Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Priority PČR pro rok 2010 (REDAKCE)

Priority PČR pro rok 2010
Policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů
Foto: Policista.cz

Policejní prezident a jeho náměstci včera dopoledne představili své priority pro rok 2010. Na tiskové konferenci se kromě toho hovořilo také o údajně chystaném odvolání prezidenta, o kterém spekulují některá média a o tom, jak dopadla hospodářská krize na personální situaci u Policie ČR a na plánované nábory v letošním roce.

Autor: Redakce
Publikováno: 28. 01. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 10:46:52 30. 01. 2010
Lukas Heinz.jpg
re GOOR00 Ja byl taky na černé listině. Naštěstí s novým pražským vedením se dá bez problému mluvit. Co slíbili zatím dodrželi. Uvidíme jak to bude do budoucna. Ale tady na pražském krajském ředitelství je situace jina. Definoval bych to jako skok z pravěku do současnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 10:33:30 30. 01. 2010
default.png
Re:Lukáš heinz Souhlasím s tebou. Já sám zastávám názor, že pokud se člověk neumí postavit za svá práva nemá právo kritizovat jejich porušování. A proto jsem také u nadřízených strašně oblíben :) . Nicméně u nás vládne těžká totalita a rozdíl mezi SNB a PČR je jen ten, že za SNB jsi věděl, že si nemůžeš stěžovat a za PČR si stěžovat můžeš, ale tvá stížnost stejně nebude nikdy vyřízena. Alespoň, že mi pan Tržil odpověděl na dotaz ohledně dechových zkoušek na fóru s vedením. Sice je ta odpověď nepoužitelná, ale když si vezmu předchozí, který jsem psal loni v únoru tak jsme se posunuli kupředu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:51:51 29. 01. 2010
Lukas Heinz.jpg
re GOOR00 To je minimalně smutné. Z vlastní zkušenosti vím, že si za to mohou často policisté sami. Pokud se policisté nepostaví člověku, který s nimi špatně zachází, pak to navenek vypadá jako že je vše v pořádku. Když jsem byl předsedou základky NOSP, tak si každý za mnou chodil ztěžovat, ale jen malokdo byl ochoten jít se svou stížností dál než za mnou. Většinou to proběhlo stylem: Udělej s tím něco, ale nikde mně nejmenuj. Stálo mně to nervy, volný čas a peníze. Bylo nás jen pár lidí, kteří jsme se veřejně bouřili a vysledky tomu odpovídaly. Vysledky byly, ale nijak převratné. Řeknu to tvrdě. Pokud se někdo neumí zastat sebe a svých kolegu, jak se může zastat jiných lidí. Kdo neumí veřejně vystoupit proti nespravedlnosti ať radši mlčí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:36:44 29. 01. 2010
default.png
Re:Lukáš heinz Je možné, že v místě kde sloužíš se něco změnilo. Nicméně u nás na severu, konkrétně na Ústecku, se nezměnilo nic. A když říkám nic tak opravdu vůbec nic. Nezměnili se ani lidé ani jejich přístup k podřízeným. Když jsem četl tvůj příspěvek tak mi chvílemi připadalo, že pracuji u jiné policie. A to právě jde, posuzovat někoho, např. pol. presidenta, lze jen podle toho jak je důsledný v prosazování byť maličkosti i pro toho nejposlednějšího policistu. A pokud situace bude někde dobrá někde špatná tak nikdy neřeknu "Šéfe dobrá práce", protože bych si musel nafackovat. Je to jen můj názor a nikomu jej nevnucuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:10:29 29. 01. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Normálně svůj názor neventiluji v diskusích na stránkách našeho serveru. Dneska si však reakci neodpustím a doufám, že mi to kolegové z redakce odpustí. Především jsem měl možnost se setkat s policejním prezidentem několikrát osobně. Jde o velice inteligentního člověka, který se nevyhýbá nepřijemným otázkám a snaží se problémy u Policie ČR řešit, místo aby se před nimi schovával, jako to dělali jeho předchůdci. To že není zavázán nikommu a umí diplomaticky jednat s kymkoliv je obrovská deviza v náš prospěch. Je to především polda. A pokud jsem měl možnost ho poznat, tak je to polda tělem i duší. Pokud máme k dispozici člověka jeho schopnosti, který umí řešit problémy a vyjednat s politiky, bez rozdílu stran, dobré podmínky pro policisty, měli bychom si toho vážit. Sám jsem kritikem některých poměrů u Policie ČR. Ti co mně znají vědí, že se nebojím poukázat na jakýkoliv problém. Někdy však zaznamenám, že kritika ze strany některých přispěvatelů je neopodstatněná. Policie ČR je obrovský kolos a řidit takový kolos není jednoduché. Vzpomínám si na nedávnou dobu, kdy sem jezdil ve felicii, kterou jsem musel každou chvíli roztlačovat, nebo z ní za jízdy něco upadlo. Vzpomínám si na dobu, kdy se mnou nadřízení jednali jako s kusem flákoty a o diskusi nemohlo být ani řeč. Vzpomínám si na dobu, kdy jsem si musel oblékat košili s kravatou a bundu ve třicetistupňových vedrech, protože o tom rozhodl nějaký pupík z kanceláře. Za dvanáct let mé služby u Policie ČR jsem nezažil takový posun jako za poslední rok. A musím podotknout, že většinou k lepšímu. Nikdy mně tak nebavila moje práce jako teď. Neustále jsem musel poslouchat nesmysly a výmysly z kanceláří. V současné době alespoň z mého pohledu nahradili tupé pupíky z kanceláři, policejním řemeslem okřesaní praktici. Je jasné, že nikdy to nebude idealní. Vždycky se najde blbec, co si myslí, že s vedoucí funkcí sežral všechnu moudrost světa. Ale mylím si, že za poslední rok takových lidí u policie rapidně ubylo, nebo byli nuceni změnit svůj přístup. Ve vedení policie jsou taky jenom lidi. Asi každého z nás potěší , když přijde šéf a řekne: "To byla dobrá práce". Taková věta je vzácnost. Tady jsme kritici práce vedení policie my řadoví policisté. A ja teď tady přede všemi za sebe, jako řadový policista říkám k roku 2009, na adresu policejního prezidenta: "Šefé dobrá práce".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ELEPHANT 20:42:25 29. 01. 2010
default.png
priority Nemusíte furt jenom nadávat. Podle mně je Martinů zatím nejlepší policejní prazident za dobu co sloužím. A to už je celkem dlouhá doba. A to že je dobrý diplomat a dokáže vyjít s politiky napříč politickým spektrem považuju spíš za pozitivum. Bohužel politici jsou banda bezpáteřních grázlů a tak si každá strana chce dosadit svého koně. Pak budou žvanit o neovlivňovaní a depolitizaci Policie. Proč sme je ještě nevyhodili z oken vůbec nechápu. Libí se mi program doškolování policistů. Když se člověk koukne na některé kolegy po pulročním kurzu, má chuť brečet nad jejich znalostmi. Taky se mi libí rozvoj komunikace uvnitř policie. O propagaci spolupráce s veřejností nazývané dnes moderně community policing nevymluvě. Vzpomeňte si pánové a dámy co nápáchal Ivan Hrozný. Dosazení gen.Martinů do pozice policejního prezidenta, byl zřejmě jeho omyl v jinak uspěšné snaze udělat z policie bezzubé komické zvářátko. Z Martinů se vyklubal schopný manager. Podruhé už Ivan stejnou chybu nedudělá a příští jim dosazený policejní prezident bude figurka na hraní. Zvláště pražští kolegové by si měli vzpomenout jak jejich pracovní podmínky vypadaly v roce 2008 za Ivana Hrozného. Zkuste být trochu meně kritičtí a zkuste taky trochu chválit. Taky nejste asi rádi když vás pořád někdo buzeruje. Každý i vedení policie potřebuje občas pochválit. Jsou to taky lidi, a hlavně poldové jako my.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 18:24:52 29. 01. 2010
default.png
RE Goro musim ti oponovat... Jeste stale muzes nafasovat tu zimni ruskou usanku...:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:44:19 28. 01. 2010
default.png
Hm No vzhledem k hen té krizi by mě spíše zajímalo kolik si pánové rozdali na odměnách loni a kolik si dají letos. Ale teď vážně. Už mě unavují ty nesmysli s alkoholem. Presidium preferuje alkohol jen proto, aby si odůvodnili, proč nenakoupili dostatek detektorů drugwipe tím, že uměle zvednou statistický počet alkoholů. Už je však nezajímá, že drogy za volantem jsou nesčetněkrát horší. Neustále se pokoušejí všem vnutit fakt, že provádět dechovou zkoušku jsou policisté povinni u každého kontrolovaného řidiče což je nesmysl a oni nikdy nedají tuto povinnost písemně jen se budou odkazovat na něco co to má údajně nařizovat, protože vědí, že takový postup je nezákonný. Dále je hezké, že chtějí používat skorotriko nebo cosi takového, ale že policie již nemá žádnou opravdu zimní výstrojní součástku nikoho nezajímá, protože oni si hřejí své zadky v kanclu nebo v nějaké dvojkové octavii či lepším.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 20:31:15 28. 01. 2010
default.png
LPG Výměna 400 vozů je hezká. Ale třeba v době kdy není na PHM to nebudou motory 1,8Turbo. A nebo 1,8Turbo s LPG... Při pronásledování se to na benzín dá přepnout za jízdy během sekundy a když se vezme v úvahu, že ty auta jezdí nonstop, úspory na PHM by byly obrovské... Navíc při hlídkové činnosti rozdíl mezi LPG a benzínem nikdo nepozná. Na praktické zkušenosti se stačí zeptat u některých MP. A to, že škodovce plyn nevadí, říká nepřímo škodovka sama tím, že LPG sama nabízí... Jsem ale optimista a věřím, že naše vedení najde úspory jinde a vozy s motory 1,8T, které místo služby budou stát před služebnou nám nakonec pořídí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio