armádě! (Viz odpor k zavedení samopalů, maskovacích uniforem, odpor k nahrazení jezdectva tanky. Ušlechtilá vůně sena má být nahrazena smradlavým strojem, nemožné!) Tam byl tradicionalismus placen krví! Pro policistu v přímém výkonu, nemá nějaká "červená barva zbraně" cenu kozího prdu, potřebuje věci v kterých se bude cítít pohodlně, budou větrat, nebudou se špinit a neprasknou v rozkroku při kleknutí na pachatele, jako to s oblibou dělá naše nynější výstroj.(Ať pošťácká, nebo černá, mě osobně se to na PMJ stalo asi 7 x) Doby kdy policejní práce spočívala především rozvážné chůzi s obuškem v ruce, je dávno pryč. Zmizela spolu s krinolínami a baňatými komíny u lokomotiv. Na co jsou nám košile s výložkami, které se při první strkanici roztrhnou, na co je čepice se štítkem, co spadne při rychlejším poklusu? Vlastně pozor, nespadne! Je jí možno koženým řemínkem přitáhnou pod bradu! Člověk sice vypadá jako imbecil, ale je to tak...tradicionalistické.:-):-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VITOLD 09:51:35 12. 02. 2010
default.png
ačr Nedávno jsem koukal do výstojáku armády a mají tam fakt parádní věci, kvalitní. Třeba přijde doba kdy to půjde i u PČR. Jinak souhlasím s Chipem, že se nakupují věci nekvalitní za 2x takové peníze jako by se daly pořídit kvalitní. Ale to bohužel není jen problém policie...:-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 22:55:04 11. 02. 2010
martoo.jpg
ANDRAS: No jo, jenže tradice u nás je trošku ošidná záležitost.. Nenapadá me žádný typ uniforem represivních složek, které kdy působily na našem území, že by vycházely z našich tradicí.. Vždycky se vycházelo ze vzorů jiných států (USA, SRN, Francie, SSSR) a my se jen můžeme dohadovat v čem:o) Je pravda, že některé historické uniformy jsou opravdu krásný.. Mně se třeba nejvíce líbí uniformy pražských policistů za doby první republiky - celočerná uniforma a hodnostní označení na červených koncích límce, prostě supr.. Někomu se zase líbily uniformy četnictva, které vycházely z vojenských uniforem.. Ale nějak si je do dnešní doby nedokážu zařadit.. Určitě polotričko nebude posilovat konzervativní stránku naší uniformy a snad se to v budoucnu s obměnou naší výstroje nezvrtne jako v SRN, kde od pěkných uniforem přecházejí k humpoláckým oblečkům, ale jasná potřeba praktičtějších doplňků tady je a snad se na ní bude v rozumné míře reagovat.. Ať už jde o přechod z polobotek na lehké, goratexové kanady, od kožených opasků s fasovanými doplňky na textilový s příslušenstvím.. Kalhoty, košile, bundy, čepice, to asi těžko z vlastní iniciativy obměníme.. Samozřejmě všechno zatím a na dlouho, mimo výjimky, "za vlastní"..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:41:55 11. 02. 2010
Andras.jpg
CHIP: Nějaká léta už mám, a silonky jsem nikdy nefasoval. MARTOO: U nás na OŘ PI je testuje OHS. Mě se ta trička vůbec nelíbí. Už jen proto, že jsem tradicionalista. Těžce jsem nesl vyřazení červené barvy, coby barvy zbraní (u četnictva), zrušení límcových výložek, zavedení "bombrů" a některých střihů ala USA a divadlo, a zrušení nárameníků se mi vůbec nelíbí. Policista má být v košili. To je můj názor. Mě osobně do POPO trika nedostane nikdo. To raději budu nosit plastovou košili, ale s nárameníky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 21:12:13 11. 02. 2010
martoo.jpg
Martoo Ještě jsem ten náš zázrak POLO na vlastní oči neviděl, pouze jsem si četl požadavky, které by měl splňovat.. Jsem na to docela zvědav, protože by jiště bylo pohodlnější chodit v polokošilích než v těch našich igelitech.. Pokud vedoucí dovolí, bude to dobrej materiál, klidně bych to nosil celej rok.. Nevíte někdo, jak má být vyřešen prostor pro hodnostní označení? Jestli jako v nových bund a čerňáků a nebo výložky? Asi všichni víme, co by bylo pohodlnější a praktičtější:o) A jak to bude vyřešeno z odznakem či číslem na suchý zip?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio