Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psychotesty k PČR, KŘ STČ. KRAJE 7.3.2012

Zdravim Vas, Chysta se nekdo 7.3.2012 na psycho pro kraj.reditelstvi stredoceskeho kraje? Kam se hlasite?
_WONDER_ :: Datum založení: 28. 02. 2012 :: celkem 76 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:41:31 12. 03. 2012
default.png
Štěpo, natvrdo řečeno, ty se zabýváš tím jak z toho ven, ale ta situace je vyvolána gaunery úmyslně, z toho nemá být cesta ven. Ty tu situaci jakoby vidíš jen z hlediska svého policejního, ale to je chyba, to je dlouhodobá politika vládnoucí smetánky aneb zlodějů, vrahů a tunelářů. Když chceš vidět její kořeny, musíš si říct, co se stalo v roce 1989: Havel za slib, že nebudou rudoši zdobit kandelábry převzal moc a bolševik o žádnou nepřišel. Všichni ti kovaní náměstkové ředitelé atd atd jsou náměstky, řediteli a vůbec kapitalisty a kradou, kradou a kradou, vedlejším produktem je kam vedou celé hospodářství. V tomto stavu je někdo jako dobře zaplacený, zkušený a sebevědomý policista naprostá nechtěná persona!!! Škodná. Veřejnost vás ocení jedině v případě, když jim osobně pomůžete, ale jinak jste jen flákači vozící si prdele v autech a buzerující slušné lidi. To poslední je bohužel pravda, dneska drtivá většina MUB seká čárky na silnici bez rozmyslu komu a za co. Opravuji se: jen těm, kteří si nebudou stěžovat a kteří jsou pokud možno bezbranní. Vím to prostě: nás do toho tlačili nadřízení po celou dobu, my jsme jim na to zvysoka káleli, nás se ale zbavili a přišli nic nechápající MUB kterým nemá kdo říct: jsi kua četník, tohle je dělný člověk, tvoje ovečka kterou máš chránit, tohle je trapný přestupek, vysvětli mu to a zasalutuj, protože tenhle tě živí a tenhle ti bude vděčný a pomůže ti až budeš potřebovat. Tohle je kravaťák, pro kterého jsi kus hovna, onuce, šlahni ho za dva litry za rezavou sponku v lékárničce ale nezapomeň se u toho usmívat.

Jen si vezmi, že když vezmeme takovou tu základní činnost poldy jako je zastavování aut, jak pořád docházíte na další a další zrady, (bavím se o těch, kteří nad prací přemýšlejí) co to obnáší. Pokaždé je to prohraný případ, pokaždé drbanovi rostou ramena a právě tohle nesmí policie připustit a právě k tomu mají staří psi zacvičovat mladé a právě v nějakém hodně nepoměrném poměru staří a mladí.

Došlo k situaci, kdy policie je dneska doslova za kašpary, ale viníci nejsou ti mladí kluci a holky. V roce 1987 by z vás 95% co sloužíte k policii nikdy neprošla, nesměl jsi mít jakékoliv zdravotní omezení, fyzické byly třikrát náročnější a psychotesty nevyžadovaly absenci agresivity v jednání poldy. Polda musí být do jisté míry agresivní, jinak je šašek.
V roce 1996 by neprošlo dejme tomu 75% atd. Máš pocit že to je jen nějaké nedopatření? Já opakuju, že to je úmysl vládnoucích gaunerů, společnost to nijak netankuje, prostě si myslí, že vás a vaši práci nepotřebuje. Já tady jako blbec opakuju, že jste ocasi, kteří managerům dělají úplné PYče jak jim úslužně za naprosto směšný peníz, co nemá ani zedník, tahají čárky na jejich odměny a vy se nad tím, že vás na to upozorňuju, ještě čílíte. Tohle ti jako mladému četníkovi ale kdysi říkalo celé oddělení (že jsi ocas) a ty jsi to žral a s otevřenou hubou nasával zkušenosti starých, protože nebyli kolem tebe další, co společně měli pocit, že něco umí a držkovali. Teď jsou tam jenom samé ucha do pěti let a podobně a ti bohužel těžce neznají, zato jsou ještě víc urážliví. Vidíš sám, že jeden starý nemůže učit bandu mladých, protože pokud mladého nejebou ze všech stran, má pocit, že je king.

Trvalo pět roků intenzivního výcviku mezi zkušenýma, než se z civilisty stal četník. Od první republiky nebo i daleko dříve - až dosud. Co se stalo teď asi nemá nikde obdoby, takže proto píšu zájemcům, aby vyháčkovali, Policie ČR není tím, kde by mohli dělat superatraktivní policejní práci, ale čárečky pro nadřízené.

První zákon poldy byl kdysi zákon kolegiality. K někmou, kdo chce nastoupit za tohoto stavu k policii musím kolegialitu začít projevovat a důrazně ho tonfou před tímto totálně chybným krokem varovat. Protože jestli dneska někdo tady napíše, aby se mladí nebáli, aby mě jakožto starému psovi co si něco prožil, zažil a má proti vám nesrovnatelně větší přehled a zkušenosti nevěřili, je to tímhle tvrzením začátek vašich vzájemných mizerných vztahů. Nekolegialita ještě než mladý naivka nastoupí. Užij si to taky, vole!

Kolegialita je ale o tom, že musíte svého parťáka chránit. Nejen fyzicky, ale i takto. Nejenom takto, ale i tím, že nebudete dělat průsery a zatahovat do nich chtě nechtě i svoje okolí. Kolegialita není o štvaní proti hasičům, to jsou vaši spolubojovníci a tohle všechno vám jako mladým mají říkat staří. Oni měli svoje vynikající vztahy s ostatníma jako doktoři, hasiči, sestřičky, (byli případy kdy to nebylo tak super ale skutečně jednotlivci) vy jste jenom přišli a zařadili jste se do vyjetých kolejí co pro vás starší generace kolegů zařídila a měli jste všecko strašně jednoduché, pokud jste měli zájem. Pokud jste zájem neměli, vyštípali vás. Je toho strašná spousta, co by měl starý četník mladému předat, co mladého ve škole nikdy nenaučí, co mu přitroublý manager nikdy neřekne protože o policejní práci ví akorát, jak falšovat statistiky.

Jste prostě dílem lotrů shůry v naprosté prdeli a podle mého jenom ztrácíte svůj čas a na toto vám každému podám ruku, že to jako Standa Grossů myslím úpřimně! :D

K těm psychotestům: nám na ŠuPu dělali jako starým mazákům psychotesty taky, nikdo by jsme k policii dneska neprošli pro přílišnou agresivitu, protože podle těch testů je za agresivní jednání považováno i to, že vždycky oslovujete cizí lidi jako první!!!!!! No a další věci z tohoto plynoucí. Pyscholožka byla naprosto v šoku, dala se o tom řeč a musela konstatovat, že tyhle mantinely nejsou nastaveny tak špatně nedopatřením, ale úmyslně. Aby k policii chodili neprůbojní bázliví a tiší jedinci, maníci co nevidí bez brýlí auto na padesát metrů, maníci co mluví jako děti v mateřské školce (takové jsme tam skutečně měli) a prostě individua, které svojí činností ostatní ohrožují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 22:27:02 11. 03. 2012
default.png
STEPA [2012-03-11 21:50:58]: Samozřejmě že se shodneme kdo to celé takto dovedl k takovým koncům. Řadoví sotva, my jsme jaksi neodešli z vlastní vůle, nám bylo rovnou na jedněch poradách z ničeho nic a přímo řečeno, že nejsme pro policii perspektivní!!!! Do tří měsíců jsme byli bez pěti tisíc na výplatě přičemž slova a neperspektivnosti jsme už slyšeli pořád. To jen aby jsi věděl proč dvanáct a půl tisíce zkušených v jednom roce zvedlo kotvy od této super firmy. Navíc na paradách začalo znít: komu se co nelíbí, v Chebu jsou volná místa.

Ty komunistické svině pochopily, že jsme jako zkušení psi už jim a jejich drbanům kamarádíčkům nebezpeční, že nás nejde opít rohlíkem, že nás na nic neudělají.

Bez úcty, nevím jak z toho ven. Nikde jsem to tudíž nepsal. Všude píšu, že to zespoda nejde. Stačí si něco přečíst o zásadách řízení a zjistíš totéž: zespoda u takového počtu stupňů řízení ne. Téma se jmenuje zpětná vazba - aneb zpětná vazba funguje jen přes určitý počet nadřízených i podřízených (tam i zpět) článků, tak tří. V praxi vidíš, že právě proto si vedoucí oddělení mohou dělat co chtějí, vyhrožovat nespokojeným slušně diskutujícím a o práci zájem jevícím poldům přeložením atd.

No a jak píšeš to s tím řešením nepoměru mladých a starých: hochu, já neznám podrobněji podobný případ, ke kterému došlo u PČR. Žádný vyspělý stát toto nepřipustí. Víš proč? Policie je totiž základní článek veškerého trestního řízení, polopatisticky: když ona zprasí ohledačku, případ už nikdo nikdy dohromady nedá. Konec. Lump unikne. Ona čelí zločinu na ulicích, ona vede tichou ale krvavou válku se zločinem, na to potřebuje mít v kebuli a hlavně obrovské zkušenosti. Drbani mají náskok techniky, poldové zkušenosti.

Děláme na stavbě, tento týden tam jako obvykle došlo k vloupačce. Policajti nebyli schopni najít přístupovou cestu pašíka do objektu. Mladí kluci nechápou, jak se háčkují staré dvoukřídlé dveře! Jak se otevírají jiné zámky, jak která auta. Nikdo jim to neukázal, ve škole jaksi těžko. Stopy na hraně otevíraného křídla, jedna centimetr a půl vryp a druhá sedm cm vryp. Jak tam drban tím šroubovákem tu svislou závoru táhnul dolů.
Mladý územář neumí najít tohle, nezná jak se které dveře otevírají bez použití klíče, :D jak pak chceš, aby při pochůzce upozornil preventivně stavbyvedoucího, že do objektu se každý šmoula dostane během třiceti sekund, ukázal mu to názorně a důrazně upozornil, aby tam nic nenechávali přes noc? Zbytečná rana, zbytečné náklady na zbytečné šetření...

Já netuším kdo třeba jen tuhle maličkou věc mladé poldy naučí. Teda pardon, vím to přesně: nikdo. Není zájem aby je to někdo učil, ty se ptáš úplně špatně. Ty hledáš řešení tam, kde bylo toto řešení úmyslně na nikdo asi netuší jak dlouhou dobu znemožněno. Teoreticky jediným řešením je povolat zpátky staré kusy třebas jen na omezenou dobu pěti let, ale jen teoreticky - nikdo by se do toho bordelu nevrátil. Nevíte, jaká je to úleva, zbavit se té pakárny ze strany managementu.

V jiném tématu maník potřebuje k otevření bytu hasiče, kua to jsme úplně o já nevím ani kolik roků zpátky, prvorepublikoví to uměli jistě, esenbáci taky, já ani nevím kdo z poldů před touto generací neuměl otevírat zámky. A to se bavíme jen o jediné věci, zmiňoval jsem tu už ty objekty a jak jsou mladí posíláni na smrt...

Neznám řešení, ale jsem přesvědčen, že tuto situaci vyvolali gauneři v čele s Íčkem úmyslně. Jen si vem, jak Íčko ze dne na den zrušil FiPo poté, co po něm začalo jít. A co veřejnost udělala? Nic. Hoši, vaše řemeslo zde není chtěno. Pochopte to.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 21:50:58 11. 03. 2012
default.png
No dobře Hammere, ono to tak nějak dejme tomu je. A můžou za to ti mladí kteří se ted nabírají, nebo ti trochu starčí co byli nabraní za Íčka? Mě totiž přijde že to vypadá, jako bys chtěl obviňovat mladé za to, že je nemá kdo učit. Možná by spíš oni měli obviňovat policity tvé generace, že ste prostě odešli, aniž byste své zkušenosti předali dál. Což je samozřejmě taky nesmysl. Hlavní vinu na stavu policie nemá ani vaše generace, ani jejich generace, ani moje (něco mezi). Podle mě za to může špatný přístup politické reprezentace a vrcholného managementu. V tom se, aspoň myslím, s tebou shodnu. Teď ale jak z toho ven? To sem, při vší úctě k tobě, tady od tebe napsáno neviděl. Jak bys tedy ty dnešní situaci v PČR řešil? přestat nabírat nové, protože to budou stejně lempli co nic neumí a ani se to nenaučí, protože nemá kdo je to naučit? A čekat až všichni zestárnou a úplně to rozpustit? Nebo jako já fakt nevim už.
Jinak všem co se k nám hlásíte, přeju hodně trpělivosti a vytrvalosti. A nenechte se vystrašit Hammerem, i když ve většině věcí asi nebude daleko od pravdy. Sami později uvidíte, jestli vám bude stát zato tuto práci dělat nebo ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:51:23 11. 03. 2012
default.png
MARTOO [2012-03-11 11:28:51]: Naivní děcka byli všichni, kdo jako mladíčci nastupovali, ale ne v poměru 0:10 kua svět! Není možné sestavovat hlídky nevycvičených nezkušených mladíčků nebo slečen, to je prostě zločin. To je posílají rovnou na smrt a čeká se jen kdy to nevyjde. Jsou bezbranní jako ovce, vystrašení nadřízenýma, nemají to zmáknuté, neznají to jako když bičem mrská, nevědí co mají dělat a mají na to zlomky sekund. Jak toto můžete kua obhajovat, jste se už úplně posrali?

Řeknu ti příklad z vlastní služby: jezdilo se mimo jiné na výjezdy na policejní elektronické pastičky. Všichni museli ještě v roce 1996 nazpaměť znát všecky objekty v rajónu kde pastičky byly plus postup u nich, odkud a jak se tam přijede (vypnutí motoru i světel plus počíttat s problémy řízené takového vozidla) kdo a co z hlídky dělá, co nedělá atd atd.

Když nás kontrolovali na noční a zjistili, že někdo nezná z tohoto svůj úkol u jednoho objektu, okamžitě hlášení nadřízenému, hlídka nepřipravena, posíláte je na smrt. Binec skrz to jako bejk.

V roce asi 2002 už žádné plány neexistovaly a nikoho to nesralo. Jenže pořád na oddělení bylo třináct starých a jeden mladý co se týká služby v terénu. Těch třináct starých ty plány znalo a když se s mladým jezdilo v noci, vysvětlovalo se mu kde a co a jak, když se jelo na poplach, dopředu mu starý řekl co a kde bude dělat a co nebude dělat atd atd.

Tak si to srovnej s dneškem. Nemáš ani co, viď? Víš co mi to připomíná? Takové to bolševické: no a co, lidí je jak sraček.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:42:30 11. 03. 2012
default.png
ICEART [2012-03-10 19:52:58]: Prosím tebe, chci snad po někom, aby mě bral vážně? Vy, kteří si pořád myslíte, že něco u této firmy dokážete s poctivým přístupem? Vážně mě začnete brát až po čase, kdy si budete říkat přesně totéž, co vám tady říkám dneska já. Dávám ti na to patnáctiletou záruku, že si ještě vzpomeneš, jak jsem měl slovo od slova pravdu, že to takto dopadne.

Já byl taky optimista, dokonce jsem to vydržel dvacet let makat a snažit se, což u tebe zcela určitě pravda nebude. Jenže chlapče, musíš si uvědomit, z čeho vycházím: když ti pořád vychází tvoje chmurné předpovědi vývoje u policie, lépe řečeno ta mizérie ještě tvoje představy překonává a světlo na konci tunelu ani náhodou neprobleskuje, co chceš aby se s tím udělalo?

Všude na světě funguje policie jediným způsobem: přijímání mladých se děje tak, aby počet zkušených a mladých byl hluboce pod 10:1, to jsou dávno objevené věci. Ty tu chceš zkoušet objevovat to, že by ti staří kusové mohli radit přes net. Ale to nejde, ty musíš s nima sloužit, jen tehdy se službu po službě a minutu po minutě seznámíš s rajónem, metodama atd atd. Já si nedovedu představit, že bych se musel tuto sice krásnou, ale brutálně složitou práci, učit sám jako vy. Když si jen vzpomenu, jaké kraviny jsem nadělal i tak, když mi říkali to a to dělej tak a tak a na tohle bacha a tamto bacha, toto nemůže skončit jinak než průserem, průserem a zase jen průserem. Počínaje braním do kapsy, pokračuje neprofesionálníma zákrokama a domrvenýma případama a konče nárustem mrtvých mladých kluků. Chceš polemizovat, že to tak už teď není? Ty asi dost dobře nechápeš, že vás management posílá na smrt, protože po tobě zubatá osobně ještě nesáhla, protože jsi neměl možnost se jí podívat do očí a potom si říct, jak jsi mizerně vybaven, vycvičen a připraven na to, co tě čeká.

Úpadek policie byl vidět i na tom, že na policejní škole v roce 2006 hoši vyšli na první vycházku po přísaze se služebákama a začali dělat v ulicích prostě bordel a placku vytahovali, aby nedostali přes držku. Nebyli za to na hodinu vyhozeni, ale klidně dneska možná ještě někde dělají bordel zase. Neuvěřitelné. Vzal se nedospělý odpad a nadřízení ani toto nejsou schopni řešit.

V roce 1995 by toto nebylo možné a v roce 1989 by nebylo možné to, co se dělo v roce 1995.

Snaha poctivých je zcela marná tam, kde si ti nepoctiví dělají prakticky co chtějí, protože je nikdo nedrží u držky, jak je tomu v každém jiném policejním sboru okolo nás. Vy jste úplně mimo realitu s tím, kam až došla situace v policii a co všechno berete jako za běžné standardy. Zkuste si povykládat s Němci nebo Rakušany, přejde vás veškerá chuť.

Popřál bych vám hodně zdaru, ale vy budete potřebovat jen štěstí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu _WONDER_ 14:00:17 11. 03. 2012
default.png
Souhlasim s nazorem ze v dnesni dobe je nejaka ta davka ,,naivity,, skoro i nutna. Kdyz se clovek podiva na dnesni situaci kolem Policie, tak se do sluzby hlasi bud clovek, ktery tu profesi chce skutecne delat i za podminek, ktere v soucasnosti jsou a nebo se tam hlasi nekdo, kdo skutecny zajem nema a bere to stylem lepsi neco nez nic. Tak bych tu nikoho neoznacoval za naivni decka atd. Ne kazdy chce slouzit jen aby zaujal uniformou. Jsou taci, kteri se hlasi proto, ze tu profesi skutecne vykonavat chteji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 11:28:51 11. 03. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-03-10 14:54:41]:
Hammere řekni mi, kdo nebyl naivní děcko, když šel k policii. Řekl bych, že kdokoliv, kdo nastupoval k policii v 20-25 letech dítě pořád byl. Ona je otázka, zda jistá dávka naivity není dokonce nutná, jelikož i ta může dodat elán do služby.

Sám si někdy říkám, zda mě táhne dál naivita a nebo stále se jedná o mladický elán z práce:o) Lepší raději nespekulovat.

Tu řadu, jak píšeš, jsme zažili prakticky všichni, byť třeba jen pomyslně. Vždycky Ti nastoupí hromada lidí a až po čase se ukáže kdo to myslí vážně, chce sloužit a policii bude prospěšný a kdo se do náboru přimotal omylem, bude přítěž pro ostatní.

Věřím, že stejně jako při každém náboru, se k polici jistý počet kvalitních lidí a budoucích dobrých policistů dostane. Rozhodně bych někoho předčasně neodsuzoval, i když je jasné, že nějaký ten plevel taky projde. Vždycky to tak bylo a bude. V jakém poměru to bude, těžko spekulovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 01:22:07 11. 03. 2012
default.png
pozor na Hemra, už se jako pan dokonalý narodil:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 01:21:57 11. 03. 2012
default.png
pozor na Hemra, už se jako pan dokonalý narodil:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ICEART 19:52:58 10. 03. 2012
default.png
HAMMER [2012-03-10 14:54:41]:

Urážíš lidi, o kterých nic nevíš.

Pořád tady jenom ublíženě brečíš. A nejsi sám. Kdo nechce u policie pracovat, ať u ní nepracuje. Kdo chce věci měnit s vědomím, že to nepůjde snadno a bude pro to muset i něco obětovat, ten má právo si říkat policajt. Něco změnit můžu, tak to změním, něco nemůžu a se skřípěním zubů to přejdu, a budu se snažit vypracovat do pozice, abych to mohl ovlivnit.

Nikde to dneska není lehké. Všichni víme, že stav společnosti není ideální. Odráží se to i u policie. Tak už se Hammere konečně vzmuž, přestaň se chovat jako ukňourané děcko a zkus třeba začít psát články pro nováčky, co se za vás osvědčilo jako dobrá praxe, když už se to dneska nemají od koho učit. Ale přestaň se chovat nafoukaně. Tím nikoho nezměníš, chybí ti sebereflexe a dost se divím, že takového věčně nespokojeného uplakánka k policii vzali. Vždycky je lehčí kritizovat, než něco budovat.

Můžeš si sám za to, že tě tady už nikdo nebere vážně.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio