Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Bezpečnostní situce v Novém Bydžově se dále vyhrocuje

Foto: policista.cz

AKTUALIZACE z 8.ledna 2010 na konci textu. Východočeský Nový Bydžov se opět ocitl v centru pozornosti. Vedení města v reakci na přetrvávající násilnosti odehrávjící se ve městě vystoupilo, na tuzemské poměry, neobvykle razantně. Součástí prohlášení byla i kritika nečinnosti Policie ČR. Vedení radnice se obrací o pomoc na ostatní obce i ministra vnitra. Podle starosty Pavla Loudy místní Romové tyranizují občany města. Napadají je a okrádají. "Někdo nám chce ukázat, kdo je tady pánem," říká Pavel Louda v rozhovoru pro lidovky.cz.

Autor: redakce
Publikováno: 08. 01. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FAMILIE 19:11:58 09. 01. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-01-09 15:48:19]: Musím na tebe reagovat - vzhledem k životnímu stylu a jejich vysoké porodnosti se tímto stylem za několik stovek let dostaneme do situace, že příslušníci romské menšiny budou většinou.

Kdyby se tu nedotoval parazitismus nepřizpůsobivých, vězni se neměli jak v bavlnce, tak by byly peníze nejen na vysoké důchody, ale i vysoké platy.

Kdyby lidi co makají od rána do večera a dostávají 12.000,-Kč věděli, pro kolik peněz si chodí na Úřady měst nepřizpůsobivý, tak by se asi káceli. Měl jsem to štěstí být při rozdělování dávek a cifry mezi 20.000-30.000,-Kč nebyly vůbec vyjímkou ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:02:53 09. 01. 2011
Andras.jpg
Po přečtení článku pana Mikesky se také musím vyjádřit. Ač pan Mikeska spíše obnažuje své nemocné srdce a trápení, musím s ním souhlasit ohledně teze o morální zkaženosti policie. V současnosti fungují již pouze střípky policie. Prevence v ČR naprosto neexistuje, limity na kilometry jsou dokonce zavedeny již i u pohotovostních útvarů vyjíždějících na linku 158 a u dopravní policie. Je vyvíjen stále větší tlak na činnost v podobě vybírání pokut zaplacených v hotovosti na místě pachatelem přestupku, přičemž platí pouze slušní lidé a ti, kteří se policie bojí. Chycení pachatelé, stále častěji dotávají jen podmínky na podmínku a VPP. Na pachatele není často ani udělena vazba, a než vůbec dojde k líčení u soudu ohledně jejich prvního případu, kradou, loupí a škodí mezitím vesele dál. Většina SKPV nefunguje, ať už jen z hlediska nově nastoupivších policistů, kteří mají 0 let praxe ale hlavně mají vysokoškolský titul. Etický kodex, a nápis pomáhat a chránit působí v kontextu fungování policie a její morální urovně naprosto pateticky. Vím, že za spoustu věcí co je policii připisována policie nemůže. To už je jen důsledek právního chaosu v ČR. ČR podle mého názoru není v žádném případě fungující právní stát.

Ještě bych rozvedl panem Mikeskou zmíněný případ ubití vietnamců, a doufám, že si to také přečte zejména Denver. Na místě činu byli další dva policisté, kteří měli údajně za své nespojování s uvedeným případem usvědčit obviněné kolegy z příslušnosti k extremistické organizaci. Tato se ale nakonec samozřejmě neprokázala. Rekognice podezřelých policistů byla provedena podle oslovených odborníků dokonce špatně. Svědkyně případu vypověděla, že policisté v bytě, kde mělo dojít k útoku pouze stáli a nic nedělali. Za agresora přitom označila OPAKOVANĚ při rekognici jednoho z figurantů, který s případem neměl nic společného. Na rekognici navíc chyběli dva policisté, kteří také byli na místě události a to dokonce na pokyn jednoho z důstojníků inspekce. Klíčová svědkyně přitom policisty jako agresory neoznačila, ale také se při výslechu nezmínila o žádném násilí ze strany zakročujících policistů. Před příjezdem policistů na místo události do vietnamce kopla a udeřila sousedka, která byla také v inriminovaném bytě, přičemž vietnamec spadnul na opěrku sedačky. Policisté potom muže jen sebrali a odvezli. Vetnamec se navíc před zákrokem policistů v bytě popral v jednom z barů v ulici kde bydlel, mlátil hlavou o zeď a byl tak nadrogovaný, že necítil žádnou bolest.

Dále mě naprosto fascinuje naprostá ignorace presumpce neviny ze strany veřenosti a některých médií. Policisté byli odsouzeni zatím NEPRAVOMOCNĚ, tedy nelze považovat to, že jsou vinni jako fakt.

Nakonec bych uvedl, že historie se opakuje jako nikdy nekončící klišé, a také známé rčení Marca Tullia Cicera: Jsme podrobeni zákonům, abychom mohli být svobodní. To by si mnozí lidé v tomto rádoby fungujícím státě už měli sakra uvědomit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 17:40:07 09. 01. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-01-09 15:48:19]: S tou prací nemáš tak úplně pravdu. Mám kamarádku (byla adoptovaná a proto i vychovaná), která pracovat chtěla a tak práci našla. Nebylo to jednoduchý, ale třeba u Meka na rasu nehledí. Chceš-li nějaký skutečný řešení, bylo by dobré schválit do trestního zákoníku, že po třetím úmyslném trestném činu by by byl pachatel sterilizován. Pokud by k tomu ještě byla zrušena věková hranice trestnosti, tento problém by se sám vyřešil během asi jedné generace. Samozřejmostí by taky mělo být zrušení veškeré pozitivní diskriminace a tvrdé dodržování stejných pravidel pro všechny. To co třeba psal pindian o školní docházce by bylo dobré doplnit v zákonech tím, že rodič, jehož dítě řádně nestuduje nedostane ani živontí minimum, protože neplní svou základní občanskou povinnost. Je potřeba nastolit tvrdou represi zákonnou, protože jinak přijdou rasové nepokoje a bude to mnohem horší. Je tady totiž snadno pojmenovatelný nepřítel a to spolu se špatnými ekonomickými podmínkami střední třídy tvoří obdobné podhoubí pro extremismus jako doba před druhou světovou válkou v Německu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PINDIAN 17:24:26 09. 01. 2011
default.png
karel-150
Je jasné, že si asi jen tak někdo do práce cikána nevezme. Ale dáváš špatný příklad. Stačí povinná docházka na ZŠ, kam oni nedocházejí, rodiče to nezajímá a náš systém jim leze jen na ruku. Takže je vlastně nic nenutí, aby dělali, když se o ně Náš stát postará!!! Já od státu na důchod nikdy nic nedostatu (je mi 33). Byt jsem nedostal, přídavky na děti byli hned v prd.... Matka neměla na odkup bytu a ven.
Cikán dostane bydlení, dávky, nic nedodržuje (mimo to, že dochází na sociálku pro dávky:-))
Nejsou všichni stejní to je pravda. Je také fakt, že kdyby tady zůstalo pouze 10 procent cikánů lidé by se cítili lépe. Nyní nedostaneš na druhé dítě porodné a cikánka jen jedno vykejchne už má opět buben (a těm to opět zaplatí stát, vždyť oni nám tolik vrací do státního rozpočtu, kultury, vědy a já nevím čeho).
Tady máš příklad - zdráv do práce, klidně uklízeč, chceš brát víc? rekvalifikace, ZŠ, učiliště, střední, docházka, výchova a kontrola svých dětí) A uvidíme zda si za 12.000,-Kč čistého pořídí 6 dětí a bude platit nájem, energie, služby, daně a ostatní co běžný občan!!! Nesplnuješ uvedené věci nemáš nárok na sociál, jsi zdravý tak se snaž.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 15:48:19 09. 01. 2011
Karel.150.jpg
Kolegové, zatím jen všichni špačkujete. Je tu problém, tak předložte řešení!:)) Nelze všechny strkat do jednoho pytle. Násilí plodí násilí, bezohlednost plodí bezohlednost. Na příjmu ať už z práce nebo sociálky jsme všichni životně závislí. Jak zajistit práci pro všechny nezaměstnané? Zaměstnáte cikána? A za kolik? A když jim všem nakážete pracovat, uvědomíte si co to udělá s nabídkou a poptávkou na trhu práce? Tohle je kapitalismus ne komunismus..:))) Takže bychomu tu měli takovou malou Čínu..:)) Neobhajuji ani jeden systém, ale v tomto systému si to vždy nemalé procento musí odskákat, většinou to pak bude menšina. Nezastávám se jich, ale pokud je smyslem této diskuse jen vybouřit tak prosím. Pro mne jsou důležité souvislosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTIK 14:52:56 09. 01. 2011
default.png
Po přečtení blogu pana Mikesky jsem došel k závěru, že nemá cenu se nad tím vůbec pozastavovat. Píše o něčem čemu vůbec nerozumí a přirovnal bych to k tomu, že bych já jako policista psal blog o práci chirurgického lékaře. Je to jenom idiot co si léči své komlexy. Jinak k tématu, kdo někdy při své práci přišel do styku s našími spoluobčany, tak ví co jsou zač. Nebudu tady psát o tom jak se chovají a jak zneužívají celý systém. Po zkušenostech s nimi vím jediné, že na ně platí nejlépe tvrdá ruka a úplně nejlepší je policejní pes,kterého se bojí nejvíc. U nás ve městě s nimi nemáme moc problémů, protože ti co dělali bordel,tak jsou buď zavření nebo zdrhli do Anglie a ti co zůstali si nic nedovolí, protože ví, že si s nimi uděláme pořádek. Říkam to znovu na ně platí jenom represe a nic jiného a každy humanista muže se svými názory jí tak akorát víte kam ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PINDIAN 08:19:44 09. 01. 2011
default.png
Pro v uvozovkách!!! obyčejný lidi jsme zbyteční!?, že jednoho policistu platí 100 pracujících? a počítal si někdo z lidí kolik pracujících platí jednoho cikána s podporama většíma než vydělá on sám?:-) Myslete lidi!!!
Ale jinak ono jde také pro ty v uvozovkách obyčejný lidi jak jsou zde při Vás soudy, jaký si troufnou dát tresty. Když zjistíte pachatele, dostanete ho před soud a on dostane potřetí podmínku!!!! Ještě jsem neskončil skoro s papírováním a on je venku!!! Pak máme zprávy opakovaně odsouzený (podmínka, veřejně prospěšné práce v lepším případě) pro násilnou trestnou činnost - on je venku to je divný, že by zase za to mohli policisté:-))).
Ve zprávách či podle trestního zákoníku slyšíte hrozí mu od X do XX a pak je z toho h..no.
Výmluvy na přeplněné věznice, nebyl nikdy trestně stíhán, on se polepší a začlení - h..no vrátí se z 90 procent na stejnou kolej!!!
Aź budou kriminály jiný než hotely s tříhvězdičkovou dovolenou a oni se budou bát trestů tak pak bude teprve líp. Ne, že trestné činy zmizí, ale rozhodně se to zlepší.
Ti v uvozovkách obyčejní lidé nemají pořádně své bydlení, na topení šetří, na jídle. A ty svině v kriminále, když se tam už konečně dostanou (chudáci kvůli policii) teplo, tv, tělocvičny, strava + vitamíny, volný pohyb, nemakaj. A pracující člověk to rád zaplatí. On si svou dovolenou ve tříhvězdičkovém hotelu s plnou penzí rád odpustí :-))).
Začněte lidé myslet a hledat opět chybu v politicích ty co si volíme a oni na nás s..ou. Hlídají si svá koryta.
Jak se říká na západě by provedli takové úniky státních financí jejich čachrama a mají alespoň soudnost ihned rezignovat na funci!!! A u nás bum bum do hrudi já jsem čistý, no tak mu dáme další funkci a ještě lepší:-)))
Defenestraci na ty co platíme. Tam si spočítejte všechtny peníze co platíte na hlavu a co z toho máte jak je o Vás postaráno. Není pořekadlo nadarmo, že RYBA SMRDÍ OD HLAVY.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 21:15:35 08. 01. 2011
mythos.jpg
FAMILIE [2011-01-08 21:00:06]: Hned po přečtení se mi potvrdilo to, že mít vysokoškolský titul neznamená, že má člověk něco v hlavě. Mikeska je totiž Ing. (zdroj: google.cz). Další věc je ta, že už se nedivím ničemu, takže ani těm zvratkům, co napsal do onoho blogu. Jsem tu sice proto, abych pomáhal a chránil (doslova) SLUŠNÉ lidi, ale přál bych si, aby se na něj kolegové vysrali (omlouvám se), až bude policii potřebovat. Bohužel to ale nejde. Bohužel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 21:00:06 08. 01. 2011
default.png
Pokud budou mezi náma takovýto primitivové, jako autor článku, který vám dám v odkazu, tak se nemůžeme divit, že spousta lidí zbaští takový nesmysl a bude mít pocit, že policista mu přinejmenším nepomůže - spíše, že je veš ve společnosti, který ten duševní chudák musí platit.

Přečtěte si ten článek - to fakt stojí za to - no a diskuse pod článkem je taky jistě zajímavá

http://mikeska.blog.idnes.cz/c/155941/Slova-hasic-ucitel-a-policista-nelze-vyslovovat-jedn...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 20:40:05 08. 01. 2011
honzad..jpg
No, ze tady je velky spolecensky a bezpecnostni problem (a tpo nejen v Bydzove), to je jasne. Je jen otazka jak dlouho bude trvat, nez je velikost bude takova, ze jej budou muset zacit reflektovat media a tim i politici.

Doposud se vlivna media k cele veci stavi spis tak, ze problem(y) v mezich moznosti svym politickokoretnim jazykem bagatelizuji. A dokud ho bagatelizuji media, politici jej resit nebudou chtit... nebot vsichni dohromady vi, ze zadne jednoduche a reseni neexistuje. A cesta k jakemukoliv reseni musi zacit tim, ze se realne pojmenuje situace ... A toho se vsichni boji, nebot pak taky logicky prijde ta otazka smerem na media (a politiky): PROC JSTE NEDELALI SVOJI PRACI? PROC JSTE O TOM DOSUD NEMLUVILI? BYLA TO VASE HLOUPOST NEBO ZAMERNA LEZ?

Ale do te doby, nez se problem stane neprehlednutelny i pres evidentni snahu medii a politiku jej nevidet ... do te doby se bohuzel asi jeste stane hodne osklivych udalosti. Jak vidno uz se ty smutne a tragicke veci deji (Bydzov, severni Cechy, Ostravsko..) .. ale zatim se dari je drzet pod "verejnou" poklickou.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio