Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nasazení slovenských psovodů, namísto českých ? PROČ?

Nemáte někdo nějaké informace o tom, proč policie v rámci pátrání po Anně Janatkové, nepožádala cestou KOPIS HZS o nasazení tuzemských kynologů-záchranářů s platným Atestem MV pro plošná pátrání? Pátrání začalo již ve středu večer a do dnešního dne, nebyl žádný z těchto psovodů povolán, přesto, že přímo v Praze je několik atestovaných psovodů "profesionálů" u MP Praha, a nemálo dalších atestovaných psovodů z řad "dobrovolníků" žije v Praze, nebo ve středočeském kraji. Namísto toho, se dnes v médiích objevila informace, že do pátrání jsou zapojeni psovodi až ze Slovenska... Připadá mi to trochu nepochopitelné, když pčr ignoruje psovody, na organizaci jejichž atestů se sama podílí, a na místo toho povolává psovody ze Slovenska. A hlavně, když čeští kynologové-záchranáři, patří ve světovém měřítku k nejlepším.
PSOVOD123 :: Datum založení: 16. 10. 2010 :: celkem 27 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 11:33:56 11. 05. 2011
honzad..jpg
no, kdyz to tady ctu (nejen tuhle diksui, ale aktuality tady na celem servereu), tak ja myslim, ze stesti potrebujete hlavne vy! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 21:58:25 04. 05. 2011
default.png
honzad
Když myslíš...tak hodně štěstí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 20:31:08 04. 05. 2011
honzad..jpg
ace, nezlob se, ale obavam se ze prave v zachranarine toho PCR moc nenabizi.. a praxe je toho svedkem.

Ostatne ja si ale nemyslim, ze by to bylo nejak spatne. zachranovani tohoto druhu maji v kopetenci spis jine slozky, ktere maji konec koncu zchranu i ve svych nazvech...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 08:00:56 29. 04. 2011
default.png
Zřejmě jsem to napsal nepochopitelně. Ale Tvoje první věta je to co jsem tím vším chtěl říct a teď dodat, že mě také překvapilo, že nebyli angažovaný.
To IPO se v mých příspěvcích objevilo jen pro příklad, možnosti složení se služebním psem....zde utnu diskuzi s touto zkratkou. Přečti si to vše pomalu a pokud se zajímáš o záchranařinu, máme opravdu co nabídnout. Jen to chce vůli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:22:32 28. 04. 2011
honzad..jpg
jo, jeste pro presnost, ty plosne atesty MV dle SIAR GRHZS CR 48/2003 skladaji samozrejme nejen ti nize uvddeni (MP, hasici, civilisti) ale chodi na ne a maji je i nekteri tvoji kolegove-psovodi z PCR!!
Proto me tak zaskocila predstava, ze by se dle toho co pies uvnitr policie psi-zachranari meli testovat podle nejakych sportovkarskych (a nejen vyrazne jednodussich, ale hlavne praxi vzdalenych) zkousek, tim spis kdyz v ramci resortu vnitra jiz jedny jednoznacne pracovni zkousky funguji ......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:13:37 28. 04. 2011
honzad..jpg
Cemnu rikas "zkusebni rad pro zachranare"?? V republice je nekolik nevladek zaobirajicich se zachranarinou a kazda ma sve zkusebni rady, takze podle ktere nevladky?

No, jedinou logiku by davalo, pokud by se to blizilo plosnemu atestu MV dle SIAR GRHZS CR 48/2003

Nebo mas na mysli, ze by se policie prezkusovala podle SPORTOVNIHO a pro praxi zcela nevhodneho IPO-R? To si snad delas legraci??? Tak civilisti, mestaci, hasici a dalsi kdo se chteji venovat pracovni zachranarine si delaji pracovni atestace MV a policiste by se zkouseli podle sportovniho zkusebniho radu IPO-R?? Doufam, ze sis delal legraci, aneb touzim po blizsim vysvetleni... diky!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 18:44:15 28. 04. 2011
default.png
To honzad:
V současné době neni v policejním řádu zakotvená,co bude či nebude, zhruba vím, ale nejsem kompetentní zde pouštět myšlenky jiných. Tedy..... policejní pes ji může získat za daných podmínek dle zkušebního řádu pro záchranáře, stejně tak jako IPO, či jiné zkoušky dle libosti, samozřejmě s ohledem na sl. psa a jeho schopnosti. Jinak nebudu tu zde jmenovat, ale lidé co absolvovali zkoušku, či jsou zkušební komisaři jsou uvedeni na volně přístupném webu. No a o těch osobách, nemusím zde kopírovat obsah zkoušky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 10:30:21 28. 04. 2011
honzad..jpg
ace: prosimte kdyz pises o te zachranarine a zkusebnim komisari, znamena to, ze v ramci PCR jsou na ni nejake zkousky. Jak velky prostor a v jakem casovem limitu musi pes pokryt v techto zkouskach? A kolik osob je v danem prostoru ukryto a kolik jich musi nalezt pro uspesne splneni?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 07:09:12 25. 04. 2011
default.png
To PSOVOD 123:
Neznalost toho kdo rozhoduje, nebo radí tomu co rozhoduje, nic víc.
Pro některé z diskutujících: To že zkušební řád PČR nemá zakotvenou záchranařinu nevylučuje to, že ji nemá samostatně, uvedenou v seznamu. Policie má i zkušeního komisaře. Stačí se zeptat. To by některý z poradců koordinátora musel svému nadřízenému zástupci vedoucího na PP říct.
Se služebním psem, můžu ložit zkoušek kolik chci, záleží na tom co pes a jeho nervová soustava unese a k čemu má páníček vlohy a hlavně palec vedoucího nakonec. Od IPA,TARTu, ZÁCHRANAŘINY, a kdyby zde byly podmínky MONDIORINGU, či KNPV, viděli by jsme i tyto zkoušky a myslím, že by naší kynologii sakra prospěly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 21:57:12 23. 04. 2011
default.png
"O sedlákovi můžu s čistým svědomím říct, že je nestranný..."

Takhle dobře už jsem se dlouho nepobavil, rozhodčí, který je i ve své vlastní organizaci považován za člověka, který píská podle ksichtu, poprsí, nebo přislušnosti k domovské brigádě, že je nestranný? To je fakt vtipný:-DDDDDD

To by spíše více sedělo, že je "nasranný", protože doba, kdy měl monopol na to, hrát si na záchranáře a rozhodovat o tom, kdo bude jezdit na zásahy, je už dovno ta-tam. Zůstala jen ZPJ, jako zkouška pro Jardu, která stejně nemá na povolání k zásahu na sutiny žádnou váhu.

Ale myslím, že tohle téma by nemělo být o organizacích, protože psovodi, kteří opravdu cvičí pro praxi a mají atesty MV jsou nad tohle povznesení. Organizace nejvíce řeší ti, kteří sami psisko vycvičit neumí a tak se raději realizují tímto směrem a všem opravdovým záchranářům jen hážou klacky pod nohy.

Problém u pátrání po A.J. byl, že vedoucí pátrání opět kašlal na to, co by měl dělat podle listu typové činnosti, což je vcelku běžný zvyk na pátráních pčr, že tomu velí někdo, kdo je tak "nad věcí", že se ani nepodívá, co by měl vlastně povolat a k čemu to použít. Výsledkem tohoto přístupu pak je, že se dávno vychladlá mrtvola hledá vrtulníkem, nebo že se do akce zavolají na Slovensku velmi provaření psovodi, které doporučí nějaký kamarádíček z prezidia.

Týden po stracení A.J. začalo pčr téct do bot, tak najednou začala obří akce, najednou se volala i VP, i MP a všichni jejich psovodi... a hrálo se divadlo pro novináře, aby se nakonec mohlo napsat, že "bylo využito všech prostředků". Stejně tak se do akce zapojili i psovodi z organizací, kteří nemají žádnou kvalifikaci, ani tu "zkoušku pro Jardu", prostě kdo přijel, toho pčr poslala pátrat, jen aby se vyhla kritice, že "něco nevyužila". Prostě fakt s ostuda.

Jinak pokud jde o pana Nedvěda, tak si myslím, že ukázaná platí a tito "mistři sportu", toho od pádu komunismu moc neukázali, leda tak silné řeči. Kdo opravdu cvičí, ten podobné bláboly, většinou nevykřikuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio