Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Rušení vojenských hodností u policie? To je oč tu běží
Policejní prezident Petr Lessy
Foto: policista.cz

Policii ČR, ale i hasiče, celníky a vězeňskou službu  zřejmě čeká "zcivilnění" - tedy zrušení vojenských hodností. Zrušení hodností od rotného po generálporučíka nyní projednávají ministr vnitra Jan Kubice a policejní prezident Petr Lessy. Tuto informaci přinesl včera server Aktuálně.cz.

Autor: redakce
Publikováno: 27. 06. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DIVIS 19:00:25 03. 07. 2011
default.png
Jsem jednoznačně pro, tedy pro zrušení hodností. Hodnosti měly zůstat tak, jak byly a nebo bez nich. Nevím jak to je někde jinde v EU. Mělo k tomu dojít už se změnou služebního zákona. Že pojmenování funkce jako například referent a nebo asistent je opravdu nešťastné, je druhá věc. Stačí si projít jakoukoliv policejní školu a potkáte tolik plukovníků do 30 let, jako nikde jinde. Je to opravdu někdy směšný pohled na ně ("dítě"=plukovník). Absenci rizikových příplatku vyřešili výškou platební třídy, i když plukovník učí ZOPáky "10-20 §" stále dokola. Čest vyjímkám, ale to jsou zpravidla "starší kusy", kteří si to zaslouží. Jsem i doslova alergický, když vidím tiskové mluvčí krajských ředitelství v hodnostním označení majora. Toď vše!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:38:40 03. 07. 2011
martoo.jpg
Taky si myslim, že si opět nějaký darmožrout potřebuje obhájit svoje koryto a tak si vymýšlí takovéhle blbosti. Když už ví, že se mu nic jiného k lepšímu vymyslet nepodaří, nechce být u nějaké hovadiny, která by policii nějak opět ublížila, zaměří se na nějaký nepodstatný detail. Hlavně aby mohl říct, že po něm něco zbylo a něco udělal.

Již účinností nového zákona byly hodnosti prakticky zostuzeny a ztratily svůj význam. Dnes není problém mít útvar složený s plk. a pplk.. Kpt. je někde jedna z nejvyšších důstojnických hodností, jinde ten nejposlednější čičmunda. Na OOP jsou 25-ti letí kluci prap., stejně jako 40-ti letí mazáci. Na SKPV 22-ti letí por. bez praxe a 50-ti letí matadoři nprap.

Je to prostě bordel, který z hodnosti udělal jen nedůležitý údaj spojený s funkcí a TT.

Pokud budu hovořit za sebe, ztráta hodností by mě spíše jen mrzela. Raději se označím za pprap. než vrchního asistenta. Jsem na svoji hodnost hrdý a prostě patří ke mně. Pro někoho jsem sice nějaký řadový čičmunda, ale vážim si jí. Beru ji jako odměnu za doposud odvedenou práci i když výplata zůstala téměř stejná.

Funkce inspektor, komisař, rada vychází z tradic a mají svoji míru vážnosti, ale někam přijít a říct, že jsem asistent nebo ještě hůře vrchní asistent? To si člověk připadá jak nějaká podržtaška a nejposlednější nicka. Pokud řekne referent, pak si připadá jak ouřada u přepážky nebo si vzpomene na ZŠ - květinový referent, třídní referet atd.

Pokud by se mělo přejít na funkce, pak bych třeba strážmistra nechal, spíše než hodnost mi to přijde jako funkce. Vykonává stráž? Vykonává.

Rozdělení funkcí by se pak mohlo dělit na vrchní jako doposud a nebo třeba dále na štábní, mladší a starší.

Ale to už je kecání o hovadinách. Policie má daleko závažnější problémy, než je hodnostní označení. V první řadě by se měli zaobírat tím, z čeho policista má živit rodinu, platit hypotéku a spořit na důchod. Pak ať si řeší tyhle drobnosti.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:37:51 30. 06. 2011
default.png
ACE-VENTURA [2011-06-30 05:30:13]: Tak jim ode mě vyřiď, že už se odlišují: svou debilitou. Že se nemusejí bát že si je ti dole pod nima spletou, že stačí otevřít hubu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 05:30:13 30. 06. 2011
default.png
Toto neni vtip...... dva vedoucí oddělení, se po poradě baví ....."jak se budem od těch dole odlišovat, když nebudeme mít hvězdičky?" to jsou starosti....:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:55:10 29. 06. 2011
default.png
Nejen u tebe. Myslím si, že pro současného nastupujícího poldu vidím jasně jeho cestu: napřed těšení se na zajímavou práci, do roka až dvou nejpozději vystřízlivění že místo zajímavé práce dělá nesvéprávného idiota v reflexní vestě přesně jak mu idiot od stolu který nikdy nesloužil napíše, s drbanem se nepotká, za to ještě chytne pojeb že nic nedělá...
Teď zjistí, že do renty mu zbývá víc než dvanáct let a že renta bude tak směšná, že mu neuhradí ani inkaso a snadno si spočte, že co nejrychlejší návrat do céčka mu zajistí to, že se bude moci někde jinde rozvíjet - když bude chtít. Kdyby šel po patnácti letech, bude neupotřebitelný pro civil, čest výjimkám, které mají někde tláču. Tomu říkám perspektiva povolání jako svině!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLAPPIE 11:46:38 29. 06. 2011
default.png
Ještě pár Kalouskových nápadů a zcivilnění u mě proběhne chtě-něchtě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 23:10:40 28. 06. 2011
pan Růžový.jpg
Titanic se potápí, bárka jde ke dnu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 22:45:54 28. 06. 2011
dr.cvach.jpg
Ja bych rek, ze to je trochu jinak - na prezidiu se mluvi o milionu veci, tahle je snadno uchopitelna, tak se ji media chytly. A jak vidno, trefily se do cernyho, ta panika tady je toho dukazem. Budte trochu soudny, z tohohle mracku nezaprsi.
Zruseni hodnosti melo bejt uz v 361/2003, ale protoze se toho bali, je tam ten soucasnej paskvil, ani ryba ani rak, "vrchni statni rada plukovnik magistr inzenyr". Ted si na to vzpomneli, tak se o tom zacli zase bavit, to je cely.
Povyseni za hrdinstvi stejne uz nikdo nevrati, zklamani z degradace nikdo nenapravi. Takze bych se na to dival pozitivne - kdyz se zrusi, aspon nebude nic, co by to pripominalo:)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLK63 21:52:41 27. 06. 2011
default.png
Souhlasím s tím, že zrušení hodností vypadá jako záminka na otevření zákona o služebním poměru - prostě zas nás dole oberou jako vždy jak před tím neplatí se svátky a SO a Ne atd..
je faktem že stávající zákon je špatný , že vytváří prostor jak jej obejít a místo kariérního řádu navrhuji mu říkat příbuzenský či tlačenkový řád. Nebo další slušně řečeno nedokonalost je nepoměr mezi dříve nastoupenými a v současné době nastoupenými - myslím tím započítání let z jiných odsloužených let v jiné složce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BONDICE 21:19:35 27. 06. 2011
default.png
Smysl takového opatření je celkem jasný. Otevřít služební zákon, „zcivilnit policii“, zrušit renty …….

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio