Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Využití policejních evidencí
ilustrační
Foto: RC

V posledních letech došlo v policejním sboru ke značnému úbytku starších déle sloužících policistů. Spolu s nimi odešly i jejich zkušenosti, které lze získat jen dlouholetou praxí. To se negativně projevilo i v oblasti využívání policejních evidencí. Mladší policisté často neumí s těmito evidencemi pracovat, nebo využívají jen jejich velmi malou část.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 14. 03. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NONAME 23:28:11 14. 03. 2011
default.png
Je to zajímavé téma, na intranetu nebo v SZ bych se o tom mohl bavit hodiny … ale kdybych se mohl někde přimluvit a požádat admina, aby celé vlákno smazal nebo alespoň zablokoval, myslím, že nejen já, ale i pár starších, dosud sloužících „kardiaků“ by to přivítalo s povděkem, abychom měli v rukou ještě nějaké „páčky“ a nemusím pro normální četníky rozvádět důvody proč …

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 22:06:51 14. 03. 2011
default.png
U MP Praha se za den i noc taky vypíše hodně K.O., bohužel u nás končí ve skartovačce... takže jejich smysl je snad jen v tom, že se "vykazuje" činnost.
Pokud jde o přístup do evidencí, tak je tragikomické, že v rámci online přístupu operačních MP lze hledat lidi v pátrání jen podle jména, příjmení a data narození, avšak pokud osoba nadiktuje Kája Mařík 11.11.1911, tak databáze jen vyhodí, není v pátrání. To samé platí u vozidel, kde je opět přístup jen dle RZ... bez ohledu na typ a barvu vozu, takže opět dost práce o ničem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 21:01:53 14. 03. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-03-14 20:35:20]:
ad1: nechápu na jaký jeho mlýn. admini dělají záslužnou práci zdarma a chápu, že není čas hlídat 24hod denně příspěvky. Na druhou stranu i vstřícnost má své meze a pokud jedna osoba programově likviduje jakékoliv vlákno kam přispěje, tak tu nemá co dělat. Podívej se na téma jakéhokoliv založeného vlákna kam přispěje denver a zkus mi říct, že úplně nezaniká původní smysl.

ad2: s maximálním zveřejňováním informací naprosto souhlasím, ale potom existuje tlustá čára přes kterou vlak nejede a to jsou podle mě rozhodně interní evidence, evidované údaje a způsoby jejich vytěžování. Je to při správném použití jedna z nejsilnějších zbraní a nevidím jediný důvod proč se odkopávat.
Asi jsem staromódní, ale ne na všechno lze aplikovat oblíbený community policing...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:35:20 14. 03. 2011
Lukas Heinz.jpg
To X1-ray

Jistě jsou věci, které se prostě veřejně nepropírají. Jsou to v tomto případě třeba názvy evidencí apod. Nicméně každý kdo zde přispívá si zodpovídá za své příspěvky. Denver dokáazuje na tomto fóru neustále, že je člověkem zcela zbaveným objektivního pohledu na věc a nedokáže se oprostit od své pseudohumanistické ideologie. Ovšem zarazit mu diskusi tady, je přesně voda na jeho mlýn.

Toto fórum bylo vytvořeno proto, aby si zde mohli policisté povídat bez cenzůry. Také proto aby veřejnost měla možnost nahlédnout do děju uvnitř policie, protože má na takový pohled právo. Mnohým lidem uvnitř policie vyhovuje, že praktický ze všeho se dělá interní záležitost, protože pak mohou do tzv. interních záležitostí zahrnout i svoji neschopnost a nešvary.

Jsou věci, které musí zůstat utajeny. Jsou ovšem věci, které má právo veřejnost vědět. Třeba v jakém stavu je jejích policie, co policistům chybí a jak policisté dělají svoji práci.

Pokud se podíváš na Evropu, tak zjistíž, že nejenže občané okolních států mají o své policii daleko větší přehled, díky informacím, které od policie získávají, ale mnohdy je také policisté zapojují do své činnosti. Viz Nizozemí Burgernet, Aglie a Irsko-občanské hlídky apod.

Když lidem nevysvětlíš proč něco tajíš, budou si myslet, že děláš neplechu. Když lidi požádáš o pomoc a ukážeš jim jak jsou pro tebe jako policistu důležití, udělají za tebe polovinu tvoji práce.

Když zapojíš lidi do policejní práce, (a to se u nás zatím neděje), máš z nich rázem nejenom spojence ale i efektivní pomocníky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 20:03:13 14. 03. 2011
default.png
HAMMER [2011-03-14 18:38:30]:
hammere tys byl vždycky nejlepší....

Tahle diskuze na veřejnost prostě nepatří, už tu bylo řečeno dost co na veřejném fóru nemá co dělat. Je to jako vytroubit tajný recept do novin, tečka.

A co se týká kontroly diskuzního fóra... Je rozdíl mezi administrací a cenzurou, tady bohužel nefunguje ani základní kontrola ze strany redakce viz denver.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:38:30 14. 03. 2011
default.png
X1-RAY [2011-03-14 16:28:37]: Nejsem schopen říct, jaký by tohle mělo dopad na kriminalitu, kdyby drban věděl proč dopadne často tak blbě jako dopadne, ale vím, jaký efekt mělo (teda mimo jiné) to, když jsem drbanovi zvečera řekl, že si ho pohlídám, že tady kolem mám oči a uši a dneska mu prostě pšenka nepokvete. Ráno jsem měl čistý stůl. Vždycky. Bez výjimek. Když jsem se vyloženě vykašlal na DBA a dělal policejní práci, neměl jsem ráno po noční problémy. Když jsem měl ale parťáka připosraného z vedení a ten nechtěl jít proti proudu a raději odstál čtyři hodinová DBA a jinak z auta nevytáhnul paty, ráno čistý stůl často nebyl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:33:24 14. 03. 2011
default.png
Musím se trapně opakovat, ale bolševika furt od té policie nikdo nevymetl, že pořád cenzuruje? Odpovím si sám: nevymetl, debile! Kdyby jo, policie by byla ve zcela jinší kondici. :D
Včera jsem viděl Zemana, Studnu. No hnus, ale ne ten případ, ale ty kecy toho Brabce o osmašedesátém. To sem ale nepatří.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 17:08:26 14. 03. 2011
Junis.jpg
X1-RAY [2011-03-14 16:28:37]: No Lukáš byl rychlejší, ale vystihl to přesně. Myslel jsem samozřejmě intranet. Jako se v hospodě před štamgastama taky nebavím o tom, co bylo v práci, tak ani tady bych nepsal všechno, nebo dokonce nedejbože něco konkrétního. A obecná informace o tom, že se "něco někam píše a něco dalšího se z toho dá zjistit" napadne asi každého.

Jinak k intranetovým fórům - ta dobrá skončila, ta kde se nedá nic napsat, aniž by to nebylo během chvíle zcenzurováno, tak tam se mi chodit fakt nechce. Možná proto, že nejsem vovce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:45:42 14. 03. 2011
Lukas Heinz.jpg
To X1-Ray
Junix zřejmě myslel nějaké INTRANETOVÉ fórum kde se probírá podobná problematika. Bohužel takové fórum není. Jedno z nejpopulárnějších a nejlepších intranetových policejních fór, bylo na stránkách Ostravského ředitelství Policie ČR. Zda se že upadlo v nemilost díky tématům, které příliš poukazovaly na zoufalou situaci uvnitř policejního sboru. Na novým stránkách Ostravského ředitelství je odkaz na toto webfórum vyveden v miniaturním, téměř průhledném písmu, zřejmě aby na něm zbytečně nepřibývali noví diskutéři, které by mohla napadat nová palčivá témata k diskutování. Nehledě na skutečnost, že většinu tzv. "nevhodných" komentářů admin okamžitě maže. Mezitím co v době rozkvětu Ostravského intranetového webfóra se mazaly pouze vulgární komentáře, dnes už to jsou např. i poznámky k nešvarům policejních funkcionářů, nebo poukazování na zhoršující se moralku uvnitř policejního sboru. Nelze se tedy divit drahý kolego, že se policisté obracejí tam, kde mohou diskutovat bez cenzůry.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 16:28:37 14. 03. 2011
default.png
JUNIS [2011-03-14 14:50:42]: To, že neexistuje veřejné fórum o této problematice je jedině dobře a v žádném případě to není důvod zveřejňovat kolik informací se shromažďuje např. z obyčejné kontroly vozidla s osobami a jak se tyto informace dají v evidencích pospojovat a analyzovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio