Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Nové policejní polokošile-recenze
ilustrační
Foto: L.Heinz+internet

Před několika týdny přišly do výstrojním skladů nové polokošile. Neodolal jsem a jedno policejní pólo jsem si také pořídil. Ačkoliv se k policejní výstroji ze zkušeností stavím skepticky, tentokrát jsem byl příjemně překvapený. Až na ten detail, že jsem opět dostal pólo s břichem :-D Vážně nevím proč mi tohle dělají :-D

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LEEUWERIK 11:08:09 16. 08. 2011
default.png
State police, Rhode Island

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/65/RISP_All_Uniforms.png

Zběžný přehled policejních stejnokrojů v EU (z loňské výstavy v Haagu)

http://www.designdenhaag.eu/police-uniforms

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BONDICE 10:14:28 16. 08. 2011
default.png
Nová trička jsou dle mého názoru pro službu nevyhovující. Nerozumím investicím do takových triček, nových bund atd. Policista má vypadat jako policista a ne jako strašák od ABL. Místo toho bych ponechal původní vzor 92, který postačilo zmodernizovat na základě zkušeností z dlouhodobého používání. Použít na výrobu kvalitní materiály. Pokud budou košile a ostatní výstroj z kvalitního materiálu a praktického střihu, tak nevidím důvod k nějakým zásadním změnám. O botách ani nemluvím. Ať je to klidně dražší, ale kvalitnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:41:28 15. 08. 2011
Andras.jpg
PITRIS [2011-08-15 15:37:21]:

To je pravda, já si budu dál nosit baret na hlavě, a ty ho nos pod výložkou, když je tak dovoleno:-)Ale prostě to vypadá kolikrát, jak kdyby jste měli pod výložkou mrtvou zmoklou slepici nebo exkrement:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITRIS 15:37:21 15. 08. 2011
default.png
Andras

No historie je sice pěkná věc, ale v tom případě by jsme nemohli nosit trička, jelikož v historii je nikdo u policie nenosil že.... ale to je jedno, každý máme svůj názor, a nikdy se všichni neshodneme ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PET_1 14:25:21 15. 08. 2011
default.png

BJ [2011-08-15 10:59:14]: šedou košili nosím dodnes...nafasoval jsem jich pár před pěti lety a dodneška držej a to pohodlí:-) vedoucí ji mně a pár dalším "starším kusům" na našem oddělení naštěstí zatím nezakazuje - je to zatím zřejmě jen tím, že ji nosí i zástupce oddělenéí :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BJ 10:59:14 15. 08. 2011
default.png
SF všem, možná z vás někdo zavzpomíná na šedé košile, když se mi tyto před nedávnem dostaly na kůži bylo k neuvěření jak dobře se to nosilo. Nemám zdání proč je to zakázané nosit. Tahle novinka jen přispěje k tomu, že si nás budou lidé plést s MP , triko pod triko :)) trochu zvláštní ne :) jinak moc pěkná recenze , pomohla mi s rozhodnutím co nosti nebudu :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 21:17:39 14. 08. 2011
martoo.jpg
To, že nové polokošile nejsou esteticky pěkné, vem čert. Člověk už nějak předem tušil, že to žádné terno nebude a vágus střih dále policií vládnout bude. Jenže u čeho zůstává rozum stát je materiál. Polyester rozhodně není záruka pohodlí. Proč nejsou z obyčejné bavlny? Vždyť cenově by to vyšlo nastejno, ale pocit při nošení by byl diametrálně rozdílný.

Takže z nové části uniformy zase není vůbec nic a zůstávám u košile. Po několika vypráních je o mnoho pohodlnější než uvedená polokošile a vypadá o tisíc procent lépe.

Vždyť by stačilo tak málo - bleděmodrá bavlněná polokošile s nápisy, poutkem pro odznak, baret a nějakou tužku, hodnota totožná, pohodlí nesrovnatelné. Reflexní prvky by měly jen dopravácké polokošile.

Jinak jediný výstrojní oděv, který je pohodlný a poměrně i kvalitní je letní kombinéza. Nemůžu si ji vynachválit a velice rád ji nosím i do lesa či při práci na zahradě, samozřejmě bez hodnostního označení a označení policie. Dokonce mi i déle jak rok drží zipy a švy.

Bohužel nám krajský ředitel čerňáky plošně zakázal, takže jediné využití je vážně jen na zahradě nebo při střelbách.

Nikdy mi neseděla a sedět nebude kšiltovka jako součást uniformy. Prostě k policii patří brigadýra nebo baret, když už něco jiného, klidně lodička, ale kšiltovka prostě ne. Nejsme nějaká security.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:08:50 14. 08. 2011
Andras.jpg
PITRIS [2011-08-14 21:04:05]:

K tomu jsem dospěl tak, že pokrývka hlavy je součást uniformy, a nesmazatelně se pojí s historií i vzezřením policisty. A pokud vím, vojáci s tím také nemají problém, nedokážu si představit, že by o tom byť jen uvažovali....


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITRIS 21:04:05 14. 08. 2011
default.png
A k tomu jsi přišel kde? Kdyby jsi byl kancelářský papaláš, tak bych tenhle názor ještě chápal, ale takhle....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:55:25 14. 08. 2011
Andras.jpg
K policistovi ve službě patří pokrývka hlavy na hlavu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio