Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty k PČR, KŘ STČ. KRAJE 7.3.2012

Zdravim Vas, Chysta se nekdo 7.3.2012 na psycho pro kraj.reditelstvi stredoceskeho kraje? Kam se hlasite?
_WONDER_ :: Datum založení: 28. 02. 2012 :: celkem 76 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BLANICKY 20:11:27 25. 03. 2012
default.png
Psycho k VS jsou podstatně jednodušší, pokud má člověk alespoň nějakou představu o tom co práce bachaře obnáší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SOLITAIREE 09:21:57 25. 03. 2012
default.png
SAFKLARA [2012-03-23 13:22:14]: To jsi dělala ve středočeským, nebo v Praze?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:24:41 25. 03. 2012
default.png
SAFKLARA [2012-03-23 13:22:14]: Tvůj anděl strážný funguje, věř mu!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:24:01 25. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-23 11:31:32]: Ale kruci, 50% pravdy = jednu půlku, řeknu ti druhou. Možná by někdo řekl, hoši, máte jen 66%, já vám řeknu těch zbylých 33%. Tak je to myšleno. Promiň.

Masivní nábory začaly rokem 1992 k "pohraniční" na nově vzniklé hranice se Slovenskem. Tehdy, asi, podle mého mínění, muselo dojít k nějakým dodnes platným úpravám v posuzování psychotestů. Já vždycky borce naštvu tím, že napíšu, že se třáslo se stromy a co spadlo, to navlekli do mundru. Jenže pravda byla taková, že borci byli skutečně tak nepoužitelní, že je museli rozesílat na stáže na obvody, proto vím jednak z vlastní zkušenosti a jednak z ohlasů dalších obvodů, co tam sloužilo. Mimo dva schopné z celého třicetičlenného oddělení by ostatní nikdy psychotestama po staru neprošli.

V roce 1996 začaly podle mého názoru, zřejmě, přicházet podle těchle kdoví proč mírnějších psychotestů na oddělení lidi, kteří byli docela slušně neukočírovatelní. Jak si třeba vysvětlit činnost zobanů, se kterýma jsme jeli na signál, zoban musel znát svou činnost, já jsem mu jasně řekl co bude a co hlavně nebude dělat a ten blb vlezl bez mého vědomí sám do objektu, druhý místo sprintu na svoje stanoviště šel před výkladem jako na procházce, na stanovišti kouřil a chytal lelky, ale nezapnul si ani vysílačku, což měl udělat ještě než vyskočil z auta.

Pak jsme se viděli na videu na ŠuPu v názorné ukázce, jak se zajištění objektu nemá dělat, uvnitř byla totiž kamera.

Od ožralého řidiče si nechá z auta vyhodit papíry k jeho případu a co víc, ani o tom neví. Při hlídání zadrženého drbana na signálu ho posadí za sebe, pustí topení a v autě usne. Není schopen udržet zadrženého čtrnáctiletého vzadu spoutaného smrada vážícího padesát kilo i s rakví na kapotě auta, aby nepochodoval po místě činu... A tak by se dalo pokračovat.

Jak píšeš dále, tak kdysi to bylo takto: ke starému četnictvu se brali lidi ze střední vrstvy, nad pětadvacet let a ti museli být předtím zaměstnaní, aby věděli, zač je toho loket. Neexistovali žádní jednadvacetiletí mladíčci, ani looseři nezaměstnaní atd. Že pravidla přijímání byla nastavena jinak je věc jedna, praxe byla věc druhá.

Ale obávám se, že se bohužel bavíme o dost nepodstatné části problémů českého četnictva současnosti. Bohužel proto, že výběr kvalitních lidí by měl být pilířem kvality policie, ale momentálně policie plave po krk ve sračkách zcal jinšího kalibru a nějaké psychotesty tomu už nemůžou prostě víc přidat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu _WONDER_ 22:12:32 23. 03. 2012
default.png
SAFKLARA [2012-03-23 13:22:14]:

Po casti testů kterou popisujes musis mit skore min.90 jinak koncis. Kazdymu jde něco jiného. Mě třeba ta matika problem nedělala. Ale taky jsem to nedal kvuli celkem usmevnymu duvodu ale opakovat muzu už za rok

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SAFKLARA 13:22:14 23. 03. 2012
default.png
Ahoj, já absolvovala psychologické testy včera a hned po matematické části si mě paní psycholožka pozvala k sobě, zeptala se na pár otázek a potom mi sdělila, že se mnou musí ukončit přijímací řízení na základě špatných výsledků z matematické části, i když mi prý verbální část dopadla výborně, tak mi doporučuje potrénovat matematiku a za dva roky to zkusit znovu, ale myslím si, že to moc natrénovat nejde, zejména ty testy představivosti nebo ty čísla v řadě a určit poslední číslo a nebo určení posledního obrazce.Tak to zkusím k VS a CS, ale už si nedávám moc nadějí. Verdikt psycholožky mě celkem srazil na kolena.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 11:31:32 23. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-18 08:01:34]:
50% pravdy? Nevím, zda se u subjektivního pohledu na poznané dá hovořit o nějakém procentu pravdy, ale je jasné, že někde prostě náboráři sáhli vedle.

Ti, kteří měli blízko k policejnímu prostředí, v hrubých rysech věděli, co je čeká. Většina ale nastupovala do neznámého prostředí. Ono člověk kolem sebe může slyšet cokoliv, ale pokud si některé věci nezažije na vlastní kůži, neuvěří.

Je samozřejmě jasné, že v letech, kdy se konal masivní nábor, těch přešlapů muselo být zákonitě víc, ale taky se nabralo dost dobrých policajtů, kterých by se za normálních okolností nabralo méně. Nesmíme zapomínat, že dost lidí šlo k policii třeba i kvůli krizi a až u policie přišli na to, že je tato práce baví a hlavně! - umějí a chtějí makat.

Co jsem zatím poznal, tak nejvíc makají ti, kteří nastoupili k policii z civilního zaměstnání, kde museli tvrdě makat. Tito jedinci mají zažité pracovní návyky, umí nést za svoje rozhodnutí následky, jsou plně samostatní a tím je jejich začleňování podstatně jednodušší.

Hodně složité je to s těmi, kteří nastoupili hned ze školy a nebo v civilní sféře se protloukali po mizerných zaměstnáních či vůbec žádných. Ti právě nejvíc potřebují nad sebou pevnou ruku starého kusu, který ho srovná a naučí.

Ne že by člověk, který již pracovní návyky má, starého kusu nepotřeboval, to netvrdím, ale tím, že věci pracovního režimu má již zažité, může se zaměřit hlavně na věci odborné. Takový člověk je pak pro starého kusa lépe stravitelný, nepotřebuje po lidské stránce moc srovnávat, a učí se podstatně rychleji. Takový člověk má i předem jasný důvod, proč k policii nastoupil.

To je třeba jeden z aspektů, který při náborů opravdu chybí - aby se k policii mohli hlásit jen ti, kteří mají za sebou alespoň tříletou praxi, ať už v jakémkoliv oboru, u jednoho zaměstnavatele. Co si budeme povídat, pokud jedinec za rok vystřídá třeba pět zaměstnání a nebo nedělá vůbec nic, někde bude chyba.

Myslím si, že toto by udělalo poměrně dost velkou selekci v náborovaných lidech, než kdejaké psychotesty, byť i to těžko bude někdy 100%.

Umět a chtít pracovat je pro začínajícího policistu víc než cokoliv jiného. Předpoklady jsou jedna věc, ale jen chuť a práce může dobrého policistu vychovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:48 23. 03. 2012
default.png
VIDOCQ [2012-03-23 00:44:21]: To tam budete mít dneska už docela určitě vy mezi sebou. To musíš už psát mladým ty a uvádět, jaká ýqváče jsme ještě měli my.

Aneb mi jak říkal pan Raiskub, starý prvorepublikový četník: hoši, já vás obdivuju, vy jste pro mě hrdinové, že v takové atmosféře sloužíte. Váš celý národ nenávidí, dělají z vás kašpary. A já si myslel, jak jsem měl službu těžkou jako český četník já.

Takže abych se zase zopakoval, tentokrát já vám: hoši, já vás obdivuju, vy jste pro mě hrdinové, protože sloužit v takové době a navíc na nic nepřipravení, nezkušení a hození do vody takovým způsobem, to chce jen jediné: nevědomost o svém stavu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VIDOCQ 00:44:21 23. 03. 2012
default.png
HAMMER [2012-03-18 08:01:34]: Vow, a nějaký násilnickýho schizofreního pedofila co po službě číhal na školačky v parku?

...mrzí mě, jak to ve sboru vypadá, ale pořád usínám s tím, že to takhle přece nemůže jít dále. Nevidíte někdo světýlko na konci tunelu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:01:34 18. 03. 2012
default.png
JOHN158 [2012-03-16 08:46:02]: Jo, tohle fungovalo tak do roku 2002? Cca, nevím přesně. Pak začalo k policii těch "psychotesty prokulhaných" chodit až příliš a vedení začalo všechno omezovat, od benzínu až po hajzláky. Spousta starých rezignovala a už to jelo z kopce.

Jinak pro Martina: pořád si opakuješ svých padesát procent pravdy: nikdo nic nezaručí.

Ty psychotesty po moderním způsobu měly takovéto výsledky:
silniční kontrola, mladý byl víc než rok v terénu po "škole". Zastavíme řidičku v zákazu vjezdu, já vyžádám doklady, zobák má udělat jedinou věc: uříznout na obou stranách trubičku a nasadit na to pytlíka. Ne svého, tedy. Holka fouká, červená u toho jako poupátko, nic... Říkám si: kruci, tohle znám ona to hraje, ona bude ožralá! Ale holka že to nejde. Po cca pěti minutách vezmu trubičku, sundám pytlík, trubička neodříznutá. Odříznu trubičku, nasadím pytlík, holka tlačí a najednou si na celé kolo ubzdí. Trapas jako svině. Balonek se ani nehne.

Vezmu už nasraný jak latrína tu trubičku znovu a co myslíte, že ta piča zobácká udělala? No neuřezal ani ten první konec. Okamžitě jsem holku pustil i s omluvou.

On ten debil neviděl na sedmdesát metrů auto bez brýlí. Na službu klidně šel bez odznaku i bez pistole. "Výstřel jistoty" jeho specialitka po službě před trezorem plným čistých kvérů - to prováděl přes svoji hlavu zapomínaje, že si předtím na signálu natáhl náboj do komory a vděčí kolegovi za to, že mu zbraň po signálu sebral a vybil. Ale on ani to nevěděl. Že by se odprásknul nám bylo fuk, ale kdo by pucoval ty jeho sračky z ostatních pistolí?

Tohohle vola jsme do tří roků zpracovali na slušného četníka. Nic víc než to, že nedělal takovéto ani nemůžu říct základní voloviny. Ten musel na psychotestech "řvát" na tu psycholožku jako hlsáná trouba. Po něm přišel jiný prablb, dodneška je v Praze, všichni mu píší jen to nej služební hodnocení, aby se ho zbavili, už si dělá výšku a bude manager. Říká se mu "horký brambor" a Pražáci ho budou znát i jménem. A tak bych mohl jen z toho svého odděleníčka pokračovat přes sklerotického podvodníka, ožralu a zloděje v jednom a další výbrky.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio