Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

2012, 2013 a 2014 snížení našich platů....

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) navrhuje plošné snížení mzdových tarifů státních zaměstnanců o 10 procent a zároveň navrhuje změnit strukturu mezd, aby byl prostor pro finanční motivaci. Nejen snížení platů. Státní zaměstnanci přijdou o příspěvky na dovolené Ministerstvo financí plánuje přiškrtit fond kulturních a sociálních potřeb. Schodek rozpočtu by se měl snížit o 1,2 miliardy korun. Vláda v úterý večer schválila soubor nařízení, která mění platové tarify ve státní a veřejné sféře. Novinářům to po jednání vlády řekli premiér Petr Nečas a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Nečas na noční tiskové konferenci upřesnil, že návrh týkající se platů duchovních nebyl na večerním jednání vlády nakonec projednáván. Tak jsem si to spočítal. Dnes beru 17,500Kč, od července nám chtějí sebrat 600Kč z rizikáče, v lednu 10%, a pak ještě další dva roky po 10ti%. To by znamenalo, že v červenci 2014 budu brát po 9ti letech u PČR 12,320Kč.??? Si dělají prdel ne? Už by si někdo mohl uvědomit, že zvýšení osobního je nenárokovatelná část platu, což se bude týkat jen oblíbenců. A i policajt je člověk...
PATOS :: Datum založení: 03. 07. 2011 :: celkem 97 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MESTAK 15:50:14 30. 07. 2011
default.png
u MP Praha mam po 2letech 19 cisteho.Sundali nam prispevek na bydleni ,tak odeslo 500 lidi.Aspon ze odmeny zase davaj cca O az 5tisic.SE divim ze se ma tady v Praglu lip mestska nez statni

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MESTAK 15:42:36 30. 07. 2011
default.png
u MP Praha mam po 2letech 19 cisteho.Sundali nam prispevek na bydleni ,tak odeslo 500 lidi.Aspon ze odmeny zase davaj cca O az 5tisic.SE divim ze se ma tady v Praglu lip mestska nez statni

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 13:52:36 11. 07. 2011
Peca.jpg
Tak jsem se vrátil po týdnu z dovči do ČR a potkat Kradouse na ulici zřejmě mu dám po čuni. Zde dávám jeden odkaz, který se pravděpodobně po tom, co jsem četl, bude hodit.Přestože se jedná o spor zamětnance vrs. zaměstanavtele, v principu se jedná o jednu a tu samou věc.

http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/nenarokova-slozka-platu-53179.html

Nenároková složka platu má bez rozhodnutí zaměstnavatele o jejím přiznání povahu pouze fakultativního plnění; jestliže však zaměstnavatel vydá v souladu s obecně závazným právním předpisem, v souladu s kolektivní smlouvou, popřípadě v souladu s vnitřním platovým předpisem rozhodnutí o jejím přiznání a její výši, je povinen tuto složku platu zaměstnanci v určené výši poskytovat. Osobní příplatek jako nenároková (fakultativní) složka platu se tak v důsledku rozhodnutí zaměstnavatele o jeho přiznání a výši stává složkou platu nárokovou (obligatorní).

(Rozsudek Nejvyššího soudu České republiky sp.zn. 21 Cdo 3488/2006, ze dne 20.12.2007)

Stále si hledám práci, při první příležitosti balím fidlátka, pro tuhle bandu dělat už dále nechcu. Už jen ty výhledy do budoucna...




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STAROUS 13:17:09 10. 07. 2011
Starouš.jpg
HEGER [2011-07-08 21:19:44]:
To jsme na tom stejně, také jsem nenašel nic aktuálnějšího, než různé zprávy z roku 2010... Ale jsem již postarší člověk a nelze vyloučit, že Google nepoužívám nesprávným způsobem... :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 22:16:45 09. 07. 2011
default.png
Pak mě pobavil argument, že policejní manažéééři musejí být hodně zaplaceni a mají dostat vysoké odměny, aby neodešli. Většina co odešla se v céčku jako vysoký manažeéééři nechytli, protože tam každej pochopil, že jsou to neschopní lidé, co neumí naprosto nic jiného než vyrábět imaginární výsledky a dělat jak jsou nenahraditelní. Jenže první firma co je zaměstná, ihned pozná, že zas tak dobrý nejsou. Pokud by byli tak nenahraditelní, jak je možné, že vám nikdo z nich není schopen pořádně poradit a pomoci, případně se za vás postavit. Je to stále ohraná písnička, kluci se plácaj na IMZu jak jsou skvělý, že maj dobrý výsledky a lidem co na ně dělají jsou akorát schopni vynadat za každou kravinu a pochválí je tak na půl huby.Kdysi mi jeden kolega říkal, že nejbezpečnější v České republice je dělat šéfa u PČR, žádná zodpovědnost, prémie každý třetí měsíc v řádu desítek tisíc (řadový polda tak jednou za dva tři roky cca 2 - 3 tácy i když zachrání deset životů atd.). K tomuto malý příklad když jsem kdysi nastoupil, tak jsem po třech letech služby chytil s parťákem osobu, která měla na krku pokus § 219 dle starého tr.z. asi 10 min po ohlášení na L158. Tenkrát jsem byl po měsíci zavolán k řediteli OŘ, že dostanu odměnu (do té doby jsem jej nikdy neviděl a to ani jeho fotku). Zde mi slavnostně pogratuloval a dal papír, že jsem získal 1.500,--Kč odměnu, štěstím jen zářil. Řekl jsem si asi je na nás pyšný, protože takového pachatele nechytíte na malém obvodě,třeba celý život. Jaké však bylo mé překvapení po delší době, kdy mi jeden kolega z OŘ sdělil, že pan ředitel dostal za našeho pachatele odměnu v řádu několika desítek tis., přesnou částku nevím, prý to bylo za to jak nás dva skvěle vedl k takovému úspěchu :-)))))))))). Od té doby se to u PČR nezměnilo a já pochopil, že když vám někdo dá odměnu a štěstím září, tak dostal za vaší práci několika násobně více :-)))))). Jo dělat velitele je super, amen.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:55:08 09. 07. 2011
Andras.jpg
PAN-RUZOVY [2011-07-09 14:05:57]:

Nezapomeň, že jsme v české republice. Dokud bude na chleba a na pivo, nikdy se nic nestane. A pokud dsotane policie opět rozkaz jít proti lidu, byť špatně zaplacená, vsadím se s tebou, že půjde, byť neochotně.

Co se týče rizikových příplatků, velice zajímavý a poučiný článek:
http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/202140.aspx

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 16:23:15 09. 07. 2011
default.png
Jonesix má naprostou pravdu. Problémem není počet policistů ani nemožnost propouštění - kdo nenapočítá na svém útvaru minimálně pět lidí, kteří nic nedělají a jsou naprosto zbyteční u PČR asi nepracuje ( ale v případě propouštění se to těchto imaginárních pracovníků na uměle vydržovaných pozicích určitě nedotkne a radši propustí toho, kdo skutečně něco prospěšného dělá ), problémem nejsou náklady na výzbroj a výstroj - kdo napočítá jednu kvalitní výstrojní součástku nebo alespoň jednu součástku výstroje za odpovídající tržní cenu PČR také viděl jen z dálky.. Problémem je prostě nekompetentnost celého vedení a korupce ( nebo spíš bratříčkování ) což se podepisuje nejen na malé akceschopnosti celé policie, jejímu nekvalitnímu předraženému vybavení a koneckonců na nízké mentální a inteligenční úrovni mnoha policistů ( není z čeho vybírat )..

Je to začarovaný kruh.. A bude do té doby, než se nezačně úplně od znova..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 14:05:57 09. 07. 2011
pan Růžový.jpg
Jsem relativně v klidu. Další snížení platů by totiž smetlo vládu, která si neuvědomuje, že špatně zaplacený silový resort se obrátí proti ní. Není problém při další demonstraci vládu jednoduše svrhnout, kdo proti policistům zasáhne ? Kolegové ? Armáda ? Nemají důvod. Nejsou zaplacení. Můžou jen dohlížet a tím nic nepokazí.
Tady jde o víc, než jen o platy, tady se chystá demontáž sociálního státu, který tady byl, odliv peněz do rukou finančních skupin, které rozhodují a mluví do zásadních politických rozhodnutí. Politikové jsou jen loutky v čele s notorickým převlékačem dinosauřích plášťů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 12:41:09 09. 07. 2011
default.png
JONESIX [2011-07-09 12:39:23]: Doplňuji od začátku tohoto roku dostali trojku jen dva. Takže ty statisíce ušetřili a můžou to bouchnout někam výše. (jo jsem z SKPV)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 12:39:23 09. 07. 2011
default.png
to jarda - všichni víme, že je lež jako věž. Na dvaceti členném oddělení dostali řadový policisté odměny ve výši tři tisíce jen dva, zbytek ani fň. Tak jak může říci, že na každého řadového je odměna max. 100.000,--. Zapomněl, že to je odměna na řadového velitele a ne řadové policajta. :-))). Takže jsem se fakt zasejc pobavil. Prachy nám z platů berou, protože nejsou schopný snížit náklady za předražený provoz a tím odtok peněz jejich kamarádům a sobě, to je prostě logika. Náklady na provoz stále dražší a kamarádi potřebují taky více peněz, tak tam to přeci brát nebudou ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio