Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Su Casa Mi Casa (REDAKCE)

Su Casa Mi Casa
ilustrační
Foto: internet

Dál jsem si předsevzetí, že se budu vyhýbat  politice. I když za politiku je dnes považován téměř každý veřejný projev. Nicméně v okamžiku, kdy právě politici stále aktivněji zasahují do práce policie a orgánu činných v trestním řízení, nelze se prostě těmto tématům vyhnout.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 07. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LAFREE 23:52:25 02. 08. 2012
default.png
jen tak dál, zdá se že policie konečně bude moci dělat svou práci i mezi vlivnýma pašíkama

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:58:45 18. 07. 2012
default.png
Nemůžu si pomoct, ale moc se mi líbí, jaký strach mají naši zloději, e pardon, politici, z policie. Jen taková vsuvka.

Hoši do nich!!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:39:19 17. 07. 2012
Andras.jpg
zajímavý článek týkající se událostí poslední doby:-)

http://www.blisty.cz/art/64172.html

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 12:18:31 17. 07. 2012
Andras.jpg
S tím, co psal honzad souhlasím, a ještě dodávám aktuální případ, kdy exsenátor za ODS byl odsouzen a dostal 4 roky vězení a pokutu půl 5 milionů korun. Přitom "získal" 42 milionů. Takže pokud ho za 2 roky pustí pro "dobré chování", což je nanejvýš pravděpodobné, pořád bude 37 milionů v plusu.

Tohle nikde jinde možné není, jen v ČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:06:34 16. 07. 2012
default.png
Každý načapaný drban od těch nejynteligentnějších až po ty totální výmazy vždycky mlel to samé: odmítám jakoukoliv vinu, nic jsem neudělal.... :D Podle toho poznáte, že ho máte. Teď jen najít důkazy a utajit je před nadřízenýma. A víte jak se u nás zjišťují a zajišťují důkazy:

a) nemůžeš se přesvědčit, protože nemáš důkazy

b) důkazy nemáš proto, že se nemůžeš přesvědčit

Jenže jsi český četník a i se svojí tužkou a zápisníčkem (kdysi jsme měli k dispozici i my sloužící na ulici naprosto veškeré evidence a četli svodky co jsme jen chtěli)
dokážeš divy. Jen přestaň dělat čárečky a buzerovat lidi, aby tvůj podřízený byl spokojený a pobral odměny.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:47:55 16. 07. 2012
Lukas Heinz.jpg
http://respekt.ihned.cz/c1-56552340-editorial-jak-to-bylo

Pan Kalousek, jak se zdá už ví, že mu naši kolegové přišli na nějakou neplechu:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu HAMMER 06:06:39 16. 07. 2012
default.png
Zatím to vypadá nadějně, ale nic víc. Kdyby se začaly skutečně rozplétat všechny kauzy na které se přijde, nutně se začnou tahat tuční kapříci i z policejního rybníka, kde by ubylo velmi výrazně velitelského kádru. A i když jsou to lumpové, tak jsou to především protřelí maníci, které tak snadno, jako nějaké přiblblíky Ratha, Parkanovou nebo Kalouska, nikdo "nedostane".

Mě kdysi staří pardálové naučili říkat všem drbanům jednoduchou poučku: s policií můžeš vyhrát bitvu, ale nikdy ne válku. Kdyby tohle pravidýlko začalo platit pro všechny, vyřeší to s této republice spousty problémů včetně ekonomických.

Catani to nenapsal s tím lámáním chleba správně: já bych si jeho výrok dovolil upřesnit: je to první pokus českého četnictva od roku 1948 vystoupit proti mocným (lumpům) této země. Vyjít nemusí, ale nic se neděje, vyjde příště. Policie je sama prolezlá gaunery a jejich aktivizace těmi gaunery je teď téměř jistá. Prostě počítejte s tím, že začne škodit pátá kolona, vynášet věci ze spisů atd. Jde jim doslova o rypáky, sedí na hodně vysokých židlích, teď to začne být husté se vším všudy. Nebudou moci mít přístup do evidencí ani svodek, no jsem zvědavý jak se tohle plošně zařídí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:22:48 15. 07. 2012
honzad..jpg
pim burger: rikas ze situac u na neni o nic horsi nez jinde ve svete.. no, ja myslim, ze je. Ale spis je to tak, ze zatimco my se propadame zvesela cim dal rychleji hloubeji, tak zapad, EU i USA, je v poslednim desetileti jsou take na sestupne draze letu..ale nasi rychlsoti jste nedosahuji.

Pokud je o ekonomickou krizi, tak tak tu v USA ale nezahajili "tunelari", jak rikas, ale ta zacala padem cen nemovitisti. A ceny nemovitoti padly kvuli tomu, ze banky a fondy byly sveho casu kongresem nuceny davat hypoteky i nebonitnim klientum. Ti nesplaceli a mnozstvi nemovitosti, ktere zustali v drzeni bank, jejich cenu srazilo tak, ze banky a fondy prestaly mit tyto nevymahatelene uvery kryty. A proto zacaly padat. Zacatek krize tedy mel na svedomi socialne-inzenyrsky zasah kongresu do obchodni sfery, nebot kongers donutil finacni initituce (vyhrozoval zakonem), aby se uvery davaly i tem kteri na ne nemeli narok, nebot neslonovali kriteria.
Jinak, vsichni znaji treba skandal Enronu, mluvilo se o nem po celem svete atd...ale malokdo uz si uvedomuje, ze v Enronu zahucelo cca 30 mld USD a jen v JEDNE JEDINE ceske bance, treba IPB (ze strata odhaduje kolem 2 mld USD). A srovnas-li velikost zemi, velikost americke ekonomiky s tou ceskou a srovnas-li mnozstvi snovanych bank a velkych privatizacnich tunelu v CR, tak my jsme v sakra o hodne, hodne hur.
A to uz nemluve o tom, jak byla kauza vysetrena v porovnani s ceskymu tunely:
Skilling - 24 let
Kenneth Lay - sebevrazda
Fastow - 10 let (snizno na 6 vymenou za spolupraci)
Causey - 5,5 roku
Bolye - 4
Copple - 3
+ propadnuti majetku NEJEN pchatelu i jejich rodin

Tak, tady mas jeden americky skandal a jeho vysledky a srovnej to s CR!! Srovnej mnosztvi skndalu, vysse skody a vysetreni a potrestani pchatelu!! Tys viel cske tunelare jak jsou behem par let po odhaleni odsouzni, potretsani a zbaveni majetku (vcetne rodin) ??

Kdepak Pime, zkousis relativozovat, nebo si spis nasadit ruzove bryle, mira bordelu a neprava v CR je nekolikanasobne horsi nez v zapadnich zemich.
Fakt ale je, ze i u nich bordel a turecke hospodareni narusta vic nez znepokojive. Ale miry bordeluu v nasem bantustanu to nedosahuje..
Bohuzel, priznat si hlubku pruseru v jakem jsme neni jednoduche a vubec ne vesele :-( jeste horsi je, ze ti, kdo to odnesou jsou nase deti :-(

Jinka, pokud jde o vnejsi bezpecnost zapadnich zemi, tak i ta britanie a francie je v haji. Priklad: za par dnu utoku na Lybii letectvo Francie a Britanie vyplytvalo veskerou svoji laserem navadenou munici a mueli o ni pozadat USA.
Jine: v souvsilosti s vyrocim valky o Falklandy uznali britove, ze v soucasnosti uz nemaji dostatek sil a prostredku k pripadnemu znovuopakovani takoveho stretu, jako byla akce v roce 1982..

Pokud je o vnitrni bezpecnost zapadnich zemi, tak cinnost bezpcnostnich sboru je rozkladana zejmena pod tlakem politicko-korektni ideologie, ktere prostoupila politickou scenu, pricemz tento tlek jeste zvysuji media.

A posledni vec. Tvoj analyza (nebo spis mainstreamovych medii) toho co se delo v souvislosti s tzv "Bunkou ze Zwickau" je, rekl bych, chybna. Prubeh tam byl pravdepodobne jiny, jeste mene lichotivy pro BND, pricemz je tam znat rukopis druhu operaci, ktere v teto oblasti maji tradici jiz nejmene padesat let a ktere nebyly a nejsou nezname ani u nas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:45:58 15. 07. 2012
honzad..jpg
catani, dole jsi napsal: Evidentně se lámě chleba, zda v této zemi bude demokracie či jakýsi režim, vedený lidmi, kteří zákon stanoví sami a zbytek lidí považují za póvl a nevolníky.
souhlasim s tou vyhradou, ze se obavam, ze ze situace uz byla zlomena. Nejpozdeji koncem 90 let - v situaci, kdy se etablovaly v prvnim destileti dane (nemravne) elity a do jeho konce nebyly vymeneny, tak uz bylo v podstate rozhodnuto o smerovani zeme.

Jinak, pokud je o vnitrni bezpecnost, k tematu tohoto clanku http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/7769-britanie-nevysetrujte-muslimy-nebo-budete...
kdyz pridame ze krome toho se nebudou vysetrovat take prislusnici (ekonomicke a politicke) elity, tak presne timto smerem jdeme milovymi kroky :-(

Politicke dosazovani: nekde jsou lidi dosazeni z Icka, jinde byly a jsou lidi dosazeni jinou politickou squadrou. neni podstatne kterou, podstatne je, ze v CR maji strany a lobby (napric) v bezpecnostnich slozkach sve kone a kazda dosazuje svoje. A loajalita tech dosaznych neni vuci statu, ale vuci tem kteri jej vyhodili do hornich sfer. Neni to problem jednoho konkretniho vola (Icka), je to problem systemovy, nebot tento mechanizmus (protlacovani svych koni) funguje v podstate nepretrzite od zacatku 90 let, jen se na to upozornovalo ruznou merou..I za socanu byli v cele takovi vykvetove jako Ibl, Jakubik atd.. Proste je to problem systemovy nebot tento model vyhovuje obou (vsem) stranam ktere tvori politickou elitou posledniho dvacetileti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:55:37 15. 07. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-07-15 02:14:10]: Jsem přesvědčen, že u nás je situace horší než v zahraničí. Tam fungují jakési elementární zásady a pravidla. To co se děje u nás a zejména ty následky, řešení, jsou naprosto směšná a mimo hranice elementárního chápání. Mimo to, že skutečně poslanci třeba v německém parlamentu, splňují základní morální pravidla. Pokud se zde zjistí pochybení, či morální poklesek, mnohem menšího rázu, automaticky končí. Tam by nemohl být poslancem politik usvědčený z opsání absolventské práce a napsané písmem ze slabikáře.

Zasahování do výkonné státní moci jako prokuratura nebo policie, to je tam nemyslitelné. Pokud se něco takového zjistí, jsou ti lidé doživotně mimo hru. Tím neříkám, že tam není korupce, politikaření či podvody(vždy a všude se najdou). Opravdu se ale tam nemůže stát, že člověk, který neumí napočítat do pěti dělá ministra a zaměstnává na ministerstvu děti svých známých či rozhoduje o zbrojních zakázkách a nenese žádnou odpovědnost. Ta míra těch s prominutím hajzlíků, kteří vydělávají ročně statisíce a šetří milióny, sedí v parlamentu či ve vládě, aniž by dokázali jejich původ je oproti zahraničí neskutečný.

Slovensko a příklad Gorila, to je přece proti tomu co se děje u nás jenom čajíček a ještě se řeší mnohem razantněji než u nás. Problém je, že tam se to vše děje v převážné skutečné politické rovině. U nás se politika stala regulérním nástrojem ke kriminální činosti, ti ministři či poslanci tam ve většině nejsou proto, aby řídili stát či vedli politické boje. Oni jsou tam proto, aby se obohatili, aby novými zákony obohohacovali kamarády a ty co je tam dosadili. Je bláhové si myslet, že nevolením velkých stran se něco změní, či vyškrtáváním. Po volbách si stejně kmotři dosadí své nevolitelné lidi, Blažek, Kuba, Vondra atd.

Tady Andras hovořil něco o tom, že policista musí být apolitický. Áno. Tak proč na mnohých místech policie, zejména některá krajská ředitelství či dnes dokonce GIBS, jsou lidé kteří jsou přímo navázáni na Íčka a ve svých vystupovaních se vůbec netají náklonosti k pravicovému myšlení či sympatiím k jedné straně.

A na závěr GIBS to je nástroj ODS, který díky neomezené moci, díky nekotrolovatelným odposlechům policistů, nasazování sledovací techniky, může ovlivňovat vyšetřování kauz dotýkajících se kmotrů a politiků, to jsou podivná šetření vyšetřovatelů prošetřujících nejzavažnější kauzy, pro vypisování cestovních dokladů, či prohlídky počítáčů zda nejsou napadeny viry. Co je dnes v zájmu ODS, aby Kalousek neodešel z vlády, protože tím by padla vláda. GIBS zjistí, že nic nezjistil a to co mohl zjistit a já věřím, že existují záznamy o všech těchto telefonátech, tak zjistí, že neexistují a postará se o jejich likvidaci. Podobné věci se přece děly za panování Rumla a Fendrycha se seznamy STB, kdy od uvedené doby jsou nepřesné a chybí podstatná část.

Dnes v případě jakéhokoliv podezření z pochybení řadového policisty se vytahují záznamy hovorů a nejen ze služebních telefonů. Nebuďme bláhoví, že neexistují v případě vyšetřovatelů či pol. funkcionářů. Pokud né, tak potom těm co se nezdá akce třeba Upír, skutečně nerozumím. Za patnáct s pistolkou za pasem darovat mafii život, tak to potom jo...otázka je, jestli svou netečností s mafií nespolupracují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio