Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Městská policie Praha 6 Dejvice

Ahoj, uvažuji nad tím, že bych vstoupil do řad MP Praha. Konkrétně bych měl zájem pracovat pod OŘ Praha 6. Chtěl jsem se zeptat, jaká je služba v této části Prahy, mezilidské vztahy, nadřízení versus podřízení, platové ohodnocení (slyšel jsem, že se to liší podle OŘ), kolik hezkých mladých bab slouží:-D (pro bručouny a nechápavé žert) a jestli je tady někdo, kdo dojíždí třeba z Loun, Mostu, Chomutova a okolí. Díky moc.
NOBODY :: Datum založení: 10. 05. 2012 :: celkem 39 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FS2 20:43:31 25. 05. 2012
default.png
M-P [2012-05-25 14:34:40]:
Pokud jde o počty hlídek v Praze, tak MP jich sice má na papíře docela dost, ale smutná realita je, že nemálo aut dělá v podstatě jen botičky a další část, včetně motohlídek, jen plní odtahovky. Stačí se podívat na výroční zprávu MP a hned člověk vidí, co MP dělá.

Takže zrovna v tomhle případě jsou to spíše hlídky PČR, které dělají v Praze nějakou policejní práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:13:34 25. 05. 2012
martoo.jpg
M-P [2012-05-25 14:34:40]:
Takže se vlastně shodneme.. Jen jedna složka k tomu má prostředků míň a tudíž se větší část některých činností přesouvá na druhou, byť mají je mají vykonávat přinejmenším společně. Pak jsme se spíše pochopili jinak, než že by jsme spolu nesouhlasili.

Jen je mi divný, jaktože jezdí jen jedno až dvě vozidla PČR hlídkovou. Dost MOP má svoji hlídkovou, na většině OŘ funguje OHS (tuším, že na OŘ IV jsou dokonce dvě), navíc jsou zde PMJ? PMJ dokonce jezdí i do některých lokalit KRPS. To se ale víceméně ptám, protože konkrétní situaci Prahy neznám.

U nás je samostatná hlídka určená pouze na hlídkovou činnost tak jednou do měsíce. Většinou hlídková činnost ani neexistuje. Pokud je jedn jedna hlídka, tak jezdíme celý den po nápadu a na hlídkovou činnost se dostaneme tak přes noc a někdy taky vůbec ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M-P 14:34:40 25. 05. 2012
default.png
MARTOO [2012-05-23 14:39:32]: Pokusím se ti vysvětlit proč jsem psal, že MP dělá práci za PČR. Je to hlavně z důvodu toho, že na náš obvod od policie jezdí jedno až dvě vozidla a na stejný obvod od MP jezdí 3 až 4 vozidla + 1 až 2 dvoučlené pěší hlídky a asi 6 okrskářů dle jejich okrsků. Jelikož je strážníků daleko víc tak taky udělají daleko víc práce, kterou původně dělat MP neměla, ale vzhdem k tomu, že PČR je dle tabulkových míst někdy na úrovni 70 let kdy taková kriminalita nebyla + nařízení idiotů z vlády o úsporách a dále se snižující stav policistů logicky vyúsťuje k postupnému přidávání kompetencí na MP, jelikož je jasné, že PČR se svými stavy tady za chvilku bude pouze na ozdobu. Ale za to nemůžou řadový, ale blbci z vlády, který bezpečnosti nerozumí. Já si ještě jako četník pamatuju stav přesně obrácený. Policie fungovala a doménou pár strážníků byli jen boty a psí hovna, jelikož ani na víc oprávnění neměli. Z těchto důvodů tady byly taky snahy o zřízení metropolitní policie, ale to zas nešlo kvůli rozdílu mezi pracovním a služebním poměrem. I vzdělání tomu odpovídá. Dnes každý strážník musí mít maturitu a kdo si jí neudělá do roku 2015 tak bude vyhozen. Strážník si musí také udělat zbrojní průkaz. Každej rok chodí na celej den na odběry krve, a další důkladné zjišťování jeho zdravotního stavu (EKG, Spirometrie atd.). To u PČR to bylo akorát na začátku a pak už to nikdo neřešil. Tím vším jsem chtěl říct, že na MP jsou rok od roku kladeny stále vyšší a vyšší požadavky kvůli tomu že PČR logicky nestíhá a jednou to dopadne blbě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 14:39:32 23. 05. 2012
martoo.jpg
FS2 [2012-05-23 12:06:04]:
Jak jsem psal. Jedná se o případy, kdy je na místo nutná hlídka PČR, uvedl jsem dva příklady a dále "atd.", jelikož je, že těch důvodů je více.

Myšlenka otázky byla: "proč by v případech, ve kterých je evidentně jasné, že se jedná o přestupek, toto nemohla řešit hlídka MP či podané oznámení nasvědčuje tomu, že se jedná o přestupek, toto MP prověřit? Rozhodně si nemyslím, že se jedná o nějakou povinnost, kterou MP dělá, aniž k tomuto není kompetentní.

M-P [2012-05-23 12:28:53]:
Co píšeš ti neberu. V ostatních tvrzeních s tebou souhlasím, rozdíl je ale v Tvých tvrzeních v příspěvku: M-P [2012-05-23 10:44:28]:, kde jsi uvedl, že MP dělá z větší části práci za PČR. Jako příklad si uvedl hlídkovou činnost či prevenci kriminality. Já se Tě zeptal, jak chceš vykonávat ochranu veřejného pořádku, když nebudeš hlídkovat a vykonávat prevenci kriminality, tj. budeš tedy dělat pouze to, co jsi označil za hlavní náplň MP. Nakonec jsi v příspěvku M-P [2012-05-23 12:28:53]: uvedl, že má MP působit preventivně a vykonávat hlídkovou činnost. To se na mě nezlob, ale to vážně nechápu. Ostatní, jak jsem psal, beru.

To se na mě nezlob, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že by uvedené činnosti, o kterých mluvíš, děláte, ačkoliv spadají výhradně do kompetence PČR (mimo oznámeného vloupání do vozidla a některých případů krádeží v obchodě, tam jsme se shodli). Mám za to, že tyto činnosti spadají do kompetence obou složek, byť samozřejmě situace v přerozdělení činností a způsobu tohoto přerozdělení může být jiná.

Co se týče postavení MP v očích policistů, to bych vážně neřešil. Jsou to subjektivní pohledy. Sloužím mimo Prahu, proto jsem se záměrně nepouštěl do subjektivních podmínek Prahy, a věř mi, že co bych dal za to, kdyby naše MP fungovala alespoň z poloviny jako pražská (po stránce vytvořených podmínek a pracovních míst městem). Já si osobně kluků z MP vážím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M-P 13:48:19 23. 05. 2012
default.png
ANDRAS [2012-05-23 13:16:06]: Napsal si to přesně tak jak bych si to představoval, bohužel situace je taková jak jsem popsal dole. Čest vyjímkám. Jižní Město ovšem parkovačky nedává a na přechodech stojí pouze když je ňáká hurá akce typu Kryštov nebo gumy naříděj, že by si měli jejich podřízený (většinou tak 1 týden po schůzi se starostou) stoupnout na přechody. A tím to zas končí. Žádná koncepce v tom není. A většinou tam stojej v době kdy to není potřeba. To má MP vymyšlené daleko líp. Jinak já si z dob hlídkové pamatuju, že jsme psali parkovačky (červené přes kopírák) taky pořád. Dnes se na to kašle. Vždyť to udělaj měšťáci. Ale dost breku. Tady to nevyřešíme. Hodně štěstí ve službě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:21:02 23. 05. 2012
Andras.jpg
M-P [2012-05-23 12:43:12]:
Situace jakou jsem popsal, se týká Prahy. Samozřejmě na obvodech je situace zcela jiná. Dopravní ani pořádková služba PČR často nemá síly ani prostředky, takže je na místě těsná spolupráce MP a OOP, kdy kromě eskort, převozů na ohledání MČ, MP jezdí i na L158, jelikož dozorčí OOP hlídku MP informuje telefonicky a ta na základě tohoto vyráží na místo.

Jinak dále, až na pár kamarádů co na obvodech slouží, nejsem detailně seznámen se situací, proto nemohu v tomto dále oponovat. Každopádně není již v možnostech PČR, aby ona samotná dokázala zajistit bezpečnost a dohled nad dodržováním předpisů a zákonů v ČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:16:06 23. 05. 2012
Andras.jpg
M-P [2012-05-23 12:28:53]:
Pokud je oznámení na krádež v obchodě přijato L158 nebo telefonátem OS OŘ či MOP, na místo jede vždy hlíkda PČR. Výjimku tvoří případy, kdy PČR nemá v inkriminovanou dobu nahlášení skutku síly a prostředky. Pokud je hlídka PČR přivolána ke špatně parkujícímu vozidlu, vozidlo řeší vypsáním "parkovačky". Minimálně dopravní služba PČR v centru parkovačky za parkování každý den. Když jsem sloužil v centru Prahy na hlídkové, nebylo výjimkou, že jsme vypsali za den či noc 50 parkovaček i více.
Co se týká držení stanovišť u přechodů, účastní se PČR vždy, zejména policisté MOP a obvodních DI.
Z hlediska zákona, oprávnění, a náplně činností, je MP, ať se ti to líbí či nikoliv, opravdu druhořadou složkou. Ono je pěkné, že by dnes každý chtěl být akční, pronásledovat pachatele, zažívat přestřelky s gangy a já nevím co. Ale klasická hlídková služba je právě především tou prevencí. Už jen to, že uniformovaný policista se pohybuje po ulici totiž preventivně působí. Jinak souhlasím s tím, že například v Praze by bez činnosti MP situace v rámci dopravy, parkování a veřejného pořádku, zejména potom kontrola dodržování místních vyhlášek, byla anarchií.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M-P 12:43:12 23. 05. 2012
default.png
Navíc MP musí měřit rychlost a na oznámeních typu rvačka v hospodě nebo jiné násilí bývá taky dřív jak PČR. Takže riziko je stejné né-li větší jak u policie ČR a to v pracovním poměru bez zmiňovaných výhod. Ale za sebe nebrečím, já si to vybral dobrovolně, jelikož mám s rentou daleko větší měsíční příjem než jsem měl jako vrchní inspektor u PČR. Ale to řešení tý dopravy to je fakt hukot. Na tom se PČR vůbec nepodílí. Vyjma dopravky, která očas měří a pořádkový, kteří občas maj DBA a sloví sem tam ňákej chlast.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M-P 12:28:53 23. 05. 2012
default.png
MARTOO [2012-05-23 11:27:54]: Podívej, já nevím jak dlouhou sloužíš ty, ale já sloužil 14 let. Jak na ulici tak na spisech, tak si dovolím tvrdit, že vím o co jde, jelikož teď dělám ňákej pátek u MP takže můžu porovnávat. Slušně řečeno PČR jde do sraček a z tohoto důvodu jsem od ní vypadnul. Můžeš ty mi říct proč PČR nezpracuje krádež v obchodě, ačkoliv prvotní oznámení bylo přijato např. přes L 158 a může řešit stejně jako MP? Proč nenapíše parkovačku na špatně stojící vozidlo a volá MP? Já ti povím čím to je. Spousta lidí z PČR si myslí, že MP je ňejaká podřadná složka, která bude dělat méně oblíbené věci za PČR. Kdyby tady MP nebyla, tak už je v téhle zemi anarchie. A k tvému dotazu. MP byla zřízena pro to, aby hlídkovala pokud možno pěšky v ulicích a působila preventivně a ne, aby tady řešila dopravu, botičky a odtahy a každej den stála na přechodech. Od toho je v první řadě dopravní policie složka dohled a i pořádková policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 12:06:04 23. 05. 2012
default.png
MARTOO [2012-05-23 11:27:54]:
Pokud jde o krádež v obchodě... může hlídka MP u zloděje provést prohlídku a prohlídku jeho zavazadel tak, aby se přesvědčila, že zloděj u sebe nemá další zboží, kterým by třeba již překročil hranici 5000,-?

Nemůže, jelikož hlídka MP se může jen přesvědčit, zda osoba není ozbrojena, což není to samé, jako prohlídka a navíc toto přesvědčení se může hlídka dělat jen při omezení pachatele t.č. a při předvedení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio