Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

AKCE UPÍR (REDAKCE)

Akce Upír
ilustrační
Foto: internet

Předsednictvo Unie bezpečnostních složek MV (UBS-MV) nedávno na svých stránkách zveřejnila výzvu, aby se všichni policisté, hasiči, příslušníci vězeňské, celní a justiční služby připojili k velice neobvyklé formě protestu.

Autor: redakce
Publikováno: 03. 07. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 15:00:50 09. 07. 2012
honzad..jpg
No, nevim co si opravdu mysli Lukas, ale ja myslim, ze (poradne, skoro by se chtelo rici do maxima)
pustit zilou by si v tomto state meli (potrebovali) jini! ?-)

Jinak jen na okraj.. tahat inkvizici mezi takove spolky jako jsou komunisti a nacisti me pripada dost nepresvedcive, hloupe zjednodusujici a venkoncem nespravdlive

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:48:57 09. 07. 2012
Andras.jpg
CATANI [2012-07-09 09:10:02]:
LUKAS-HEINZ2 [2012-07-09 11:30:01]:

Nadrízení ze mě naštěstí neudělali nic, neboť jsem zatím na nadřízené měl štěstí a nikdo z nich tendence kamkoliv mi kálet neměl:-)
Pokud vím, služební zákon praví, že je nutno dodržovat služební kázeň, což je nesranné, řádné a svědomité plnění služebních povinnostím, jakožto i plnění předpisů a rozkazů.
Dále se policista má zdržet jednání, které může ohrozit důvěru v nestranný výkon služby, a vykonávat službu tak, aby nebyla ovlivňována jeho politickým, náboženským nebo jiným přesvědčením. Zůstat apolitický, tedy dle mého názoru znamená, veřejně se nevyjadřovat k práci politiků, neboť takovéto nevhodně zformulované vyjádření může u někoho vzbudit dojem, že má služba jest ovlivňována mým přesvědčením.
Proto zastávám názor, že povolání jako voják, policista, celník, vězeňská služba, tedy ozbrojená povolání, by se měla vyvarovat veřejných komentářů k politické scéně, natož zejména v případě, kdy jsou ve službě a ve stejnokroji.

Víte, dle mého názoru je policie v současné době naprosto poloanarchistický sbor, kde si každý dělá co chce, je nedostatek disciplíny, a to je i jeden z důvodů, proč jsme tam, kde jsme. Já dnes a denně vidím zcela zásadní pochybení některých kolegů (pojem zcela zásadní může být vskutku pro každého individuálně nastaven), kteří se nechovají jako policisté, ale jako jakási verband, soldateska, sebranka, nebo banda neurvalých vagabundů, a z některých vašich názorů cítím tendenci o dezorganizaci a fušerství, namísto profesionality.

Na druhou stranu musím říci, že na planetě zemi neexistuje stát, v kterém by byl člověk, který by se byl schopen řídit všemi kodexy, rozkazy, pokyny a nařízeními tak, aby nemohl být za něco případně ze strany svého vedoucího potrestán. Tímto jsme ve světě opět unikát. Pokud někdo bude chtít, vždycky mě na něco dostane:-)

Ještě si dovolím upozornit, že třicetiletá válka nevznikla pokřiveným výkladem bible, ale neshodami mezi jednotlivými výklady bible rozličných církevních frakcí, tedy katolíků, kalvinistů, neboli hugenotů či puritánů, luteránů, protestantů, konkrétně tím, že jednotlivé strany, zejména pak katolíci, přestaly ctít dohodu uzavřenou roku 1555 a sice zásadu čí je země, toho ať je víra. Dále nutno uvést, že skutečná invizice začala až po reorganiz jí samotné papežem Pavlem III. v roce 1542. Teprve v tuto chvíli započala zvěrstva, neboť tato nová zreformovaná inkvizice vyhledávala a zkoumala nesprávná náboženská učení (co je nesprávné, že? opět individuální...) a jejich vyznavači byli předáváni k trestání. Dále byly takové libůstky jako seznamy zakázaných knih, cenzura, atd atd......proto se říká, že vysoce vzdělaný člověk nemůže být věřící, neboť církev byla nejklamavější, nejvražednější a nejchamtivější organizace v dějinách lidstva. Kam se hrabe nacismum či komunismus.

A Lukáši, když už jsi přispěl k nám do debaty, zajímal by mě tvůj upřímný názor na akci úpír a případné důsledky:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:48:12 09. 07. 2012
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2012-07-09 11:30:01]: Naprosto přesně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:30:01 09. 07. 2012
Lukas Heinz.jpg
CATANI [2012-07-09 09:10:02]:

Tady bych si dovolil za svou maličkost reagovat:

Spolutvůrce Zákona O Služebním poměru,(Toho původního z roku 2003 - ne paskvilu kterým se řídíme dnes.), JUDr. Petr Tomek se už několikrát vyjadřoval v tisku o pokusech zneužít Etický kodex Policie ČR k umlčení nespokojených policistů. Až příliš často je využívají někteří funkcionáři Etický kodex Policie ČR, jako berličku k prosazení, "SVÉ", pravdy. O tom si můžeme přečíst např. zde:

http://www.nosp.cz/assets/files/nase_policie/Nase_Policie_2010_11.pdf

V určité míře souhlasím s Andrásem, že policista by neměl v civilu, stejně jako ve službě, dávat najevot náklonnost k té, či oné politické straně. Měl by zůstat apolitický.

Zůstat apolitický není synonymum k, "nevyjadřovat se k práci politiků".

Policista, přestože jsou omezena některá jeho práva, se může svobodně vyjadřovat a projevit svůj názor nejen vůči politikům, ale i dalším věcem v této zemi nebo osttatních částech naší planety. Podle Ústavy ČR to je právo každého občana této země, včetně policistů.

Pokud se někdo snaží pokřivit výklad ústavy, etického kodexu nebo jiné zákonné normy, tak aby dosáhl dojmu, že policista musí poslouchat a držet hubu, je to stejné zvěrstvo, jako pokusy středověké cirkevní inkvizice, umlčet světský lid pokřiveným výkladem bible. Tenkrát to končilo, krvavými reformami a třicetiletou válkou.

Dnes používají metody podobné metodám středověké inkvizice někteří politici nebo služební funkcionáři.

Nelze beztrestně zneužívat žádný zákon k umlčení kritických názorů. To už zkoušela církev, ideologové fašismu i komunismu a všichni víme jak to nakonec dopadlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:10:02 09. 07. 2012
default.png
ANDRAS [2012-07-07 21:48:57]: Nemohu s tebou souhlasit, jediné co ze zákona s ohledem na politiku, policistovi není umožněno, je, že nesmí být členem politické strany, jinak požívá ostatní ústavní práva jako každý jiný občan. Že z tebe udělali tví nadřízení, méně cenného občana, který drží hubu a krok, nechá si na sebe kálet to je tvoje věc.

Dovolím si tvrdit, že výklad policejního kodexu jak byl upřesněn v poslední době, je holé zvěrstvo, které nemá oporu v žádné právní normě a vůbec ani nerespektuje služební zákon a nerespektuje ani všeobecné normy v této společnosti. Kdyby se tento kodex a jeho výklad uplatňoval i vůči nadřízeným, tak policii nemá kdo řídit.
Ostatně politiku do policie zatáhl ministr Íčko, John a současný ministr.

Udělat z policistů méně cenné lidi, postavením ve společnosti, jejich ohodnocením a vystavováním neadekvátním rizikům, jako požadovat po nich práci zadarmo, či ponechávat je den ze dne většímu ohrožení na životě a tím vystavovat ohrožení životů i ostatní občany, kteří nežijí v hradech, nemají ochranky, právní zástupce či konexe, to je taky politika.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:06:44 08. 07. 2012
Andras.jpg
Jinak zbytek útvarů jsem uvedl z hlediska přidružení se k akci, neboť se domnívám, že je nutné zachovat celostavovskou celistvost, jinak se i takto drobná akce může změnit v ještě silnější řevnivost mezi policisty navzájem.

S těmi přestupky máš pravdu, byla to jen taková narychlo zplácaná myšlenka:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:57:56 07. 07. 2012
Andras.jpg
SEPULCHER [2012-07-07 22:44:17]:
To s kolegy z SPJ byla reakce na příspěvek DYINGCZ, kdy by se jednalo především o ostrahu volebních místností. A nemyslím, si, že signál v případě nasazení armády k ochraně veřejného pořádku by byl interpretován jako "na svobodné volby dohlíží armáda". Armáda by na ně dohlížela proto, že policisté šli hromadně darovat krev - neboli stávkovali a tím ohrozili bezpečnost - toto je pravděpodobný scénář, jak by celou situaci podala media.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 22:44:17 07. 07. 2012
default.png
Andrasi taky mi to nedá a musím reagovat na to co jsi napsal. Zaprvé jsi psal, že by nás mohli zastoupit policisté z SPJ - vždyt většina z nich má problém i s těmi nejjednoduššími písemnými úkony... a kolegové ze ZJ jsou sice výborní v tom, co dělají, ale jak často se asi dostanou třeba ke zpracování OMČ?
Myslím si, že hlavní myšlenkou této akce a jejího načasování je přimět politiky k rozumným ústupkům pro policii s hrozbou nikoli toho, že "zkolabuje systém", ale s vidinou toho, že by policejní velitelé museli povolat armádu a následně by to mohlo být do světa prezentováno: "Podívejte se, jak na demokratické volby dohlíží armáda."
Podle mého názoru by tato kace mohla být opravdu užitečná, pokud by nás dokázala sjednotit. Je ale třeba začít přemýšlet nad tím jak to udělat a ne proč by to udělat nešlo. Je potřeba se ozvat opravdu hlasitě, protože už teď přece nemůžeme pro lidi dělat to, co bychom chtěli, protože na to nejsou lidi, ani prostředky. Je potřeba být jednotní a kolegiální alespoň tolik, jako doktoři, protože jedině tak můžeme dosáhnout nějakých výsledků.

Jinak co se týká Tvého návrhu řešit přestupky pouze domluvou, myslím si, že by se to nesetkalo s žádným ohlasem. Stačí jen, když se podíváš jaký je za poslední rok pokles u zjištěných přestupků - viz. poslední porada PP. Již toto je dosti značné číslo, kterým se ale někdo zabývá až nyní s více jak ročním zpožděním. Nám, kteří v tom pracujeme je to jasné, že když ubude lidí na ulici, ubude taky zjištěných přestupků, ale PP si bude dělat analýzu a pak vydají nějaký poky, naby se víc flastrovalo. Podobně jako při medializaci nehodovosti pod vlivem alkoholu zavedli povinnost hlídek DI provádět dechovou zkoušku u každého řidiče, kterého zastaví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:48:57 07. 07. 2012
Andras.jpg
DYINGCZ [2012-07-07 19:47:09]:
Vyjadřovat k politice se samozřejmě můžeš, ale veřejně je to naprosto nevhodné. Policista by neměl dávat najevo sympatie k tu kterému politikovi či tu které politické straně. To jsou policejní zásady apolitičnosti odjakživa, potažmo profesionality četnictva. Jenže co čekat od policistů, když samotní členové vlády vedou s policií válku, tímto a mnoha jinými věcmi hrajeme ve světe prim a jsme unikátní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:42:44 07. 07. 2012
Andras.jpg
DYINGCZ [2012-07-07 19:47:09]:
Potom nechápu smysl té akce. Pokud je účel ten, aby se špatně poskládaly hlídky na hlídání volebních prostor, které vesměs nahradí SPJ, KPJ, policisté na ZOP či kurzech, MP a podobně, nevidím v akci sebemenší smysl. Pár lidí, co rádo dává krev bude akorát dál brečet nad rozlitým mlékem. Jak zde psali jiní, tato akce na 99% nedopadne dobře, či se vůbec neuskuteční.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio