Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

omezení osobní svobody u přestupku

Dobrý den, zajímalo by mě, zda je vůbec nějakým způsobem upravena možnost omezení osobní svobody osoby, která se dopouští přestupku, například když něco krade v obchodě a je přistižena prodavačkou. Když mě, jako běžnému občanovi například někdo krade volně položené jízdní kolo v hodnotě 4.000,- Kč a já jej chytím, zda je možné ho "držet" do příjezdu policie. U TČ je situace jasná, ale jak je to u přestupku?
GINGA :: Datum založení: 08. 05. 2011 :: celkem 69 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 15:15:05 18. 05. 2011
Karel.150.jpg
Kluci snůžka demagogických řečí. Jsem neslušný protože mám názor, který nesouhlasí s tvým a nechovám se pohoršujícně?:-))
Jinak doporučuji občas otevřít trestní kodexy nebo se informovat u nadřízených nebo na analytickolegislativním oddělení PP PČR, když jsi neznalý. Nezdá se ti s podivem, že policistovi stačí podezření a občan si musí být naprosto jistý? Myslím, že pokud si zadržující občan jak jsem uvedl zcela svévolně zlomyslně nevyloží zákon po svém, tak jej žádný státní zástupce nebude stíhat pro TČ Omezování osobní svobody, tak jak tu strašíš..:-)
To, že se u Vás neaplikují postupy, které se v Praze aplikují, nebo, že nemáš zpětnou vazbu neznamená, že je něco hovadina..:-)

Tohle co jsi napsal:
""neměl totiž podezření, ale pouze domnění."... a opět nesmysly... jaké podezření, jaké domnění???.. zásadní hrubá chyba v posuzování §76/2TŘ"
..je absolutně vytrženo z kontextu, protože jsem nemluvil o zadržení dle § 76/2, ale o protiprávním jednání bezpečáka. Ale jsem na to vytrhávání z kontextu od tebe zvyklý..:-)
Jinak jsem rád, že se začínáš vyjadřovat alespoň slušně..;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:28:06 18. 05. 2011
default.png
REPLY:X:47265-1:2011-05-18 14:14:10: njn, někdy se to tu rozjede .-)) takže ty můžeš využít obdobná ustanovení, která platí pro MP .-)... to je v"výhoda".. že poldové a strážníci mohou využít patřičný zákon, když už jsou povinni zasahovat i mimo službu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 14:14:10 18. 05. 2011
default.png
Pro Karla 150 dělám u mp ale za civila se pokládám po pracovní době (nechodím v uniformě po práci domů a ve volnu ani nepíšu parkovačky atd.) Toto téma se začíná zaplňovat příspěvky OT já být admin tak bych vše co je OT promazal v četně vulgarizmů. Věcně se přít se ano, ale anonymně si nadávat by bylo vhodnější v jiném vlákně k tomu určeném, které by se mohlo jmenovat např.: Žumpa a hnůj aneb co nejvíc uraz bližního svého. Toto téma má už teď 6 stran, Jsem přesvědčen ze už přestává plnit informační účel jelikož případného zvědavce hledajícího odpověď na záhlaví tématu odradí se brodit několika stranami příspěvků mimo téma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:59:36 18. 05. 2011
default.png
DENVER [2011-05-18 13:50:42]: a tobě připadá normální urážet slušné lidi a tvrdit o nich, že lžou?!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 13:50:42 18. 05. 2011 blokovaný
default.png
JOHN158 [2011-05-18 13:08:57]: A tobě příjde v pořádku,že někdo bere tvou výpověd jako důkaz?Už jsem ti to psal, dá se udělat X znaleckých posudků,které by jí ZNEVĚROHODNILI a s tím už se dá jít k soudu,i když je jasné,že výsledek neni zaručenej,ale co si budem řikat.Půlka platu,náklady na právníka,soudní tahanice atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:33:03 18. 05. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-05-18 11:49:33]: jj Karle-150, u tebe to moralizování sedí .-)) Denvera se může zastávat jen stejná osobnost, jako je on .-)) takže tím se veřejně hlásíš k jeho názoru a dělám si u tebe další čárku o tvé morálce a osobnosti.

Já zde prezentuji názor a trvám si na něm, že Denver není slušný člověk, nevážím si ho, nemám ho rád. To platí i u tebe. Dle mého názoru nejsi slušný člověk. Svůj názor na tebe jsem tu již prezentoval několikráte, nebudu se opakovat!!!!!

Oznamovací povinnost? Možná, když mi vyčítáš stručnost, měl bys napsat u jakých že to je ta ozn. povinnost? Asi bys neměl jen žvanit a nejdřív si ověřit svá tvrzení v tr. zákoníku, neý tu budeš kecat.

To, že jsem byl stručný.. ano moje chyba, doufal jsem, že se chytneš za nos sám.. teď se budu muset rozepisovat a ztrapňovat tě, jak neznáš tr. zákoník, tr. řád, jak si neumíš ani po sobě přečíst text, ale jak chceš... kdo chce kam....

že přispěvatel x není polda? A jak to mám vědět? Holt, tak není a nemůže tedy použít ustanovení dle zákona o policii, kdyby byl, není co řešit. Ale poldovi stačí se prokázat až po zákroku a každý, kdo má nějaký zákrok za sebou, je jasné, že při popisované události není čas se prokazovat služebákem předem. To jen takové indivium, jako jsi ty, který neabsolvoval žádný zákrok, to není jasné. Svými rádoby bojovnými výroky, akorát ztrapňuješ sebe. Evidentně jsi nějaký papírový čert a dost pochybuji, že polda.

Tak a k tvému textu.."Jde o podezření, nikoli prokázání."..hrubá chyba.. Ustanovení § 76 odst. 2 trestního řádu umožňuje komukoliv zadržet osobu přistiženou nejen při trestném činu, ale navíc i "bezprostředně poté". Není proto rozhodné, zda ze strany útočníka útok skončil či nikoliv.... NELZE zadržet osobu pro pouhé podezření z Tč a vůbec ne pro přestupkové jednání.

"V současnosti je také v praxi, že se přestupky proti majetku (krádeže v obchodech) neřeší blokově a oznamují se na místně příslušné úřady, které skutky evidují a jakmile přesáhnou škodu nikoli nepatrnou tedy 5000,- Kč, tak věc postupují jako pokračující TČ na SKPV."...hovadina na druhou...tohle se praktikuje jen vyjímečně (naše okresní město tak 2x-3x do roka), úřady rozhodně přestupky neevidují, ty se musí ze zákona řešit (mají na to 12měsíců a jsou rádi, že to stíhají, ještě aby to JEN evidovali). U souvislé tr. činnosti se mohou škody sčítat, ale musí tam být min. časová souvislost, měla by tam být skutková shoda, vše by mělo probíhat po dohodě OSZ, policie, rozhodně to nedělá městský úřad. Myslím si, že jsi to jen někde slyše a tady plácáš bludy.

"neměl totiž podezření, ale pouze domnění."... a opět nesmysly... jaké podezření, jaké domnění???.. zásadní hrubá chyba v posuzování §76/2TŘ

mám pokračovat? Pomalu co odstavec, to perla... TY kriminalisto...!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 13:08:57 18. 05. 2011
john158.jpg
Karle ty jsi vůl..Zakroky jsou v UZ přece vždy v souladu s zákonem, nebo ty si myslíš něco jiného ??
Nenavážej se do zkušenýho bojovníka, jakým Apalacio je.. nesaháš mu po podrážku policejní obuvy..
ps: Za to ty tvoje výslechy a ohledačky jsou jedna báseň, co ?? Dozorující SZ si chrochtají blahem a u soudu to projde jak na klouzačce, viď Karlíku..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 11:49:33 18. 05. 2011
Karel.150.jpg
APPALACIO [2011-05-18 08:55:45]:
APPALACIO [2011-05-18 08:59:10]:
APPALACIO [2011-05-18 09:05:45]:

Appalacio jsi normální? Myslím, že po zkušenostech z fóra si můžu odpovědět jednoduše nyní si však můžou odpovědět i civilové, ktéré zajímá toto téma. Měl by jsi se začít chovat alespoň jako člověk, když nedokážeš vystupovat jako policista. Vypadáto, že nedokážeš nic víc než provést zákrok zadržení nebo zatčení, ostatní schopnosti nula.
Co tě pořád a ve všech vláknech baví napadat vysmívat se a urážet Denvera? To se neumíš bavit normálně? A jestliže to nemá cenu, vždy musíš reagovat tímto způsobem? Domnívám se, že mu máš málo co povídat o morálce! Pokud víš, že se někdo dopouští trestné činnosti byť je to neznámý pachatel pod přezdívkou "Denver" na serveru policista.cz máš oznamovací povinnost, takže se buď chovej jako podla nebo mlč!!!
Opět demagogie ve stylu politiků z tvé strany, napsal jsi "co si to napsal za hovadinu? Bože.... přečti si to po sobě.. a raději nastuduj zákoník a tr. řád..."
jistě jsem z tvé strany, ale i jiných často zakročujících "policistů" na tomto fóru již slyšel takové bezpředmětné nařčení x-krát bez následného vysvětlení co je ta hovadina a proč se tak člověk vyjádřil, no od tebe se to asi taky nedozvím co?:))
Pokud tak hodně přispíváš do tohoto fóra jistě ti neuniklo (tak jako jindy:)), že přispěvatel "x" je prodavač a tedy nemůže jednat podle zákona o policii..:)) Druhá věc je, že by "policista" tento zákon měl znát a tedy vědět, že příslušnost k Policii musí prokázat před služebním úkonem nebo zákrokem, výjimka je jen pokud zákrok nesnese odkladu. Jestli jsi taky jedním z těch co do úředních záznamů o proběhlém zákroku lže jak na běžícím pásu (jako "policista"), pak je na místě označení duševního mrzáka pro tebe.
Pro civilisty asi tolik, že tento server v mnohém navštěvují policisté, kteří provádějí prvotní úkony při zadržování pachatelů protiprávního jednání a ti, kteří chodí na tento server jsou zpravidla až moc horlivý a moc si zde notují, jejich práce je často přiměla projevovat se jako Appalacio. Já jsem policistům provádějícím zákroky proti pachatelům v souladu se zákonem vděčný a moc si jejich práce vážím, vím také, že je jich většina, kteří se jako Appalacio neprojevují. Doufám, že se tady ten kroužek nebude v tomto smyslu dále rozšiřovat a že tento server poslouží i civilistům na místo toho, aby je odrazoval.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:05:45 18. 05. 2011
default.png
DENVER [2011-05-17 20:53:56]: denvere.. Jednu technickou, vypni si při psaní CapsLock. S neustále zapnutým CL píšou jen nekulturní hovada, který si nedokážou vážit čtenářů.

Dále, ty zde moralizuješ kde koho, ale první věc, kterou by jsi měl udělat, přečti si Tr. řád a Tr. zákoník, Zákon o policii, aby jsi zde nežvanil a nelhat. Urážíš svými sra****i slušné lidi, kteří dodržují zákon. Dále se neustále dopouštíš několika tr. činů a ještě se s tím chlubíš.

Denvera, jsi rasista (definici si přečti v zákoně), neboť jasně prezentuješ nadřazenost určité skupiny lidí a útočíš na další skupinu pro jejich názor, přesvědčení.

Myslím si, že jsi dospěl do bodu, kdyby ti sem měl administrátor zakázat přístup.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:59:10 18. 05. 2011
default.png
REPLY:X:47250-1:2011-05-17 21:05:18: jestli jsi někoho "zadržel" v civilu, tak raději vždy vše podle policejního zákona..tam můžeš zasáhnout kdykoliv i proti pachateli přestupku, kdy ho zajišťuješ. Pouze mu na konci zákroku, kdy mu sedíš na krku a v klidu se vydýcháš mu sdělíš, že jsi polda. To bohatě stačí. Hodíš k tomu ÚZ a máš klid, ani tě nemusí nikde popotahovat či vyslýchat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio