Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Ministr Kubice hovoří o možnosti rezignace policejního prezidenta!
Policejního prezidenta ostře kritizoval ministr vnitra

(AKTUALIZACE Z 13.9. na konci článku) Policejní prezident Petr Lessy ve svém rozhovoru, který v minulém týdnu poskytl deníku Právo prohlásil něco, co v rámci celorepublikového dění málokdo zaznamenal. Ale v policejních kruzích na jihu Moravy to mohlo vypadat jako výbuch bomby. Zdá se, že Lessyho prohlášení neušlo ministrovi vnitra Janu Kubicemu a dokonce jej dohnalo k zásadnímu tvrzení, které tuzemská média ihned interpretovala jednoduše: Pod Petrem Lessym se rozkývala židle.

Autor:
Publikováno: 10. 09. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:13:08 13. 09. 2011
default.png
... tak nevím, zda mi předchozí příspěvek někdo smazal???!!! nebo šlo jen o technickou chybu... uvidíme... nebudu to psát znovu, ale psal jsem níže uvedené...



Pohled policisty na věc... pán, který dal tu facku se dopustil přestupku... v útoku nepokračoval, zbaběle odchází...ke konfliktu dále nedochází... osoba je to známá, tudíž na místě netřena zjišťovat totožnost, zajišťovat natož zadržovat či zatýkat...

druhý pán, který facku dostal.. klasická hysterická reakce (stejná jako např. reakce rádoby ekologů na Šumavě)... pán řve, pomalu jako kdyby byl vražděn, dovolává se svědků... vteřinu váhá zda má upadnout a hrát mrtvého nebo okamžitě policisty na místě úkolovat...

policisté jsou samozřejmě vinni v té samé vteřině, co padla facka, že útočníka neodhalila předem, že útočníka na místě nejméně nezastřelila nebo nespoutala do kozelce....

snad ani nebudu číst komentáře válendových prasat, které se vyjadřují k podobným natočeným situacím... a ty komentáře jsou pod každou veřejnou diskuzí....

každé takové válendové prase s omaštěnými prsty od brambůrků tluče do klávesnice, jak policie nekoná, jak policie vypadá, když nechrání. Všichni policisté jsou zadarmo drazí atd.

Každý má hned jasno, jak to má vypadat, jak se mělo zasáhnout atd.

Nedejbože, kdyby se každé takové válendové prase ocitlo na druhé straně, tudíž ulítla mu ruka a nafackoval nějakému sokovi... nedejbože, kdyby ho přítomný policista jen na místě vyzval k něčemu, třeba k totožnosti..to by bylo kvikotu... nadávek a slíkání z uniforem...

Vrátím se však k právní podstatě věci. Šot to byl krátký, i přesto si lze udělat dobrý obrázek o situaci. Předpokládám, že si policisté fackujícího pána v kliku bokem raději vylustrovali, pak odkázali poškozeného, aby se dostavil na nejbližší služebnu a podal oznámení... celá věc skončí u komise s nějakou domluvou či pokutičkou...

Kolegové byli sice lehce překvapeni útokem, kdo z nás by však nebyl...bylo to náhlé a rychlé... útok nepokračoval, kolegové kontrolovali situaci, útočník se vzdaloval od napadeného... vše na mě působilo profesionálně. Osobně bych možná jednal trochu jinak, ale to je vždy o osobním úhlu pohledu.


.... tak a teď se těším na civilní-právní rozbor toho, jak je policie v hajzlu... jak nekoná, nejedná, jak je zadarmo drahá..chrot chrot...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:35:21 13. 09. 2011
Andras.jpg
Vskutku "pomáhat a chránit". Všechny na videu bych okamžitě vyházel pro neúčelnost a zbytečnost jejich setrvání ve služebním poměru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:27:14 13. 09. 2011
Andras.jpg
CATANI [2011-09-13 20:12:35]:

Neslyším, nevidím:-) Trestám jen ty, kteří jsou slušní, chudí a slabí. Na různých úrovních nám šéfují i zkažené charaktery. Disciplína a pořádek a vzájemná úcta mezi příslušníky už téměř nefunguje. Finanční a pracovní motivace jakož i společenské postavení mezi obyčejnými lidmi se stále jen horší. Výstroj si kupujeme většinou ze svých prostředků a tak dále a tak dále. A do toho vyjde ve zprávách informace ala "stát si organizovaný zločin účelově vydržuje sám". Asi v takovém?:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:12:35 13. 09. 2011
default.png
http://www.novinky.cz/domaci/244525-po-klausove-navsteve-v-kyselce-se-strhla-potycka.html

tato krátká reportáž vypovídá vše o stavu české policie, myslím, že to trkne i lidi i neznalé zákonů......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 18:56:57 13. 09. 2011
Karel.150.jpg
HAMMER [2011-09-13 17:50:09]: Já si myslím, že ta zodpovědnost není jen na řadových policistech, ale na lidech obecně, jakoukoli profesi nevýjimaje. Všichni vědí, že buď si vymyslíme změnu nebo budeme rýt "obličejem" brázdu. Teď jde o to jak ke změně dospět? Jistě je zapotřebí změna vlastního smýšlení. Ale mě to příjde jakoby nikdo své smýšlení nechtěl měnit (ano stojí to velké úsilí) a zase jen čekali co za "vola" se pozvedne a strhne sebou stádo. Myslím, že už si to náš národ jednou prožil. Ze špatného do horšího, a teď nás čeká z horšího do nejhoršího. Nejsmutnější na tom všem pak je to, že lidi se radši přesvědčí, že to tak muselo být, než aby odtrhli své oči od TV, PC a jiných záležitostí kradnoucích ducha.
Snad se mýlím!

Jinak jsi Hammere správně poznamenal, že soupeř hraje jen to co mu druhý dovolí, jenže jak to tak bývá management je ten kdo stanovuje mantinely většině, je to tak v každé společnosti. Podívej se v jak nízkém počtu se lidé staví za odbory, asi máme pořád ještě fůru času, hlavně že dávají odpoledne esmeraldu 12587, šmouly 21 nebo transformers 68.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:50:09 13. 09. 2011
default.png
CATANI [2011-09-13 09:52:53]: Normálně to může chtít. Ti dole jsou totiž jako ovce, takže jak už to celá desetiletí u policie chodí, všecko co se stane, spadne na hlavu řadovým a ještě ve formě kolektivního postihu. Ovce totiž jen bečí, ale nijak nejednají.
Aneb soupeř hraje jen to, co mu druhý dovolí. Dneska mě napadlo, proč asi tak najednou média píší o policii 75 až 95% pozitivních zpráv: policie se už nikdo nebojí, staří kusi kteří věděli a znali jsou pryč a mladí na ně nemají. Navíc je dobré mít vždycky po ruce pěst kradoucí třídy, aby mohla rozehnat lidi tuhle ve Varnsdorfu a tak, protože kdyby to tak neudělali, další demonstrativní kostka by mohla už mířit na jejich lebky.
Policie v rukou všeho schopných managerů napřed zcela zanedbá svoji práci a pak ještě mydlí ty, které neochránila. Já vám nevím, hoši, ale kdo si myslíte, že to od lidí slízne? Ty m...y nad váma nebo vy? Vy od lidí na ulici a zase vy od těch za tenhle binec zodpovědných na platech nebo snižování stavů.
A víte proč? Protože se chováte jako ovce, nebo jak to říká můj kolega, co ještě slouží: mladí úslužní blbečci.
Manager, když bude nějaký jakože "odejit", tak si nějak nepohorší, pod čtyřicet základ nepůjde, plus kolik set táců ročně odměny na vyrovnání, lidem se zacpou jakože opatřením huby - ale vy?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 12:36:46 13. 09. 2011
Karel.150.jpg
CATANI [2011-09-13 09:52:53]: Tak to je pecka. Musím s tvými názory v této diskusi ve valné většině souhlasit. Na konci tvého příspěvku jsem se i upřímně rozesmál a to ač bych měl možná spíš plakat:-)

Ale myslím, že je moc fajn, že lidi, kteří se mi dostanou do cely mají šanci vést policejní sbor. Je fajn, že dostanou vůbec nějakou práci..:-) Začínám mít pocit, že Vaněk je nesmírný pašák jak to vše zvládnul..;-) Ale je to jen podezřívavost, nikoli přesvědčení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:52:53 13. 09. 2011
default.png
Jo souhlasím. Ale s tím přijetím si nejsem zcela jist, to jsou prostě bajky o kterých naprosto přesně, kromě toho kdo ho přijímal a Vaňka nikdo nic neví. Mám pochybnosti, že ten co ho přijímal o tomto nevěděl a znovu opakuji, že člověk s tímto, pokud nemá známost u policiie, se k policii prostě nedostane, pokud někdo zná z blízkého okolí policistu, který má v opisu RT trest za krádež, nechť dá vědět(pokud to nebylo v rámci boje proti třídnímu nepříteli, tak to prr). Jinak já pohádkám o kariérních postupech 90 procent managerů nevěřím. Jednak někteří se tím sami chlubí, kdy a jak bude jejich karierní postup a přes koho pokračovat. A pak je druhá skupinka, která má tak pronikavý intelekt, že to jinak jak kariérním postupem nemůže skončit. Těch zbývajících 10 procent je komparz.

Jinak k tomuto tématu nemám co bych dodal, dle mne nemá pan Vaněk na vysokých managerských funckí u policie co dělat(důvody jsem už popsal, vědomé nevědomé). Pokud policie nebude založena na kvalitních morálních základech, vysoké profesionalitě, bezúhonosti, skutečné odpovědnosti, nestranosti a čestných lidech, bude obraz v očích veřejnosti takový jaký je.

Jak může někdo chtít, kdo ví co, po policistovi, který je zařazen v nejnižším tarifním stupni s platem metače na Václavském náměstí, když ti nahoře jsou s platy několika násobně vyššími zcela bez zodpovědnosti za nikoho a za nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:29 13. 09. 2011
default.png
CATANI [2011-09-12 18:49:20]: S tím Vaňkovým nástupem k policii se velmi mýlíš. On měl čistý trestní rejstřík, trest měl zahlazen. Kradl na vojně spolu s dalšíma benzín. Nastupoval jako obyčejný řadový cucák.
Poškozený občan nechápe co to je kvalita spisu, jeho spokojenost pramení z jediné věci: zájmu policie o jeho problém. Pořád neopakujte ty bludy vedení. Kvalita spisu (aneb počet papírů) zajímá leda tak darmožrouty nad váma, aby měli co dělat a vyvíjet vůbec nějakou činnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 18:49:20 12. 09. 2011
default.png
SEPULCHER [2011-09-12 16:19:17]: Kdysi přijel náš šéf z Brna, byl nadšený. Já jako policista bych byl taky nadšený, policisté na ulicích dělali svou práci a neřešili spisy. O kvalitě spisů bych měl však velké pochybnosti a spokojenosti poškozeného občana taky. U nás při nárocích na výkon spisové služby si takový systém nedokážu představit.

Stále to nic nevypovídá o tom, zdali Vaněk vědomě či nevědomě byl na jedné lodi s osobami páchajícími tr. činost.A ještě poté, co jeden z nich, co byl sesazen z funkce šéfa inspekce a šetřil četná oznámení na Vaňka, tak jej recipročně ustanovil na další né bezvýznamnou funkci. Je to prostě zvěrstvo, které by u policie mělo skončit.

O jeho vstupu k policii se vykládají již dlouho bajky. Jedno je jisté, neznám policistu a určitě ani ty ne, který by byl přijat k policii, kdy neměl pro krádež čistý rejstřík trestů(toto sám Vaněk potvrdil, že se jednalo o mladickou nerozvážnost).

Kolik lidí z řadových policistů dostalo u této firmy druhou šanci, tak jako ji nedostali tisícovky lidí co se ucházeli o místo u PČR, jsou lidé kteří nedostali ani jednu šanci, nevím proč by měl být někdo z toho vyňat.

Ti lidé se bijou o moc, o funkce , aby mohli hrabat pěkné prachy do kapsy a ovliňovat dění okolo sebe, proč by pro ně neměla platit "presumce viny", tak jak je to u každého řadového policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio