Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Evropa a community policing

Foto: P-CZ

V posledním zářijovém týdnu se v lotyšské Rize konal mezinárodní seminář pod hlavičkou CEPOL – Evropské policejní akademie - na v Česku oblíbené téma 'community policing'. Byli jsme tam a dozvěděli se, co se v této oblasti děje v řadě evropských zemí. V článku se podrobně věnujeme zkušenostem z Finska, Česka a Holandska. Nejdřív ale stručná rekapitulace...

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 06. 10. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 17:02:52 12. 10. 2011
default.png
JARDA [2011-10-12 10:17:42]:

K tomu spodnímu prádlu: já nasadil ve službě od Moiry jejich řadu Trio a to jsem nosil do doby, dokud byla na spodky zima. Horko v tom teda není, není v tom ani teplo. Není v tom nijak. Protože to odvádí hnedka vodu od těla, nevadí ti ani, když jsi mokrý, jako myslím propocený. To, že se potíš přitom docela dost necítíš, nic po tobě totiž neteče. Když bylo v průběhu dne tepleji kolem poledne, spodky jsem prostě vysvlekl.
Pro sport používám jen tenkou sadu Ultralight a na to už cokoliv, co dobře odebírá vodu. Ale pro službu Trio, tam totiž většinou děláš věci, kdy se zrovna nezahřeješ pohybem. A když, i to Trio odsává skoro stejně jako Ultralight. Já to taky koupil za svoje, ale samozřejmě z oděvního příspěvku.

Členové hlídky mají být vhodně ustrojeni, to je padesát procent faktů. Dalších padesát je skutečnost, že o ústroji rozhoduje velitel hlídky a dalším faktem je to, že když je hlídce zima a neplní si skrz to, že se neumí obléct svoje povinnosti, sejmou velitele hlídky.

Vlastní mobil je záložní pojítko. Až budeš u nehody, Matra není na dosahu a z maníka stříkají sračky na všecky strany, tak mu poklep na rameno a řekni: soráč kámo, nebudu si tahat svoje minuty na služební věci, nemáš někdo svůj mobil?
Až ti půjde o držku, ještě budeš za něj rád.

Já souhlasím s tím, aby jsi nevolal svým mobilem, aby jsi na to kašlal, ale tak, aby jsi se sebral a šel pryč. protože já jako daňový poplatník takového policajta nepotřebuju. Já vím, že máš pravdu, ale není možné pořád dole zachraňovat prasárny shora.

Nemá tak náhodou být vysílačka na pouzdru na opasku? Vy používáte baterky, které nevydrží ani pět minut? Kolikrát jste na poradách žádali o nové? Pořád máš pravdu s bordelem nahoře, ty by jsi se o to starat neměl, ale ta pravda pro tebe na frontě končí takto:

"Heč vy blbci nahoře, vy kreténi na výstrojním, mě teďkom odprásknou, protože se nemám jak dovolat vysílačkou a mobil mám v bundě na služebně, ale ten nejsem povinný nosit!"

a to by jsi si měl ve vlastním zájmu rychle uvědomit. Jestli jsi to nepochopil, jsi ve válce a tam se tě nikdo neptá, že ti blbec nad tebou nezařídil to, co zařídit má a za co ten hajzl bere svoje prachy. Pro ty nad tebou není život jednoduchý, ale pro tebe na ulici je nelítostný.

Těm baterkám nic není, jsou jen "zkrácené". Seber ze služebního auta náhradní 21 W žárovku, řekni že jsi musel měnit za vadnou, zastav si ve službě elektrikáře, popros je o měděný pásek od Bernardky a půl metru šňůry a sletuj to k sobě. Už po prvním vybití té baterky přes žárovku se její životnost prodlouží velmi citelně. Postarej se sám o sebe, jsi polda, ne tupý zelený mozek čekající na rozkaz.

No, mohl by jsi říct čím jsou Matry podle tebe zastaralé? Která jejich funkce není vhodná pro policii?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 10:17:42 12. 10. 2011
default.png
Tak jo, pořešíme moje spodní prádlo. Když jsem začínal, koupil jsem si kvalitní spodní prádlo. V lednu v noci, když teplota padá hodně pod nulu je to paráda. Problém je, že je mi v noci chladno už v cca říjnu. V tomto prádle je ale zase příliš horko. Proto mám celkem tři sady spodního prádla, odstupňováno podle "výkonnosti". Koupeno za své.

A jistě si ještě pamatuješ, že členové hlídky mají být shodně ustrojeni.

Vlastní mobil samozřejmě mám, mám tam i důležitá čísla pro práci. Funguje jako přijímač, seznamy telefonů také máme, ale volat z něj kvůli pracovním věcem nebudu. Nikdo mi na něj nedal ani korunu a nikde není povinnost ho u sebe mít, takže když ho při převlékání nechám v kapse civilní bundy, už se pro něj nevracím.

S tou LEDkou na stanici máš pravdu. Myslíš tedy, že bych se měl každých pět minut dívat do náprsní kapsy, jestli bliká? I pokud si vezmu do kapsy náhradní baterku, tak kapacita baterek stačí na provoz v řádu desítek minut. A vybíjet přes žárovku? Ano, doma bych si s tím možná pohrál. Na co ale potom máme specializovaný odbor, který by se těmito věcmi měl zabývat? Také jsem měl chuť chtít nové baterky, hlavně když jsem se dověděl jakou mají výdrž s novým akumulátorem. Dokonce jsem snad i dvě dostal. Před časem. Jenže "ono taky železo stárne" a lepší už nejsou...

A Matry obecně na počátku 90-tých let byl skvělý systém, který byl na slušné úrovni. Bohužel (pro ně) zamrzli v době před dvaceti lety. I když ono stejně vedení PČR nemá zájem investovat do sítě. Navíc nepatří tato síť České Poště?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:41:01 12. 10. 2011
default.png
JARDA [2011-10-11 19:54:44]:

Jardo, kdyby jsi měl spoďáry kvalitní, nosíš od půlky října do doby, než uvidíš třešňové hovno, jen jedny.

Já ti teda ukážu, kde jsi napsal, že nedoběhneš fyzicky pašíka. V celém tom pojednání o výstroji a dneska znovu. Kdyby jsi totiž už někoho honil tak víš, co jsem ti napsal já. Tam nejde ale vůbec o rychlost. Jakmile se pašík po pár krocích proto, že nemůže skrz nával adrenalinu dýchat schová, je tvůj. On už bude vršit jednu chybu za druhou, pokud ty ne, máš ho.

Existují sice výjimky, co pro ně je běh před policií něco jako ranní čištění zubů a ten ti zdrhne, když máš špek brašnu, ale jinak ne.

Tak pánům se nechce nosit "lyžařské" kalhoty a pánové jsou pak zmrzlí. Našli si důvod, jak to nejde, oni přece venku nebudou, oni jsou malé děcka, ne a ne a ne!

Potrestat! Když mrzlo a ještě k tomu funělo, bylo v nich jako ve vatičce. S nima si můžeš na té obchůzce totiž sednout i v zimě a čekat a poslouchat. Ty je nechceš, protože je u vás má málokdo. No nekecej Jardo. Tak co je nemá u vás ta většina, tak ta skočí do studny a ty za nima, ano? Co je to za důvody, co tu uvádíš, prosím tě?

Nechcete je nosit, váš problém, ale úkoly venku bych vám nechal plnit o to tvrději. Co to máme venku v noci za děcka, doprdele!!!!

Policie se vám postará o jednu z mála fakt výkonných a pohodlných oděvních součástek, což nelze říct o skoro celém zbytku věcí co musíš na sobě mít, a pánům se to nelíbí. Nejsou dost módní nebo co? Ona ta uniforma celá stojí, co se týče i vizáže, za prd, takže nějaké lyžařské kalhoty tomu už nijak neublíží. :D

"Používat soukromý telefon ve službě? Proč bych to dělal když mám matru (u které ale nepoznám, že se jí vybila baterie a tudíž je to jen nefungující přítěž)."

Jak nepoznáš, že se jí vybila baterie? Co ta ledka vpředu myslím že nalevo?
Jak se ti může vybít baterie? Necháváte je zcela vybít než je nabijete? Proč v tom případě, když se ti baterka vybíjí, nemáš u sebe v kapse náhradní baterku? Bez spojení jsi poslaný na smrt. Když se vám baterky zkrátili, proč si neuděláte ze dvou drátků, dvou měděných plíšků ze zemnící pásky na potrubí a šestivoltové žárovky vybíječku, která baterku vycucne opravdu do mrtě a zase vám ji po pár cyklech natáhne? Hergot, jste četníci, používejte rozum! Musíte si jako četníci umět poradit v každé situaci.

Jistě, musíš si pořizovat vlastní věci, aby jsi opravdu nechcípnul zimou. Nebudeme se bavit o tom, že od zaměstnavatele je to prasárna. V tom případě se seber a jdi jinam ale nevrš důvody, proč ne to a proč ne ono.

Vlastní mobil: možná že ti ještě nedošlo, že jsi ve válce a že se taky může stát, že ti Matra (o té bych mohl psát taky hafo toho, jak vynikající systém tupí policejní manageři zcela zadrbali) klekne nebo nebude na dosahu a ten mobil ti zachrání kůži. My, když jsme sloužili venku, měl operační naše mobily před sebou. Všech, co byli venku. Policajt bez spojení dneska je jen šašek a potencionálně mrtvý muž.

Matry: to je systém, který je primárně a skoro výhradně určen k přenosu dat. Nevysledovatelný, tichý, jasný, rychlý. Ne. Policejní debilové, co tomu velí nic nepochopili, oni prostě chtěli na M1A2 Abrams barevné praporky, aby se mohli dorozumívat s vedlejším tankem a nechali systém předělat na prioritní hlasové spojení. Tím přenos dat prakticky odřízli a místo kurevských T-100 máme supermoderní, výkonný, drahý ale stejně neúčinný systém, kdy jeden mluví a patnáct dalších musí čekat, až se nějaký nováček doplácá při řešení svého triviálního systému s operačním k tomu, že se nemá škrábat levou, ale pravou rukou.
Když chceš dělat něco s daty, prostě všecko jde do kelu v okamžiku, jakmile někdo jiný na stejném kanálu jen zaklíčuje, hlasová komunikace je priorita, všechny datové přenosy v tom okamžiku spadnou.
Systém umí spousty skvělých věcí, ale my jsme tak blbí, že do něho jen umíme mluvit.
Takové blbce ve vedení neměl ani Dolfa Hitler.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 19:54:44 11. 10. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-10-11 01:58:07]: vím o čem píšeš. Starý šéf, celoživotní policista musel odejít a nový... platí ta říkanka o novém koštěti.

hammer: spoďári nnosím prakticky každý rok od cca října do května. Jak přituhuje, postupně je měním za lepší.

Ukaž mi kde jsem psal, že něco neuběhnu, protože to fyzicky nezvládnu. KDE??? Psal jsem o rychlosti a s firemní výstrojí jsem prostě rychlý jako důchodce dobíhající autobus. A víš já sloužím na obvodě, kde je vesměs panelákové sídliště. Věřím tomu, že bych se ti tu dokázal schovat během chvilky. A ty kalhoty o kterých píšeš, to myslíš ty lyžařské? Když jsem je chtěl nebyly, teď je nechci protože je u nás má málokdo a kdo je má je nechce nosit. Používat soukromý telefon ve službě? Proč bych to dělal když mám matru (u které ale nepoznám, že se jí vybila baterie a tudíž je to jen nefungující přítěž).

To je samé "samozřejmě vlastní", protože služební vybavení stojí za prd. Ale proč, když kvalita není o moc dražší než firemní brak. Od zaměstnavatele jsem byl zvyklý na jiný přístup a na toto si asi nezvyknu. Asi je to z nedostatku slunečního svitu, ale teď jsem ve fázi, že to tento týden půjdu na personální sepsat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 18:55:17 11. 10. 2011
default.png
HAMMER [2011-10-11 17:15:00]:Naprostý souhlas, je neskutečné, že stále na jednoho policistu ve výkonu vychází větší poměr řídícího či ne ve výkonu pracovníka, to prostě rozum nebere. To je jako by každý policajt měl na sobě elektronický obojek.Možná, že by ty obojky vyšly levněji než ti darmožrouti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:15:00 11. 10. 2011
default.png
A podle mého je prvním krokem k tomu, aby se začala dělat policejní práce reorganizace policie. Vyházení lidí z řídících článků tak, aby na jednoho dělného nebyli dva řídící, ale na deset až patnáct dělných jediný řídící.

Aby se ten jediný řídící nad těmi nejvíce dole staral o to, aby měli ti pod ním veškeré podmínky k práci, aby vyvíjeli aktivitu a kreativitu a ti, kteří na to nemají nebo se jim nechce, šli od četnictva doprdele.

Nad tímto prvním řídícím už jen kraj a PP, nic víc. Žádní kamarádíčkové na okresech, prostě stížnost na nadřízeného nemůže dojít do rukou stejného hajzla, který má ve všem tom svinstvu dole prsty naprosto stejně nebo ještě víc než ten naspodu a kde si jeden druhému hraje do not. Nepomůže -li to, hnedka PP.
Výstroják, účetní, ekonomická a já nevím jak se to ani už jmenuje, všecko na kraji a všecko systém rozvážka materiálu, výstroje, fyzické pošty plus kontroly při tom všem a to třeba dvakrát týdně a přímo na útvary. Ty si objednávají všecko elektronicky.

Četník venku v mundůru nebude mít jinou starost než prevenci , SKPV jen trestné činy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:13:08 11. 10. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-10-11 01:58:07]: Omlouvám se, že do toho vstupuji. Lukáši s tím nemohu souhlasit. Systém je špatný a tu většinu špatných lidí na všech různých pozicích produkuje a ty dobré časem pohltí a ti se mu přizpůsobí(proto špatných je tolik). Vyjímky potvrzují pravidlo.

V community policing jsem viděl budoucnost policie a návrat k časům, kdy policiie pracovala v dobách Harazíma, ne přímo jak pátračka(od té by se měla co učit i dneska kriminálka), ale trochu méně v seriálu ztvárněna práce tzv. četníků, viz tady pohledy do historie.

Jedním ze základů policejní práce je místní znalost, komunikace atd.. Policie je v takovém celkovém stavu, že se najdou oddělení, nějaké ojedinělé "štuby", kde práce se vzdáleně přibližuje policejní práci a někdo na ně doslova zapomněl. Ale celkově se samotná práce většiny policistů zhoršuje, je tady naprostá apatie, rezignace a kolikrát chybí naprosto samozřejmé základní prostředky. Tento systém udolá i posledního nadšeného vola.

Můžeš mít zájem o práci v okrsku jakou chceš, ale když se tam dostaneš jednou za 14 dní a to jenom né za účelem community policing, je všechno špatně(šéf s tím nic nenadělá, pokud by chtěl, tak přijde deset dalších a horších). Nežijeme ve světě, že policisté jsou něco jiného než obyčejní lidé.Je šílený dne srozdíl mezi prací OOP I.stupně či II. a III.. Je šílený rozdíl mezi OOP stejných stupňů v jižních či severních Čechách, dohromady a kolem je to horší a horší a není to závislé na vedoucích OOP.

To co píše Hammer Jardovi je naprostá pravda. Na našem oddělení, když starší policejní generace zavzpomíná, na nějaké pátrací akce či 10 hodinové pochůzky v dešti či sněhu nebo řešení případů. Tak jsou pro smích. Idea, že samostatně působící policista, pokud je intelektuálně na výši a v případě celodenní pochůzkové práce v okrsku, začne s lidmi komunikovat a pronikat do problému dané lokality, jsou pro dnešní novou generaci naprostá utopie. Nelze to brát z mála vzorků, které se zde vyjmečně i na fóru objeví.

Já nemám špatného šéfa, ale ten šéf musí pod někým pracovat a s nějakým materiálem pracovat, pokud další články jsou o ničem nezmůže nic. U nás není založena policiie na kvalitě, ale kvantitě ve všech směrech(šéfů je tolik, protože jsou neschopní). Výslednost, statistika se dají ovlivnit různými metodami. Při stavu v jakém policiie je, jsou to metody, které s klasickou práci policisty z minulých a ještě nedávných dob nemají nic společného. Policista vzhledem i ke kvalitě nastupujícího sboru, je veden jako robot nikoliv jako samostatně uvažující člověk. Samozřejmě pokud robota nebude někdo mazat, tak se zadře nebo dojde ke vzpouře robotů.

Systém community policing , i když se to nezdá potřebuje čas, soustavnost a podmínky a to nejdůležitější zaujatý lidský faktor, nic z toho dnes neplatí.Při splnění těchto podmínek odhadem, za tři roky by začala úměrně klesat kriminalita i bez statistiků.

Na vnitřním servru nedávno jeden policista, zřejmě srdcař popsal jak se dnes cítí s jakým ideály dělal svou práci, kdy nakonec po letech ho to tady udělalo a dospěl k jedinému, že je nade vše pro něj, rodina a nic jiného jej nezajímá. A druhý k tomu přidává, ať si ti hajzlíci co znají jenom svou kariéru, moc ovldádat a řídit lidi, či moc peněz,(nemyslel jenom pol. managment) strčí tu svou almužnu a podmínky z celým jejich falešným srdcem do pr..le.Člověk a obzvlášť policista by měl mít čest jenom jednu a na správném místě.

Usmívající se tzv. nezávislý ministr vnitra(který je zjevně politicky a ideologigicky spjat se stranickou politikou jako žádný stranický ministr před ním, ať už byl zprava či zleva), je spokojený, nic není žádný problém, se vším si poradíme. Kolem něj se krade, korumpuje, podvádí, padají špatná a zištná rozhodnutí, která ovlivní společnost na několik let dopředu a co on, žádná odpovědnost samá spokojenost.

Já, tvrdím, že veškeré odbornější diskuze o naši práci jsou dnes pasé, ať zní příspěvky jakékoliv, jsou to jen výkřiky, brekot, chvála, utopie, snaha o "jako" odbornou diskuzi.Prostě charakteristická schizofrenie ve které se nenachází jenom policie, ale celá společnost.Nejednodušší je z toho se vykecat. Proč chodit to splachovat alkoholem, proč vybíjet zlost z toho doma, přenášet to na stejně jako my postižené lidi? Plamínky, policejní srdíčko, community policing, jo.....
Je lepší se bavit v nadšení o něčem o čem víme, že to prostě nefunguje, fungovat nebude, ale ta diskuze zahřeje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:42:44 11. 10. 2011
default.png
JARDA [2011-10-10 21:45:00]:

Jardo, prosím tebe, tohle je odpověď člověka, co to ani jednou nedělal. Výmluvy. Já jezdil na kole do práce patnáct kilometrů tam, patnáct zpět, celoročně, za jakéhokoliv počasí, na sněhu, ledu, vichřici, lijáku. Po tom jsem odkroutil dvanáctihodinovou šichtu, kdy z dvanácti hodin jsi byl bez možnosti dostat se do tepla 11 hodin. Ty noční jsi míval tři dny po sobě. A měl jsem kolem čtyřicítky.
Můj vedoucí, když jsem dělal tu svoji prevenci, byl hodně špatný, v podstatě mi všechno zakázal a já to dělal tajně. Neměl jsem sebemenší podporu a to co jsem dělal mi zajistilo žádný postup v kariéře - ono nebylo pro mě ani kam.

Protože policie má nějaká pravidla u KB a DBA, tak ty musíš hlásit operačnímu kde jsi, že měníš plán služby který on má před sebou. Neví jestli vedoucí nechápou že máš svůj mobil a ještě vysílačku, aby si tě našli když tě chtějí zkontrolovat, asi ne. Ale taková je realita.

Za další: i když vypadáš jako vánoční stromeček, máš jednu výhodu při pěší honičce: pašík je během deseti sekund zalit adrenalinem a nikomu už neuteče, s adrenalinem se nedá moc dlouho běžet. Ty za ním doklušeš, ale dechem musíš vyhrát vždycky. Jinak nemáš u policie co dělat. Je vidět, že jsi to nikdy ani nezkusil, protože tohle by jsi nenapsal. Do půl minuty hledá drban úkryt, protože nemůže dýchat.

Samozřejmě otevřená honička je taktická nezvládnutá blbost, ale psal jsi, jak to nemůžeš fyzicky zvládnout.

Četník, kterému je ve službě zima, se logicky neumí ani obléct a patří potrestat. Pokud ti nestačí rozum na to, aby jsi se oblekl a vydržel noc venku bez toho, aby jsi se klepal jak sobolí hovno, nelez k policii. Co tak funkční prádlo? Já bez Moiry neudělal krok ani v létě.

Samozřejmě že si v noci sednout můžeš. Nikdo tě nevidí a ty vidíš a slyšíš. To by jsi ale musel být oblečený, máte přece ty šedé vyteplené kalhoty, v nich jsem seděl na hřbitovní zasněžené zdi tři hodiny a zima mi nebylo. Samozřejmě pod tím spodky dlouhý "noháv" Trio od Moiry. Samozřejmě trenky zase polypropylen. I když je totiž mokrý, pořád, ani v mraze, nezebe. Samozřejmě ušanku se sklopenýma ušima. Samozřejmě vlastní rukavice, ty imitace rukavic od policie jaksi nefungují. Ale jde to.

Já jsem spoření dostal jen jednou za celou kariéru. A to ještě skrz kolegu a nešťastnou "pomoc" při výpovědi od spokojeného poškozeného. :D
Ne za to, že jsem imrvére nebyl na KB a DBA nebo jsem v době totální frustrace celého mančaftu, jak jsem psal, chrněl celou noc jak belina. To nejsi četník, když se neumíš ze všeho vylhat. A to nám kontrolní sledovali, jestli zastavujeme auta dostatečně rychle za sebou, jak dlouho trvá jedna kontrola a takové hovadiny! Samozřejmě skrytě. Když jsi tam vůbec nebyl, zamnul si ruky a psal závadu. Na to jsem napsal ÚZ kde jsem byl a co jsem dělal a bylo to bez závady. Protože víš proč? Ona ta prevence nemá žádné výsledky, ale lidi píší svou spokojenost s tím, co pro ně děláš. To bylo moje alibi.

Kdyby jsi chtěl poradit, jak se vyhnout tomu, aby tobě konkrétně jezdili tihle šašci na kontrolu, tak je to prosté: otravuj, ptej se, žádej, poukazuj. Na poradách vždycky zvedni ruku a chtěj vysvětlit, proč že sbíráte hovínka po pašíkách, proč je nepředběhnout než to hovínko udělají, že tě odměny vedoucích za čárky nezajímají. Že poukážeš veřejnosti na to, jak policie pracuje pro svoje nadřízené místo pro daňové poplatníky. Pak uvidíš, jaké zbabělé krysy ti velí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:58:07 11. 10. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Jarda

Zjistil jsem kolego, že ono nejde ani tak o systém, ale o to jakého máš nadřízeného. Dobrých manažerů je u policie zvláště na nižších manažerských postech proklatě málo. Mám tu čest pod jedním z mála takových pracovat. A věř mi, mám s čím srovnávat za ta léta. Rozdíl, jestli děláš pod dobrým nebo špatným šéfem je obrovský. V přístupu k lidem, k práci, ve všem. Aby policejní práce měla smysl musí se změnit myšlení uvnitř policejního sboru. Systém je lidově řečeno na hovno, ale sám o sobě nic neznamená. Duležité je jací lidé policii řídí.

Až se někdo začne ptát lidí jak jsou spokojeni se svými policisty, místo toho aby se dělaly barevné čárky a až tohle začne dělat i ten nejposlednější manažer v Horní Lomné, pak tu budeme mít Policii, která má budoucnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 21:45:00 10. 10. 2011
default.png
HAMMER [2011-10-10 06:17:33]: moc pěkně jsi to napsal. Teď si vem situaci, kdy druhou noc máš pěší. Auto už je v podstatě jen za odměnu. Sednout si nesmíš, ohřát se nesmíš. Díky skvělé brašně, čepici, tonfě atd. i kdybys viděl našeho klienta, přestože běháš rychle, v tuto chvíli víš, že doběhneš možná tak kapitána Flinta s dřevěnou nohou a papouškem na rameni. Po prvním spoření, které dostaneš za ptákovinu v docela slušné výši tě vlastní iniciativa docela přejde. A hlásit každý svůj krok, když mám vcelku malý rajon. Už dlouho nechodím do školky abych hlásil mamince (operačnímu) kam jdu. Stejně tak se může zeptat on mě kde jsem, když mě bude hledat, ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio