Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Su Casa Mi Casa (REDAKCE)

Su Casa Mi Casa
ilustrační
Foto: internet

Dál jsem si předsevzetí, že se budu vyhýbat  politice. I když za politiku je dnes považován téměř každý veřejný projev. Nicméně v okamžiku, kdy právě politici stále aktivněji zasahují do práce policie a orgánu činných v trestním řízení, nelze se prostě těmto tématům vyhnout.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 07. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 09:55:37 15. 07. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-07-15 02:14:10]: Jsem přesvědčen, že u nás je situace horší než v zahraničí. Tam fungují jakési elementární zásady a pravidla. To co se děje u nás a zejména ty následky, řešení, jsou naprosto směšná a mimo hranice elementárního chápání. Mimo to, že skutečně poslanci třeba v německém parlamentu, splňují základní morální pravidla. Pokud se zde zjistí pochybení, či morální poklesek, mnohem menšího rázu, automaticky končí. Tam by nemohl být poslancem politik usvědčený z opsání absolventské práce a napsané písmem ze slabikáře.

Zasahování do výkonné státní moci jako prokuratura nebo policie, to je tam nemyslitelné. Pokud se něco takového zjistí, jsou ti lidé doživotně mimo hru. Tím neříkám, že tam není korupce, politikaření či podvody(vždy a všude se najdou). Opravdu se ale tam nemůže stát, že člověk, který neumí napočítat do pěti dělá ministra a zaměstnává na ministerstvu děti svých známých či rozhoduje o zbrojních zakázkách a nenese žádnou odpovědnost. Ta míra těch s prominutím hajzlíků, kteří vydělávají ročně statisíce a šetří milióny, sedí v parlamentu či ve vládě, aniž by dokázali jejich původ je oproti zahraničí neskutečný.

Slovensko a příklad Gorila, to je přece proti tomu co se děje u nás jenom čajíček a ještě se řeší mnohem razantněji než u nás. Problém je, že tam se to vše děje v převážné skutečné politické rovině. U nás se politika stala regulérním nástrojem ke kriminální činosti, ti ministři či poslanci tam ve většině nejsou proto, aby řídili stát či vedli politické boje. Oni jsou tam proto, aby se obohatili, aby novými zákony obohohacovali kamarády a ty co je tam dosadili. Je bláhové si myslet, že nevolením velkých stran se něco změní, či vyškrtáváním. Po volbách si stejně kmotři dosadí své nevolitelné lidi, Blažek, Kuba, Vondra atd.

Tady Andras hovořil něco o tom, že policista musí být apolitický. Áno. Tak proč na mnohých místech policie, zejména některá krajská ředitelství či dnes dokonce GIBS, jsou lidé kteří jsou přímo navázáni na Íčka a ve svých vystupovaních se vůbec netají náklonosti k pravicovému myšlení či sympatiím k jedné straně.

A na závěr GIBS to je nástroj ODS, který díky neomezené moci, díky nekotrolovatelným odposlechům policistů, nasazování sledovací techniky, může ovlivňovat vyšetřování kauz dotýkajících se kmotrů a politiků, to jsou podivná šetření vyšetřovatelů prošetřujících nejzavažnější kauzy, pro vypisování cestovních dokladů, či prohlídky počítáčů zda nejsou napadeny viry. Co je dnes v zájmu ODS, aby Kalousek neodešel z vlády, protože tím by padla vláda. GIBS zjistí, že nic nezjistil a to co mohl zjistit a já věřím, že existují záznamy o všech těchto telefonátech, tak zjistí, že neexistují a postará se o jejich likvidaci. Podobné věci se přece děly za panování Rumla a Fendrycha se seznamy STB, kdy od uvedené doby jsou nepřesné a chybí podstatná část.

Dnes v případě jakéhokoliv podezření z pochybení řadového policisty se vytahují záznamy hovorů a nejen ze služebních telefonů. Nebuďme bláhoví, že neexistují v případě vyšetřovatelů či pol. funkcionářů. Pokud né, tak potom těm co se nezdá akce třeba Upír, skutečně nerozumím. Za patnáct s pistolkou za pasem darovat mafii život, tak to potom jo...otázka je, jestli svou netečností s mafií nespolupracují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 02:14:10 15. 07. 2012
Pim Burger.jpg
ANDRAS [2012-07-14 23:27:07]: S kordy máš pravdu, přehlédl jsem to - i tak je to zbytečnost. Metály by mohly stačit. Už tak jich má každý funkcionář více než leckterý veterán ze všech zahraničních misí a ještě aby při tom máchal šavlí nad hlavou.

Osobně si nemyslím, že Lessy nějak bojuje za policii. Možná to říká, ale každý ví, jak je na tom ve vztahu ke Kubicemu a teď i Kalouskovi. Pokud se bude hrdině bít do prsou, že on čest policie nedá, tak vzhledem k tomu, že se u policie k lepšímu nemění nic - ba právě naopak - tak to považuji pouze za dobrý politický tah. Podívejte se, jak gloriola mučedníka bojujícího proti zlovůli vlády vynesla na žebříček popularity Pospíšila nebo státní zástupkyni Bradáčovou.

A to nemluvím o tom, že je opravdu podivné, že otázku na telefonáty od Kalouska se před novináři na schůzy bezpečnostního výboru zcela náhodou zeptal Jeroným Tejc a každý už tuší, kdo vyhraje příští volby. Ale samozřejmě kdo chce, ať podepisuje petice za hrdinného bojovníka za čest policie...

Tím samozřejmě neschvaluji chování páně Kalouskova, nicméně mám pocit, že není prvním politikem (či policejním funkcionářem), který vyvíjí tlak na vyšetřovatele nějakého případu. V tomto konkrétním případě se mi proto ty odvážné buřičské výroky zdají pouze účelové - stejně jako ta šaškárna s udáním na GIBS.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 01:35:42 15. 07. 2012
default.png
K tomu oslabování ozbrojených složek se stačí podívat co se dělo vcelku nedávno v Anglii. Země na jednu stranu přijímá nepřevychovatelný imigranty a na druhou stranu oslabuje policejní sbor propouštěním. Ale o tomhle sem mluvit nechtěl.

Jediný co mi pořád vrtá hlavou, je důvod proč se nevyzve ke stávce .. já vim, že příslušník ozbrojených sborů nesmí stávkovat, ale ! co by se stalo kdyby ? Propustěj, 10 -15 tis. policajtů , hasičů ? Asi težko ! Můžeme si tady řikat o nějakym slibu, že jsme se k něčemu zavázali atd. , ale já se nezavázal k tomu sloužit zkorumpovanýmu systému jdoucímu proti vlastnímu národu ! Nikdo z nás se k tomu nezavázal. Naopak ještě jako soldat, jsem přísahal, že budu bránit svoji zem a nepřítel je zcela jasně znám. Docela mě zaráží už jen reakce některých mých kolegů na akci upír. Každý má plnou hubu keců , ale když se s něčim příjde, tak dávají ruce pryč. Nehledě na to, že třeba NOSP se distancuje ( zaplať bůh sem vystoupil ) od akce taky. Co se musí stát, aby jsme se sebrali a nechci tady volat po nějakym násilí, ale třeba prostě začali stávkovat, ať si teda zalepěj bezpečnost armádou, stejně jako to udělali v případě doktorů. Já za měsíc u sboru končim,ale neni mi jedno co bude dál, ptž Vy pak budete mít na starost bezpečnost mojí rodiny. A mám čekat na to, až Vám zase seberou peníze, nebo začnou propouštět, ptž kolegové, tohle přesně bude následovat! Peníze na příští dva roky jsou daný ( +/- milion ) Tak se seberte a začněte se trochu rvát za sebe ! Díky bohu, že generace před náma měla trochu koule, jinak tu ještě dneska zpíváme internacionálu ( otázka je, jestli by to nebylo za současnýho lepší )

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:32:08 14. 07. 2012
Andras.jpg
Dodatek.
Tento spor bych spíš řekl, že dle reakcí veřejnosti je osobním sporem Kalouska a většiny české veřejnosti, včetně policie:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:27:07 14. 07. 2012
Andras.jpg
PIM-BURGER [2012-07-14 22:34:21]:
To je právě ta otázka. Jenže ty problémy s cizími armádami přijdou tak rychle, že již bude pozdě:-)

Mě nezklamaly. Je správné, že se postavily za svého nejvyššího, který se veřejně zastal všech policistů a policie jako celku i přes to, co ho může čekat. A teze o tom, že jde o řešení osobních sporu mezi Kalouskem a plk. Lessym, je zcela chybná, neboť jde o spor mezi Kalouskem a právem, spravedlností včetně policie. Pokud sleduješ poslední dění, zejména zasedání BV, tak nechápu, jak jsi mohl vůbec něco takového napsat.

A kordy mohou dostat i řadoví policisté, tato možnost je tam přímo taxativně uvedena. A mě to normální přijde, pokud jsou zásluhy prokazatelné. Co mě ale rozčiluje je to, že tyto kordy potom téměř nikdo nenosí k uniformě. Znám jen pár jedinců, co si je připnou na opasek ke slavnostnímu:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:34:21 14. 07. 2012
Pim Burger.jpg
ANDRAS [2012-07-14 22:12:29]: Ona je také otázka, zda potřebujeme tolik posilňovat vnější obranu, když většina problémů je už tady a nepřišlo a asi ani nepřijde s cizími armádami.

Jinak musím říct, že mě dnes zklamaly policejní odbory, když začaly sepisovat petici za Lessyho. Myslím, že je to až příznačné, že jakmile se v ukáže, že někdo pouze hlásá alespoň podobný názor jako já, tak bych za něj hned položil život - obrazně řečeno. Čárkový systém je tu dál, stav policie se zhoršuje a policejní odbory (UBS) hned spěchají s peticí, když si Lessy řeší s Kalouskem a Kubicem svoje osobní spory.

Musím říct, že ačkoliv s policií nemám co do činění, tak jsem se zase jednou znechutil, když jsem si na těchto stránkách (http://www.inoboediens.estranky.cz/) v přehledu vyznamenání dočetl, že si plukovníci a generálové na PP rozdávají památeční kordy a každému to přijde normální... Chápu, že se asi nerozdávají každý den, ale řekněte mi, k čemu někomu dávat kord na rozloučenou? A proč to nelze udělit i "obyčejným" policistům za dobrou práci? Fakt hnus.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:12:29 14. 07. 2012
Andras.jpg
Osobně si myslím, že vojenský úpaden některých evropských zemí, jakož i oslabování policie, může mít v horizontu pěti až deseti let fatální následky na vývoj zejména ve středoevropském prostoru. Silnou, moderní, vševojskovou armádou nyní v evropě disponuje zejména francie, německo a polsko.
Ale žádná ze zemí celého evropského regionu nemá v tak žalostném stavu bezpečnostní složky, zajišťující vnitřní bezpečnost státu. V tomto jsme opět evropský unikát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:05:59 14. 07. 2012
Andras.jpg
PIM-BURGER [2012-07-14 21:49:04]:
Zajímavý článek. Jako oplatu uvádím odkaz na stránku, která se problematice armád a bezpečnosti rovněž věnuje: http://www.facebook.com/#!/pages/On-War-On-Peace/243927532348122


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:49:04 14. 07. 2012
Pim Burger.jpg
ANDRAS [2012-07-14 21:34:10]: Myslím, že to "podezření" bylo takové, že tam měl - stejně jako náš pověstný JUDr. Benda - celé pasáže. Ale to je jedno. Pokud jde o počty u armády a policie, tak si stačí přečíst tento článek (http://www.natoaktual.cz/stredoevropske-armady-prestavaji-byt-armadami-fl9-/na_analyzy.asp...) a vedle toho máš další články o tom, že jediný, kdo posiluje armádu, jsou asijské státy.

A myslím, že podobný stav bude i u policie, ačkoli bližší informace nemám. Rovněž si nemyslím, že by v cizině byly nějaké morální vzory. Jen se to k nám moc nedostává. Všude funguje jánabráchuismus, jen každý má pocit, že u nich je to nejhorší. Ale třeba to, co jsem viděl na Slovensku, které je dle mého s námi nejsrovnatelnější, u nás není. A to samé Maďarsko a nebo i Polsko. A nezapomeň, že třeba podvodníci v USA způsobili celosvětovou krizi a k tomu mají ti naši politici a rádoby podnikatelé ještě daleko. Závěrem bych rád řekl, že Češi si nepochybně umí vládnout - otázkou zůstává, jak dobře...:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:34:10 14. 07. 2012
Andras.jpg
PIM-BURGER [2012-07-14 21:26:00]:
A srovnávat tituly s tím, co se děje u nás, to je myslím nesrovnatelné. A pokud vím, např. u zu Guttenberga, šlo pouze o jakési podezření, a on neprodleně odstoupil z funkce ministra.

Já netvrdím, že všude okolo nás, je to růžové, to ani zdaleka ne. Ale z hlediska lidské morálky a úrovně vládnoucí vrsty mi přijde, že my jsme na tom zdaleka nejhůře. Nemáme policii (skoro), nemáme armádu(skoro), čát rodiny pracuje ve zdravotnictví, a co tam se děje, nemá obdoby, a známí, kteří jsou OSVČ, mají také svůj pohled na věc. Já tvrdím, že pokud je dnes někdo optimista, tak by se měl jít léčit na psychiatrii:-)) (řečeno v nadsázce)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio