Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Absolutní nula (REDAKCE)

Absolutní nula
ilustrační
Foto: internet

Když Ivan Langer přišel se svoji nepovedenou reformou, měl jsem za to, že  nálada u policejního sboru už horší být nemůže. Velmi jsem se spletl. Bezzubý a pacifikovaný policejní sbor, který tu zanechal Ivan Langer, dokázal Radek John morálně zdevastovat naprosto nevídaným způsobem. Stejně jako asi mnoho ostatních, vkládal jsem velké naděje do Jana Kubiceho a dočkal se opět zklamání.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 05. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 22:16:39 10. 05. 2012
Andras.jpg
Samozřejmě s nadhledem a rezervou, platí to, že bych rád, kdybychom svoji úroveň zvedli sami, bez pomoci cizáků:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:55:12 10. 05. 2012
Andras.jpg
CHIP [2012-05-10 21:44:29]:

Já bych to viděl spíše na Irsko, Švýcarsko, Švédsko, Norsko, Finsko,Kanada, Nový zéland, Rakousko a ještě se mi líbí, jak to vede paní kancléřka Merkelová:-) Možná bych si později na další země vzpomněl. V části z nich jsem byl, i delší dobu, v části byli delší dobu kamarádi (nebo tam již žijí trvale), z toho jsem si utvořil obrázek. Mýlit se samozřejmě mohu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:44:29 10. 05. 2012
Chip.jpg
To Andras: nemyslím si, že by to v jiných zemích bylo nějak výrazně lepší. Možná to tak vypadá protože tam nežijeme. A rozhodně si nemyslím, že by tomu pomohlo obsazení a kontrola jiných států. A i kdyby k tomu došlo, o jaké země by se mělo jednat? Rusko kde vládnou mafiáni ve spojení s establishmentem, Čína, nebo Machometánci? Mimoto myslím, že pánové typu Klause, Nečase a Kalouska, by stejně zůstali u moci, protože by hned druhý den po vyhlášení válečného stavu, (hned co by naše hrdinná armáda prohrála) vylezli ze Strakovky buď rubáškách s balalajkami, (vítězství Rusů,)natření žlutou barvou(Čínané,) nebo s palestínou na hlavě za zvuků modlitby muezzína. :-) Takže by nám pořád vládli ti samí ksindlové. jen by na ně dohlížel guvernér.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:24:59 10. 05. 2012
Andras.jpg
HAMMER [2012-05-09 06:28:36]:

V tomto systému své blízké chrání už jen tím, že je policista. Tedy vyzná se v problematice, může jim poradit, aktivně bojuje proti zločinnosti jak represí tak zejména prevencí (a to Lukáš doopravdy dělá), a v neposlední řadě, svou práci bere jako poslání a ve službě je dokud je ve služebním poměru a tedy, pokud tu bude nutné, na ulici či kdekoliv jinde provede zákrok a tím dále prospívá a pomáhá - resp. ochraňuje, společnost.

Ke kolovrátku bolševiků se vyjadřovat nebudu, po příštích volbách budou asi oficiálně zpět u moci, ať se ti to líbí či ne. O politice se zde hádat nebudu, policista má být apolitický.

Za další, na prvním místě peníze jsou snad doopravdy jen v ČR, neboť v okolních zemích, alespoň podle toho co vím, slýším a vidím, peníze hrají podstatnou roli, ale první roli hraje především vlastenectví a národní blaho. Dále, co se týká rozkrádání v dobách socialismu, máš pravdu, že se kradlo. Kradlo se hodně, ale pořád všechno bylo, třeba na více než čtvrt milionovou armádu, o technice nemluvě, naprosto soběstačném zemědělství a průmyslnictví, bydlení pro mladé rodiny a dovolenou minimálně jednou do roka u moře, byť na území východních států. Neříkám, co je, či bylo špatně a co je, či bylo správné. Toto je můj pohled na stav věci, kdy v kontrastu se situací dnes mi naskakuje husí kůže. Znovu opakuji, toto je pouze můj pohled na věc jako běžného a neznalého občana a nikoliv politický či státo-právní názor.

S tím, že krást a uplácet v této zemi je národní folklór s tebou musím souhlasit. Viz. morální kredit našich občanů v poměru se západní evropou, a nejen občanů, samozřejmě i slovutného prezidenta republiky a celého politického ansámblu. A ještě někteří lidé mají tu drzost, krádež nazývat darem, vypůjčením, nálezem, přesunutím, odkloněním, půjčkou a já nevím čím ještě. Dle mého názoru nám doopravdy může z této šlamastyky násilné převzetí a kontrola a řízení státu ze strany jiného více morálně vyspělého státu či států. V žádném případě netvrdím, že bych si přál, aby se toto stalo, či bych takové jednání schvaloval. Ale ať chci či nechci, nemám v náš národ a jeho státo-právní fungování důvěru a nevěřím v lepší budoucnost či zlepšení.

A nakonec pro honzada:
V tomto státě jsou z 90% trestáni jen a pouze slušní lidé, neboť zejména slušný člověk se bojí a je snadnou obětí systému. Po osobních zážitcích z posledních týdnů a právních bitvách už ve spravedlnost pro všechny nevěřím. Respektive efektivitě a vymahatelnosti práva. Když to tak řeknu lidově, doopravdy by bylo lepší zločincům a recividistům dávat bičem přes hrb jako kdysi, než je trestně stíhat - tedy rychlejší, efektivnější a zejména pro stát levnější řešení.

Z principů římského práva vyplývá, že ze špatných mravů se rodí tvrdší zákony a postihy. V ČR je to naopak. Já už jen sloužím a snažím se dělat pro stát to nejlepší, ač většina končí marností a pouhým oddálením utrpení prostých občanů. Nedoufám v nic, nevěřím v nikoho. A to sloužím a v právní oblasti se pohybuji pouhých necelých 7 let.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:21:31 10. 05. 2012
default.png
Nevím Honzo, jestli dřív bylo na prvním místě něco jiného než peníze, za bolševika taky každý sháněl a vydělával a kradlo se masově, naprosto všichni a všechno. Lidská psychika se nemění s režimem. Shromažďovat majetek je pro člověka přirozená potřeba. Na stavbách mizely Tatry písku, cementu, hotového betonu (jen se jeďte podívat do vesnic v okolí Gabčíkova, jak tam mají všichni krásně všechno vybetonováno ještě dneska), cihel, tvárnic... ve fabrikách od desítek šroubů po stovky matice, plechy, kulatinky, trubky... V JZD počínaje čerstvým mlíkem a konče řepou pro prase na zimu, naftou do traktorů atd atd... Jen to nikdo neřešil, protože z cizího krev netekla. Režim tutlal strašnou spoustu věcí, sem tam někoho zavřeli za rozkrádačku majetku v socialistickém vlastnictví aby se splnil plán, ale hned druhý den z toho kolchozu kde včera byla razie jako svině, necelou hodinu po začátku pracovní doby vyjela třítunka vlečka plná kravského hnoje na soukromé políčko a nikomu nechyběla!!!

Ta základní ekonomická poučka o zacházení s cizím majetkem pro cizí potřeby je dost stará a spolehlivě funguje.

Socialismus byl na tohle ráj na zemi. Kradlo se tak, aby to nikomu nevadilo. Přesně jako dneska. Vždycky to někdo zaplatí, škoda nevznikne nikomu a žádná, přesto že ti jako policajtovi je při nějaké kontrole třebas auta jasné, že ten svazek kabelů v kufru té "vrany" není řidiče. Ale majitele buďto nenajdeš nebo mu to nechybí.

Krást je v této zemi něco jako národní folklór. Kolegové tráví někdy i hodinu práce ořezáváním měděných kabelů pro svoji potřebu. Nemluvím o způsobu likvidace starších nebo "starších" instalací včetně jističů, chráničů, svodičů přepětí.... a všecko to končí na melouchách za padesát procent a všichni jsou spokojení. Já mám melouchy dneska jako třetinový měsíční příjem, kolega dodává materiál, já práci.

Podle pamětníků to bylo za bolševika tak, že kolegové ani další profese za elektrický materiál na své domky neplatili, všecko se jim to někdo "ušetřilo" a nikomu nic nechybělo. Chlapi si vydělávali prachy, o kterým se nám dneska ani nezdá.

Proto říkám, že natura lidí se nezměnila nějakým fingovaným pádem režimu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:39:12 10. 05. 2012
honzad..jpg
daxi, jen z jedneho konce doplnim hamera...
Pises: "Svět zločinu se nezměnil sám od sebe, ale v důsledku a přímé souvislosti se změnou režimu. Dříve byli na prvním místě lidi a dnes jsou na prvním místě peníze."

Ano, s prvni vetou se da souhlasit. Zmena rezimu totiz prinesla jednu vec na kterou si lide v uniformach tezko zvykaly a zvykate. Lide se prestali policistu BAT.

Nebylo to totiz tak jak si (nevim zda-li i ty) nekteri tvy kolegove radi namlouvaji, ze pred rokem 1990 lide policii respektovali a meli k ni uctu (na rozdil od soucasnosti). Lidi nemeli respekt a uctu, ale proste a normalne se BALI .. A po roce 1990 tento strach z velke casti opadl, coz bohuzel znamenalao i to, ze jista cast populace si to vylozila jako "otevreno" pro zlodejske a zlocinne moresy.. Ale to je proste sice smutne, ale logicke.

VZDYCKY meli, maji a budou mit totalitni rezimy mensi miru zlocinnosti, nez rezimi leberalnejsi a svobodnejsi...

A tady navazuji na tvoji druhou vetu ve ktere se mylis. Stejne tak jako po roce 1990 tak i pred timto rokem byla pro vetsinu lidi pririotou jejich osobni zajem, blahobyt, zkratka konzum... Jen meli mensi moznost jej ukojit (tedy v porovnani s tim co videli v rakouske a nemecke televizi a v katalozich od Neckermana) a nekteri je ukajeli samozrejme na ucet spolecnosti.. ono to siroce zname a aplikovane heslo: "Kdo neokrada stat, okrada rodinu", ma puvod hluboko pred rokem 1990.. Tkze zlocinnilo se kradlo se take, ale min, jelikoz se proste lidi vic bali represe, tak jak je to v totalitnich rezimech bezne.. Ostatne nejmensi mira zlocinnosti tady byla v dobe III.rise. Znamena to snad, ze to byly nejlepsi casy??? To doufam nehodlas tvrdit..

tak, tohle byly fakta.

K tomu dodam jeden muj nazor:
obavam se, ze 90% populace ktera cinkala klici tak necinnila (bohuzel) proto, ze by jim slo o politicke svobody a zmenu rezimu k mene totalitni forme vlady, zrsueni vlady jedne strany atd... vetsina lidi dle meho soudu (ci obav) zvonila proste jen proto, ze se chteli mit tak jako se meli nemecti, rakousti, francousti a delnici a obyvatele techto zemi.. Kdyz jsme nekde cetl hezkou vetu, ze nejrozkladnejsi publikace, ktera se v CSSR pred rokem 1989 sirila byla katalog od Neckermana, tak si myslim, ze to skoro i sedi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:42:05 10. 05. 2012
default.png
DAX [2012-05-10 01:53:10]: Tak v první řadě žádná ideologie nemá a nikdy neměla v první řadě starost o lidi, ale jen o nácky vládnoucí elity, čili peníze. V druhé řadě jsem si nevšimnul, že by u kormidel byl někdo jiný než všichni ti rudí náměstkové ředitelé, vedoucí úseků... U policie zůstali všichni ti, co si dělali odměnama dobře za čárky i po revoluci a pokračovali ve svém pohodlném stylu i nadále a naučili to i svoje nástupce - všeho schopný gauner se najde vždycky.

Při službě u SNB jsem neměl v zápiskách ze služebních porad, věř tomu nebo ne, ani slovo o nějakém bezpečí občanů, ale jen o plnění úkolů KSČ, o potírání protistátních živlů, sbírání informací pro StB o rozvratných živlech, působení na mladší soudruhy v rámci zásad výchovy mladého komunisty a zatírání protirežimních nápisů štětkou a vápnem. Pak ještě jsou tam poznámky a plnění plánu čáreček - procent objasněnosti, kdy u vloupání je neuspokojivé číslo 89.9% zatímco násilné skutky jsou v pohodě na 98%. O nějaké prevenci trestné činnosti ani slovo, o zapojení občanů do práce SNB ani slovo, o zkrocení lumpů v PS VB ani slovo, místo toho jen působení na soudruhy z PS VB v rámci zvyšování jejich odborné kvalifikace --- protože to byli zvětšiny zamindrákovaní nýmandi, ale ti tři z patnácti, co fungovali jak měli, byli neocenitelní!!!! Ten zbytek to byl odpad se vším všudy. Měl jen jedinou vlasnost pro souhy nedocenitelnou: práskal všecko a všecky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:53:10 10. 05. 2012
dax.jpg
HAMMER [2012-05-09 06:14:53]:
"Režim činnosti ponechaný komunistický management neráčil změnit ani když se zcela změnil svět zločinu."

Hammere - Svět zločinu se nezměnil sám od sebe, ale v důsledku a přímé souvislosti se změnou režimu.
Dříve byli na prvním místě lidi a dnes jsou na prvním místě peníze.

A co se týká tématu a článku Lukáše, tak Langer by v normálním režimu seděl za katrem za sabotáž na PČR. John jako totální diletant za pokračování morální devastace PČR snad ani nemohl a vkládat naděje do pana Kubiceho je naivita a neznalost charakteru tohoto člověka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 21:17:05 09. 05. 2012
KajaSan.jpg
Vidím, že stejný problém "Co dál?" neřeším sám...Po jedenácti letech u sboru taky řeším problém jestli začít od nuly...ale nebudu chodit kolem horké kaše a otevřeně přiznám, že počkám aspoň na tu rentu...za ty nervy a komedii co s námi tzv. manažeři hrají to stojí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:28:36 09. 05. 2012
default.png
K článku Lukáše:

-prosím tě, mohl by jsi nám tady říct, jak v tomto systému chceš jako policista ty svoje blízké účinně chránit? Jo, kdyby jsi napsal, že chceš mít aspoň iluzi, že je chráníš, to pak jo. Pak když se podíváš kolem sebe, kolik takových kolem tebe co znáš ještě je (nikdo) a k čemu práce jediného poldy asi tak může být? Navíc ty už asi neděláš v terénu, takže papírováním skutečně nikomu nemůžeš pomoct.

Že píšeš, že to je jediné, co tě u policie drží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio