Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Praporčík Staňa vypráví (3. část) (REDAKCE)

Praporčík Staňa vypráví (3. část)
Alois Staňa před svým domem v Kanadě
Foto: Archiv Aloise Stani

V druhém díle svého vyprávění pan Alois Staňa popsal svou službu za Protektorátu a vztahy na četnické stanici. Ve třetím pokračování popisuje další nezapomenutelné zážitky ze služby a zároveň dramata, jenž se stala na konci války. Dozvíme se také, jak probíhalo osvobozování Československa na Českomoravské vysočině a co se stalo s neoblíbeným velitelem stanice vrchním strážmistrem Cyrnerem.

Autor: Alois Staňa, redakce
Publikováno: 21. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIKOLO 20:12:29 26. 03. 2010
default.png
skvělý článek No a velitel stanice jako by vypadl z oka těm dnešním. Ale jsou i vyjímky. Myslím, že se od té doby nezměnili ani lidi ani policejní služba

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 16:41:44 26. 03. 2010
default.png
Souhlas! Všechny tři díly jsou super a doufám, že ještě nějaký přibudou. P.S. Čtyřicet Němců se samopalama bych teda rozhánět nechtěl - o ječících ženských s dětskama nemluvě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PEEJAY7 12:20:31 26. 03. 2010
default.png
Hezký článek Tohle se čte samo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio