Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Sehnoutka ohlásil vznik SPJ na severu Čech i Moravy (REDAKCE)

Sehnoutka ohlásil vznik SPJ na severu Čech i Moravy

Foto: ilustrační - policista.cz

Jak ohlásil ředitel pořádkové policie Petr Sehnoutka a zaznamenala například agentura ČTK, policie bude letos pokračovat s dalším výcvikem svých speciálních jednotek, častějším využíváním antikonfliktního týmu a vzděláváním velitelů zásahů. Důvodem k těmto krokům má být boj proti extremísmu. Kvůli tomu ke speciálním pořádkovým jednotkám (SPJ) v Praze a Brně nově přibudou i jednotky v Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Autor:
Publikováno: 09. 02. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ULICNIK 15:49:07 05. 07. 2010
default.png
KARBAN [2010-07-05 13:16:22]: Myslím si, že není žádný problém mjr. Kuhnovi říct svůj názor, co podle tebe dělá špatně a jak by to podle tebe měl dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 15:46:56 05. 07. 2010
default.png
KARBAN [2010-07-05 13:16:22]: Nevím proč soudíš mjr.Kuhna podle Libavé. Mám za to, že Libavá měla prověřit připravenost jednotlivých členů družstev, to jak jsou schopni se vybavit do neznámé situace a jak jsou schopni pracovat. Nevím co tam udělal mjr. Kuhn špatně? Souhlasím, že délka trasy byla přemrštěná, ale jinak to měli instruktoři dobře připravené.
For Catani: Jak jsem již psal níže dělám an obvodě a jsem v PJ. Obojí to dle mého názoru nejde skloubit. Jak podotkl plk. Daněk, je potřeba speciálky, aby se eliminovali mnohé nedostatky. To je možné pouze neustálým cvičením, školením a učením. V tom s plk. Daňkem naprosto souhlasím. Ovšem zřizované SPJ není základní útvar, který nikdo zrušit nemůže. U SPJ může nastat situace, možná dřív možná později, že teto specializovaný útvar již vzhledem k aktuální bezpečnosti a nevyužitelnosti, může stejně rychle zaniknout. Stejně tak ale nevěřím tomu, že ti kdož o tento útvar usilují jej budou chtít v dohledné době zrušit. Ale bohužel mění se vlády, bude se měnit presidium, tak kdo ví co bude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAN 13:16:22 05. 07. 2010
default.png
Prosím Tě, nikdo si podmínky určitě nediktuje, ale také nikdo nechce dopadnout jako hubkař. Já sloužím víc jak 10 let, jsem zařazený u PJ, ale taky se mi nechce nikde sloužit za chleba s máslem. Rizikové nám snížili, od nového roku se sníží tarif a co dál? Budou nám holit hlavy? Asi jsi velký srdcař, takové policisty vedení potřebuje. nevím jak dlouho sloužíš, ale asi taky krátkou dobu, když ten bordel nevidíš. Než sloužit na SPJ za nejasných podmínek, tak ať to raději odpískají. a nevím jestli mjr. Kuhn bude dobrý vedoucí. O opaku jsem se přesvědčil na Libavě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:24:23 05. 07. 2010
default.png
Já jsem si vždycky myslel, že třeba nově vznikající pořádkové jednotky, budou pro takové nadšence, kterým se bude zdát služba u pořádkové policie fádní, nemohou všichni sloužit u zásahovky a tady najdou prostor ke každodennímu rutinnímu výcviku, udržování kondice a zdokonolování při zákrocích pod jednotným velením. Taky jsem předpokládal, že budou rádi, že budou mít možnost do takové vznikající jednotky se zařadit a být u jejího vzniku. Trochu mne zaráží, že někteří, kteří jsou u policie pár dní a mají i ještě smlouvu na dobu určitou, diktují za jakých podmínek budou u této jednotky sloužit a jak by si představovali kvalitu stravování a ubytování. To mi od některých připadá jako by se chtěli v uvedené jednotce schovat před skutečnou policejní prací. V této jednotce by měli být dva druhy policistů, ti co neuspějí a případně najdou uplatnění jako tiskoví mluvčí nebo ti co po záslužně asi 5 odsloužených letech, budou tahouni pořádkové policie na ulici ve výkonu.(omlouvám se pokud jsem některým zvednul adrenalin víc než je nutné).
Věci budované na kvantitě bez ohledu na kvalitu nemají u policie nijak v budoucnosti velký přínos a mám na mysli především lidský potenciál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MGR-RADIM-DANEK 23:16:39 04. 07. 2010
default.png
ULICNIK [2010-07-03 22:38:07]:

"Uličníku", věřím, že zřídíme akceschopnou jednotku. Nikdo se jako spráskaný pes nikam vracet nebude. První červencový víkend nás opět přesvědčil o nutnosti vzniku SPJ. Opakuji svůj služební telefon, na kterém jsem připraven zodpovědět všechny dotazy. Diskutovat s kolegou se zastřenou identitou je složité. Tel. 721290, mobil 734551720. Pěkný den kolegové.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 22:38:07 03. 07. 2010
default.png
Pane plk. Daňku, ještě stále věříte, že naplníte plánovaný stav SPJ tj. 160 policistů? Vzhledem k současné situaci, kdy vedení policie a KŘP ztrácí důvěru policistů, kdy tito berou sliby jednotlivých funkcionářů jen jako plácání a jak je mi známo tak mnozí ustupují od svých podaných žádosti k SPJ, si myslím, že to půjde jen stěží. Vždyť již při první myšlence na SPJ jste nebyli schopni dát jakékoliv záruky a v současné situaci se těmto policistům ani nedivím. Raději budou sloužit na současném místě v jakési jistotě, než aby šli do nejistého projektu, s kdoví jak dlouhou životností a zanedlouho se vráceli na základní útvary jako spráskaní psi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:57:28 28. 06. 2010
default.png
For Lukáš Heinz:

Cituji:Pokud jsou v Praze peníze, tak jen proto, že vedení pražské policie umí šetřit jinde než na lidech.

Poprvé co tady zásadně nemohu souhlasit s tvým názorem.
A není to opravdu, že by policisté vnímali Prahu nějak předpojatě. Pokud je mi známo, žijeme ve státě kde funguje jedna policie, jako státní složka a organizace. Pokud někde se přiděluje poměrně více peněz na jednohu policistu(a zdůvodnění životních nákladů, je velmi relativní, tak jako se pražák diví v Ostravě jak je draho, tak moravák čumí jak je v Praze levně), ale i do dalších položek jako jsou pohonné hmoty, spotřební materiál či investice do techniky, je něco špatně. A toto jsou fakta jak již níže uvedl Mgr. Radim Daněk cituji:Praha má přidělen vyšší rozpočet na jednotlivého policistu než ostatní kraje.
A to už vůbec nehovoříme o způsobu hodnocení práce policie. Ono by se taky mohlo zjistit, že na některých místech republiky, kde připadá dle počtu obyvatel stejný počet policistů a třeba stejný počet tr.nápadu nebo i vyšší, je objasněnost, kvalita práce policie v ulicích či samotného tr.řízení, komunikace s veřejností na podstatně vyšší úrovni a za podstatně míň peněz než v Praze(někde to třeba může být naopak). Lidově řečeno, někdo by si v Praze mohl i představit, že nejenom tam se potí krev a cedí slzy.

Ostatně zkus se zeptat občanů, třeba v Ostravě, zdali by brali, že Moravskoslezská policie propustí 100 policistů a na základě toho vytvoří pořádkovou jednotku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MGR-RADIM-DANEK 21:19:23 27. 06. 2010
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2010-06-27 00:39:12]:

Praha má přidělen vyšší rozpočet na jednotlivého policistu než ostatní kraje. Byl bych raději, kdyby jste měl pravdu, pak bychom neřešili takové problémy s financemi, jak v současné době řešíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MGR-RADIM-DANEK 21:14:58 27. 06. 2010
default.png
ULICNIK [2010-06-26 21:54:13]:

SPJ má jasný statut, jasnou náplň činnosti. SPJ se rozjede v omezeném formátu a akceschopnosti. Opravdu nebude čas na pochůzky ve služebním obvodu a není to v náplni práce. K tomuto je zapotřebí místní a osobní znalosti a tuto nikdo z SPJ nemůže mít. Činnost SPJ a náplň práce jsem již popsal v předcházejících příspěvcích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MGR-RADIM-DANEK 21:10:10 27. 06. 2010
default.png
KARTY [2010-06-26 11:37:32]:

Služba zatím 24 hod., svoz denně autobusy, bez služební pohotovosti. Tuto může nařídit v krajský ředitel, předpoklad je u akcí s velkým počtem nasazením sil a prostředků. Od měsíce ledna 2011 možná změna systému služeb a částečná akceschopnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio