Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Budeme české Sin City?
ilustrační
Foto: internet

(Aktualizace ze dne 9. 8. 2011 dole) Dnešního dne byly Unií Bezpečnostních Sborů a Nezávislým Odborovým svazem Policie ČR vydána prohlášení v nichž policisty informují o chystaných škrtech v rozpočtu Policie ČR. Policisty čeká nejspíše snižování platů a propouštění, které v dějinách současného policejního sboru nemá obdoby.  Policejní prezident a ministr vnitra tvrdí opak.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PAMIDE 07:31:32 03. 08. 2011
default.png
Policie NIKDY nezanikne. Z jednoho prostého důvodu. Zadarmo totiž občanům této země produkuje tuny a tuny různých papírů.Mezi občany této země je velmi populární "Jdu podat trestní oznámení" Na všechno a na všechny. Je to zdarma, policie je povinna všechno sepsat a běda jak ne. Občany nezajímá chytání pachatelů trestné činnosti, protože když někomu vykradou např. auto, je lepší když se pachatel nechytne, pojišťovna to zacvaká. Případně chycený pachatel ani náhodou. A proto sepisujeme samá potvrzení pro pojišťovny, mobilní operátory a podobně. Tuny a tuny sraček. Hlídkový policisté už ani nevědí co přesně je policejní práce. Neznají to. Místo toho jak "blbci" pořád a pořád jezdí zjišťovat adresy lidí na žádosti soudů a jiných institucí i když třeba 10 x už odepsali, že osoba se na adrese TP nezdržuje, jezdí jako kurýři s tunami papírů na OSZ a podobně a když už se konečně k nějaké policejní práci nachomýtnou, jedná se převážně o čárkový systém typu "koukejte mazat na ulici a dávejte pokuty, parkovačky a zapisujte tisíce KO do systému" ať je vidět, že se alespoň něco dělá. Už z těchto důvodů policie nezanikne, protože toto si stát nemůže dovolit. Stát dává příležitost lidem jít si stěžovat, vše s nima bude sepsáno a to lidi prostě potřebují. Výsledek? Jo tak ten už pak po policii nechtějte, protože ve finále se vlastně zjistí, že je toho sepsáno tolik, že nemá kdo by to celé vyšetřoval a pouze se tím zaplní už tak přeplněné depozitáře. Lidi i po případném propuštění 10000 policistů dále budou dostávat ty svoje papíry, jen jsem zvědavý kdo je s nimi bude sepisovat. Vedoucí pracovníci ? No tak na to se fakt těším. V té době třeba už i já budu v civilu a budu si chodit stěžovat na to, jak jsem si v noci přeležel "zadek" a jak si toho moje sousedka všimla a teď se mi posmívá. Podám na ní okamžitě trestní oznámení !!!!!. Dostanu na to papír a bude v tu chvíli po bolesti.

Souhlasím (+ 4)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 00:15:46 03. 08. 2011
pan Růžový.jpg
Kapři si sami rybník nevypustí. Skutečností je, že policie je zkostnatělá a s tím si dosud neporadil žádný PP. Policie má talent dosazovat na vedoucí místa ty, kteří nikdy neobstáli na ulici a nejrychlejší cestou dosáhli svého umístění na kancelářskou židli. Toto mají v paměti bývalí spolusloužící dnešních managerů.
Destabilizace policie dosáhla nevratných rozměrů. Do stavů na ulici nelze sáhnout, neboť by tím výkon skončil. Již dnes není na úrovni, na jaké by měl být. Jen se o tom mlčí a mlčí.
Vše je načasováno, i poslední "výsledky" a mediální prezentace Inspekce. Cílem je vyvolat v občanech definitivně pocit, že policie je v podstatě zbytečná.
Její některé dosavadní funkce pak budou s klidem a důvěrou svěřeny do privátní sféry. Protože stát je přece špatný hospodář - to je ovšem tragický mýtus záměrně šířený vládnoucí smečkou bezpáteřních křiváků. Vše záleží na lidech a na způsobu jejich vedení, motivace a organizace práce a následné kontrole. Nic víc v tom není.
Policii opustila řada schopných lidí. Nemluví se o tom, že se šetří jen jasné případy, zbytek se eviduje a odkládá. Nemluví se o nárůstu trestné činnosti, o nárůstu přestupků. Naopak, stále se vše pečlivě statisticky upravuje k co nejpřijatelnějšímu obrazu.
Náprava potrvá roky, hodně let.
Na začátku ale musí být odstranění této vládnoucí zlodějské a prolhané kliky a to co nejdříve.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 22:52:20 02. 08. 2011
default.png
Pevně věřím, že je možno propustit stovky a možná v důsledku tisíce osob ve služebním poměru bez toho, aby se to jakkoli dotklo skutečného výkonu vnější služby a vyšetřování. Když se podívám kolem sebe, kolik je všude vedoucích kteří se jen hrabou v nesmyslné byrokracii ( v tom lepším případě ) nebo si vymýšlejí práci pro práci ( v tom horším ) nebo různých virtuálních pracovníků na záhadných pozicích ( různí analytici atd. ), nikdo mi nevymluví, že současná situace co do počtu policistů a občanských zaměstnanců je nějak kritická. To, že organizace není nastavena efektivně a spousta lidí odvádní svou práci do větru a ne tam kde je potřeba je věc druhá.

Nadruhou stranu je mi jasné, že nastane li propouštění, jak je dobrým zvykem, nebude se propouštět tam kde je to na místě, ale tam kde se to výkonu služby skutečně dotkne. Doplatí na to hlavně řadoví policisté kteří potřeba jsou a budou. Teplá vystlaná místečka v kancelářích zůstanou zachována a ještě zbyde víc na odměny.

Souhlasím (+ 4)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIMMY1 19:16:49 02. 08. 2011
default.png
Pokud se tato hrozba stane příštím rokem skutečností, tak již předem lituji všechny slušné a poctivé občany této republiky, kteří zůstanou na holičkách bez policie. Takže se demokracie přemění na anarchii se vším všudy..... Takže zbran mít u sebe i když půjdu vysypat odpadky na ulici... Začníná asi pomalu zánik policie....

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio