Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

2012, 2013 a 2014 snížení našich platů....

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) navrhuje plošné snížení mzdových tarifů státních zaměstnanců o 10 procent a zároveň navrhuje změnit strukturu mezd, aby byl prostor pro finanční motivaci. Nejen snížení platů. Státní zaměstnanci přijdou o příspěvky na dovolené Ministerstvo financí plánuje přiškrtit fond kulturních a sociálních potřeb. Schodek rozpočtu by se měl snížit o 1,2 miliardy korun. Vláda v úterý večer schválila soubor nařízení, která mění platové tarify ve státní a veřejné sféře. Novinářům to po jednání vlády řekli premiér Petr Nečas a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Nečas na noční tiskové konferenci upřesnil, že návrh týkající se platů duchovních nebyl na večerním jednání vlády nakonec projednáván. Tak jsem si to spočítal. Dnes beru 17,500Kč, od července nám chtějí sebrat 600Kč z rizikáče, v lednu 10%, a pak ještě další dva roky po 10ti%. To by znamenalo, že v červenci 2014 budu brát po 9ti letech u PČR 12,320Kč.??? Si dělají prdel ne? Už by si někdo mohl uvědomit, že zvýšení osobního je nenárokovatelná část platu, což se bude týkat jen oblíbenců. A i policajt je člověk...
PATOS :: Datum založení: 03. 07. 2011 :: celkem 97 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STENLI 11:19:51 05. 07. 2011
default.png
TIN [2011-07-05 09:51:14]: nemusíš hledat, stačí si dát do kupy 1 + 1 ... Kubice Ti do médií řekne, že neví , kde sežene na prosincový výplaty ... a to příští rok se má krátit rozpočet pro resort znovu..nevim o kolik, to bych kecal. Takže někde ty peníze budou muset na příští rok ušetřit a kde ? Buď budou propouštět , nebo seberou prachy .. ať tak , nebo tak je to v prdeli... buď budem dělat za hodně směšnej peníz a nebo po kolezích co budou propuštěni na ten zbytek zůstane tolika práce . Jak tu psal o pár příspěvků níž kolega ... kdo něco umí , ať jde rychle pryč a ten kdo třeba i přemýšlí, že by někdy chtěl nastoupit, nedělejte to !! Dopadnete jak já ... při nástupu plnej ideálů, jak třeba ten svůj malej kousek světa udělám o trochu lepší ...a když se podívám na těch 5 let , kromě řešení absolutních píčovin a toho , že sem pár lidem při DBA sebral těch pár peněz ... neni na co, být u PČR hrdý ! Být policajt je krásné povolání, smysluplné a tito kolegové všichni zasloužej velký uznání - tohle jediný mi snad tahle ta práce dala a až ze mě bude civil , vždycky se k Vám kolegové budu chovat jak nejlíp to půjde.Takhle jsme to dopracovali .. lidi co chtějí být n aulici a dělat něco pro lidi , jsou znechucení a odcházej do civilu, ale pro karieristy je to tady výborná příložitost jak se uchytit , stačí být zmrd a čím větší , tím větší funkce .

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TIN 09:51:14 05. 07. 2011
default.png
Kde jste tady tu věc ohledně snižování platů našli? Hoďte odkaz nechce se mi to hledat.. Dik

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 08:47:33 05. 07. 2011
default.png
30% dolů za tři roky... S takovým platem budu rád, když zaplatím náklady na bydlení a stravu. Už v lednu jsem měl hodně velké cukání odejít (věřím, že po nějakých dvou letech nebudu mít problém v civilu), ale nakonec jsem uvěřil slovům Johna, že v dalších letech se vnitru rozpočet snižovat nebude. Kvalitní člověk je potřeba vždy zaplatit a nechápu, jakou mají představu o policistovi budoucnosti, který bude sloužit za 12 čistého noční a svátky. Mám trošku obavu, že to budou sice zajištění lidé, ale budou zde sledovat své vlastní zájmy, nebo to bude kategorie "mlátiček", která dnes chodí dělat pořadatele na fotbalové stadiony.

V lednu jsem přišel na výplatě rozhodně o více než těch deklarovaných cca 7%. Vzhledem k tomu, že polovina mých směn je v noci + neděle nebo státní svátky můj kalendář nezná je hodně málo. Co jsem se bavil se známým, tak můj plat odpovídá nekvalifikované síle u pásu, která navíc chodí jen na denní- při pár nočních už je to výrazně lepší. Takže pokud mi ještě jednou sníží plat podobně jako letos, jdu okamžitě pryč. Za 12 tis. ať si nakoupí panáky, navlečou je do unifomy a postaví si je na kontrolní body...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:01:39 05. 07. 2011
dax.jpg
Pánové policii v této zemi může zachránit už jenom "Vítězný únor", nebo zázrak, ale zázraky jak víme se nedějí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MALOVENKOVAN 23:45:03 04. 07. 2011
default.png
Vážení kolegové, jako polda sloužící 22 let v přímém výkonu s jistými životními zkušenostmi si dovolím vám nabídnout svůj náhled na věc. Práce u policie (tedy alespoň v přímém výkonu) bude v brzké době jen pro dvě skupiny lidí: První skupinu budou tvořit ti, co dělají tuhle práci z lásky a nezáleží jim na tom, kolik za to berou. Druhou skupinu by mohli tvořit ti, co jsou materiálně zajištěni jinak (bohatá rodina, zděděný majetek, atd..) a ti budou dělat tuhle práci také z lásky, přičemž výplatu budou brát jako kapesné. Každej další, kdo nepatří do těhle dvou skupin anebo podobných a nebude zařazen v 7. a vyšší platové třídě bude u policie čím dál více nespokojený a nešťastný. Mladší kolegové, kteří byli napáleni při Langerově náboru a nejen oni se dnes ptají, kdy nám budou platy dorovnány alespoň na původní úroveň. Já jim odpovídám: Pánové, smiřte se s tím, že prostě nikdy. Ono totiž tomu není nakloněno vůbec nic. Naopak se skutečně dá čekat další snižování příjmů a utahování opasků. Proč si to myslím ? Je to jednoduchý. V první řadě musíme vycházet z toho, že díky negativním kampaním v posledních 20 letech naprostá většina české populace policii nemusí. O současném ministrovi financí ani nemluvě, ten by jí zrušil nejradši úplně. Řada občanů se začne o fungování policie zajímat, až když ji sami potřebují. Jinak mají pocit, že je zbytečná. Dalším faktem je, že průměrný plat u policie je někde přes =33.000,- Kč měsíčně.(Přesně nevím.) S tímto se dá těžko naříkat, že bereme malé platy. Já vím, že z řadových policistů, tzn. právě těch, kteří dělají policejní práci, to nikdo nemá. Ale to nikoho nezajímá. Průměrný plat je takový jaký je. A Kalousek i lidi nám to dávají sežrat. Další důvod, proč prostě už nikdy nebude lépe je, že se neplní státní pokladna. Zrovna před pár dny Kalousek naříkal, že se nedaří vybírat daně a další odvody do státní pokladny ani tak, jak předpokládali. Navíc díky současné finančí politice téhle vlády bude schodek neustále vzrůstat, protože důchodců je čím dál víc, lidí pobírajících různé soc. dávky je čím dál víc, jsou to tzv. mandatorní výdaje, které se musí pokrýt. Takže kde se bude šetřit ? Jen a jen na státních zaměstnancích, tedy i na nás. Vůbec se neuvažuje o tom, že by se třeba zvýšily odvody a daně velkým bohatým společnostem a firmám či velkopodnikatelům, kteří jediní jsou schopni pokladnu naplnit. Určitou výstražnou paralelou pak pro mě jako státního zaměstnance byly nedávné protesty v Řecku, kde kvůli hrozícímu bankrotu celé země byla přijata skutečně drastická úsporná opatření. Ale pozor ! Ta úsporná opatření se týkají jen a jen státních zaměstnanců, důchodců a dalších skupin závislých na státním rozpočtu. O bohatých firmách a podnikatelích ani slovo. Ten vývoj je tedy jasný a trend jasně zřetelný i pro nás.
Vážení kolegové, pokud tedy policejní práci neděláte z lásky tak jak jsem popsal na začátku a něco umíte (každý něco umí),vykašlete se na nářky, protože jedinou alternativou k přežití je skutečně vybodnout se na to, udělat si živnostňák nebo se nechat zaměstnat a fungovat v civilu. Veřte tomu, že se budete mít lépe. Podívejte se kolik všude kolem vás existuje pěkných domů, bytů, aut, atd... A zeptejte se sami, kolik z těchle věcí vlastní poldové z přímého výkonu ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 23:35:37 04. 07. 2011
default.png
Tak to je nepříjemný......zapoměli dodat, že snížení tarifů je kosmetická záležitost, protože kdo má příbuzné, či personální moc u této firmy si před snížením tarifu zvýší osobní, jako se to dělo teď a tím bude chybět peněz ještě více......na jednoho plukovníka padnou dva z ulice.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:52:09 04. 07. 2011
default.png
CODY [2011-07-04 21:41:59]: myslíš si, že politická příslušnost v tom má prsty? Ty jsi asi hodně naivní, co?

Je jedno, jestli tam je levej nebo pravej pepík. Jediné co nám zůstává, je svobodná volba si toho pepíka zvolit a nějakej Lojza(cody) mi tady nebude vyčítat, že jsem svobodně volil!!!!!!

Že ty jsi levej(levicovej) mi je šumák, sem to nepatří!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STAROUS 22:04:52 04. 07. 2011
Starouš.jpg
Hoďte sem někdo prosím nějaký odkaz, rád bych otestoval odolnost mého žaludku...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 21:41:59 04. 07. 2011
Cody.jpg
Hlavně že spousta policistů volila VV,TOP 09 nebo dokonce ODS...asi jsou spokojení se stavem jaký ted je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 20:02:13 04. 07. 2011
pittrs.jpg
smutné, ale bude opravdu hůř..ono, roky mediálních masáží, kdy každý v uniformě je buď generační darmožrout, ubližující slušným občanům nebo žoldácký vrah požírající afghánské děti, se politikům vyplatili...co se teď sebralo, už nikdo, i kdyby tady vládl třeba marťan, nevrátí. Ať se to týká ostrouhaných příplatků a tarifů, nebo výsluh

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio