Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Škrty v tarifu, mimo tarif a směnnosti? Raději ne (REDAKCE)

Škrty v tarifu, mimo tarif a v směnnosti? Raději ne
Jaká nás čeká budoucnost?
Foto: Soutěž policista.cz

(Aktualizace ze dne 2. 9. 2010 na konci textu)

V posledních dnech zaznívá na webu i kdekoli jinde mezi policisty mnoho nejistoty ohledně návrhu nové tarifní tabulky. Návrh Ministerstva vnitra byl předevčírem zveřejněn. Zbývá jen, aby návrh nových tarifů schválila vláda. Nejde ale jenom o tarify.

Autor: Lukáš Heinz, Michal Tošovský
Publikováno: 05. 09. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JARDA 13:57:10 24. 11. 2010
default.png
Není tu někdo, komu odebrali směnnost a kdo se proti tomu odvolal, protože dále " ve směnnosti" slouží? Vím, že tu někdo psal, že se odvolá, tak by mě zajímalo jak to dopadlo.

Už jsem slyšel o tom, že kolegové na hlídkové (3TT) přišli o směnnost a přesto dále pracují noční a víkendy s tím, že nějaký počet odpracovaných nočních/ víkendů ještě není směnnost.

Ať se dívám do služebního zákona jak chci, tak nevidím, jak na toto mohl někdo přijít. Paragraf 53 odst.2a sice říká:" Při rovnoměrném rozvržení doby služby se doba služby rozvrhuje zpravidla na 5 dnů v týdnu tak, aby
a) nepřetržitý odpočinek v týdnu připadl, jestliže je to možné, na sobotu a neděli"

takže by se dalo říci, že pokud to možné není, jde se do práce i v neděli. Nebo je to snad nerovnoměrné rozvržení služby? Ale jak obejdou noční? "Za dvousměnný režim služby se považuje režim služby, v němž se příslušníci vzájemně střídají ve dvou směnách v rámci 24 hodin po sobě jdoucích". Podobně třísměnný a nepřetržitý režim.

Takže jestli tu je někdo asi typicky z "T" a "M" kraje a vysvětlí mi, jak lze dělat o víkendu noční na hlídkové bez směnnosti, budu fakt rád.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAJNYDAY1 14:50:19 27. 09. 2010
.jpg
Dne 1.10.2010 dojde i na Ostravu cajti v 6. tar. třídě příjdou o směnnnost, budou makat od po.do pá.
Já v 5. tar. třídě již budu pouze zpracovávat nápad tr. činnosti,má profesní hrdost na to, že jsem policista je v háji zeleném, od této doby jsem pouhá kancelářská krysa. Makal jsem spoustu hodin ve svém volnu, abych nějaký kámen rozlousknul a našel pachatele, na čemž jsem si zakládal a snažil se něčeho dosáhnout, dokázat, že jsem dobrý. Teď budu mít měsíčně dvě směny na zpracování čtyř až pěti trestňáků, přičemž nadřízený již počítá s tím, že je budu šetřit od stolu. Děkuji Vám manageři, za to si zasloužíté Ty odměny, aby jste odcházeli s rentami ve výši 30 a více tisíc měsíčně. Občané, je mi Vás upřímně líto, Váš dělník policajt :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAREK_PCR 13:08:50 21. 09. 2010
Marek_PČR.jpg
10.2.2007 se baví dva kamarádi, jeden nastoupil k policii a druhý do soukromého sektoru.

A: "Ty hele kolik teď bereš jako polda?"
B: "No nástupní plat po škole, kterou musí všichni noví policajti projít, tak mám zhruba okolo sedmnácti čistýho."
A: "Tý jo, tak jako nástupní plat to nená špatný."
B: "A co ty, jak si na tom u soukromníka?"
A: "No já mám lehce pod patnáct."
B: "Hmm, to asi není žádná výhra co?"

potkají se 10.2.2011

A: "Tak co jak je u policajtů, kolik tam máš po 4 letech?"
B: "Je to bída, práce stejně, ale platem jdu pořád dolů, teď to dělá okolo patnácti tisíc čistýho. A co ty, jak to jde ve firmě?"
A: "Jo, dobře. Po zkušebce jsem dostal přidáno, teď rozvádíme optickou síť v jednom městě, tak jsou i kšefty, no nestěžuju si, někdy teda musím do práce aji v sobotu, ale mám to proplacený, sice né nijak závratně, ale lepší než drátem do oka. Platem jsem teď na nějakejch 21-22 čistýho, podle toho jak jsem v práci."

jj... realita státního zaměstnance, mám jistotu že mi přájde každýho 10. v měsíci výplata a mám hodně velkou šanci, že bude každej rok menší a menší...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RUDOLF158 08:40:45 18. 09. 2010
Rudolf158.jpg
Naši politici jsou ostuda národa!!! Je to hanba!!! Je to kopa darebáků a novodobých loupežníků!!! Ve Švícarsku miliary na kontech, tady statisícové platy a s nama si vytírají pr...e!!!!!! Nakonec po nás chtějí aby jsme dělali zadarmo!!!!! No je to hnus a ostuda a stydím se za ně!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:18:01 18. 09. 2010
default.png
Vedení s řadovými nikdy v jedné lajně držet u této firmy nebude, to si už všichni zobani uvědomte. Vaše objasněnost a její výše zajímá zase jen vaše vedení, protože pokud to mladí úslužní debílci ještě nepochopili, tak svoji práci děláte proto, aby si ty skety nad váma mohly rozdávat svoje desetitisícové odměny! U policie se bude muset hodně řadových naučit, kdo jsou jejich nadřízení a o co jde v jejich práci. Než k tomu dojde, budou úslužní debílci sekat pokuty, dělat čárku za čárkou, pobírat nula procent osobního a nula Kč na odměnách a čekat a čekat...
Lidi, co tomu velí, jsou v drtivé většině darebáci a podle nich policie pracuje. Taky to tak vypadá.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMA 15:13:00 15. 09. 2010
default.png
A co na to PP?..říká: To zvládnem..protože se taky drží u korýtka, místo toho, aby se za nás postavil!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 21:27:03 14. 09. 2010
J.Wayne.jpg
RUDOLF158 [2010-09-14 09:01:44]: tohle jsem také objevil, snad se autor nebude zlobit.. :)Tady by se dalo pěkně ušetřit..

Tak jenom trochu, co stát provozuje:
Úřad vlády 509 lidí – nestačilo by sto jako v době, kdy byl premiérem Klaus? Musí mít Český statistický úřad 1500 zaměstnanců? Nač má Správa státních hmotných rezerv 420 zaměstnanců? Potřebujeme úřady práce s 8250 zaměstnanci? Musí mít Generální ředitelství cel 6690 zaměstnanců? Potřebuje Pozemkový fond 895 zaměstnanců? Potřebujeme Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond s 248 zaměstnanci a Státní zemědělský intervenční fond s 900 zaměstnanci? K tomu Ministerstvo zemědělství 2074 lidmi? K čemu je Výzkumný ústav rostlinné výroby s 321 lidmi a Výzkumný ústav pro okrasné zahradnictví s 215 lidmi? Potřebujeme Výzkumný ústav myslivosti se 159 lidmi? Co asi dělá každý den 8 hodin 487 lidí na Státní rostlinolékařské správě? A co zapomenutých 950 úředníků Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského?

Ústav pro hospodářskou úpravu lesů
Počet zaměstnanců: 482
Roční rozpočet: 190 milionů Kč
Z toho platy: 120 milionů Kč
Financování: Dotace ze státního rozpočtu
Majetek: Úřad má sídlo v Brandýse nad Labem a 15 poboček v dalších českých městech v účetní hodnotě 400 milionů Kč
Činnost: Ústav samozřejmě neupravuje lesy, jak by se mohl někdo domnívat z jeho názvu. Hlavní činností je „národní inventarizace lesů“, úřad publikuje pravidelné zprávy o rozloze a struktuře lesů na území České republiky. Ze zpráv vyplývá, že v českých lesích převládá smrk. Úřad také provádí pravidelné dotazníkové šetření, ze kterého vyplývá, že se v českých lesích nasbírá ročně 2,61 kg borůvek na jednu domácnost. Úřad dále organizuje školení a vysílá své pracovníky na zahraniční konference typu „Venkov jako motor pro splnění obnovené Lisabonské strategie“. Ústav mj. dokončil tříletý projekt „Zavedení lesního lovu v Maroku“. Projekt, který byl darem České republiky Marockému království, ukázal, že marocká poušť není pro myslivost vhodná a tak bylo výsledkem alespoň darování softwaru „statistika myslivosti“ marocké státní správě. Nyní se ústav chystá začít zpracovávat „Národní lesnický program pro léta 2007-13“.

Jednotná kontaktní místa
Status: Zřízena zákonem 222/2009Sb. jako jednotky při živnostenských úřadech.

Rozpočet: 18 000 000 Kč
Počet zaměstnanců: 15

Hospodaření: Náklady jsou hrazené ze státního rozpočtu.

Činnost: Jednotná kontaktní místa podávají zájemcům informace o požadavcích nutných k získání oprávnění nabízet služby v jiném členském státě EU, sbírají od cizinců žádosti o povolení k poskytování služeb a předávají je dalším úřadům, které o takových žádostech rozhodují. Zřízení „Jednotných kontaktních míst“ nám nařizuje směrnice EU 123/2006. Činnost vykonává zatím 15 nových úředníků s platem 40 tisíc korun na 15 regionálních pobočkách při vybraných obecních živnostenských úřadech.

CENIA
Status: Příspěvková organizace Ministerstva životního prostředí.
Rozpočet: 64 000 000 Kč
Z toho na platy: 34 000 000 Kč
Počet zaměstnanců: 90

Hospodaření: Úřad hospodaří s dotací ze státního rozpočtu ve výši 60 milionů. Jedno procento výdajů kryje dotace z fondů Evropské unie.

Činnost: Úřad provozuje „informační centra udržitelné výroby a spotřeby“ v jednotlivých krajích, kde můžete získat zdarma jeho brožury. Úřad též nabízí označení „Ekologicky šetrný výrobek“ a „Ekologicky šetrná služba“, které si za poplatek 10 tisíc korun můžete dávat na vaše výrobky a služby, pokud splníte základní podmínky (např. prodáváte dřevěné brikety nebo máte na záchodě ve firmě recyklovaný papír). Obce mohou zažádat o zařazení do seznamu „Místní agenda 21“ vedeného úřadem. Už se jim přihlásilo 80 obcí. Aby obec byla zařazena do seznamu, stačí, aby zřídila odbor či výbor pro Místní agendu 21 a pořádala environmentalistické akce typu „Den Země“. Úřad také podporuje environmetalistické sdružení Arnika. Ředitel úřadu Jiří Hradec navrhuje výměnu splachovadel na záchodech ve všech státních institucích za menší, aby se „ušetřilo 190 milionů tun vody“. (Nová evropská směrnice, která omezí nádrže záchodových splachovadel se již chystá.)

Ústav zemědělských a potravinářských informací Praha

Rozpočet: 90 000 000 Kč
Z toho na platy: 40 000 000 Kč
Počet zaměstnanců: 121

Činnost: Provoz knihovny zemědělské literatury. V rámci projektu EU „Nitrátová směrnice“ zakoupení literatury za 80 tisíc. Pořádání kurzů „Znalosti práce s Wordem“ a „Kurz znalostí o EU“ pro úředníky Ministerstva zemědělství. Příprava kurzů „Welfare v chovu prasat“ a „Welfare v chovu drůbeže“. Kontrola zemědělských vzdělávacích akcí v rámci evropského dotačního titulu SAPARD pořádaných jinými subjekty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:59:19 14. 09. 2010
Karel.150.jpg
IZBORIL [2010-09-14 17:34:24]:
Skety! Pak nemají být loajální k 3,14čovinám vyššího vedení a zkorumpovaných politiků! Tihle lidi drží Policii ve srabu! Tihle lidi drží ve srabu celý národ!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IZBORIL 17:34:24 14. 09. 2010
default.png
http://zpravy.idnes.cz/olomoucky-sef-policie-rozdal-odmeny-znamym-penize-a-ostatnim-diplom...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJLOS 15:31:25 14. 09. 2010
Kajlos.jpg
Velice zajímavý rozhovor s Mgr. Václavem Láskou

http://www.youtube.com/watch?v=YfxcYx0nLyc

někdo takový má dělat ministra vnitra - ve srovnání s ním John je jen klaun na provázkách.

Od 18 let pracoval v řadách Policie ČR. Začínal jako řadový policista na obvodním oddělení. Později pracoval jako asistent vyšetřovatele a posléze vyšetřovatel na Krajském úřadu vyšetřování se specializací na hospodářskou kriminalitu.
V roce 1999 nastoupil na Úřad finanční kriminality a ochrany státu (ÚFKOS), kde vedl vyšetřování související s IPB a s Harvardskými fondy. Po zániku ÚFKOS v roce 2003 opustil řady policie a krátce pracoval v oblasti ekonomického poradenství. V současnosti se věnuje právní praxi v advokátní kanceláři.
Při zaměstnání vystudoval sociální patologii na Vysoké škole pedagogické v Hradci Králové a právo na Právnické fakultě ZČU v Plzni. S TIC spolupracuje od roku 2002.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio