Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Absolutní nula (REDAKCE)

Absolutní nula
ilustrační
Foto: internet

Když Ivan Langer přišel se svoji nepovedenou reformou, měl jsem za to, že  nálada u policejního sboru už horší být nemůže. Velmi jsem se spletl. Bezzubý a pacifikovaný policejní sbor, který tu zanechal Ivan Langer, dokázal Radek John morálně zdevastovat naprosto nevídaným způsobem. Stejně jako asi mnoho ostatních, vkládal jsem velké naděje do Jana Kubiceho a dočkal se opět zklamání.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 05. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:14:53 09. 05. 2012
default.png
PAVELNO [2012-05-08 10:03:35]: Jak se ti nelíbí ta stať o zelených mlátičkách, tak já jsem nastupoval v roce 1987 a u SNB byla všelijaká individua, z těch horších to byli povětšinou maníci, co si velmi rádi přihnuli. Na druhé straně tam byli četníci, kteří mohli sloužit za jakéhokoliv režimu a dělat svoji odbornou práci. Ale všichni dělali čárky, čárky a čárky, nikdo nedělal nic jiného. SNB dělala politiku KSČ, politika byla tehdy až na prvním místě. Nezkoušej tady vykládat jak nedělala, protože PČR dělá totéž dodneška. Vypadalo to jen jinak z důvodu už zmíněného velmi nízkého nápadu.

Protože čárky za bolševika, všechny ty statistiky atd. byly nastaveny pro zcela jinší režim fungování bezpečnostního aparátu - především proti dnešku naprosto směšnou zatíženost trestnou činností. Tehdy to šlo, protože na té troše případů měl kdo intenzivně dělat. Na jediné trapné vloupačce do občerstvení dělal celý okres!!!! Po roce 1989 jeden polda s tužkou, zápisníkem a foťákem.

Režim činnosti ponechaný komunistický management neráčil změnit ani když se zcela změnil svět zločinu. Pořád se jelo na čárky a odměny za ně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 00:46:59 09. 05. 2012
dax.jpg
Jenom tak k zamyšlení, aby nám chlapci nebylo smutno že v tom rozkvětu a skvělých horizontech a pilířích jsme sami, tak takové zabrousení do AČR. Po dvaceti letech polistopadové nádhery.

Prohlubující se neutěšený stav Armády České republiky. Pojmy jako morálka, čest, úcta k právu a k člověku zcela ztratily svůj obsah. Armádní velení se netěší u vojáků žádné přirozené úctě a autoritě. Mezi vojáky a jejich velením se neustále prohlubuje příkop nedůvěry a vzájemné animozity.
Co je toho příčinou?
Armáda se stala zcela uzavřenou komunitou s vlastními pravidly určovanými nadřízenými zcela bez ohledu na platný právní řád České republiky. Naprostá absence jakékoliv kontroly jak zvenčí, tak i zevnitř má za následek ignorování zákonů a ústavního pořádku. Ze strany velení dochází ke zcela beztrestnému porušování základních lidských práv vojáků. Oba inspekční orgány, jak inspekce AČR, tak i Inspekce ministra obrany, nejen že nečinně tomuto porušování zákonů přihlíží, ale dokonce se podílí na legalizaci takového nezákonného jednání armádních špiček. Když je nejhůř, v zakrývání nezákonností je nápomocna i Vojenská Policie. Dalo by se dokonce říci, že armádu ovládla plukovnicko-generálská mafie.
V rámci armády není možno se dovolat svých práv. Pokud se o to někdo snad pokusí, je zastrašován a šikanován. Bude to znít pro lidi poměrů v armádě neznalých asi divně, ale bránění a domáhání se svých práv vyžaduje opravdovou odvahu a statečnost.
Každý voják z povolání skládá slib, jímž se zavazuje dodržovat Kodex etiky vojáka. Teprve po přečtení těchto textů a při pohledu na skutečnost se nám vyjeví obraz morálního úpadku současné armády. Podle Základního řádu ozbrojených sil České republiky „Svými morálními kvalitami a jednáním musí být velitel svým podřízeným příkladem“ (čl. 53 Zákl-1), „Velitel je v jedné osobě nadřízený a vychovatel podřízených“ (čl. 56 Zákl-1). Kdyby se každý podřízený měl podobat nadřízeným, byla by to již hotová katastrofa, armáda by byla zcela paralyzována a naprosto nefunkční.
O výběru vhodných kandidátů na velitelské funkce by bylo možno konstatovat, že čím větší deficit morálních kvalit, tím větší šance na úspěch. Zde tedy lze vysledovat výchovu podřízených.
Velitel je oprávněn vydávat rozkazy pouze v rozsahu své působnosti v mezích zákonů a vojenských předpisů. Nadřízení ale většinou zákony a předpisy ani neznají, nebo je zcela záměrně ignorují, jisti si vlastní nepostižitelností. U vojenských útvarů jsou zřízena právní oddělení. Ta ale často slouží jako servis pro velitele k legalizaci jeho nezákonných rozkazů a nařízení. Zákony, vojenské předpisy a Etický kodex tedy slouží nadřízeným pouze jako karabáč na podřízené.
O současné armádě se lze s pravděpodobností blížící se jistotě domnívat, že se stala morální stokou, smrdutým rybníkem se zavřenými stavidly kontroly, kde si libují a nachází živnou půdu bezcharakterní prospěcháři, kteří nadřadili vlastní zájem nad zájmem armády. V tomto zapáchajícím prostředí slušní lidé téměř nemají šanci se prosadit. Povětšinou to „nikam nedotáhnou“, nebo raději rovnou armádní řady opustí.
Říká se, že ryba smrdí od hlavy. V případě Armády České republiky to platí beze zbytku. Stupeň zápachu dosáhl v současnosti ale takové intenzity, že jedině veřejné poukazování na neřád je cesta ke zvýšení šancí k jeho odstranění. Ze strany armády lze však toliko očekávat pouze zapírání problémů, výmluvy a začasté i lhaní.

Kdo chce nechť zamění AČR za PČR a obraz bude stejný že.....
Stav AČR i PČR úžasný výsledek kapitalistického klondajku v Čechách.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:55:41 08. 05. 2012
honzad..jpg
chipe, cecec, treba je to jinak. treba je Kubice prosty a normalni krtek, kteryho ti idioti z ods zblajzli i s navyjakem.

delal sefa ( a tedy mel prst na tebu doby) UOOZ a tedy sakra musel vedet po celou dbu vlady soc.dem.. delal sefa po celou dobu vlady socanu a ani nehlesnul ( a jeho utvar), kdyz standa "myslim tu uprime" delal sve ksefty, vlada prodavala ruzne majetky ruznym fakt dost podivnym finacnim skupina, se kteryni se ted resi prusvihy .. atd.. a Kubice byl po celou dobu vice nez loajalni... a najednou ... ze ma byt clovekem Langera?

Blbost. Sef UOOZ... je za ty roky vlady jedne strany souzcasti struktur ... a najednou je draftovan protistranou? ... blbost. Tohle cely smrdi a rozklad policie pokracujici pod Kubicem muze napovidat tomu, ze Kubice je podhozenej a v celku v pohode tlaci na pilu v ramci strategie: Cim hur tim lip.


a presto

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 19:03:46 08. 05. 2012
Chip.jpg
Nechápu Lucky jak jsi mohl vkládat velké naděje do člověka, který předal Langerovi z prstu vycucanou zprávu, která mu pomohla vyhrát volby a pak byl za to odměněn trafikou v podobě postu ministra vnitra. Chtěl jsem mu naplivat do obličeje už tehdy a dneska bych to udělal se stejnou chutí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 16:30:23 08. 05. 2012
default.png
Ještě doplním. Z logiky věci, je dnes mnohonásobně větší nebezpečí tzv. policistů mlátiček než slušného poctivého policisty. Všeobecná frustrace a skutečný stav ve sboru tomu jenom nahrává a je to zákonitý vývoj. Sbor se může skládat brzy s apatických policistů, ti jsou k ničemu a z poloviny frustrovaných, ti se dají využít jednorázově, než je někdo zavře.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 16:16:09 08. 05. 2012
default.png
LUKAS-HEINZ [2012-05-08 12:19:37]: I když jsem v tom smyslu až tak nereagoval, taky mne to zarazilo. Jistě je to tak jak píšeš. S těmi pořádkovými jednotkami naprostý souhlas. Je to jednorázové, do budoucnosti nic neřešící, na budoucnost nikdo nemyslí.
10 let nám tady titíž vykládali jakou chcou policii, jaké mají požadavky na policisty, jaké budou mít policisté podmínky a co během těch posledních 4 let z toho všeho zbylo, jenom abnormální požadavky s neuměrným vybavením a zajištěním policistů, včetně sociálních podmínek. O cílené dehonestaci policie jako takové už snad ani nemá smysl se bavit.Čeští policisté nejsou horší než polští, němečtí nebo francoužští. Čeští policisté mají stejné neli lepší výsledky, ale pracují v horších podmínkách, s horšími prostředky, s horším zajištěním a jsou díky své úspěšné práci dnešní společnosti, kterou vedou mazánci a VIP na obtíž a ta je dehonestuje.Je to přesně jak píšeš absolutní stav 0.

A za toho stavu, kdy je během posledních 4 let policie v totálním hmotném, pochopitelném morálním a finančním manku, není šance se z toho dostat. Místo zmrazení výdajů v tomto resortu, došlo k naprosto nekontrolovanému trhání masa až na kost, akorát teď Nečas přemýšli, když už mu rozkrádají kosti jak bude dělat kostní moučku.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ 12:19:37 08. 05. 2012
default.png
To schimanski a catáni: Možná jsem to špatně formuloval a za to se omlouvám. Nemyslím si, že všichni nastoupivší po roce 1989 jsou ti praví poldové a ti co nastoupili před rokem 1989 zelené mlátičky. Asi to tak vyznělo, ale nebylo to mým cílem. Nicméně i dodnes se najde spoustu policistu na vysokých postech, pro které je nasazení pořádkové jednotky receptem na všechny neduhy téhle země.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHIMANSKI 11:35:37 08. 05. 2012
Schimanski.jpg
Odsoudit policisty sloužící před rokem 1989 jako nějaké zelené mlátičky je naprostý nesmysl. Ke sboru, resp. k VB jsem nastoupil v roce 1982 a i když jsem v roce 1989 stál na té, z dnešního pohledu nesprávné, straně, rozhodně se nepovažuji za nějakou zelenou mlátičku po hlavách. Neznám nikoho z mého tehdejšího okolí,komu by se tyto zákroky líbily, naopak. Kdo z vás diskutujících si dokáže představit ty problémy při výkonu služby krátce po převratu, kdy každý policista byl z principu zločincem a zločinec s trikolorou na klopě hrdinou ? Tehdy se lámal chleba pánové. Pořádkové jednotky fungovaly před rokem 1989 , fungují i nyní. Např. z pohledu nějakých antiglobalistů nebo ochránců Šumavy jsme Langrovo, Grossovo nebo Lessyho gestapo pořád. ( černé mlátičky po hlavách )
Pokud se týká Kubiceho , od toho se od počátku nedalo čekat vůbec nic. Vůbec nevím ,jakými čachry a v čím zájmu se dostal na funkci ,kterou vykonával u policie a jaké tam dosahoval výsledky. Tzv. Kubiceho zpráva a její dosah, to myslím ale zobrazuje dostatečně výstižně. Jeho prezentace v médiích je strašná. Jak to vypadá při profesní činnosti ? Myslím, že se z pohledu škrtací vlády jedná o jednoho z nejkomformějších ministrů. Rozdíl mezi ním a např. Johnem ( rajon, johan) je snad jen v tom, že zatímco John měl na MV vystupování Jamese Bonda a všichni ho považovali za blbého herce který nežije v realitě ,Kubice vypadá, že si před každým jednáním ubalí pořádného jonta a všechno jde tím mimo něj..
A taky to podle toho vypadá. Před tím, jak je policie (ne)řízena jenom roky pozvedávám podle vzoru Klause obočí. Už ho mám až na zátylku a pořád nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 11:22:39 08. 05. 2012
default.png
pavelno: K té části, která se ti nelíbí. Je to jednoduché, na poměry a atmosféru u sboru má přece dost zásadní vliv chování a metody středního a vysokého managementu. A bohužel, nemalá část z nich si ponechala svoje nepříliš utěšené návyky a personální vazby z let "před" a kontinuálně je v letech po roce 1990 zavedla do praxe. Což se v poměrech a atmosféře nepochybně odrazilo, to má Lukáš pravdu.

Osobně znám hned několik výborných bývalých policistů, kteří po celou dobu (řádově desetiletí) své služby u SNB vydrželi zůstat nestraníky i přes nevýhody a problémy které to obnášelo. A kteří se po roce 1990 těšili na to, že se konečně zbaví těch negativních jevů. Leč nestalo se. Stará provařená generace měla už dávno mezi mladými vychovanou generaci "lidí svého ražení", kteří byli odkojeni a měli všechny negativní návyky a vazby, ale žádnou zásadní politickou minulost. Tato generace obsadila uvolněné posty a přenesla s sebou i všechny negativa ve kterých vyrostla.

A ti výše zmínění, kteří se těšili že konečně budou moci dělat policejní práci nezatíženou stranickým systémem, když zjistili a viděli jaké "kádry" jsou hned po 1990 dosazováni do prázdných pozic a z koho se najednou stal "progresivní" tak vesměs během pár let znechuceně odešli.

Takže tě mohu ubezpečit, že odchod mnoha dobrých a minulostí nezatížených zkušených policistů po roce 1990 měla na svědomí ta deziluze, že ačkoliv se společnost tvářila že se mění, v policii přetrvali staré vazby, mechanizmy, struktury - a související negativa.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 10:03:35 08. 05. 2012
default.png
Lukasi, clanek celkem dobry, ovsem ze by nekdo vkladal do taxikare nadeje? O nikom takovem nevim, mozna mladi poldove. A celkem se mi nelibi tato cast:

"Na manažerských postech bylo ještě poměrně dost lidí, kteří by se s radostí vraceli do zelených uniforem a vše řešili mlácením lidí do hlav. Na druhou stranu bylo v policejním sboru i mnoho policistů, kteří nastoupili po roce 1989, svoji práci věnovali maximální úsilí a snažili se policii udržet na vynikající odborné a profesionální úrovni."

Nevim jak dlouho slouzis, ale ja znal dost lidi co slouzili pred rokem 1989 a byli to skvely policiste a odbornici na svem miste, narozdil od toho co postupne prichazelo po roce 1989, prijde mi to trochu pri nejmensim nevhodne psat o nich jako o zelenych mlatickach...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio