Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

HZS odmítlo otevřít hlídce byt, kde se mohl skrývat potenciální pachatel

Zdar hoši, sloužím na OHS v Libereckém kraji, dnes jsem měl prověrku v bytě, nakonec z toho vyplynula pouhá paranoia poškozeného, ale to jsem v tu chvíli kterou vám popíši nevěděl. Jednalo se o prověrku, kdy měl v bytě poškozeného dle majitele bytu být útočník, kdy má být v bytě neoprávněně a údajně měl napadnout jeho syna, kterého našel o kus dál údajně se zraněními. Majitel bytu se pokoušel byt otevřít, ale klíče byly v zámku zevnitř,dále uvedl, že neví, zdali syna někdo napadl, neboť je v šoku a k věci se nemůže vyjádřit. Z těchto důvodů jsem si vyždal přes OD příjezd HZS, aby dveře bez poškození otevřelo. Po chvilce mi dává můj OD, že OD HZS toto zamítl, že na místo HZS nevyšle, neboť zde je nebezpečí v podobě potencionálního pachatele a vystavil by hasiče tedy nebezpečí. Nakonec byt otevřel zámečník na náklady majitele, a zjistilo se, že jejich syn zřejmě dostal záchvat a nikdo ho nenapadl. Toto je moje první negativní zkušenost s HZS, vim že kluci za to nemůžou, že to pouze po** jejich operační, zajímalo by mě na jakém základě vyhotovil to, že bude HZS v nebezpečí, proboha, vždyť by nám jen rozáhli futra a vnitřek bychom si vyčistili my, jak jsme to udělali za pomocí zámečníka. Tohle mě opravdu naštvalo, ...příště až bude někde unikat čpavek kupříkladu, tak řeknu také, že tam nejedu, že tam je potenciální nebezpečí. ....takhle to má fungovat?
ASSASSRJINATION :: Datum založení: 06. 12. 2011 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu AKIRA 21:52:32 10. 03. 2012
default.png
HAMMER [2012-03-10 06:44:43]:
tak tohle, by se mělo vytesat do kamene a mlatit jim tak dlouho do hlav našich pupíků, nástěnkářů a jiných darmožroutů, dokud se jim v těch palicích nerozsvítí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:28:29 10. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-10 06:44:43]:

S tím odhadem na člověka jsem to myslel trošku jinak. Nemluvil jsem o tom, že dotyčného dusíme, pokud na něj nic nemáme a jedná se o nevinného.

Jedná se o jedince, kterého na něco máme, ale třeba nám sedí i na jiné věci. Prověřujeme ho, osobně ho máme třeba za většího drbana než se pak ukáže, ale pokud nevíme na 100% že v to jede, nepozná to. To si řekneme jen mezi kolegy.

Ono dotyčného unaví a stresuje už jenom to, že je třeba za nějakou věc předveden, každou chvíli, na základně zjištěných informací, jeho výslech doplňujeme a konfrontujeme s jeho osobou zjištěné rozpory. Když si to pak dáš dohromady, leckdy vychází samotný výslech třeba na několik hodin a to lítá otázek. My máme jeho odpovědi napsané ve výslechu, on je má jen v hlavě. Takže jakýkoliv rozpor s původním textem musí vysvětlit.

Ale jak říkám, tohle můžeme rozjet jen na toho, na koho něco máme. Jistý si můžeš být stokrát, ale potřebuješ sehnat neprůstřelné důkazy. Pokud víš, že dotyčného pak budeš špatně shánět a na zadržení to není, nezbyde Ti nic jiného, než to všechno oběhat do té doby, dokud ho máš na útvaru.

S těmi huráakcemi a opatřeními plánovanými vedením je to všude stejné:o) Přesně mi mluvíš z duše.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:44:43 10. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-09 20:55:06]: S tím tipováním na sériovkách: stávalo se pravidelně a furt dokola, že jsme měli jeden a ten samý objekt vykradený tří až čtyřikrát během týdne a půl. Vedení na to nikdy neragovalo dřív. Chjtěli jsme si to ohlídat, ale ne: DBA, KB atd.
Pak se věc šetřila a zjistilo se, že to nebyl jeden a tentýž pašík ve všech čtyřech případech. To ale nebylo tak prosté jak to píšu. Staří kriminalističtí psi totiž napřed nechtěli tuto verzi připustit a jejich vyšetřování se na tomto zastavilo, protože drban měl prokazatelně na některé ty "rany" alibi jak bejk.

Jenže protože to byli staří psi, dali si nakonec říct a jak oni dělali ty svoje výslechy poctivě, nezajímalo je ani tak kolik a tak, ale co se dělo mimo čas, kdy loupil... Došlo se takto na to, že drbani se prostě slétají neomylně k sobě jak slípky na sopel, dávají si tipy... A chodí jeden za druhým, bezmyšlenkovitě, bez strachu že je neschopná policie, postávající v zelených kamizolkách pořád u silnice, lapne.

Oni si jen prostě počkali, až nás vedoucí nechá stát před "jejich" hospodou a měli hodinu čas na všecko... Vedoucí měl ideu, že je máme na očích my měli jasno, že mají na očích oni nás. V době mobilních telefonů... Prostě bolševickou piču nikdo při jejím ideologickém školení neučil, že existuje mobilní telefon.

Ten výslech se musel přepsat! Bez tohoto úseku, kdy drbani policii naprosto zesměšňují a kde by mohlo být patrno, že na to manageři nestačí.

Po "revoluci" aneb největším podvodu na národ ve 20. století, to byly všecko nové věci. Vedení absolutně nechápalo nic. Oni furt mleli jak když oni sloužili...
Tak jsem jim na to říkal, že já tu dobu pamatuju taky, že se tehdy na vloupačku sjela půlka okresu (to nekecám) včetně ředitele, všech náměstků, techniků, psovodů a kriminalistů, všichni to tam dohnětli.... Ale pašík byl do týdne lapený. Neměl šanci, takovou přesilovku nemohl ustát.
Jenže my jsme najednou dělali s tužkou a zápisníkem v ruce v jednom muži na oddělení čtyři vloupačky denně, psali jsme to na stroji jako básničku slovo po slovu a vedení to jaksi nechtělo pochopit.

Taky jsme měli potíže s tím, že vedení chtělo bránit sériovkám preventivně soustavnými DBA a čím více jsme stáli na silnicích, tím víc jsme měli "ran". Na poradách na nás zástupce ředitele pro kriminálku řval, že děláme hovno, že tam chrápeme... Kluci na něj řvali, že když tomu nerozumí, a´t jde od toho, že drbani prostě autama nejezdí. Ten nás tam poučoval, že v noci jezdí jen kurvy a zloději a že kdybysme auta stavěli, musíme ho mít na KO.

Za asi dva týdny se chytil přímo v objektu na pastičku. Chodil pětadvacet kilometrů pěšky, když viděl světla auta, zalehl v příkopu u silnice.... Další jezdil vlakem, večer vylezl z vlaku, vlezl do hospody aby počkal až se všude zhasne, vybílil obec kde teda vyloženě náhodně vystoupil a ráno odjel. A dělal to po celé republice.

Na toto musíš mít na práci klid, vědět jak drban postupuje a podle toho se zařídit: to jsou ty moje hospody a kdo tam sedí, od kdy do kdy atd atd. DBA a KB jsou podle mého názoru posledním stupněm nevědomé spolupráce managementu Policie ČR s drbany, pak už je přímá kolaborace. :D

Jak píšeš s tím, že někoho dusíš a pak zjistíš, že to tak není: kamaráde, to je špatně! At chceš nebo ne, svojí špatnou prací někomu nevinnému ubližuješ. Děláš si skutečného nepřítele. Já si pamatuju zásadu, kterou do mě hustili staří psi: pokud si nejsi jistý na sto procent, do ničeho nelez. Ukazuj vlídnost, porozumění, srandu, nechej drbana uvolnit, on si nedá pozor a otevře se. Zhusta se ti stane, že budeš dělat ramena na nevinného a on pochopí, že jsi policajt nahovno. Drban nebo kdokoliv jiný nesmí vidět do tvých karet. Ani jestli víš ani jestli nevíš.

Tady je v té práci místo, kde se střetávají další dvě zásady a to právě ta o té jistotě ata, že s drbany maximálně tvrdě ale s těmi ostatními maximálně slušně. Nikdy nezapomeň, když se prověřováním ukáže, že tohle není drban, se člověku omluvit za minimálně podezření a jak to jen jde vysvětlit o co šlo. On je policií zbytečně stresovaný, pobouřený, bacha na to! Nejde se tomu vyhnout, ale musíme ukázat, že jsme lidi.

Jakmile se tomu omylu s tím člověkem společně zasmějete, máš ho na své straně pro budoucno. Jinak si ho můžeš jako případného potencionálního pomocníka rovnou vyškrtnout.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 20:55:06 09. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-09 19:57:34]:
Toho, že by se uvedená volovina dostala k hasičům, jsem se rovněž obával. Moc si vážím vztahu, který máme jak s hasiči, tak ze záchrankou. Už několikrát jsem zažil nejužší spolupráci a moc si vážím výsledků, kterých jsme společně dosáhli. Takže toto je pro mě docela citlivé téma.

Tvoje duše, stejně jako většiny srdcařů, kteří již neslouží, bude stále s policií. Vidím to stále kolem sebe. Většina policistů, kteří již neslouží a u policie odsloužili spoustu let, stále k policii mají pupeční šňůru, byť by se leckdy do krve hádali, že to tak není. Je to na nich vidět:o)

Když už bývalé dlouholeté policisty neumí za jejich práci ocenit vedení, musíme je ocenit my, kteří sloužíme.

Já to mám s lidmi přesně obráceně. Leckdy někomu s kolegy na něco přijdeme, s dotyčným pak lítáme několik hodin, provádíme veškeré úkony a prověřujeme sebemenší slint co pustil a nakonec zjistíme, že to, co on nám celou dobu tvrdil, je vážně pravda a on je pouze blb, který se vážně náhodou nachomýtl do námi vytipovaného místa často páchané trestné činnosti. Nakonec ho oznámíme třeba jen za přestupek, přitom ho ze začátku máme za drbana nejhrubšího zrna. Pak se s kolegy smějeme, že ten dotyčný je z uvedených "procedur" tak vyčerpán, že už v budoucnu pravděpodobně si své chování rozmyslí:o)

Pokud ale dotyčného svojí snahou usvědčíme z páchání trestné činnosti, pokud je majetková, zpravidla sériové, pak radost je maximální.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:57:34 09. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-09 18:45:03]: Tak to, jestli se odepíše nebo neodepíše sám, samozřejmě záleží jen na něm.

Doufám, že ho nenapadlo tuhletu volovinu ventilovat mezi kolegama a nějak se to nedostane k hasičům. To by se mu už moc blbě vysvětlovalo. Není potom na super vztahy vyvolané takovými ocasy, když si máte s hasiči vzájemně vypomáhat u případů. Proto říkám, že takoví jsou nebezpeční svému okolí. Byli jsem s hasiči na povodních, na různých požárech, na mrtvolách, super spolupráce, ale taky super vztahy a vzájemné se ctění. Při silničních kontrolách a podobných akcích zásadní pravidlo: hasič, doktor, sestra, voják - všecko kolegové pokud to šlo a jednali s náma slušně.

U téhle práce všechno souvisí se vším. Moje duše nebude mít pokoj do doby, než se policie stabilizuje a stane se standardním sborem jako na jih nebo západ od nás. Furt mě to dění u ní zajímá, i když se tím moc nevzrušuju, až na to, že mi silně vadí, jak ta verbež nahoře vymrdává s mladýma klukama, co tu práci chtějí dělat. Samozřejmě že jsem byl taky takový a bavilo mě to a byly to nejlepší roky. Pak ale soustavná podvratná činnost vedení rozklížila všecko dobré.

Ten nos je, dle mého, především o zájmu o práci. Já si myslím, nebo ne myslím, já bezpečně vím, že třebas ty i se svýma třema letama už čicháš jako vzteklý, no jen zabrus trochu do svých případů, kolikrát jsi skutečnost dávno předtím cítil, než znal.

Ale ještě jedna věc k tomuto: dávej si na to pozor. Můžeš být nakonec zkušený jak chceš, vždycky a pořád platí základní zásada četníka: nikdy a nikomu nevěř, všecko prověřuj. Ani sobě nevěř.

Stane se ti ale ať se budeš snažit jak chceš, že něco poděláš a někomu ukřivdíš. Nikdy se nezapomeň omluvit.

Mně se to stalo co pamatuju třikrát, kdy jsem jednal podle "údajně" nosu (přitom jsem bohapustě zarutinoval a bylo to v loji) a blbě, trapasy jak kráva, ale když se těm lidem omluvíš, tak tě to neužírá.

Dál jsem měl jeden problém, kdy jsem vždycky bral lidi z té lepší stránky a vždycky jako kretén jsem se šeredně sekl ale jen na tu negativní stranu. Prostě z neúmyslně chybujícího človíčka se mi nakonec vždycky vyklubal úmyslný lump. Mně se za celou tu dobu nepodařilo, co pamatuju, seknout se v někom obráceně, tzn. považovat ho za ničemu a on nebyl ničema.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 18:45:03 09. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-09 06:13:47]:
Policejní nos vidím tak na směs 70% zkušenosti a 30% osobních předpokladů. Tu zkušenost těžko s Tebou můžu po 3 letech služby nějak blíže řešit, to bych si ani nedovolil.

Já bych ten pohled na slovo "magor" tak komplexně neviděl. Ale to je věc názoru a právě zmíněných zkušeností. Je jasné, že člověk musí hledat záchytné body v blábolení a právě v tom je to gró. U méně chápajícího člověka záchytné body většinou najdeš, u magora těžko.

Ale jak píšeš, už jsme mimo téma. Řešíme své subjektivní pohledy na vedlejší aspekty tématu.

Jinak s tím jednáním ASSASSRJINATIONa maximální souhlas. Jen bych ho hned tak rezolutně neodepisoval.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:47 09. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-08 07:06:38]: Martine, tak pravda je, že policajt musí taky mimo logické věci používat policejní nos, bez policejního nosu to nejde.

Já si slovíčkem magor pomohl, bral jsem to všeobecně na všechny, co nedokáží ani za hodinu dát dohromady dotčenou skutečnost. Ty musíš v jejich blábolení hledat záchytné body, které jde okamžitě ověřit a dávat na ně pozor.

Ale už jsme mimo téma. Hošík tady jedná přesně takto: já vlezu do pásové pily na 400V, tam najdu trafo na 24 V a spálenou žárovku osvětlení. Strčím tam tři žárovečky 12V, spálím je a ještě budu tvrdit, že trafo je podělané. Správně bych měl říct, že jsem kokot, nedal jsem si pozor a ostatní upozornit, jak k tomu došlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 07:06:38 08. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-07 20:38:05]:

Tam to bude asi o tom, kdo si co představuje pod pojmem magor. Já pod pojmem magor vnímám člověka, který trpí iracionálními bludy.

Pokud jen člověk nemá z hůry dáno, tj. jeho inteligence zjevně neodpovídá průměru, tak toho bych magorem rozhodně nenazval. Prostě mu musíš všechno vysvětlit víckrát a srozumitelněji a on se Ti odvděčí racionální odpovědí. To magor ne.

Nazvat všechny magorem nejde, od magora se nikdy nic pořádně nedozvíš, od méně chápajícího ano. Od magora se dá zpracovat minimum informací, od méně chápajícího poměrně dost, a když se člověk dobře ptá, tak většina.

A právě leckdy může být problém najít tu hranici a zjistit, co dotyčnému věřit a co ne. To může leckdy trvat déle, než si můžeme u zákroku dovolit.

Pokud jsem mluvil o mém výslechu, tak se jedná o úkon, na který je vždycky času dost, to o zákroku leckdy platit nemusí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:38:05 07. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-06 07:38:55]:

Ale rozuměli jsme si, jak vidím, dobře. Já říkám, že pokud člověk udělá volovinu a místo nějaké sebereflexe a schopnosti vůbec vědět co udělal blbě (a vůbec jak svoji práci naprosto nezvládá) napíše tady tohleto, okamžitě od válu. Já takové zažil, ti tě dovedou do průseru ať děláš co děláš, nedají se uhlídat, jako parťáci jsou nebezpeční všemu svému okolí jen ne drbanům. Zaměstnanec policie, který nad svou prací neumí přemýšlet, je prostě časovaná bomba pro kolegy.

S tím poznáním magora: nějak se mi zdá, že si protiřečíš. Vidíš jak jsi přišel trpělivým dotazováním na to, že je to magor. Na co jsme dělali deset hodin v kuse psychotesty s až brutálním zaměřením na logické uvažování, když potom přijdou maníci, co nejsou schopni ověřit prvotní oznámení když mají oznamovatele před sebou, vidí jeho chování, jeho verbální i nonverbální komunikování, schopnost odpovídat na logický sled otázek a chtějí ještě skrz svoji hloupost rozeštvat poldy s hasiči.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 07:38:55 06. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-04 13:40:54]:
Počkej, to jsme si nerozuměli. Jak by to ten dotyčný měl brát, z čeho se ponaučit a čeho se příště vyvarovat nebo zdržet, v tom s Tebou souhlasím.

Nesouhlasil jsem, ale ve tvrzení, že by dotyčný měl jít vykládat bedny z kamionu nebo roznášet rohlíky. Tohle mi přijde jako trochu moc silné tvrzení a rychlé odepsání.

Ono tvrzení, že dotyčný je magor, je docela abstraktní pojem. Pokud narazíš na hejhula, který Ti tvrdí, že je sledován mimozemšťany, je to jasné hned.

To, že člověk pozná magora hned, bych taky úplně netvrdil. Ne každý je stejný a ne každý tvrdí bludy, které jsou v první chvíli patrné.

Jednou jsem u jednoho narazil na to, že je magor, až když jsem se při vloupání do jeho chaty ptal na to, zda má na někoho podezření. Celou dobu byl výslech jakžtakž v pohodě, říkal jsem si, že ne každý má z hůry dáno, ale když se vyjadřoval k podezření, nestačil jsem se divit:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio