Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Nové policejní polokošile-recenze
ilustrační
Foto: L.Heinz+internet

Před několika týdny přišly do výstrojním skladů nové polokošile. Neodolal jsem a jedno policejní pólo jsem si také pořídil. Ačkoliv se k policejní výstroji ze zkušeností stavím skepticky, tentokrát jsem byl příjemně překvapený. Až na ten detail, že jsem opět dostal pólo s břichem :-D Vážně nevím proč mi tohle dělají :-D

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PITRIS 15:06:01 14. 08. 2011
default.png
No chlapci, všichni tady nadáváte na vzhled triček, ale co nejvíce štve mě, je to, že se k tomu musí nosit pokrývka hlavy. U košile nosíme pořád rozhalenku bez kravaty a baret pod výložkou a nestalo se, že bych měl baret snad na hlavě... Ale tady u této zhovadilosti se nosit baret nebo blembak musí, což mi vzhledem k tomu, že je to určené pro pohodlnějsí nošení v letních měsících přijde postavené na hlavu. Takže mi tričko ulehčí tím, že je vzdušnější a na druhou stranu musím v vedrech nosit něco na hlavě??!!! Nee díky, zůstanu u košil a s baretem pod výložkou.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 10:49:08 14. 08. 2011
default.png
Čerňákové kalhoty jsou katastrofou samou pro sebe a co si budeme povídat, ani kombinéza není žádný zázrak, hlavně ta letní. Koneckonců co chtít od věci která se vyrábí a nosí 20 let ( jestli se nepletu od 92 roku.. )

Žehrat jde prakticky na všechno, ale myslím že ne neprávem..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUCAS-3 10:19:50 14. 08. 2011
default.png
Čerňáky jsou sice lepší než tesilky, o tom žádná, ale taky to není žádná sláva.. Hlavně co se střihu týče. Myslím, že je spousta povedenějších kalhot. Jinak o tom, jak vylepšit póla (no vlastně cokoliv) je zbytečné diskutovat, protože na nás, řadové šmucky, stejně nikdo hledět nebude. Provize jsou rozdány, závazky je třeba dodržet.. ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:20:31 14. 08. 2011
default.png
Nevypadalo by třeba lépe:

čerňáky + černé pólo jen se žlutými (nerefleními!) nápisy?

a pokud pólo k tesilkám, tak bez reflexních nápisů, ale stejně jako košile, jen s odznakem a nášivkou na rameni.

Tohle mi připadá, jako všechno dohromady... světle modrá barva, aby to mělo "společenskou" úroveň, tmavý límeček, aby to bylo trochu praktické, reflexní pruh, aby to trochu nahradilo ref. vestu, velké nápisy a číslo, aby to trochu nahradilo čerňáky... no, a co jiného z toho může vzniknout, než paskvil.

Já bych byl pro čistě světle modré pólo bez nápisů, jen s odznakem pro ty, kteří sedí teď v tesilkách někde za stolem...

Pro čistě černé pólo se žlutými (nereflexními) nápisy a číslem + kalhoty od čerňáků, pro ty, kteří slouží venku...

Pro čistě bílé pólo bez nápisů, jen s odznakem pro ty, kteří jsou na dopravce, někde za stolem, nebo chtějí venku dělat parádu v bílém.

A žluté pólo s reflexními prvky pro ty, kteří jsou na dopravce a nechce se jim nosit reflexní vestu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 22:51:40 13. 08. 2011
Lukas Heinz.jpg
Tady souhlasím s chipem. kvalitu klasických modrákových kalhot aby člověk hledal mikroskopem. Zrovna zašívám na zadeli týden staré funglovky. Podobné kaťata se dávají neboštíkům k papírovým botám. Kvalita zn. Zahoď.

Čerňáky jsou rozhodně praktičtější, mají o něco málo větší výdrž.

Určitě bych uvítal podobnou uniformu jakou mají třeba Poláci.

http://www.policja.pl/dokumenty/zalaczniki/1-43568.jpg

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:25:51 13. 08. 2011
Chip.jpg
To Honzad. Hele, já už na ulici dlouho nejsem a díky bohu nosím jen kombinézu. Ale když jsem ještě sloužil na PMJ v pošťáckým munduru, tak si vzpomínám minimalně na 6 případů, ky mi při zákroku kompletně prdly kalhoty na zádku, nebo měl člověk utržený výložky, či roztrženou kapsu.(Někdy při lezení přes plot, jindy při bitce. Vzpomínám si na poslední případ, kdy jsem zaklekl agresivního cikánskýho feťáka, a vzápětí měl na zadku díru zvící třiceti čísel. Pak jsem ho spoutanýho vlekl po Václaváku, z díry mi lezly trenky a japonští turisti si mě filmovali.:-). Jestli tohle je ta uniforma, která má dodávat cti a vážnosti policistovi, tak si vezmu aspirin...:-) Ručím ti za to, že do pošťáckýho munduru by mě už nikdo nedostal.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:39:08 13. 08. 2011
honzad..jpg
jamesicu, ty si me pobavil:-))) hi, cerne svedomi:-)) .. brouku, ja mam cerne svedomi v souvislosti s policii tak akorat v tom, ze jaksi tusim ( a tady ctu) jake tam panuji pomery. A z toho mam nejen cerne svedomi, ale skoro i hruzu!

Pokud jde o vyber tvych znamych, ve kterych policajti v cernakach v ulicich vyvolavaji pocit bezpeci, tak to si me rozesmal podruhe.. no, mam pocit, ze tvy znami sou dost zvlastni sorta.. nejsou to tvi znami?? :-):-):-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOUDY89 17:08:51 13. 08. 2011
koudy89.jpg
JAMESCLC [2011-08-13 12:21:33]:
s tvojí poslední větou naprosto souhlasím

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 16:22:21 13. 08. 2011
default.png
Jinak pravě to je jeden z dnešních problému a důvodů vysoké kriminality. Většina pachatelů trestné činnosti nemá strach ani obavy z policie a to je chyba. Pokud je situace taková, že parta vylízanců zavolá na 158, aby mohla hlídku po příjezdu napadnout, no kde to jsme? No ale to jsem už trochu mimo vlákno, každopádně tyto trika jsou dle mě krok špatným směrem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 16:14:53 13. 08. 2011
default.png
HONZAD [2011-08-13 13:40:10]:
No Honzade asi věc názoru, který možná plyne z Tvého špatného svědomí. Ale v drtivě většině kdy jsem se bavil se svými přáteli (civilisty i policisty) jak na ně působí černáky s baretem byla odpověď jasná. Respekt a pocit vlastního bezpečí, samozřejmě pokud pácháš trestnou činost je jasné že máš z čerňáku obavy... (A to je účel)

Policista má budit respekt už jen svou přítomností a s tím souvisí uniforma a to černáky s baratem plně splňují, narozdíl od nového trika popelářů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio