Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Teď vidíme, proč se na Ratha muselo jít potichu (REDAKCE)

Teď vidíme, proč se na Ratha muselo jít potichu
Zakrátko po akci je všechno jako dřív. Nové informace ze spisu denně ve vašich novinách.
Foto: P-CZ/lidovky.cz

Za sedm měsíců prověřování neunikla v kauze jediná informace. Nyní stačilo pár týdnů a máme tu starý známý informační cedník.

Autor: redakce
Publikováno: 01. 06. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ONDRACEK-ZD 07:33:39 15. 06. 2012
default.png
Zdravím bývalé kolegy,
ke GIBSu jsem na České pozici také psal. Zde je odkaz:
http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/amaterismus-gibs-v-primem-prenosu



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 17:29:29 11. 06. 2012
martoo.jpg
CATANI [2012-06-11 10:14:44]:
Ano, chválím GIBS, že ty příslušníky BS, kteří zneužili svoji pravomoc, stíhá. Ale opět se mi nelíbí způsob zveřejňování jejich práce. Na internetu běží video, jak ho zadrží v místě jeho bydliště a dále provedou prohlídku jeho skříňky na útvaru.

Na základě videa ze zadržení v místě jeho bydliště, jeho okolí, kolegové a rodina okamžitě ví o koho se jedná a je odepsán dřív než vůbec soud o vině a trestu proběhl. Nezlobte se na mě, ale to je hyenismus nejhrubšího zrna! GIBS si nahání ego tím jak někoho někde zadržela a absolutně nebere v potaz, že dotyčného vyřídí dřív než je za své jednání odsouzen.

Co by se dělo, pokud by byl dotyčný zproštěn obvinění? Přišel by mu doporučený dopis s usnesením a nazdar. To, že dotyčný je předem odepsán, nikoho už nezajímá.

Pokud je jakýkoliv příslušník za své jednání pravomocně odsouzen, ať to běhá médii zleva zprava, ukazují se videa ze zadržení, domovních prohlídek atd. Tam to beru, jelikož se jedná o velice účinnou metodu prevence formou odstrašujících případů (kdo by si tohle chtěl zažít na vlastní kůži že?), ale současný trend je prasárna nejhrubšího kalibru!

Když jsme u těch kauz příslušníků BS.. ..přestřelka na ul. Vídeňské v Praze 4 nějak utichla, že? Stát se to nám, obyčejným smrtelníkům policajtům z ulice, už taky běhají po internetu videa, jak na nás GIBS klečí, poutá, poučuje o právech, provádí domovní prohlídky atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:00:56 11. 06. 2012
honzad..jpg
catani: jo, presne to jsem se chystal napsat. Cicmunda od vezenske si kvuli 5 litrum posral zivot a maj ho raz dva.. Ale v novinach v CC vychazi odposlechy ze spisu (a to nejen v kauze Rath), do kterych chodi asi podstatne min lidi nez do systemu vezenske sluzby... a kde nic tu nic.. zadny pachatel nechycen, nezjisten... nehledan? Takze zamer?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:14:44 11. 06. 2012
default.png
Pozitivní práce GIBSu ve věci fotek z vězení, co dál? Odposlechy-nahrávky unikají odkaď(obhajci mají snad k dispozici jenom přepisy)? Tady nejde ani o tresty, tady jde o to aby takoví lidé u bezpečnostních složek nepracovali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:50:07 06. 06. 2012
martoo.jpg
BINGO [2012-06-04 20:30:35]:
Upřímně řečeno toto propírání starých účtů tímto způsobem, ať už ze strany pana Ondráčka či pana Martince, není dobře.

Pocity pana Ondráčka velice dobře chápu, který policista by ho vlastně nechápal, poukazuje na to, co zažíváme dnes a denně. Obdivuji jej, že dokáže svoje názory prezentovat takto veřejně a pod svým jménem, protože já bych si na to netroufl. Ruku na srdce, do by si na toto troufl? Moc takových lidí není.

To, že se pan Martinec vyjádřil, je jistě dobře, to rovněž moc vedoucích nedokáže, ale rozhodně mi nepřijde korektní sdělovat, které případy byly předány někomu jinému. To na veřejnost nepatří. Jedná se o věci, které jsou mezi panem Ondráčkem a vedením ÚOFK, případně dozorujícím státním zástupcem. Nikomu jinému do toho nic není.

Další věc jsou uváděné čísla panem Martincem ohledně stíhaných kauz ÚOFK a způsobené škody týkající se korupce. To je sice hezké, stíhat se dá dost věcí, ale zásadní je výsledek - zda jsou jednotliví pachatelé odsouzeni či nikoliv. To mi v jeho vyjádření jaksi chybí.

Další věc je otázka odbornosti. Jak může pan Martinec srovnávat odbornost s dosaženým vzděláním? Pokud má někdo několikaletou praxi v hospodářské kriminalitě, ať má třeba dodatečně vystudovanou VŠ přes houpačky, zásadní jsou vždy zkušenosti. Pokud je mi známo, pan Ondráček ve svých vyjádřeních poukazoval na odbornost, to ano, ale hovořil právě o zkušenostech. Proto uvedl, že někteří z policistů ÚOFK by měli svoji odbornost zvýšit na úrovni KŘ SKPV či ÚO SKPV. Pokud právě někdo má méně zkušeností než by měl mít, jedna z nezbytných podmínek by měla být alespoň dosažené vzdělání odpovídající požadavkům pro konkrétní služební zařazení. Kdo nemá vůbec žádné a nebo opravdu minimum zkušeností, neměl by na takto specializovaných útvarech vůbec být.

Co se týče ostatního, co pan Martinec tvrdí, jedná se přesně o ty řeči na osobu pana Ondráčka, které pan Ondráček svými vyjádřeními riskoval a sám musel vědět, že mohou přijít. Bohužel musel počítat i s tím, že se bude zpochybňovat kvalita odvedené práce. To je bohužel tvrdá realita.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 20:30:35 04. 06. 2012
default.png
Také mi vyjádření plk. Martince připadá, no řekněme, netaktické. Pokud by to bylo i tak, jak ve svém vyjádření naznačuje, tím spíše je zejména v těchto situacích vhodné a obvyklé držet strategii "psi štěkají a karavana jede dál".

Vysvětlení této netaktické a netaktní reakce bych hledal možná spíše buď v tom, že a) plk.Martinec dočasně ztratil kontrolu nad svými nervy nebo b) to dostal příkazem.

Každopádně pokud by další strategie vrcholových funkcionářů PČR na kritiku ze strany svých bývalých kolegů publikovanou někde na internetu měla být podobná forma oficiálního vyjádření, čeká je v budoucnosti tedy hodně práce a hodně písmen.

Ale jelikož se domnívám, že si nepříslušnost takovéto reakce (takových reakcí) musí být (alespoň s odstupem času) vědomi, soudil bych, že jde o mimořádný (a mimořádně nešťastný) exces dle možnosti a) nebo b).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:33:49 04. 06. 2012
default.png
X-SAT [2012-06-04 13:46:20]: 100 názorů pro, sto názorů proti.

To co je zveřejněno na stránkách státní instituce je hanebnost v duchu 50.let, kterou si st. úředník nemůže a už vůbec manager dovolit.

Ondračka oprávněně jako občan ze svého pohledu kritizuje práci policie. Zveřejňovat veřejně na stránkcáh st.instituce ke svému obrazu vhodně upravený profesní životopis kohokoliv ze strany pol. funkcionáře, je nechutné a zavání totoalitními metodami STB a Rudého Práva.

Jakmile někdo uvede, že u této firmy mohou policisté co nejsou v rodinném či jiném příbuzenském, či zajmově, podnikatelském vztahu k managmentu, podávat připomínky či náměty či zcela nezávisle šetřit, aniž by pocítili tvrdě odvetu, je pro mne....

Vzpomínám si, že u Kauzy Bakala podobně měnili vyšetřovatele, poté co došel k závěru, že tr.čin se stal, až ho vyměnili za povolného, který to odložil a z toho co to chtěl šetřit, udělali úplného vola.

Jestli je hodný taťka, tak je to super. Znovu opakuji, já se jako policista stydím jakým způsobem je řešena korupce, jakým způsobem jsou šetřeny jednotlivé kauzy, neexistuje vůbec vyhledávání této tr. činosti a pokud ano, tak je to pouze účelové či na základě podnětu z venčí.Od nejnížších článků státní správy existuje provázanost mistní politicko-podnikatelské klientely se soudci,st. zástupci, managery policie, finančními úřady atd. a nakonec i vyšetřovateli. Kdo toto nevnímá je buď slepý, nebo se podílí sám na korupci a je spokojen, že za odměnu má nějakou funkci nebo lepšího fleka(je logické, tam nikdo slušný ani pomalu nemůže být).

Výkřiky, gesta či pěkné řeči managerů či populistické kroky, korupci nevyřeší.

Já bych začal tvrdě vyžadovat od nejnižších po nejvyšší managmenty policie včetně st.zástupců a soudců, přiznání ročních výdajů a majetku, včetně doby, kdy skončí ve funkci či přejdou k jinému zaměstnavateli. Každý zásadový a moralně čistý člověk by se toho nebál a vzhledem k jejich podstatně lepšímu finančnímu zabezpečení než u zbývajících zaměstnaců, by to nebylo nic navíc.Ono mnoho těch co jsou tam dnes by si rozmyslelo onu touhu po moci a tím něco ovlivňovat.










Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 13:46:20 04. 06. 2012
X-sat.jpg
CATANI [2012-06-03 09:42:45]:

Jako náměstek krajského ředitele kraje Vysočina byl Martinec po dlouhé době tím "chlapem na svém místě". Já osobně proti němu nemůžu říct ani "a" a od kluků z UOKFK vím, že jeho příchod byl velice vítaný pro ty, kteří neměli "špinavé ruce"... Toť fakta...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:42:45 03. 06. 2012
default.png
OUTOFORDER [2012-06-02 17:08:15]: To už není k zamyšlení, to je akorát k nasr.ní.Na stránkách st. instituce, v osobním duchu dopis s oslovením veřejnosti, a pro autora líbívě upraveným profesním životopisem bývalého zaměstnance a to proto, že již jako občan se zkušenostmi, nazývá věci pravým jménem a vidí do karet policie.

To jenom ukazuje bezcharakternost, těchto nadlidí, maskující svou neschopnost nebo úmysl, (ne) bojovat úspěšně s kriminalitou.Mimochodem tam jsou i odstavce, které jasně v podtextu ukazují politizaci a jednostrannou ideovost managerů policie. Pak se nemůžeme divit, že né všem je měřeno stejně a né všude se použivají stejné prostředky a síly.

Možná by chtělo se zeptat, zdali by všichni policisté nemohli na těchto stránkách zveřejňovat profesní životopisy svých kolegů či zejména managerů, upravené podle toho jak se jim líbí s tím co se o nich mezi lidmi a podnikatelskou veřejností vykládá.

Ostatně nic nového pod sluncem, že nás mají za ovčany a blbce.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:44:05 03. 06. 2012
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2012-06-02 22:19:20]: Ano, bát se dne, kdy u policie lidi ochotní riskovat svou kůži dojdou, je už tak nějak jako počítat s tím, že ten kdysi potůček, dneska slušná řeka, jednou do toho moře dorazí. Je to asi nevyhnutelné, i když v posledních dvou týdnech slyším od veřejnosti věci, z kterých plyne, že veřejnost začíná chápat situaci u policie ve smyslu závažnosti pro celou společnost.

Společnost je k binci, který tu máme, dost netečná. Toho je třeba se bát.

Honzad: pokud makáš v prostředí, kde ti každý druhý týden někdo nabízí úplatky stonásobné velikosti tvé ubohé výplatičky, jednoho dne se prostě zachováš ekonomicky. To jest tak, že si spočteš kolik by jsi dostal do důchodu u policie kdyby jsi makal poctivě (pokud tě ovšem nevyhodí skrz snižování stavů), kolik dostaneš na rentě když odejdeš, pak zjistíš, že po pár takových úplatcích už máš víc a každá další výplata u policie je už bonusem... teď si spočítáš kolik daní ještě lump Kalousek na rentu navalí a z toho všeho ti vyjde tenhle výsledek:

1: renta je vysoce nespolehlivá část příjmu člověka, kterého stát nutil nedělat nic jiného než práci policisty a který díky tomu po odchodu od policie z různých důvodů nic neumí (drtička s učením se zpátky svému řemeslu byla fakt super)

2: žebrácký plat zdaleka nekopíruje ani inflaci

3: žijeme jen jednou a nabídky nebudou chodit pořád, jakmile se staneš trnem v oku vlivným lidem, prostě tě i s tvým směšným platem zlikvidují jinak

4: ať si mě vyhodí, já si fleka najdu na druhé straně babrikády a placeného úplně jinak.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio