Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

John chce "dobré" policisty odměňovat podle objasněnosti!!!!

A je to úplně v pérdeli, bratři! Johnovi ta sběř nahoře musela nakukat, že dobrý policista je ten, co nejvíce objasňuje. Bolševik se svýma čárečkama opět vítězí. Dobrý policista je ten, co nemá co dělat, protože má v rajónu klid!!! Ne ten, co křiví statistiky, aby měl vyšší procento objasněnosti. Tohle je statistika o ničem, záleží na tom, jaké případy dostane. Tohle je přesně nahrávání análním speleologům. Po tomto nikdo ani nadále nenabere nic, co smrdí neznámošem. Natož vyhledá. Pámbů s Váma a Rajon pryč.
HAMMER :: Datum založení: 24. 08. 2010 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 17:35:14 12. 10. 2010
default.png
MARTOO [2010-10-12 13:37:03]:
Naprostý souhlas, já jenom tvrdím, že v hodnocení se musí objevit vždy kvantita souměrně s kvalitou a jinými prvky, takže čárky byly a budou.
K tomu nižšímu managmentu(for Hammer)
Někteří jsou schopní, schopnější, někteří aktívní, aktivnější a někteří všeho schopni. Ostatně to se týká i samotných řadových policistů, né vždy za to, že někde funguje čárkový systém může vedoucí,ale materiál s kterým pracuje a jeho výběr, který nemohl žádným způsobem ovlivnit.
Já pořád říkám, že zakopaný pes na základních útvarech je ve větších kádrových a dalších pravomocech včetně mezd či kompetencí šéfů. Ty jsou v současné době absolutně nedostatečné. Pak se může tlačit i na podstatně větší kvalitu těchto managerů, já mám štěstí, že poměrně v našem ÚO je ta kvalita poměrně k ostatnímu lepší průměr.
Diskuzi neprospěje, pokud budeme na čísi účet používat expresivníé výrazy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:37:03 12. 10. 2010
martoo.jpg
CATANI [2010-10-11 17:21:18]:

Pokud ten systém bude založen na komplexním sledování znalosti prostředí, zkušenostech, komunikačních, administrativních a dalších dovednostech podobného charakteru, důkladné prevence proti kriminalitě nevyjímaje, pak debata o čárkách nebude mít valný význam, protože se bude jednat o část z množství statistických údajů s celkového balíku sledovaných činností. Kdyby to takhle bylo, pak by nebyl žádný problém.

Jenže dneska se sleduje jen malá část činností a to hlavně množství čárek, zbytek nikoho nezajímá, protože se jedná o činnosti, ze kterých statistiku na koleně neuděláš.

Jak jsme se shodli s Hammerem, ostatní činnosti spotřebují mnoho času, výsledky jsou zřetelné někdy i za několik let.. Na druhou stranu mohou předejít mnohem závažnější trestné činnosti nebo její recidivě. Což si současné vedení neuvědomuje a drží se pouze těch činností, které se dají zpracovat na koleně a podle dále nich tvoří nic neříkající statistiky.

Jenže samotná bezpečnost občanů je tímto přímo ohrožena. Pokud chce člověk svoji veškerou činnost postavit jen na čárkách, několik takovýhle vych.ánků znám osobně, nemusí toho moc umět a stačí si jen stoupnout k silnici a čekat. Sami pak z toho profitují, protože vedoucí jim podstrojuje odměnami.

Jenže všichni víme, že trestná činnost, která by měla pořádkovou policii v první řadě zajímat, se na silnici neodehrává.

Na bezpečnost a plynulost silničního provozu mají v první řadě dohlížet kolegové z DI. Pořádková policie má svoji hlavní náplň práce jinde, na tom se shodneme.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:49:36 12. 10. 2010
default.png
CATANI [2010-10-11 17:21:18]: Catani, nediskutuj nad něčím, co už dávno všude jinde funguje. Tohle jsem přece neobjevil já. Neobjevuj už objevené.
Přesně píšeš, že to budou čárky o aktivitě a kreativitě, jejich pravidelnost, počet, ale třeba taková účinnost opatření vycházejícího z tvořivosti policisty se už očárkovat zase nedá. Navíc sebelepší polda jednou svoje nápady vyčerpá, nebo je nebude mít v takovém počtu, když má v rajonu klid a všecko mu funguje.
Ty pořád totiž bereš to, že tebe by v takovém systému hodnotila hovada, která to dělají dneska. No ale to jaksi nejde. S těmato lidma tento systém nikdy fungovat nebude. S těmato lidma je policie nereformovatelná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:21:18 11. 10. 2010
default.png
Neznám žádný lepší systém, který by nebyl založen na čárkách a třeba znalosti prostředí, zkušenostech, komunikačních, administrativních či jiných dovednostech a třeba umění prevence či kreativity. Pokud tady někteří hovoří o kreativitě tak si musí uvědomit, že třeba jeden policista může být kreativní jednou za rok a druhý každý den, pokud bude tedy hodnotit jejich vedoucí onu kreativitu, bude muset znovu užít čárkový systém. Nebo se Vám zdá normální, aby tito dva policisté byli hodnoceni stejně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:18:14 11. 10. 2010
martoo.jpg
HAMMER [2010-10-09 06:52:03]:

Moc ti děkuju za cenné rady.

Jinak máš samozřejmě pravdu s tím, že v otázce CP. Na jedné straně by chtěli, aby policista komunikoval s lidmi, žádal od nich spolupráci a tím pádem posilovat jejich bezpečnost.

Jenže pak druhým dechem mluví o čárkách, které veškerou snahu CP totálně zabíjí. A když člověk se pokusí z nastolených idejí CP vybrat to nejdůležitější a aplikovat na praxi, zpravidla šlape na kuří oka. Taky jsem to poznal na vlastní kůži.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:52:03 09. 10. 2010
default.png
MARTOO [2010-10-08 09:49:05]: Upřesním: takže cílevědomou, stále opakovanou a stále stejně vysvětlovanou prevencí počítej s třemi až čtyřmi lety, kdy se ti to začne vracet.
Doporučuju jít do toho ne systémem: "s tím jsem mluvil, s tím jsem mluvil", ale udělat si to tak, aby to lidi pořád odněkud slyšeli a viděli - rozhlas, kabelovka, farář, klub důchodců, školy, prodejny - prodavači jsou skvělou informační armádou přes den - atd atd. Mluvit s jednotlivci je časově strašně náročné a ještě více než strašně neefektivní. Já si to domluvil přes tiskovou mluvčí - teda abych to upřesnil, vedení si nepřálo, abych něco takového dělal a soustavně mi to zakazovalo od mého vedoucího přes ředitele okresu, já jsem vždycky nějak našel cestičku jak to obejít. Než jsem došel k názoru, že o takového poldu PČR nestojí.
Dneska ty prasata shora údajně propagují CP, ale když na to najedeš, máš hnedka zase problémy, protože hned upozorníš, ať chceš nebo ne, na jejich švindly se statistikama. Já totiž v prodejnách potravin měl nějakou dobu (asi měsíc) vývěsky, kde jsem měl co se v rajónu stalo, kdy, proč, jak se bránit, po čem pátráme... Jenže zatlučené kolo za desítku figurující v přestupcích do dvou tisíc tehdy jaksi můžeš do takového přehledu popsat vždycky jen tak, že to nemůže sedět s oficiálním zápisem.
S E-maily bacha. Tam ti napíše kdekdo kdeco a ty budeš muset prověřovat jen pitomosti. Ty pitomosti když dostaneš ústně, mávneš nad nima rukou, takový filtr u e-mailů a ze všeho vysraného vedení nemáš. Aby jsi si nenaběhl.
Píšeš, že na to máš čas a že kdyby čas nebyl... To je právě styl práce PČR: sbírat každé hovínko za drbany a házet je pracně do koše. Mimo papírování od stolu není čas na nic. Drbanům rostou ramena a četníci papírují a drbani rostou... K čemu taková práce, komu slouží? Je to drahé, daňovému poplatníkovi k ničemu, ale kundy nadřízení mají čárky....
Tam existuje jen jedna možnost a to odpoutat se od sbírání hovínek drbanů i za cenu tvrdé manufakturní odstolovky a perfektně vedenou prevencí pořádkovou a hlídkovou počet skutků snížit. Jinak je takové oddělení jen draze placeným zapisovatelem kroniky zločinu. Kluci nevědí kam dřív skočit, všemu běží termíny, ale hlídková venku chodí od ničeho k ničemu, protože musí být venku, na co se ještě zmůžou je nadávat na vesty, ale že jde kolem padesáti aut které jsou jako výkladní skříň nadité věcma, aniž upozorní majitele na nebezpečnost takového počínání, to ne. Nebo v lepším případě honí pokuty pro ty feny nahoře. Prasáčtějším způsobem není řízena snad ani armáda. Tak kurevsky něco řídit může fakt jen tupý nemyslící kretén s hvězdičkama u Policie ČR. Žádná jiná firma by takové debilství nevydržela.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:49:05 08. 10. 2010
martoo.jpg
HAMMER [2010-10-08 06:37:43]:

No jo. Někde se prostě začít musí. Vem si, že po 1,5 roce služby těžko můžu mít kontakty jako policajt po 15-ti a více letech. Já svůj začátek vidím v šetření na místě. Jak píšeš, je to pořád dokola, ale cítím, že se jedná o nejschůdnější cestu. Zmapování lokality a hlavně lidí. Nemám zájem klepat spisy od stolu. Tím poznám lidi v rajónu a po čase získám jejich důvěru. Lidi vidí zájem z mé strany, dostávají informace a mají telefon na útvar, takže věřím tomu, že to je jen otázka času. Teď se snažím prosadit zavedení e-mailu na poznatky. Vzhledem k tomu, že dostávám spisy ze stejné lokality, ten okruh lidí není zas tak velký.

Nedebatoval bych s tebou na tohle téma, kdyby na to čas nebyl. Máme většinou nápad tak 5 kusů a já mám přiděleno max. 10 spisů TČ, takže čas na to téměř vždycky je.

Vím, tebe zajímá policie jako celek. Za tenhle konec to vzít nemůžu, protože čím bych sloužil déle, tím víc bych byl otrávenej. Začínám od sebe, od svých možností a schopností.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:37:43 08. 10. 2010
default.png
MARTOO [2010-10-07 23:17:56]: A furt dokola: kvalitní šetření ke spisům, když drbani řádí jako neurvalí? Kde na to vezmeš čas a lidi? Kdybys je už vzal, víš jak by to bylo drahé?
Vy jste fakt naučení dělat práci úplně z opačného konce a myslíte si, že kvalitní objasnění někoho venku zajímá. Kvalitně objasňovat můžeš tím více, čím méně toho máš. Abych toho měl méně, musíš dobře provedenou prevencí utnout drbanům tipec. Musíš v první řadě získat lidi na svoji stranu, aby ti hlásili co potřebuješ a to chce těm lidem jasně, opakovaně a soustavně říkat, čeho a proč si mají všímat, co mají následně dělat... Bez lidí nic kvalitně dělat jako četník nikdy nebudeš. To jsou tvoje oči a uši. Ve světě se procenta objasněnosti sledují všude, ale jen jako pomocná a zcela vedlejší statistika. U nás je to první věc, podle které se policie spolehlivě odděluje od občana. Hraní si na vlastním písečku odměn pár stovek lumpů s hvězdičkama na ramenou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 23:17:56 07. 10. 2010
martoo.jpg
HAMMER [2010-10-07 06:37:18]:

Jenže policisté, se kterými se veřejnost setkává, tupě nesledují statistiky. Na to máme jiné.

V první řadě by se mělo pracovat na koncepční a kreativní práce v potírání kriminality. Jak jsme se shodli, ta se statistikami většinou nevyjádřit nedá. Jenže je ve finále mnohonásobně důležitejší.

Někdy si říkám, že bych si při každé službě vzal do auta jako závaží alespoň jednoho z občanů a vozil ho jen jako závaží. Sám by po chvíli dokázal posoudit, co je pro společnost a její bezpečnost ve finále důležitější. Zda kvalitní šetření ke spisům a získávání poznatků, nebo čekání za hospodou až se místní vožunk rozjede přes náves domů, případně za bukem až uspěchaná matka na 5 minut zastaví na zákazu a dojde si pro rohlíky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:41:34 07. 10. 2010
default.png
FS2 [2010-10-04 20:24:55]: Nerozumím co s nástěnkou a zatloukání t.č.? Hlavními hodnocenými položkami musí být u policisty jeho aktivita a kreativita. Práce policisty ji totiž vyžaduje. Vedoucí za něj nemůže řešit jeho případy ani stav v jeho rajónu. Což se ale v reálu děje a podle toho to vypadá. České poměry práce policisty jsou postaveny zcela na palici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio