Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kam kráčíme..

Člověk by asi musel být slepý, aby neviděl budoucnost na které se sám svou ignorancí podílí. Na světě byla jedna země, která měla skutečnou demokracii, nedávno v ní propukla válka a údajný vůdce padl, ta země je Libye. Zamyslete se nad jejich demokratickým a sociálním systémem, jednalo se o zemi bez prezidenta, bez premiera, bez parlamentu, pak asi mnohým dojde co tady tolerujeme.. YT:http://www.youtube.com/watch?v=OeSSSA-BFvM
KAREL-150 :: Datum založení: 11. 11. 2011 :: celkem 187 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 00:25:37 30. 11. 2011
dax.jpg
Andrasi a Pavelno je to zbytečné házení hrachu na zeď. Stále více se potvrzuje jak některým chlapcům chybí ZVS, vnitřní disciplína a výcvik a mnozí evidentně neví která bije.Jeden si představuje jak to napsal krásně Andras že služba v ozbrojeném sboru je pole lásky a porozumění a druhý se někam zřejmě zašil, aby ze závětří neohroženě pomáhal lidem této země a bojové zákroky jako zadržení ozbrojených pachatelů,ujíždějících vozidel a chodit tam odkud všichni utíkají, MMF a tak dále, raději přenechá "vygumovanejm mlátičkám".
Myslím si že lidi této země mohou být naprosto klidní, že je u policie chrání a pomáhají jim takoví profíci....s takovým úžasným přístupem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 22:59:57 29. 11. 2011
default.png
Stenli kde prosim Te slouzis? Jinak by me zajimalo jake akce krom fotbalu beres jako mlaceni lidi? A kdo jsou podle Tebe mlaticky? Jinak az nesplnis rozkaz, dej nam vedet jak si dopadl u soudu, drive by si mohl jit i ke zdi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:13:32 29. 11. 2011
Andras.jpg
STENLI [2011-11-29 20:59:58]:

Jenže jednou se ti může stát, že ty strýce rozhánět budeš. A ty poslechneš, protože do vězení se ti chtít nebude.

Apropo, v historii České republiky nepamatuji, že by policie kdy nebyla v právu v případě zákroku při hromadných akcích. A ať se to stenlimu líbí nebo ne, v první řadě sloužíš zájmům státu, který představuje vláda, zvolená v řádných a demokratických volbách.

za další, nikdo zde netvrdil, že se bavíme o "mlácení lidí", ale o tom, že rozkaz je třeba uposlechnout. Neboť pokud se dostaneme do situace, kdy si každý jeden policista bude vybírat, jaký rozkaz je pro něj vnitřně přijatelná a který není, tak se celý systém zhroutí úplně, a v konečném důsledku to odnesou ti obyčejní lidé, kterým, jak ty říkáš, chceš sloužit.

Jinak podle mého názoru, systém zejména pro službu výkonnou je nastavený zcela špatně, i když nidko zatím žádný lepší systém neaplikoval.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 20:59:58 29. 11. 2011
default.png
tak s Karlem můžu jenom souhlasit. Kdysi jsem přísahal, že pro obranu vlasti nasadim i vlastní život. Vlast, je pro mě národ .. společnost , ve které žiju. Přísaha je pro mě víc, než rozkaz šmudly, kterej si dělá karieru na rozhánění nespokojených občanů. Ano, pod jednotnym velenim jsem sloužil, jenom fotbaly na ostatní opatření bych neměl žaludek a proto sloužim tam, kde se mi takové věci vyhýbaj. Nešel sem k policii rozhánět demonstrace pro systém nepohodlných, ale proto, že chci sloužit lidem !! Tohle je hlavní náplň policejní práce , ať se to vygumovanejm mlátičkám líbí , nebo ne . Ale jen služte pánovy, kterej na Vás kašle, jen ho braňte ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:43:30 29. 11. 2011
Andras.jpg
Jo, Karle, bojovou situací myslel DaX různé všetečné zákroky a opatření, co tě u policie mohou potkat. Já se ale vůbec divím, že člověk jako ty udělal psychotesty. Nerespektuješ zákon, právo, alespoň to světské, evidentně máš o kolečko navíc či méně, a svět si představuješ jako pole lásky a porozumění. Víš ke komu bych tě přirovnal? Viděl jsi díl červeného trpaslíka démoni a andělé? Tak k té andělské posádce. To ti sedne jak řiť na hrnec.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:41:03 29. 11. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-11-29 00:22:41]:

Proboha to je co slovo to perla. Mě by zajímalo, kolik ostrých opatření, například na obnovení veřejného pořádku jsi absolvoval. Víš kolikrát mě a kolegům se rozkazy zdály proti našemu vnitřnímu přesvědčení? Ale tady opět není možnost nad něčím špekulovat. Pokud nejsi velitel opatření či osoba, která má právo vydávat rozkazy, musíš poslouchat. A karle, přijít o "job", jak ty píšeš, je to minimální, on na neuposlechnutí rozkazu pamatuje i TZ. A věř tomu, že podmínka by to nebyla, protože v takových případech je třeba trestat exemplárně. Takoví lidé jako jsou jedním z důvodů, proč v policii je takový bordel jaký je. Každý si rozkaz vyloží jinak, nebo po svém, nebo ho ignoruje. Jenže to jsi se měl holenku dát do armády spásy a ne k policii.
Koukám, policejní šváb bez nulové zkušenosti v terénu, žijící ve svém světě přeludů, nemám pravdu karle? A já už se těším na ten den, kdy se to začne vše hroutit, a tací jako ty si pěkně nacpou mordy tím, co navařili....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:19:34 29. 11. 2011
Karel.150.jpg
DAX [2011-11-29 01:01:33]: Já vím, že demagog vždy umí vytrhnout větu z kontextu, nevím jestli je to Váš případ a proto jen doplním své vyjádření tak jak bylo vyjádřeno původně i s dovětkem, který jistě není v kontextu zanedbatelný.. "..naštěstí vůbec nepředpokládám, že bych takový rozkaz mohl obdržet.".
Daxi o jaké bojové situaci to vůbec hovoříte? Fakt nevím co se Vám honí hlavou..:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:01:33 29. 11. 2011
dax.jpg
KAREL-150 [2011-11-29 00:22:41]:
" Kdyby byl rozkaz v hrubém rozporu s mým vnitřním přesvědčením tak jej nevykonám, nejsem idiot, abych jej vykonal a až pak si šel stěžovat a to ikdybych měl přijít o job "

Karel-150 chlapče s takovým to názorem a postojem by si asi dlouho v bojové situaci nepřežil. Rozdíl mezi profesionálním přístupem a přístupem diletantů a šašků v uniformě je mimo jiné ve výcviku, bezpodmínečné disciplíně a plnění rozkazů do posledního puntíku. Pokud toto v sobě někdo nemá a nemíní to respektovat, tak by si měl raději najít jinou práci než službu v ozbrojených sborech. I když pravda, policie už k ozbrojenému vojensky organizovanému sboru má dnes hodně hodně daleko.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 00:22:41 29. 11. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-11-28 00:25:30]: Monarchie je tu trvale ikdyž skrytě. Rozkazy poslouchám, ale ty rozkazy jsou typu stanovu policejní akci a ukládám ústroj, výzbroj a pod. Prostě rozkazy jako pokyny pro řádný výkon. Kdyby byl rozkaz v hrubém rozporu s mým vnitřním přesvědčením tak jej nevykonám, nejsem idiot, abych jej vykonal a až pak si šel stěžovat a to ikdybych měl přijít o job, naštěstí vůbec nepředpokládám, že bych takový rozkaz mohl obdržet. A ano armáda či policie má v systému ohleduplnému k podvodníkům a korupčníkům a bezohlednému k lidu skutečně nezastupitelné místo. Jenže co dál, jaké má společnost možnosti, buď příjme totální diktaturu mocných nebo sama sobě bude pánem, ale to by musela být uvědomnělá, a to jsme u toho, že každý musí začít skutečně jen od sebe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:25:30 28. 11. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-11-27 23:49:36]:

Svobodnou vůli sice máš, ale jako policista posloucháš především rozkazy, nikoliv svou svobodnou vůli. A dle mého názoru, pokud by někdo střílel první, většinou je to vždy policie, armáda nastupuje až jako krajní prostředek. Mimochodem, podle Aristotela mají vojáci, potažmo v našem případě policisté nezastupitelné a nenahraditelné místo ve společnosti. Nakonec, se stejně vrátime k aristokracii či monarchii:-) Republika přestala míti smysl po smrti tatíčka Masaryka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio