Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

HZS odmítlo otevřít hlídce byt, kde se mohl skrývat potenciální pachatel

Zdar hoši, sloužím na OHS v Libereckém kraji, dnes jsem měl prověrku v bytě, nakonec z toho vyplynula pouhá paranoia poškozeného, ale to jsem v tu chvíli kterou vám popíši nevěděl. Jednalo se o prověrku, kdy měl v bytě poškozeného dle majitele bytu být útočník, kdy má být v bytě neoprávněně a údajně měl napadnout jeho syna, kterého našel o kus dál údajně se zraněními. Majitel bytu se pokoušel byt otevřít, ale klíče byly v zámku zevnitř,dále uvedl, že neví, zdali syna někdo napadl, neboť je v šoku a k věci se nemůže vyjádřit. Z těchto důvodů jsem si vyždal přes OD příjezd HZS, aby dveře bez poškození otevřelo. Po chvilce mi dává můj OD, že OD HZS toto zamítl, že na místo HZS nevyšle, neboť zde je nebezpečí v podobě potencionálního pachatele a vystavil by hasiče tedy nebezpečí. Nakonec byt otevřel zámečník na náklady majitele, a zjistilo se, že jejich syn zřejmě dostal záchvat a nikdo ho nenapadl. Toto je moje první negativní zkušenost s HZS, vim že kluci za to nemůžou, že to pouze po** jejich operační, zajímalo by mě na jakém základě vyhotovil to, že bude HZS v nebezpečí, proboha, vždyť by nám jen rozáhli futra a vnitřek bychom si vyčistili my, jak jsme to udělali za pomocí zámečníka. Tohle mě opravdu naštvalo, ...příště až bude někde unikat čpavek kupříkladu, tak řeknu také, že tam nejedu, že tam je potenciální nebezpečí. ....takhle to má fungovat?
ASSASSRJINATION :: Datum založení: 06. 12. 2011 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 18:45:03 09. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-09 06:13:47]:
Policejní nos vidím tak na směs 70% zkušenosti a 30% osobních předpokladů. Tu zkušenost těžko s Tebou můžu po 3 letech služby nějak blíže řešit, to bych si ani nedovolil.

Já bych ten pohled na slovo "magor" tak komplexně neviděl. Ale to je věc názoru a právě zmíněných zkušeností. Je jasné, že člověk musí hledat záchytné body v blábolení a právě v tom je to gró. U méně chápajícího člověka záchytné body většinou najdeš, u magora těžko.

Ale jak píšeš, už jsme mimo téma. Řešíme své subjektivní pohledy na vedlejší aspekty tématu.

Jinak s tím jednáním ASSASSRJINATIONa maximální souhlas. Jen bych ho hned tak rezolutně neodepisoval.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:47 09. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-08 07:06:38]: Martine, tak pravda je, že policajt musí taky mimo logické věci používat policejní nos, bez policejního nosu to nejde.

Já si slovíčkem magor pomohl, bral jsem to všeobecně na všechny, co nedokáží ani za hodinu dát dohromady dotčenou skutečnost. Ty musíš v jejich blábolení hledat záchytné body, které jde okamžitě ověřit a dávat na ně pozor.

Ale už jsme mimo téma. Hošík tady jedná přesně takto: já vlezu do pásové pily na 400V, tam najdu trafo na 24 V a spálenou žárovku osvětlení. Strčím tam tři žárovečky 12V, spálím je a ještě budu tvrdit, že trafo je podělané. Správně bych měl říct, že jsem kokot, nedal jsem si pozor a ostatní upozornit, jak k tomu došlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 07:06:38 08. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-07 20:38:05]:

Tam to bude asi o tom, kdo si co představuje pod pojmem magor. Já pod pojmem magor vnímám člověka, který trpí iracionálními bludy.

Pokud jen člověk nemá z hůry dáno, tj. jeho inteligence zjevně neodpovídá průměru, tak toho bych magorem rozhodně nenazval. Prostě mu musíš všechno vysvětlit víckrát a srozumitelněji a on se Ti odvděčí racionální odpovědí. To magor ne.

Nazvat všechny magorem nejde, od magora se nikdy nic pořádně nedozvíš, od méně chápajícího ano. Od magora se dá zpracovat minimum informací, od méně chápajícího poměrně dost, a když se člověk dobře ptá, tak většina.

A právě leckdy může být problém najít tu hranici a zjistit, co dotyčnému věřit a co ne. To může leckdy trvat déle, než si můžeme u zákroku dovolit.

Pokud jsem mluvil o mém výslechu, tak se jedná o úkon, na který je vždycky času dost, to o zákroku leckdy platit nemusí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:38:05 07. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-06 07:38:55]:

Ale rozuměli jsme si, jak vidím, dobře. Já říkám, že pokud člověk udělá volovinu a místo nějaké sebereflexe a schopnosti vůbec vědět co udělal blbě (a vůbec jak svoji práci naprosto nezvládá) napíše tady tohleto, okamžitě od válu. Já takové zažil, ti tě dovedou do průseru ať děláš co děláš, nedají se uhlídat, jako parťáci jsou nebezpeční všemu svému okolí jen ne drbanům. Zaměstnanec policie, který nad svou prací neumí přemýšlet, je prostě časovaná bomba pro kolegy.

S tím poznáním magora: nějak se mi zdá, že si protiřečíš. Vidíš jak jsi přišel trpělivým dotazováním na to, že je to magor. Na co jsme dělali deset hodin v kuse psychotesty s až brutálním zaměřením na logické uvažování, když potom přijdou maníci, co nejsou schopni ověřit prvotní oznámení když mají oznamovatele před sebou, vidí jeho chování, jeho verbální i nonverbální komunikování, schopnost odpovídat na logický sled otázek a chtějí ještě skrz svoji hloupost rozeštvat poldy s hasiči.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 07:38:55 06. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-04 13:40:54]:
Počkej, to jsme si nerozuměli. Jak by to ten dotyčný měl brát, z čeho se ponaučit a čeho se příště vyvarovat nebo zdržet, v tom s Tebou souhlasím.

Nesouhlasil jsem, ale ve tvrzení, že by dotyčný měl jít vykládat bedny z kamionu nebo roznášet rohlíky. Tohle mi přijde jako trochu moc silné tvrzení a rychlé odepsání.

Ono tvrzení, že dotyčný je magor, je docela abstraktní pojem. Pokud narazíš na hejhula, který Ti tvrdí, že je sledován mimozemšťany, je to jasné hned.

To, že člověk pozná magora hned, bych taky úplně netvrdil. Ne každý je stejný a ne každý tvrdí bludy, které jsou v první chvíli patrné.

Jednou jsem u jednoho narazil na to, že je magor, až když jsem se při vloupání do jeho chaty ptal na to, zda má na někoho podezření. Celou dobu byl výslech jakžtakž v pohodě, říkal jsem si, že ne každý má z hůry dáno, ale když se vyjadřoval k podezření, nestačil jsem se divit:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:40:54 04. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-03 13:02:37]: A co píšu já?

"Kdyby jsi napsal: jsem střevo, bacha co se mi stalo, s otevřenou hubou jsem věřil blbovi každé slovo a nic jsem si neověřil a svůj nos mám leda tak na kapesník a ne na policejní práci, chtěl jsem být akční a zatím si maník jenom nevzal prášky, tak by to bylo správně."

Jenže kolega, jistě chybující jako každý jiný, na tu svoji kravinu ani nedošel a ještě i tady veřejně nadává na hasiče. To se na mně Martine nezlob, ale lulek, který ani s odstupem pár dní není schopen svůj zákrok vyhodnotit, není prostě četník.

A sám víš, že při jednání s lidma už po druhé jeho větě poznáš, že mluvíš s magorem. Když někdo nemá ty zkušenosti, dobrá, ale magor prostě vypráví bludy a stačí pár doplňujících otázek a i docela pomalému jedinci musí dojít, jak se věci mají. Stačí se ho ptát krůček po krůčku na údajný sled událostí a třetí věta je jasná. Tohle byla ze strany toho kolegy prachobyčejná kašpařina, okamžité přizpůsobení se magorovi, což je hrubě nedůstojné IQ četníka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:02:37 03. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-03 06:53:03]:

Hammere v tom s Tebou zásadně nesouhlasím. Nevěřím, že nikdo z policistů při akci nikdy neudělal chybu a, byť akce dopadla dobře, ve finále byl rád, že chyba neovlivnila kýžený výsledek. To se na mě nezlob, ale kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Jsme jen lidi a každý z nás dělá chyby, ať zkušený tak mlaďoch. Důležité si je uvědomit a poděkovat té abstraktní postavičce v nebesích nebo čemukoliv jinému, čemu věří, za trochu štěstí.

Naopak s Tebou souhlasím v tom, že by se dotyčný měl nad svým počínáním zamyslet a některé věci příště neopakovat, mohlo by to dopadnout úplně jinak. Na štěstí se nedá spoléhat, ale na svoje znalosti a dovednosti ano. Jednoduše řečeno si uvědomit svoji chybu a poučit se z ní.

Dále s Tebou souhlasím v tom, že hodnocení práce některé z dalších složek IZS po popisované akci není na místě.

Na místě jsme nikdo z nás nebyli, pouze reagujeme na popsaný subjektivní pohled na věc konkrétního policisty, takže těžko lze hledat objektivní pohled na konkrétní zákrok. On na rozhodnutí měl pár vteřin, my tady nad tím můžeme rozjímat třeba měsíc. Můžeme maximálně hodnotit popisované činnosti subjektivního názoru policisty svým, rovněž subjektivním, názorem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:53:03 03. 03. 2012
default.png
Pro autora článku: s tímto případem si děláš srandu, že? Protože jestli ne, jdi radši vykládat bedny z kamionu. Chlapče, pokud svoji práci neumíš a děláš navíc ostudu, když naletíš magorovi a ani nepoznáš že je to magor, nevíš že hasiči neotevírají byt s útočníkem uvnitř, protože na to je někdo jiný, jdi opravdu od toho. Nejsi, když už štonc poznat s kým mluvíš, navíc ani schopen si ověřit od sousedů co jsou ti dva zač. Ty jsi měl volat svého operačního a říct mu o co jde a ať ti tam pošle ještě někoho, kdo svoji práci umí. Kdyby jsi napsal: jsem střevo, bacha co se mi stalo, s otevřenou hubou jsem věřil blbovi každé slovo a nic jsem si neověřil a svůj nos mám leda tak na kapesník a ne na policejní práci, chtěl jsem být akční a zatím si maník jenom nevzal prášky, tak by to bylo správně. Ještě že tam ti hasiči nedojeli!!! Aspoň někdo měl rozum když ty jsi tam dělal zmatky. Do dneška by jsi byl za šaška.

Kam ta práce došla, když policajt už ani nepozná magora, když neumí správně vyhodnotit situaci? Je hluchý jako peň, když neslyší ty bláboly těchhle lidí.

Ty jsi si ale nebyl schopný po vydýchání té své zděšenosti ani zpětně říct: kua, já jsem to celé posral, on se choval nějak divně, jsem já to ale vůl, to je ostuda!!!! Ještě že mně ti hasiči nedojeli, to by byl cirkus! Fakt běž roznášet rohlíky, na to ti rozum stačit bude. Tebe bych chtěl, abys mně hledal děcko, to bych mohl rovnou odpískat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 12:06:54 22. 02. 2012
john158.jpg
Souhlas, nahrávat dokumentovat, at pak není pan Gibson na koni kůli způsobené škodě..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:43:02 20. 02. 2012
Andras.jpg
JOHN158 [2012-02-20 13:44:16]:

Řekl. Tečka. Nebo si zákrok nahrávat na mobilní telefon či kameru. To stačí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio